Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dinde temizlikten bahsedilir. Ama benim gordugum kadariyla hemen hemen tum musluman ulkelerinde pislik diz boyu. Pakistan'a gittigim de sehrin gobeginde erkeklerin uzun elbiselerini kaldirip comeldigiklerini ve sonra da kalkip yollarina devam ettiklerini gordum. Misir yani Agypt' te derseniz orada da durum daha farkli degil.

Peki, gelelim bizim Turkiyemize. Soyle otobus ile bir tura ciktiniz mi ve de kasabalardan/koylerden gecerken dikkatlice baktiniz mi etrafiniza hic? Neler gordunuz? Ben gorduklerimi soyleyeyim: Koylerde, koy evleri duvarlarla cevrilidir, duvarlarla cevrilmis avlunun ici hic de ruh acici degildir. Hani soyle; islerimi bitirdikten sonra, bir iki sandalye atayim da, cicek bahcesi gibi olan, duvarin bir kosesinde yapay bir akarsu bulunan, su cennet gibi avluda birkac arkadasimla, dostumla keyif kahvesi iceyim dusuncesi hic gecmiyor insanin icinden/aklindan. Zira hani birakin cenneti, cehennem bile daha guzeldir koylerde bulunan bu duvarla cevrili icinde ev bulunan avlulardan. Hele yagmur camurda hep dusunmusumdur, temizlige onem vermesi gereken bir muslumanin, o avlunun icinde bulunan bu kadar pislige nasil goz yumuyor olmasina.

Bir gun yolda gidiyordum ve onumden de -orta yasli, yesil bir kepi olan, dolayisiyla musluman oldugu hemen anlasilan- bir adam gidiyor. Hak tuuuuu diye yere tukurdu. Adimlarimi hemen hizlandirdim ve yanina varinca; 'siz de musluman olacaksiniz degil mi?' dedim. Bir sey diyemedi bunun uzerine. Bense yoluma devam ettim. Gerci yere birseyler atan, tukuren kim olursa olsun ikaz ediyorum, elimde degil ne yapayim.

Konunun devami: Ben sunu demek istiyorum. Biraz daginik gibi gozukebilir yazdiklarim ama... Neden musluman ulkelerde temizlik on planda gelmez? Bunun musluman olunmasiyla bir alakasi var mi? Butun yatirimi diger dunya icin yaptigimizdan dolayi bu dunya bizim umurumuzda degil mi? Cocuklarimiza ne biraktigimizin onemi yok mu? 'Nasilsa onlar da diger dunya icin calisip cabalayacaklar' diye dusunerekten ehemmiyet mi vermiyoruz yasadigimiz yere, cevremize? Islamda bu dunya gecici, aldatici onemli olan diger dunya mantigi mi bizleri tembel ve basiretsiz yapiyor?

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar hüküm ayrı uygulama ayrıdır.

İslam temizliği emretmiş mi..?

Uygulamayanlardan islam sorumlu tutulabilir mi..?

eğer Türkiye'nin %99 u müslümansa, evet bunlardan islam sorumlu tutulabilir.

Gönderi tarihi:
eğer Türkiye'nin %99 u müslümansa, evet bunlardan islam sorumlu tutulabilir

Türkiyenin %99 'u na hakaret ediyorsun..

Buna bende dahilim ve hatta senin akrabalarında dahil..

Herkes pis mi geziyor..

Bir şeyler savunma uğruna neler yazdığınızın farkında mısınız..?

Gönderi tarihi:

Arkadaşım neyin tartışması şimdi bu böyle :) 5 vakit namaz Allahın emri ve abdest alınmadan kılınmıyo...

Pislik temizlik kişinin kendi elinde...Müslümanlıkla bunun ne ilgisi var ayıp olmuyomu böyle karalamalar :angry:

Tarafsız arkadaşım tüm TÜRKİYE'den özür dilelemelisin!

Gönderi tarihi:

Islamin en acik ve onemli emirlerinden biridir temizlik,olmazsa olmazidir.Inanmayanlar bile biliyorlar..Hal boyleyken bunu uygulamayan sahislara bakarak nasil Islamiyeti sorumlu tutup karalayabilirsiniz?Ve verdiginiz ornekler tamamiyle istisnai..Nasil genelleyebilirsiniz aklim almadi.

