Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Tanrı zaten en büyük, neyine bakayım neden insanlara ihtiyacı olduğuna Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 sayın tarafsız bu tür konuları tartışacagınızı sanmıyorum aslan34 soru sordun yada yorum yaptın bende cevap verdim, yada yorum yaptım herzamanki gibi meşgul olan benim kişisel polemiklere girmem ben cevap vereceksen verirsin, vermiceksen , çekil aradan gibi manalar üretmemeni tavsiye ederim ben hiç öylesine yazılar yazmam, bazen tek bir cümlem bile bir çok şey anlatır. anlayan anlıyor zaten, sen anlamadıysan senin için yapacak bir şey yok, durum böyle oluncada ben kaldığım yerden devam edeceğim, fikirlere göre. şimdi bu duruma göre sen dedinki Tanrı zaten en büyük, neyine bakayım ? bende dedim ki neden insanlara ihtiyacı olduğuna !!! cevap vermek zorunda değilsin, ben sadece bir soruya göre, bir cevap verdim. Bizi okuyanlar için Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 aslan34 soru sordun yada yorum yaptın bende cevap verdim, yada yorum yaptım herzamanki gibi meşgul olan benim kişisel polemiklere girmem ben cevap vereceksen verirsin, vermiceksen , çekil aradan gibi manalar üretmemeni tavsiye ederim ben hiç öylesine yazılar yazmam, bazen tek bir cümlem bile bir çok şey anlatır. anlayan anlıyor zaten, sen anlamadıysan yapacak bir şey yok, durum böyle oluındada ben kaldığım yerden devam edeceğim, fikirlere göre. Tanrı insanları kendisine kulluk etsinler diye yaratdı. sen bunu Tanrı'nın bir ihtiyacı oldugunu iddia edebiliyorsan valla buna yapılacak herhangi bir yorum bilmiyorum çünkü kimsenin aklına gelecek fikirlerden degil. Tanrıya inanan zaten az çok sıfatlarını bilir. Tanrıya inanmayanların belki az bir kısmı hiç bir temeli olmayan dikkate alınması zul addedilecek bu tür soruları sorması neye dayanıyor merak konusudur. çocukların Tanrıya ait bazı sruları olur normal olarak, onun gibi bir durum hasıl olmaması için siz kaldıgınız yerden devam edin bu konuda Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Tanrı insanları kendisine kulluk etsinler diye yaratdı.sen bunu Tanrı'nın bir ihtiyacı oldugunu iddia edebiliyorsan valla buna yapılacak herhangi bir yorum bilmiyorum çünkü kimsenin aklına gelecek fikirlerden degil. Tanrıya inanan zaten az çok sıfatlarını bilir. Tanrıya inanmayanların belki az bir kısmı hiç bir temeli olmayan dikkate alınması zul addedilecek bu tür soruları sorması neye dayanıyor merak konusudur. çocukların Tanrıya ait bazı sruları olur normal olarak, onun gibi bir durum hasıl olmaması için siz kaldıgınız yerden devam edin bu konuda Inanin ki Tanri hicbir yarattigini ona kulluk etsin diye yaratmadi. Bunlar tektanrili dinlerin uydurmasi. Sayet oyle yaratmis olsaydi bize ne akil, ne zeka, ne mantik, ne de irade verirdi. Demek ki Tanri bizim kendi aklimizi, kendi zekamizi, kendi mantigimizi ve kendi irademizi kullanip, bos seylere ve bos kisilere inanmadan, kendi yolumuzu cizmemizi istiyor. Ve bu yolda dusecegiz de kalkacagiz da ama sonunda hepimiz gercek ile karsilasacagiz. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 çocukların Tanrıya ait bazı sruları olur normal olarak, onun gibi bir durum hasıl olmaması için siz kaldıgınız yerden devam edin bu konudateşekkürler. Tanrı insanları kendisine kulluk etsinler diye yarattı. tamam işte, demekki tanrının, kendisine kulluk edilmesine ihtiyacı var. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 tamam işte, demekki tanrının, kendisine kulluk edilmesine ihtiyacı var. şöyle diyelim ; Giz'in insan açısından ortaya çıkması Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 şöyle diyelim ; Giz'in insan açısından ortaya çıkması anlamadım Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Inanin ki Tanri hicbir yarattigini ona kulluk etsin diye yaratmadi. Bunlar tektanrili dinlerin uydurmasi. Sayet oyle yaratmis olsaydi bize ne akil, ne zeka, ne mantik, ne de irade verirdi. Demek ki Tanri bizim kendi aklimizi, kendi zekamizi, kendi mantigimizi ve kendi irademizi kullanip, bos seylere ve bos kisilere inanmadan, kendi yolumuzu cizmemizi istiyor. Ve bu yolda dusecegiz de kalkacagiz da ama sonunda hepimiz gercek ile karsilasacagiz. Teşekkür ederim muki. Verdiğin cevap gayet güzel aslında "Şayet öyle yaratmış olsa idi bize ne akıl,ne zeka,ne mantık,nede irade verirdi. Demekki İnsanda Yaradılıştan "Akıl,Zeka,Mantık,İrade" var fakat bu söylem evrim teorisini de çürütüyor birde düşe kalka gidip gerçeği göreceğiz demekte acaba kime mahsus inanmayanlara olmasın sakın? o zaman pek bir geç olmayacakmı bak burada şu çıkıyor ortaya başka bir topiğin tartışması ama yeri geldiği söylemek lazım "YA VARSA". Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Teşekkür ederim muki. Verdiğin cevap gayet güzel aslında "Şayet öyle yaratmış olsa idi bize ne akıl,ne zeka,ne mantık,nede irade verirdi. Sevgili muki doğru bir tespitte bulunmuş. İslam inancına göre zaten düşünmeyen, irdelemeyen, ve sadece tapınan bir yaratık grubu var: Melekler. Eğer amaç sadece "Allah'a kulluk etmek" olsaydı, yine melekler gibi bir güruh daha yaratırdı. Bu nedenle amacın kulluk olduğunun söylenmesi İslam inancına diğer bazı ögeleriyle bile uyuşmaz. Yıllar önce dini bütün bir arkadaşımız, cinselliğin sadece üreme amaçlı olduğunu savunuyorsu. Bende sadece üreme amaçlı olsaydı, hayvanlarda olduğu gibi, insanlar için de bir "çiftleşme mevsimi" olurdu demiştim. Bu da onun gibi birşer. Cinsellik sadece üreme amaçlı olmadığı gibi, insanın varlığıda sadece ibadet ve kulluk değildir. birde düşe kalka gidip gerçeği göreceğiz demekte acaba kime mahsus inanmayanlara olmasın sakın? o zaman pek bir geç olmayacakmı Sevgili sarıgöl, çocuk sahibimisin, veya senden küçük iki çocuğun/yeğenin varmı veya öğretmenlik/imamlık gibi bir meslek mi icra ediyorsun bilmiyorum, ama sana şöyle bir örnek vereyim: İki çocuğun/yeğenin/kardeşin/öğrencin var: Birincisi, sen daha ona öğretmeye çalışmadan, birçok şeyi kendi öğreniyor. İkincisi, kendi başına hiçbirşey ööğrenemiyor, sen saatlerini harcıyorsun, yoruluyorsun, çocğu zaman öğrettiğin şeyleri yeniden öğretiyorsun. Hangi çocuğun/yeğenin/kardeşin/öğrencin ile gurur duyarsın? Birincinin mi ikincisi gibi, ikincinin mi birinci gibi olmasını istersin? Dinsiz insan, birinci gruptaki insandır. Herşeyi kendi bulur. Tecrübe eder, yanılır, test eder, ama kendi bulur. hatasından da kendini sorumlu tutar, başarısından da. Dinli insan ikinci gruptaki insandır. Peygamber olduğunu söyleyen insanlar öğretirler durular, ama -yine semitik dinler tarihine göre- bu gruptaki insanlar, peygamber iddiasındaki kişilerin öğrettiklerini unuturlar, değiştiriler, bozarlar vs. vs. Bu gruptaki insan hatasından ve başarısından başkalarını sorumlu tutar: Ya Allah öyle takdir etmiş der, topu allah'a atar, ya kafirlere, komploculara atar. Sürekli başkalarıdır suçlu olan. Bu durumda, -eğer varsa- Tanrı'nın gözünde hangi insan grubu daha makbuldür? Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Sevgili muki doğru bir tespitte bulunmuş. İslam inancına göre zaten düşünmeyen, irdelemeyen, ve sadece tapınan bir yaratık grubu var: Melekler. Eğer amaç sadece "Allah'a kulluk etmek" olsaydı, yine melekler gibi bir güruh daha yaratırdı. Bu nedenle amacın kulluk olduğunun söylenmesi İslam inancına diğer bazı ögeleriyle bile uyuşmaz. Yıllar önce dini bütün bir arkadaşımız, cinselliğin sadece üreme amaçlı olduğunu savunuyorsu. Bende sadece üreme amaçlı olsaydı, hayvanlarda olduğu gibi, insanlar için de bir "çiftleşme mevsimi" olurdu demiştim. Bu da onun gibi birşer. Cinsellik sadece üreme amaçlı olmadığı gibi, insanın varlığıda sadece ibadet ve kulluk değildir. Sevgili sarıgöl, çocuk sahibimisin, veya senden küçük iki çocuğun/yeğenin varmı veya öğretmenlik/imamlık gibi bir meslek mi icra ediyorsun bilmiyorum, ama sana şöyle bir örnek vereyim: İki çocuğun/yeğenin/kardeşin/öğrencin var: Birincisi, sen daha ona öğretmeye çalışmadan, birçok şeyi kendi öğreniyor. İkincisi, kendi başına hiçbirşey ööğrenemiyor, sen saatlerini harcıyorsun, yoruluyorsun, çocğu zaman öğrettiğin şeyleri yeniden öğretiyorsun. Hangi çocuğun/yeğenin/kardeşin/öğrencin ile gurur duyarsın? Birincinin mi ikincisi gibi, ikincinin mi birinci gibi olmasını istersin? Dinsiz insan, birinci gruptaki insandır. Herşeyi kendi bulur. Tecrübe eder, yanılır, test eder, ama kendi bulur. hatasından da kendini sorumlu tutar, başarısından da. Dinli insan ikinci gruptaki insandır. Peygamber olduğunu söyleyen insanlar öğretirler durular, ama -yine semitik dinler tarihine göre- bu gruptaki insanlar, peygamber iddiasındaki kişilerin öğrettiklerini unuturlar, değiştiriler, bozarlar vs. vs. Bu gruptaki insan hatasından ve başarısından başkalarını sorumlu tutar: Ya Allah öyle takdir etmiş der, topu allah'a atar, ya kafirlere, komploculara atar. Sürekli başkalarıdır suçlu olan. Bu durumda, -eğer varsa- Tanrı'nın gözünde hangi insan grubu daha makbuldür? Saygılar. BrainSlapper. Dezonformasyon diye bir şey bilirmisim bilmiyorum ama lütfen yapma