Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

FTC, Amazon Çalışanlarının Ring, Alexa Kullanarak Müşterilerin Gizliliğini İhlal Ettiğini Söyledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

FTC, Amazon Çalışanlarının Ring, Alexa Kullanarak Müşterilerin Gizliliğini İhlal Ettiğini Söyledi

Amazon, Federal Ticaret Komisyonu'nun şirketin Ring ve Alexa bölümlerinin çalışanlar ve bilgisayar korsanları tarafından yasa dışı gözetlemeye olanak tanıyarak müşterilerin gizliliğini ihlal ettiği yönündeki iddialarını çözmek için Çarşamba günü 30 milyon dolardan fazla ödemeyi kabul etti.

FTC, Amazon'un Ring görüntülü kapı zili birimini haksız veya aldatıcı iş uygulamalarını yasaklayan FTC Yasasını ihlal etmekle suçlayan bir şikayette bulundu. Şikayete göre, kendisini bir ev güvenlik kamerası olarak pazarlayan Ring, çalışanlarına ve yüklenicilere izinsiz olarak müşterilerin videolarına erişmesine izin vererek müşterilerini kandırdı.

FTC'nin şikayetine göre, bir Ring çalışanı, yatak odaları ve banyolar gibi samimi alanlarda kullanılmak üzere etiketlenmiş kameralardan 80'den fazla farklı kadın kullanıcının binlerce videosunu izledi. Ajansın iddiasına göre çalışan, Haziran ve Ağustos 2017 arasında yüzlerce kez videoları günde en az bir saat inceledi ve başka bir çalışan bu davranışı fark edene kadar azarlanmadı.

FTC, kötü aktörlerin, odaları Ring kameraları tarafından izlenen yaşlı bireyler ve çocuklar da dahil olmak üzere müşterileri taciz etmek ve tehdit etmek için Ring kameraların iki yönlü işlevini de kullandığını söyledi. Ajans, bilgisayar korsanlarının "birkaç çocuğu ırkçı hakaretlerle, cinsel teklifte bulunan kişilerle alay ettiğini ve bir aileyi fidye ödemezlerse fiziksel zarar vermekle tehdit ettiğini" söyledi.

Şikayette, "Önemli olarak, Ring, Şubat 2019'dan önce uygunsuz erişimi izlemek ve tespit etmek için temel önlemleri uygulamadığı için, Ring'in müşterilerin hassas video verilerine gerçekte kaç tane uygunsuz erişim vakası meydana geldiği hakkında hiçbir fikri yok."

Ring, teknoloji devi 2018'de satın aldıktan sonra Amazon'un bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Amazon, Ring şikayetini çözmek için 5,8 milyon dolar ödemeyi kabul etti ve yasa dışı bir şekilde incelediği videolardaki verileri silmesi gerekecek. Ring'in ayrıca hem çalışan hem de müşteri hesapları için çok faktörlü kimlik doğrulamayı içeren yeni bir gizlilik ve güvenlik programı uygulaması gerekecek.

FTC Tüketici Koruma Bürosu Direktörü Samuel Levine yaptığı açıklamada, "Ring'in mahremiyet ve güvenliğe aldırış etmemesi tüketicileri casusluk ve tacize maruz bıraktı" dedi. "FTC'nin emri, karı gizliliğin üzerine koymanın işe yaramadığını açıkça ortaya koyuyor."

Ayrı bir gelişmede Amazon, FTC'nin şirketi çocuklarla ilgili ses ve coğrafi konum bilgilerini yasa dışı bir şekilde yıllarca saklayarak FTC Yasasını ve Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasasını ihlal etmekle suçlaması ve ebeveynlerin haklarını kullanmalarını engellemesi üzerine 25 milyon dolarlık bir uzlaşma ödemeyi kabul etti. çocukların verileri.

Alexa anlaşmasının bir parçası olarak Amazon, etkin olmayan çocuk hesaplarını, belirli ses kayıtlarını ve coğrafi konum bilgilerini silmek zorunda kalacak ve bu tür verileri algoritmalarını eğitmek veya ürünlerini iyileştirmek için kullanması yasaklanacak.

Bununla birlikte, her iki anlaşmanın da, FTC'nin uygulayabileceği parasal yardım türlerinin kapsamını sınırlayan 2021 Yüksek Mahkeme kararı nedeniyle yürürlüğe girmesi için önce bir mahkeme tarafından onaylanması gerekiyor.

Amazon, The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, "FTC'nin hem Alexa hem de Ring ile ilgili iddialarına katılmamamıza ve yasayı ihlal etmeyi reddetmemize rağmen, bu anlaşmalar bu meseleleri geride bıraktı" dedi. "Anlaşmanın bir parçası olarak, zaten güçlü olan uygulamalarımızda küçük bir değişiklik yapmayı kabul ettik ve bir ebeveyn veya vasi onları tutmayı seçmediği sürece 18 aydan uzun süredir etkin olmayan çocuk profillerini kaldıracağız."

Kaynak: HuffPost

doorbell-143467.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.