Ben Arabista'da yasiyorum ve buradaki yonetimin temizlik konusundaki hassasiyeti geldigimden beri dikkatimi cekiyor,hayranlikla izliyorum.Bunun muslumanliktan ve kutsal beldelere verilen ehemmiyetten kaynaklandigina eminim.

Gönderi tarihi:
Islamin en acik ve onemli emirlerinden biridir temizlik,olmazsa olmazidir.Inanmayanlar bile biliyorlar..Hal boyleyken bunu uygulamayan sahislara bakarak nasil Islamiyeti sorumlu tutup karalayabilirsiniz?Ve verdiginiz ornekler tamamiyle istisnai..Nasil genelleyebilirsiniz aklim almadi.

siz cevabı anlamamışsınız

deniyor ki Türkiye'nin %99 u müslüman (asıl genelleme burada)

ama bir çok kişide insanların bir çoğunun pasaklı, bakımsız, olduğunu düşünüyor

yani geriye kalan %1 lik kısım değil bu oran

tahminen gördüğümüz insanların %50 si bakımsız, pasaklı,kokuşmuş (özellikle yazın)

ve biz insanların %99 u müslüman diyorsak

islamı bundan sorumlu tutabiliriz, çünkü müslüman olupta pasaklı insanların sayısı fazla o istatistiğe göre

demekki o insanlar dinlerini idrak edemiyorlar ! edemedikleri içinde islam dininin emirleri yeterli veya inandırıcı gelmemiş olabilir.

şimdi ben rahatlıkla düşüneblirim ki

%99 müslüman olan bir ülkede, pasaklı kokuşmuş insanların sayısının %1 olması gerekiyor ama bu oran çok çok daha falza. Eğer müslümansanız temizlik konusuna dikkat etmeyerek müslümanlığa yakışmıyorsunuz diye islamı = müslümanlığı sorumlu tutabiliriz.

Gönderi tarihi:
%99 müslüman olan bir ülkede, pasaklı kokuşmuş insanların sayısının %1 olması gerekiyor ama bu oran çok çok daha falza. Eğer müslümansanız temizlik konusuna dikkat etmeyerek müslümanlığa yakışmıyorsunuz diye düşünebiliriz
Ben İslam temizliği emretmiş, bunu uygulamayanlardan islam sorumlu tutulabilir mi dedim..

Ve yazdığın yazı aynen şu..

eğer Türkiye'nin %99 u müslümansa, evet bunlardan islam sorumlu tutulabilir.

İnşallah biz yanlış anlamışızdır..

Çünkü kabu ledilebilecek bir yargı değil bu..

Gönderi tarihi:

Dinle temizlik arasında doğrudan bağ kuramıyorum ben. Kültürle ve maddi imkanlarla alakalı diye düşünüyorum.Şimdi Rusya'dayım ve soğuğa rağmen insanlar hergün banyo yapıyorlar. (Kültür böyle ve her evde merkezi sisteme bağlı sıcak su var)

Türkiye'de kafirleri cenabet gezmekle itham ederler. Benim gördüğüm kafirler (ki Rusların çoğu dinsiz, sadece nüfus cüzdanı hristiyanı), sadece seksten sonra değil, seksten önce de yıkanmayı adet edinmişler, bu adeti uygulamaya olanak verecek imkan da var.

Abdest almak, görsel temizlik sağlar (el, yüz, ağız, burun, saç boyun, ayak). Sadece abdest almak temizlik değildir. Kokuya önlem değildir. Zira Abdest almakla, vücudun en çok terleyen ve koku üreten kısımları (koltuk altları ve genital bölgeler) yıkanmıyor. (%99'u müslüman olan ülkede, toplu taşıma araçlarındaki kokular nerden geliyor? Akşam iş dönüşü kokunun nedeni anlaşılabilir, ama ya sabahki?)

Ama herşey birtarafa, İslam'ın temizlik konusunda müslüman toplumlara pozitif katkısı olmuştur, bu yadsınamaz.

İslam'ın görsel temizlik konusunda olumlu katkısı kesindir.