sebebi de konu "Melekler" değil bu bir. İkincisi "Din in Dinlerin Semitik" İnancı "ALLAH" İnsan oğlunu zaten Akıl,zeka,mantık,irade ile yaratmış ve (imtihan) ediyor Peygamber vede kitap ta göndererek şimdi birinci guruptaki İnsan ın her şeyini "kendince" makbul gör sıra inanana gelince falan,filan zaten inanan insanın yaptığını,yapacağını hep varsayım üzerine kur birde üzerine kişisel yorumunu ekle oh ne güzel bende buradan bir şürü şey yazar sonrada senin yaptığın gibi kendi yorumumu eklerim ama olay kör dövüşüne girer. Birde şu yazın "ALLAH" a kulluk etmek olsa idi yine Melekler gibi "gürüh" yaratırdı size nacizane tavsiyem İslam ı bildiğinizi söylüyorsunuz ama bende bilmediğinizi söylüyorum. yıllar önce size cinsellik adına söz söylemiş kişi sizi alakadar eder beni ve yahut bizi değil kendi fikrini bizim yazdıklarımıza göre söyle teşekkür. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Bir de soyle baksaniz acaba: Insan dunyaya geliyor. Bir muddet anne babanin himayesi altinda yetisiyor, gelisiyor. Sonra zamani geldiginde ana babadan ayriliyor ve kendi yolunu ciziyor. Bu da tabi onun kendi iradesine bagli olarak meydana geliyor. Simdi: Bir insan din ile yogruluyor, bir muddet sonra uyaniyor ve tereddut icinde kaliyor. Celiskileri nereye koyacagini, onlari ne yapacagini bilemiyor. Ayrica yillardir gunah ve ayip sozcukleri beynine kazindigi icin dursa duramiyor, kacsa kacamiyor. Bocaliyor ve sonunda karar veriyor. Cunku uyanmistir artik. Geriye donus de yoktur. Temenni edilen sudur ki: Tum insanlar dinlerin bu uyusturucu, uyutucu etkilerinden kurtulsunlar ve kendi yollarinda Tanri ile bulussunlar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Bir de soyle baksaniz acaba: Insan dunyaya geliyor. Bir muddet anne babanin himayesi altinda yetisiyor, gelisiyor. Sonra zamani geldiginde ana babadan ayriliyor ve kendi yolunu ciziyor. Bu da tabi onun kendi iradesine bagli olarak meydana geliyor. Simdi: Bir insan din ile yogruluyor, bir muddet sonra uyaniyor ve tereddut icinde kaliyor. Celiskileri nereye koyacagini, onlari ne yapacagini bilemiyor. Ayrica yillardir gunah ve ayip sozcukleri beynine kazindigi icin dursa duramiyor, kacsa kacamiyor. Bocaliyor ve sonunda karar veriyor. Cunku uyanmistir artik. Geriye donus de yoktur. Temenni edilen sudur ki: Tum insanlar dinlerin bu uyusturucu, uyutucu etkilerinden kurtulsunlar ve kendi yollarinda Tanri ile bulussunlar. Devam muki bayağı bir güzel oluyor faydalanıyoruz yazdıklarından evrim teorisini bitirdin şimdi de sıra freud da galiba. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 BrainSlapper.Dezonformasyon diye bir şey bilirmisim bilmiyorum ama lütfen yapma sebebi de konu "Melekler" değil bu bir. .... yıllar önce size cinsellik adına söz söylemiş kişi sizi alakadar eder beni ve yahut bizi değil Sayın sarıgöl, Konu melekler değil. İnsanın varlık nedeni. Semitik inanç mensupları diyor ki, "insan'ın varlık nedeni Allah'a kulluk etmektir". Ben de diyorum ki, bu yanlış. Zira sadece kulluk ve ibadet olsaydı insanların varlık nedeni, sadece ibadet eden veya başka birşey yapmayan varlıklar (melekler) vardı zaten semitik inanca göre. Melekleri örnek vermemin nedeni, onların ve insanların varlık nedeni. Cinsellik konusundaki örnek de aynı çerçevede. Nasıl ki insanın cinselliği sadece üreme amaçlı değilse, insanın varlığı da ibadet amaçlı değildir. İkincisi "Din in DinlerinSemitik" İnancı "ALLAH" İnsan oğlunu zaten Akıl,zeka,mantık,irade ile yaratmış ve (imtihan) ediyor Peygamber vede kitap ta göndererek Kader ve imtahan ismadaki çelişkilerden biridir. Kader varsa, imtahan olmaz. İmtahan varsa kader olamaz. şimdi birinci guruptaki İnsan ın her şeyini "kendince" makbul gör sıra inanana gelince falan,filan zaten inanan insanın yaptığını,yapacağını hep varsayım üzerine kur birde üzerine kişisel yorumunu ekle oh ne güzel bende buradan bir şürü şey yazar sonrada senin yaptığın gibi kendi yorumumu eklerim ama olay kör dövüşüne girer. Sayın sarıgöl, Benim yorumum olarak gördüğün kısımlar, ki yorumum olmayıp, insanlığın tecrübesidir, çıkartıyorum. Benim yorumum olarak gördüğün yerleri çıkar ve öyle cevap ver: İki çocuğun/yeğenin/kardeşin/öğrencin var: Birincisi, sen daha ona öğretmeye çalışmadan, birçok şeyi kendi öğreniyor. İkincisi, kendi başına hiçbirşey ööğrenemiyor, sen saatlerini harcıyorsun, yoruluyorsun, çocğu zaman öğrettiğin şeyleri yeniden öğretiyorsun. Hangi çocuğun/yeğenin/kardeşin/öğrencin ile gurur duyarsın? Birincinin mi ikincisi gibi, ikincinin