Ayrıca bedevi (Arap)/göçebe (Türk) toplulukların hiç olmazsa gusl zorunluluğu ile yıkanmasını sağlamıştır.

Herkesin evinde ucuz, bol sıcak su bulunsa, hergün duş alır insanlar.

Ama Türkiye'de bu imkan henüz yoktur.

Ayrıca eğitim sistemi de olanaklara paralel olarak yapılmaktadır.

Ben öğrencilik dönemimden hatırlıyorum.

İlkokul çğretmenimiz "Hafta'da bir kez" yıkanacak herkes derdi.

Ortaokulda, Özallı yıllarda, imkanlar arttığında, Ortaokul öğretmenimiz herkes "haftada en az iki kez" yıkanacak demeye başlamıştı.

Şimdi daha iyiye gidiyor durum sanırım.

Yukarıda yazdıklarım bireysel temizlik konusundaydı.

Ortak alanların temizliği, temiz tutulması konusunda ise, İslam'ın olumlu veya olumsuz bir katkısı olduğunu sanmıyorum.

Ancak yine söylüyorum. Din ile temizlik alışkanlığının alakası olmadığını düşünüyorum. Kültür ile ve imkanlarla alakalı birşeydir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Insanlarimizin abarttiginiz kadar pis oldugunu dusunmuyorum,namazinda bir insan gunde hic yoksa bes kez yikanir.

Allah'a inanip,musluman olup emirleri hakkiyle yerine getirmeyen ve yahut bi haber olan insanlar da var,ancak Islamin hukumleri cok acik ve secik ortada,uygulamayanlari nasil % 99 a genelleyip,bir ulkeye maledebilirsiniz..

Gönderi tarihi:

Temizlik İmandan gelir...İmanın şartlarında temizlik vardır...Günde 5 vakit namaz kılmak için abdest alınır...Pakistanda veya başka bir müslüman ülkesinde bir kaç kişinin yaptığı dinimizede,toplum ahlakınada,kişisel ahlakada yakışmayan bir tavır...Bundan dolayıda tüm müslüman kesimi veya İslam dinini zan altında bırakmak çok yanlış...Kişi herşeyden önce kendine sonrada çevresine sorumludur...Bir toplumu rahatsız edecek derecede kötü koku veya benzeri hal ve hareket içerisindeyse kişi,bunu bütün İslam alemine yıkmanın bir manası yok...Leylam'ın da dediği gibi kültürle alakalı...Din gözetmeksizin kişinin kendisiyle alakalı...

Gönderi tarihi:

Yukarıdaki yazımda, bedevi Arap ve göçebe Türk topluluklarına İslam'ın temizlik babında olumlu katkısından bahsettim.

Olumsuz katkıya Endonezya'da şahit oldum.

Endonezya, Malezya, Tayland gibi ülkelerde çok çinli var ve bütün yemekleri çubuk ile yiyorlar. Dolayısı ile komşusu olan malaylar ve Tailer de çubukla yiyorlar. (Endonezya da, Malezya da Malay ülkesi).

Ancak Endonezya'da müslümalar elle yemek yemenin sünnet olduğunu söyleyip, yağlı, yappış yapış şeyleri bile elle yiyorlar.

Çubuk varken, sünnet olur diye elle yiyorlar.

Böyle bir tecrübem oldu.

Zengin ve eğitimli insanların, müslüman da olsa, gayrimüslim de olsa sokağa tüküreceğini zannetmiyorum.

Alt gelir grubu ve bu gruba ait davranışların genelleştirilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Kültür düzeyi ve Gelir yükseldikçe temizlik ve hijyen de artar. Dinle alakası yoktur.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kültür düzeyi ve Gelir yükseldikçe temizlik ve hijyen de artar. Dinle alakası yoktur.

Yüzde yüz katılıyorum..

Ön yargısal yaklaşımlarda bulunmayıp,

Objektif bir gözle yazdığın için..

Sana bir çiçek daha Brain.. :clover:

Gönderi tarihi:
Herkesin evinde ucuz, bol sıcak su bulunsa, hergün duş alır insanlar.

Ama Türkiye'de bu imkan henüz yoktur.