mi birinci gibi olmasını istersin? Buna cevabınız nedir? Dinsiz insan, [çıkartıldı] Herşeyi kendi bulur. Tecrübe eder, yanılır, test eder, ama kendi bulur. [çıkartıldı] Dinli insan [çıkartıldı] Peygamber [çıkartıldı]ler öğretirler durular, ama -yine semitik dinler tarihine göre- bu gruptaki insanlar, peygamber [çıkartıldı] in öğrettiklerini unuturlar, değiştiriler, bozarlar vs. vs. [çıkartıldı] Bu durumda, -[çıkartıldı]- Tanrı'nın gözünde hangi insan grubu daha makbuldür? Buna cevabınız nedir? Birde şu yazın "ALLAH" a kulluk etmek olsa idi yine Melekler gibi "gürüh" yaratırdı size nacizane tavsiyem İslam ı bildiğinizi söylüyorsunuz ama bende bilmediğinizi söylüyorum. teşekkür. İslam hakkında buraya yazıp da, bilmediğim şeyi gösterirseniz müteşekkir kalırım. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Sayın BrainSlapper. Dikkat ederseniz yine aynı şey konu “Melekler” değil dememdeki maksat zaten KUR,AN da geçer şöyle Bakara –(30.Hani Rabbin meleklere: "Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz Seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" dediler. (Allah:) "Şüphesiz sizin bilmediğinizi Ben bilirim" dedi) şimdi İnsan ın “ALLAH” a kulluk tan başka birde imtihan ı var vede Kainat Emrine verilmiş (halife) üstüne üstlük hür iradede verilmiştir. İnsanın cinselliği tabiatı ile yanlız üreme amaçlı değildir ama İnsan cinselliğini kullanmadan nasıl ürer şunu Söyleyebilir kişi “tüp bebek” oda cinsellik (normal ilişki) ile üreyemeyen kişiler için geçerlidir. Şimdi İnsan ın ALLAH a ibadet edecekmi etmeyecekmi yanlız o maksat ilemi gönderildi cinsellik yanlız üreme içinmi değilmi demek yanlız iddia edeni bağlar İnananlar açısından sorun yok sebebi de en az inanmayanlar kadar dünya ilişkilerini bilirler. (Benim yorumum olarak gördüğün kısımlar, ki yorumum olmayıp, insanlığın tecrübesidir, çıkartıyorum) Bir kişinin anlatımını referans alarak ,sonrada çıkartıyorum demek,yorumum değildir demek sonrada bütün İnsanlığın tecrübesidir demek burada biraz değil Bayağı bir hem yorum hemde kaynak olmadan söylenmiş söz yokmu insanlığın tecrübesini nerede test ettiniz.Senin yorumunu çıkardımmı zaten cevaba gerek yok zaten cinsellikle ilgili cevabımı yazdım. (Kader ve imtahan ismadaki çelişkilerden biridir. Kader varsa, imtahan olmaz. İmtahan varsa kader olamaz) Aslında İmtihan ve kader birbirlerini tamamen karşılarlar sebebi de imtihan olmaz ise İnsan kader ile karşılaşmaz yani kaderi olmaz el bebek gül bebek birde çelişki yine iddia edeni bağlar somut delilin varmı yok o zaman ister inan ister inanma. BrainSlapper bundan sonra yazdıkların tamamen teorilere dayalı kişisel yargıların kimseyi bağlamaz senin sorunun. İslam hakkında yazdıkların da “burada” zaten verdiğim cevaplardan anlaşılmıyormu bilmediğin teşekkür. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Sayın sarıgöl, Konular sapmasın, içeriğin üzerinde duralım, sekle takılmayalım diye yazım hatalarınızı, cümle düşüklüklerinizi, ifade bozukluklarınızı, düşüncenizi ifade etme zorluklarınızı hep görmezden gelmeye gayret ettim. Ama, sizin yazılarınızı anlamlı cümleler, anlaşılır ifadeler, tutarlı düşünceler haline getirip deşifre etmeye çalışırken yoruluyorum sevgili sarıgöl. Rica ediyorum biraz özen gösteriniz. Sizin için de iyi olur. Kendinizi iyi ifade edersiniz. İnancınızı ve düşüncelerinizi iyi savunursunuz. Anlaştık mı? Deşifre ettiğim kadarı ile cevap vereyim: Sayın BrainSlapper.Dikkat ederseniz yine aynı şey konu “Melekler” değil dememdeki maksat zaten KUR,AN da geçer şöyle Bakara –(30.Hani Rabbin meleklere: "Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz Seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" dediler. (Allah:) "Şüphesiz sizin bilmediğinizi Ben bilirim" dedi) şimdi İnsan ın “ALLAH” a kulluk tan başka birde imtihan ı var vede Kainat Emrine verilmiş (halife) üstüne üstlük hür iradede verilmiştir. Senin inancına göre melekler de benim söylediğimi söylüyor. Amaç İnsan'ın varoluş amacı Allah'a kulluk etmek olsaydı, zaten varolmasına gerek yoktu, zira bu kulluk ve ibadet işini zaten melekler yapıyormuş. İslam'ın imtihan anlayışı ile kulluk anlayışı birbirleriyle içiçedir. Kulluk ayrı imtihan ayrı değildir. İmtihan zaten kulluk imtihanıdır. Sonuçta senin dinine göre insanın tek bir yaratılış nedeni vardır Allah'a kulluk. Ama İslam devşirme/toplama bir din olduğu için, A kültüründen alınan zihniyetle insanın sadece kulluk için yaratıldığı ifade edilir, B kültüründen alınan zihniyetle de insanın sadece kulluk etmek üzere yaratılmadığı ifade edilir. İnsanın cinselliği tabiatı ile yanlız üreme amaçlı değildir ama İnsan cinselliğini kullanmadan nasıl ürer şunuSöyleyebilir kişi “tüp bebek” oda cinsellik (normal ilişki) ile üreyemeyen kişiler için geçerlidir. Şimdi İnsan ın ALLAH a ibadet edecekmi etmeyecekmi yanlız o maksat ilemi gönderildi cinsellik yanlız üreme içinmi değilmi demek yanlız iddia edeni bağlar İnananlar açısından sorun yok sebebi de en az inanmayanlar kadar dünya ilişkilerini bilirler. Yaşın kaç, eğitim düzeyin ne bilmiyorum, kınamıyorum da. Ancak, o örnekle vermek istediğim mesajı al (kırmızı yer), niye bu örneği verdi diye düşün (insanın varoluşunun tek nedeni kulluk mu), cinselliğin konumuzla alakasız yerlerine girme. Önce dili anla, sonra düşünceyi anlamaya çalış. (Benim yorumum olarak gördüğün kısımlar, ki yorumum olmayıp, insanlığın tecrübesidir, çıkartıyorum) Bir kişinin anlatımını referans alarak ,sonrada çıkartıyorum demek,yorumum değildir demek sonrada bütün İnsanlığın tecrübesidir demek burada biraz değil Bayağı bir hem yorum hemde kaynak olmadan söylenmiş söz yokmu insanlığın tecrübesini nerede test ettiniz. Çıkardığım noktalar, ikimizin farklı düşündüğü noktalar. Ne bunlar? 1.Ben diyorum: peygamber olduğunu iddia eden şahıslar. Sen diyorsun: Allah'ın gönderdiği peygamberler. Bu durumda ben, sana şu öneriyi getiriyorum: Tamam benim peygamberlerle ilgili iddiamı -şimdilik- dikkate almayalım, senin dediğin gibi tanımlayalım peygamberi. Ve öyle yaptım. Peygamberi tanımlayan bölümü çıkardım. 2. Kendi kendine başarılı olabilen öğrenciler ile dinsizlerin -Tanrı'dan destek almadan- dünyayı anlama çabalarına benzetmiştim. Dinlileri de Tanrı'dan tüyo almadan birşey yapmayan insanlar olarak tanımlamıştım. Sen bunu keyfi yaptımı söyleyerek, yorum dedin. Ben de madem bu konuda da uzlaşamıyoruz, bunu da şimdilik dikkate almayalım dedim, zeki öğrenci-dinsiz, dışardan destek almadan anlayamayan öğrenci-dinli paralelliğini de sonraya bıraktım. Yani güzel kardeşim, "Bir kişinin anlatımını referans alarak ,sonrada çıkartıyorum demek"le lafımdan, iddiamdan geri dönmedim. Bu bir uzlaşmaya varma yöntemidir. Önce üzrinde uzlaştığımız nıktaları buluruz, uzalaşamadıklarımızı sonraya bırakırız. Senin yorumunu çıkardımmı zaten cevaba gerek yok zaten cinsellikle ilgili cevabımı yazdım. Yazmamışsın. Soru "Senin nazarında hangi çocuğun/yeğenin/kardeşin/öğrencin makbuldür?" idi. Yazmamışsın. Soru "Tanrı katında kendi kendine öğrenen mi, yoksa yüzlerce peygabere rağmen hala kafası basmayan insan mı makbuldür?" idi. Cevaplarsan sevinirim. Cinsellik konusunda bir sorum yoktu zaten. (Kader ve imtahan ismadaki çelişkilerden biridir. Kader varsa, imtahan olmaz. İmtahan varsa kader olamaz) Aslında İmtihan ve kader birbirlerini tamamen karşılarlar sebebi de imtihan olmaz ise İnsan kader ile karşılaşmaz yani kaderi olmaz el bebek gül bebek birde çelişki yine iddia edeni bağlar somut delilin varmı yok o zaman ister inan ister inanma. BrainSlapper bundan sonra yazdıkların tamamen teorilere dayalı kişisel yargıların kimseyi bağlamaz senin sorunun. İslam hakkında yazdıkların da “burada” zaten verdiğim cevaplardan anlaşılmıyormu bilmediğin teşekkür. Anlaşılmıyor. Öncelikle ne dediğin, ne savunduğun anlaşılmıyor ki, düşüncelerin anlaşılsın. En başta da söyledim: Lütfen düzgün, anlamlı, anlaşılır, noktalama işareti olan, başı sonu belli olan cümleler kurunuz. Bu kafirden hiçbirşey öğrenemediysen, bunu öğren. Beak ben nasıl başı sonu belli, okuması kolay, alıntısı satıntısı belli cümleler kuruyorum, senden de beklerim bunu. Beni yormamanı beklerim. Burada İslamiyet adına konuşmaya geliyorsun. benim kadar saygı göstermiyorsun dinine. Önce yazını düzelt. Derdini, düşüncesini anlatabilen örnek müslüman ol. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Sayın BrainSlapper. Doğru söylüyorsun imla hatalarım oluyor ama zannedersem doğru deşifre etmişsinizki yazdığım yazıya teker,teker cevap vermişsiniz ama benim beklediğim cevaplar değil.