Bana kalirsa herkesin evinde ucuz, bol sicak suya gerek yok. Zira, insan soguk su ile de sabunluga biraz su -ki bu soguk su da olabilir- dokerek biraz da sabun surerek koltuk altlarini bu sabunluk ile silebilir. Keske Islam dini abdest alinirken koltuk altlarini da dusunmus olsaydi. Ama zaten ben sunu hic anlamamisimdir, abdest alan insanlari goruyorsunuz cami avlularinda, fakat abdestten sonra ayni les gibi corabi gecirir ayagina ve bana hicbir kisi; 'ama o insanlar coraplarini hergun degistiriyorlar' demesin. Corabini ve ic camasirini hergun degistiren kisi azdir bizim toplumda.

Ama herşey birtarafa, İslam'ın temizlik konusunda müslüman toplumlara pozitif katkısı olmuştur, bu yadsınamaz.

Hersey bir tarafa, goruluyor ki Islam temizlik konusunda musluman toplumlara pozitif anlamda katki saglayamamistir. Saglamis olsa musluman ulkelerin insanlarinin cok temiz olmasi gerekirdi.

Gönderi tarihi:
Temizlik İmandan gelir...İmanın şartlarında temizlik vardır...Günde 5 vakit namaz kılmak için abdest alınır...Pakistanda veya başka bir müslüman ülkesinde bir kaç kişinin yaptığı dinimizede,toplum ahlakınada,kişisel ahlakada yakışmayan bir tavır...Bundan dolayıda tüm müslüman kesimi veya İslam dinini zan altında bırakmak çok yanlış...Kişi herşeyden önce kendine sonrada çevresine sorumludur...Bir toplumu rahatsız edecek derecede kötü koku veya benzeri hal ve hareket içerisindeyse kişi,bunu bütün İslam alemine yıkmanın bir manası yok...Leylam'ın da dediği gibi kültürle alakalı...Din gözetmeksizin kişinin kendisiyle alakalı...

Temizlik imandan gelmez. Öyle olsa idi iman etmeyen milyarlarca kişi leş gibi dolaşırdı. Tam aksine ben avrupada yaşadığım için burdakilerden örnek vereyim, Her gün duş alan tertemiz insanlar. Abdestin temizlikle hiç bir ilgisi yoktur,tamamen dini bir ritüeldir.

Maide - Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın. Başlarınızı meshedin, iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz temizlenin. Hasta iseniz, yahut yolculukta iseniz, yahut biriniz abdest bozmaktan gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız, su da bulamamışsanız, temiz bir toprağa teyemmüm edin. Bunun için de yüzlerinizi ve ellerinizi o toprakla meshedin. Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor, fakat sizi temizlemek ve şükredesiniz diye de üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor.

Su olmadığı zaman toprak.Toprakla temizlik olmaz.Sözü edilem ülkelerdeki insanlar bir kaç kişi değil.Ne zaman müslümanlardan örnek verilse, efendim onların yaptığı islamı bağlamaz deniliyor.Onların yaptıkları bağlamazsa burdaki bir kaç kişinin söyledikleride islamı bağlamaz o zaman desem kabul edecekmisiniz ?

İslamı bağlayan bu toplum uzaydamı yaşıyor acaba ?Camilerdemi islamı bağlamıyor, Herkes leş gibi çoraplarıyla basa basa, yerdeki halılar bakteri ve mikrop yuvasına dönüşüyor*****************

Gönderi tarihi:
Kültür neden İslam ülkeleri hep kültür bakımında geri kalmıştır

Dilerine sadık kalmadıklarından..

Eğer gerçek manada islamı yaşasalar böyle olmazdı..

İslam temizlik imanın yarısıdır dedikten sonra, islama yüklenmenize bir anlam veremiyorum..

Ve birde şu var..

Örneğin Türkiyeyi ele alırsak hangi bir köyde, kasabada yada şehirde pis bir müslümana rastladınız..

Daha doğrusu ona pis dedirten ne gördünüz onda..

İç çamaşırına bakmadınız heralde dimi..