Şimdi buradan şunu yazacağım kişisel değil lütfen kusura bakma "Melekler" imtihan da değil bak nasıl anlamışsın İnsan "İmtihan" da vede kendi hür iradesi ile "Kulluğun bilincine varması Peygamber ler ve kitaplar vasıtası" ile isteniyor şimdi (siz ve sizin gibiler) inanmıyorsunuz vede diyorsunuz ki yok öyle birşey bizde diyoruzki var bu durumda benim delilim Kitaplar,Peygamber ler senin delilin yok a kültürü yok b kültürü birde hür iradenle inanmama bu imtihan değil de nedir sonra ALLAH a kulluk ta çok güzel bir şeydir Kainatı yaratana boyun eğmek İnsan fıtratının bir gereğidir en azından Taşa,heykele,İnsana kulluk yok. Hakikaten bir şeyi gayet iyi anladım Brain (yanlız üreme amaçlı değildir) demekle birde tahsil,yaş durumunu sormakla sen entel oldun ben düşüneyim ya bırak bilmeceleri sadede gel ne diyorsan de tamammı. Sayın BrainSlapper aynı olay aynı yorum sen hiç bir şeyi kabul etmiyorsun(dini olarak) öğrenciye indirgeyerek anlatıyorsun inananı da "ALLAH" tan haşa tiyo almadan bir şey yapamıyan olarak var sayıyorsun peki o zaman adama demezlermi ben avam sarıgöle bin bir dereden su getirmenin alemi ne sonra o bir kişinin anlatımını sanki ALLAH,Peygamber ler kitap lar dan bahsetmiş te BrainSlapper e Brain de onun lafını bütün İnsanlığı mal ederek anlatması da sanki yokmuş gibi birde lutfederek çıkarıyorum demesi sayın BrainSlapper o anlattığınız dini bütün kişi? bir kere üreme üzerine sizin anlatımınızla bahsetmiş cinselliği kim olduğu belli olmayan bir kişi üzerinden anlat sonra o kişiyi insanlığın tecrübesi diye bahset sonrada ne dediğinizden bir şey anlamadım deyip butün yazdıklarıma polemik yaparak cevap ver.Benim nazarımda Bütün İnsanlar Yunus un deyimiyle makbuldur "YARATILANI SEVERİM YARATANDAN ÖTÜRÜ". Doğru söylüyorsun yazı yazarken bayağı bir imla hatam oluyor birde burada tevazuya kaçmayacağım çok bir bilgi yüklemesi yaptığımdan "kitap okumak,araştırmak,tefekkür" bazen yazarken bir kaç konuyu birden düşündüğümden dolayı sapmalar oluyor. İslam kendine inanmayanı bile hizmet ettirir Brain benim zaten bütün derdim o örnek bir "MÜSLÜMAN" olmak teşekkür. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Bir de soyle baksaniz acaba: Insan dunyaya geliyor. Bir muddet anne babanin himayesi altinda yetisiyor, gelisiyor. Sonra zamani geldiginde ana babadan ayriliyor ve kendi yolunu ciziyor. Bu da tabi onun kendi iradesine bagli olarak meydana geliyor. Simdi: Bir insan din ile yogruluyor, bir muddet sonra uyaniyor ve tereddut icinde kaliyor. Celiskileri nereye koyacagini, onlari ne yapacagini bilemiyor. Ayrica yillardir gunah ve ayip sozcukleri beynine kazindigi icin dursa duramiyor, kacsa kacamiyor. Bocaliyor ve sonunda karar veriyor. Cunku uyanmistir artik. Geriye donus de yoktur. Temenni edilen sudur ki: Tum insanlar dinlerin bu uyusturucu, uyutucu etkilerinden kurtulsunlar ve kendi yollarinda Tanri ile bulussunlar. söz konusu olan şahsiyi en geniş anlamında neye dayanarak açıklıyorsunuz. siz kendinizi uyanık ilan edip Dine inananların uyudugunu nasıl ispat edebilirsiniz ki. siz yoksa yoksa dini bir ekstra olarak yanında bulunanları mı ölçü alıyorsunuz sadece geleneksel anlamından çıkamamış inkar üzre olmadıgını iddia eden iddia sahiplerine bakıpda mı dini anlamaya çalışıyorsunuz dindar olmamanın sınırlarını sadece tanrıya ya da dine inanmayanlara mı hasrediyorsunuz temenniniz ise klasik 19.yüzyıl pozitivist, maddeci dileklerle anılmayı hak ediyor sadece, bu külüstür demode mantık tarihte kalmadımıydı... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Sayın BrainSlapper.Doğru söylüyorsun imla hatalarım oluyor ama zannedersem doğru deşifre etmişsinizki yazdığım yazıya teker,teker cevap vermişsiniz ama benim beklediğim cevaplar değil.Şimdi buradan şunu yazacağım kişisel değil lütfen kusura bakma "Melekler" imtihan da değil bak nasıl anlamışsın İnsan "İmtihan" da vede kendi hür iradesi ile "Kulluğun bilincine varması Peygamber ler ve kitaplar vasıtası" ile isteniyor şimdi (siz ve sizin gibiler) inanmıyorsunuz vede diyorsunuz ki yok öyle birşey bizde diyoruzki var bu durumda benim delilim Kitaplar,Peygamber ler senin delilin yok a kültürü yok b kültürü birde hür iradenle inanmama bu imtihan değil de nedir Sayın sarıgöl, Yukarıdaki metinde cümlelerin nerede başlıyor, nerde bitiyor belli değil. Önce noktalama işaretleri koyuyorum, anlaşılır yapmak için. Tekrar rica ediyorum, hem senin için iyi olur, hem beni yormazsın. Bak şu şekilde yazabilirdin bu bölümü: Sayın BrainSlapper. Doğru söylüyorsun, imla hatalarım oluyor. Ama zannedersem doğru deşifre etmişsiniz ki yazdığım yazıya teker teker cevap vermişsiniz. Ama benim beklediğim cevaplar değil. Şimdi buradan şunu yazacağım, kişisel değil, lütfen kusura bakma. "Melekler" imtihanda değil. Bak nasıl anlamışsın! İnsan "İmtihan"da ve de kendi hür iradesi ile "Kulluğun bilincine varması Peygamberler ve kitaplar vasıtası" ile isteniyor. Şimdi (siz ve sizin gibiler) inanmıyorsunuz ve de diyorsunuz ki yok öyle birşey. Bizde diyoruzki var. Bu durumda benim delilim Kitaplar, Peygamberler. Senin delilin yok. A kültürü yok B kültürü.