Köylerde ninelerden dedelere kadar hepsi tertemiz insanlardır, bilmem nerenin bilmem ne lokantalarında güvenipte yemek yiyemem ama bir köyde bir ninenin yada bir Ayşe teyzenin yaptığı yemeği hiç çekinmede yerim.

Konuyu çok genel tuutyorsunuz ve farkında olarak yada olmadan Tüm müslümanları rencide ediyorsunuz..

Sizleri daha ılımlı olmaya davet ediyorum..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Teknolojide geri kalmışlık ayrı bir konudur, temizlik ve hijyen ayrı bir konudur..

Köyde nineler o halleriyle evlerinin önlerini çalıdan yaptıkları süpürgelerle iki büklü beliyle her gün temizler..

Teknolojik geri kalmışlık konusu ayrıca tartışılabilir..

Eğer topu islama atarsanız olmaz..

Çünkü islam hem temizliği hem teknolojiyi emretmiştir..

Bunun tartışmasını defalarca yaptık..

Müslümanlığın özü yaşandığı taktirde, islamın ilim ve temizlik emrine riayet edilmiş olacaktır ve sorun varsa o sorun ortadan kalkacaktır..

Müslümanda olsa ilk önce kendine, çevresine, milletine ve dinine sadık olmalıdır..

Öyle ben müslümanm diyipte bin bir türlü laşkalık yapmak olmaz..

Onlara bende karşıyım..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Burda müslümanların temizliğini eleştiren arkadaşlardan anladığıma göre bu arkadaşlar başka

ülkeleri seyehat yapmışlar bu yerlerde bağzı olumsuz durumlarla karşılaşmışlar koku,kirlilik üstbaş bakımsızlığı gibi kişinin konum itibarı ile müslüman olduğunu görünce yada tahmin edince

tamam bunlar kirli bakımsız tabıkı her kültürün kirliside var harika tertemizzi de var yere tüküren

insan şü kültürden diye kompile o kültüre mal etmek çok yanlış diyorum saygılar

Gönderi tarihi:
Onu için bırakalım bu kültür ve gelir demeyi...

Sayın by_x_man, ben de gittim o ülkeye, sokaklar pis, insanlar da ********* gelen şeyler yapıyorlar. Ancak bu yine de dinle alakalı değil. Suudi Arabistan "para denizinin içinde nasıl fakir kalınabilir?" sorusunun cevabı bir ülkedir. Para herkeste değildir. Küçük bir azınlıktadır. Taşradaki devlet kurumlarında masa, sandalye bile yoktur.

Bahreyn ve Dubai de müslümandır, ama orada rastladığınız "pis görünümlü" insanlar, Hintliler, Bangladeşliler falandır.

Manila, Karakas, Kahire, Mexico City, neredeyse Hindistanın bütün kentleri dünyanın en pis yerledir. Bunlar arasında hiçbir din benzerliği yoktur.

Dünyanın en pis insanları Hindistan'dadır. Yine gelirle alakalıdır.

Dünyada yere, sokağa en çok tüküren insanlar Çinlilerdir. Ama aynı çinliler, Güneydoğu Asya'da yemeğini elle yemeyen tek topluluktur. Bunlar yüzyılların kültütüdür.

Kuzey ülkelerinde insanlar daha az terlemelerine rağmen, soğuktan dolayı sauna kültürü gelişmiştir. Finliler, Ruslar falan bu nedenle dünyadaki en temiz insanlar arasındadır. Dinle alakası yoktur. Rusya'daki tatarlar mülümandır, ama Ruslar gibidirler, sauna kültürü vardır. Çok temiz insanlardır.

sevgili gece yağmuru, abdest sadece görsel temizlik sağlar, terleyen kısımların (genital bölgeler ve koltukaltı) yıkanması şart olmadığından, kokuyu gidermez.

sevgili katakuta, haklısın, toprakla temizlik (teyemmüm) olmaz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
sevgili gece yağmuru, abdest sadece görsel temizlik sağlar, terleyen kısımların (genital bölgeler ve koltukaltı) yıkanması şart olmadığından, kokuyu gidermez.

sevgili katakuta, haklısın, toprakla temizlik (teyemmüm) olmaz.

Saygılar.

Namaz abdesti genel temizlik değildir..

Ayrıca namaz abdestinden önce bazı şartlarda vardır..

Üzerinde necaset bulunmaması ve iç giysilerindede necaset bulunmaması lazımdır..

Genel temizlik değildir..

Teyemmüm ise çok farklı bir konudur..

Teyemmümün şartlarını biliyorsunuzdur yazmaa gerek oyk..

Teyemmümde manevi bir hazırlık ve toprağın vücuttaki biyo elktiriği çekme olayı söz konusudur...

Suyunda bio elektiriği çekip, sinirleri yatıştırdığı için, hem psikikolojik hemde fizyolojik yönden namaz için gerekli huzur, sükun ve konsantrasyonun sağlaması hedeflenmiştir..

Diğer temizlik ihtiyac olan gider evinde duş alır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Öncelikle "Pis" olmanın "Müslümanlıkla" bir alakası yok...

"Medeni Olmak" ile bir alakası var...

"Medenilik"in ölçüsü nedir?

"Dinsiz Olmak" mı?

"Dindar Olmak" mı?

Cevap: İkisi de değil...

Öyleyse, çok çok düz bir mantıkla gidersek:

"Pis" olmanın "Dindar Olmak" ya da "Dinsiz Olmak"la alakasız olduğunu çok net görebiliriz.

"Din Temizliği Emrediyor; Temizlik İmandan Gelir" dense de, Dinsiz bir kimsenin "Pis" olduğu iddia edilemez...

"Müslüman Kim, Toplumlar, Bize Göre Pis Olsa da ya da Biz Onları Pis Olarak Adlandırsak ta", diğer inançlı insanların da "Pis" olduğunu kimse iddia edemez...

Her iki halde de haksızlık olur...

Biz Araplara "Pis" diyoruz (ki bir ırkı nitelediği için aslında belki de ırkçı bir yaklaşım oluyor bu sanırım) , ancak şu da var ki, onlar için bunlar "Normal"...

Onların bu tavırlarını "Meşrulaştırmak" için söylemiyorum ancak Kabulleri bu ne yazık ki...

Mesela; sofralarında geğirmezseniz, yemeklerini beğenmediğinizi düşünürler...

Bize göre ********* ama onlara göre saygının göstergesi...

Bu şekilde bir çok örneği toplamıştım zamanında...

Ne kadar doğru bilmiyorum ama Almanyada yellenmenin normal olduğunu duymuştum, yine de söyleyeyim; doğruluğundan emin değilim...

Neyse, özetlemem gerekirse:

Medeni olup olmamanın, herhangi bir din ile alakalı olduğunu hiç mi hiç sanmıyorum...

"Temizlik" bir tercihtir ve aslına bakarsanız "Sorumluluk"tur...

Öncelikle "Toplumsal Yaşam" için bir sorumluluktur...

Bireyin kendisine karşı bir sorumluluğudur...

Birey bunun farkında değilse, bunu dine mal edemeyiz...

Konudaki en gerçekçi ve aslında tek bir kelimeye dahi gerek bırakmayan en güzel ve en dürüst açıklamayı Sayın BrainSlapper yapmış... Tebrik ederim...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Öncelikle "Pis" olmanın "Müslümanlıkla" bir alakası yok...

"Medeni Olmak" ile bir alakası var...

...

"Pis" olmanın "Dindar Olmak" ya da "Dinsiz Olmak"la alakasız olduğunu çok net görebiliriz.

"Din Temizliği Emrediyor; Temizlik İmandan Gelir" dense de, Dinsiz bir kimsenin "Pis" olduğu iddia edilemez......

:clover::clover:

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Camilerdemi islamı bağlamıyor, Herkes leş gibi çoraplarıyla basa basa, yerdeki halılar bakteri ve mikrop yuvasına dönüşüyor

tabi cami çıkışında herkesde hasta oluyordur.

yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum.

ne ayet ne hadis hiçbir şey alıntılamaya gerek yok bence yorum bile yapmak absürt kaçar......

iyimi biras sonra 'kirliligi' müslümanlara İslam farz kılmış falan da demeye başlarlarsa şaşırmam..

Allah şaşırtmasın....Amin....

:)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.