(!).. Bir de hür iradenle inanmama... Bu imtihan değil de nedir? Daha şık durdu değil mi? "Klavye kaçmıyor, düşün de yaz".. xlark tades. *** Dinlerin yalan uydurma olduğuna benim delilim de, o dinlerin kitapları öncelikle. Ben bilimsel kitaplar okuyarak dinsiz olmadım. Kuran okuduğum için dinsiz oldum. İrade nasıl olabiliyor, Tanrı takdir etmeden hiçbirşey olabilemezken? İmtihan, neyin imtihanı? Tanrı'ya kulluğun değil mi? İmtihan Tanrı'ya kulluğun imtihanı ise, amaç insanı cehennemle cezalandırıp kulluk etmesini sağlamaktır. Tanrı'nın amacı kulluk ettirmektir. Bu durumda, meleklerin itirazı haklı olur. Biz varken insan niye? (Bu arada ara not düşeyim: Kuran der ki, Allah'tan başkası gaybı bilmez. Ee peki melekler nasıl bilmiş insanın bozggunculuk edeceğini? Bakara-30:....Biz Seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" İkinci bir husus: melekler böyle demekle Tanrı'nın iradesine ve kararına itiraz etmiş, tereddüt le bakmış olmuyorlar mı? Neden kabak Diablos'un/İblis'in başına patlamış? Neresinden tutsak dökülüyor deyince de kızarlar ...) en azından Taşa,heykele,İnsana kulluk yok. Taşa, heykele tapmazlar.. Görünmez Güneş/Nur Tanrısı Aten'e taparlar. Muhammed'e tapınırlar. Kabe'ye, Hacer-ül Esved'e tapınırlar. Hakikaten bir şeyi gayet iyi anladım Brain (yanlız üreme amaçlı değildir) demekle birde tahsil,yaş durumunu sormakla sen entel oldun ben düşüneyim ya bırak bilmeceleri sadede gel ne diyorsan de tamammı. Anlamamışsın. Ben o örneği, cinsellik sadece üremek içindir demek için vermedim. O örneği. İnsan dadece kulluk etmek için varolmamıştır dedim, sonra da "bak şunun gibi" dedim. Sadece öğrenci olduğunu, o nedenle noktalama işaretlerini henüz bilmediğini düşündüm, ondan sordum, kendimi entel,dantel göstermek için değil. Sayın BrainSlapper aynı olay aynı yorum sen hiç bir şeyi kabul etmiyorsun(dini olarak) öğrenciye indirgeyerek anlatıyorsun inananı da "ALLAH" tan haşa tiyo almadan bir şey yapamıyan olarak var sayıyorsun peki o zaman adama demezlermi ben avam sarıgöle bin bir dereden su getirmenin alemi ne sonra o bir kişinin anlatımını sanki ALLAH,Peygamber ler kitap lar dan bahsetmiş te BrainSlapper e Brain de onun lafını bütün İnsanlığı mal ederek anlatması da sanki yokmuş gibi birde lutfederek çıkarıyorum demesi sayın BrainSlapper o anlattığınız dini bütün kişi? bir kere üreme üzerine sizin anlatımınızla bahsetmiş cinselliği kim olduğu belli olmayan bir kişi üzerinden anlat sonra o kişiyi insanlığın tecrübesi diye bahset sonrada ne dediğinizden bir şey anlamadım deyip butün yazdıklarıma polemik yaparak cevap ver.Benim nazarımda Bütün İnsanlar Yunus un deyimiyle makbuldur "YARATILANI SEVERİM YARATANDAN ÖTÜRÜ".Doğru söylüyorsun yazı yazarken bayağı bir imla hatam oluyor birde burada tevazuya kaçmayacağım çok bir bilgi yüklemesi yaptığımdan "kitap okumak,araştırmak,tefekkür" bazen yazarken bir kaç konuyu birden düşündüğümden dolayı sapmalar oluyor. İslam kendine inanmayanı bile hizmet ettirir Brain benim zaten bütün derdim o örnek bir "MÜSLÜMAN" olmak teşekkür. Yoruldum ve burayı deşifre edemedim. Yukarıda benim yaptığım gibi, güzelce yaz, yeniden post et buraya. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 BrainSlapper. Ne diyeyim deşifre etmekten yoruldum diyorsun,diyorsunda çatır,çatır bana cevap yazıyorsun.Bir şeyi yazayımda durum aydınlansın bunu yazmaktaki maksadımda bana yazdığın cevaplarda ikide bir imla hatası deyip durmaman içindir. Bu yazdığım bilgisayar oğlumun zorluk çekiyorum yazarken (tahsilim orta 1 terk) şimdiki söylemle 6.sınıf ha İmamda değilim tamammı. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 BrainSlapper. Ne diyeyim deşifre etmekten yoruldum diyorsun,diyorsunda çatır,çatır bana cevap yazıyorsun. Deşifre ettiğim bölümlere cevap yazıyorum sadece. Uğraşsam hepsini deşifre ederim. İnsanların yaptığı yazım hatalarına kafayı takmam, bugüne kadar da takmadım. Ama gerçekten yoruluyorum ve sıkılıyorum. Yani rica ediyorum sizden. Önce bir office Word dosyasına falan yazın, kontrol edin, noktalamasını yapın. Ben burdayım, ekran da kaçmıyor. Bir şeyi yazayımda durum aydınlansınbunu yazmaktaki maksadımda bana yazdığın cevaplarda ikide bir imla hatası deyip durmaman içindir. Bu yazdığım bilgisayar oğlumun zorluk çekiyorum yazarken (tahsilim orta 1 terk) şimdiki söylemle 6.sınıf ha İmamda değilim tamammı. Türkiye ortalamasının çok üstündesiniz. Türkiye ortalaması ilkokul 3 diyorlar ! Resmi eğitim kurumlarını bitirmeniz şart değil. Bilgisayarı kullanmasını öğrenmişsiniz. Bir aileyi geçindirebilecek yeteneklere ve sorumluluğa da sahipsiniz. Oğlunuzun çağın nimetlerinden faydalanması için ona bilgisayar alacak bilince de sahipsiniz. Bu durumda, sizin yazı kabiliyetinizi geliştirmemek için hiçbir bahaneniz yok. 10-20 gün içinde noktalama işaretli, anlamlı, anlaşılır yazmasını da öğrenebilirsiniz. Kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. Bana da teşekkür edersiniz. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Olsun bakalım bu arada alıntı yapmak için uğraşıyorum. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Ayrica yillardir gunah ve ayip sozcukleri beynine kazindigi icin dursa duramiyor, kacsa kacamiyor. Bocaliyor ve sonunda karar veriyor. Cunku uyanmistir artik. Geriye donus de yoktur. Sayın muki sizce ilahi uyarılardan hangi günah yada hangi ayıp sizi rahatsız ediyor????????? Bakınız ayıp yada günah diye tanımladığınız şeyler medeni hukukta ve ceza hukukunda olanların başka bir versiyonudur.Bence forumda tartışan insanların önce bu günahları ayıpları ve sevapları irdeleyip ondan sonra fikir yürütmeleri daha anlamlı olurdu.Peki kimse sizi hiç anlamıyor anlaşılan. Peki siz karşınızdaki anlamak adına ne yapıyorsunuz.Yazdıklarınıza bakılırsa hiçbir şey.O zaman forumun bu ateistleri tatmin etme bölümüne niye yazıyor bunca insan... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Sayın muki sizce ilahi uyarılardan hangi günah yada hangi ayıp sizi rahatsız ediyor?????????Bakınız ayıp yada günah diye tanımladığınız şeyler medeni hukukta ve ceza hukukunda olanların başka bir versiyonudur.Bence forumda tartışan insanların önce bu günahları ayıpları ve sevapları irdeleyip ondan sonra fikir yürütmeleri daha anlamlı olurdu. İlahi uyarı yanlış bir tanımlama. İlahi uyarı olduğunda mutabık olsak zaten tartışmanın önemli bir bçlümüne gerek kalmazdı. İslami uyarı diyelim, daha doğru bir tanımlama olur. Bizi ne rahatsız ediyor? Kadınları eve hapsetmeye kadar varan zihniyete kaynaklık etmesi. "Tek ve değişmez doğrular" ileri sürerek, gelişime ve bilime engel olması. Yapısı itibarıyle anti-demokratik olması ve islam-dışı düşünenlere ve düşüncelere tahammül gösterememesi. Yeter mi? O zaman forumun bu ateistleri tatmin etme bölümüne niye yazıyor bunca insan... Burası ateistleri tatmin etme bölümü değil, islamın içyüzünü görme arenası. Fikir, düşünce paylaşım mekanı. Saygılar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Sayın muki sizce ilahi uyarılardan hangi günah yada hangi ayıp sizi rahatsız ediyor?????????Bakınız ayıp yada günah diye tanımladığınız şeyler medeni hukukta ve ceza hukukunda olanların başka bir versiyonudur.Bence forumda tartışan insanların önce bu günahları ayıpları ve sevapları irdeleyip ondan sonra fikir yürütmeleri daha anlamlı olurdu.Peki kimse sizi hiç anlamıyor anlaşılan. Peki siz karşınızdaki anlamak adına ne yapıyorsunuz.Yazdıklarınıza bakılırsa hiçbir şey.O zaman forumun bu ateistleri tatmin etme bölümüne niye yazıyor bunca insan... Gerci BrainSlapper arkadasimiz cevap vermis, ben daha guzel bir cevap veremezdim. Bagnaz bir insan da olmadigimdan uyarilari ilahi olarak gormuyorum ben de. Bizi ne rahatsız ediyor?Kadınları eve hapsetmeye kadar varan zihniyete kaynaklık etmesi. "Tek ve değişmez doğrular" ileri sürerek, gelişime ve bilime engel olması. Yapısı itibarıyle anti-demokratik olması ve islam-dışı düşünenlere ve düşüncelere tahammül gösterememesi. Buna ekleyecegim daha bir suru birsey olabilir ama, uzun bir yazi olmamasi acisindan BrainSlapper'in yazdiklarina katiliyorum, simdilik... Ha ayrica, burasinin fikir, dusunce, paylasim mekani olmasi haricinde, tatmin etme konusuna gelince de kendi kendinizi tatmin etmeden oteye de gidemiyorsunuz, kendim calar, kendim oynarim seklinde... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Sevgili marcusun yazısını gayet tatmin edici buldum.. Teşekkürler marcus.. Hem fiziksel hemde manevi olarak insana zarar veren herşey haram kılınmıştır.. Çünkü Allah, kendi yarattığını kendisi daha iyi bildiği için, insanalar için güzel şeyleri emretmiş ve kötü şeyleri yasaklamıştır.. Ama bakmayın, burası bir tartışma platformudur, kendi ideolojisini savunma adına; Domuz etini savunanlar oldu.. Müsülüman adamdan mucit çıkmaz diyenler oldu, Son olalarakta evrimi savunmayan biri profösör olamaz dendi.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.