Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Müslümanlar Allahın hiç bir şeye ihtiyacı yok derler ama, peki bu doğrumu ?

Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan alllah neden kullarının kendisine,namaz,oruç,hac gibi ibadetlerle kulluk etmelerini ister,emreder.Neden kendisine şirk koşulmamasını ister.Allaha şirk koşulunca onurumu zedeleniyor,yüceliğinden bir şeymi eksiliyor? Yok eğer zedelenmiyorsa cehenneme atma pahasına bunda diretmenin mantığı nedir?

Mesela namazı ele alalım.İnsanların namaz kılmasının allaha ne faydası olabiliriki,neden böyle bir şeye ihtiyaç duyar.

Müslümanlar diyecekki namaz,vs gibi ibadetlere allahın ihtiyacı yok,bilakis kulların ihitiyacı var.

Ama bu doğru değilki.Dünyada namaz kılmadan yaşayan milyarlarca insan var.Demekki namaza ihtiyaçları yokmuş.

• Cevaplar 104
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Ama bu doğru değilki.Dünyada namaz kılmadan yaşayan milyarlarca insan var.Demekki namaza ihtiyaçları yokmuş.

İştebu namaz kılmadan yaşayan milyarlarca insan,namaz kılmadıkları için cehenneme,kılanlar ise cennete gidecek. Onlar cennetteki yerlerini hazırladılar bile. Şimdi ise cennetten yer satma peşindeler.

Gönderi tarihi:

19.yy pozitivist, materyalist ve dahi jakoben klasik din bakışı

biraz sonra afyon falan da demeye başlarlar.

oryantalizim yoksa işin içinde tabii

:)

Gönderi tarihi:

Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan alllah neden kullarının kendisine,namaz,oruç,hac gibi ibadetlerle kulluk etmelerini ister,emreder.Neden kendisine şirk koşulmamasını ister.Allaha şirk koşulunca onurumu zedeleniyor,yüceliğinden bir şeymi eksiliyor? Yok eğer zedelenmiyorsa cehenneme atma pahasına bunda diretmenin mantığı nedir?

Mesela namazı ele alalım.İnsanların namaz kılmasının allaha ne faydası olabiliriki,neden böyle bir şeye ihtiyaç duyar.

Müslümanlar diyecekki namaz,vs gibi ibadetlere allahın ihtiyacı yok,bilakis kulların ihitiyacı var.

ALLAH c.c. ın Azametini Büyük lüğünü anlatmaya Dünyadaki denizler mürekkep olsa ağaçlar Kalem olsa yetmez.Burada yapılan yapılmaya çalışılan demogoji dahi bir hakikati haykırıyor Gerçekten "ALLAH" ın hiç bir şeye ihtiyacı yok bilakis yarattıklarının ona ihtiyacı var KUR,AN da bahsedilen ALLAH ın cehennemi inkarcılarla dolduracağım sözünün ne kadar doğru olduğunu da gösteriyor kainatı Yaratan İnsanı var eden ALLAH diretmenin mantığını da yaratmıştır İnsanlara da peygamber,kitap göndermiştir vede hür irade

de vermiştir ki kıyamet zamanı sorduğunda bana karşı uydurduklarınız nerede dediğinde "YARABBİ" bizi tekrar Dünya ya gönder de bir karıncayı dahi incitmeyeceğiz dediklerinde kimin neye ihtiyacı olduğunu anlaşılacağı zamanda görürüz. Kendini çok üstün gören İnsan oğlu acaba bir sineğin kanadını veya İnsan vucudundaki bir kılı yaratabilirmi aslı gibi. Nefes aldığı hava o nefes le kanının oksijen götürdüğü beyin o beyin ile düşünce ürettiği aklı çok bilen İnsan oğlu nasıl var eder edebilirmi hadi onu da bırak aklını gör bu kadar zırva ürettiği aklı buradan şunuda belirtmeden geçemiyeceğim yazılan yazılardaki sözler terbiye sınırını aşıyor neden bu inançsızlar iddialarını yazarken hakaretamiz sözlere gereksinim duyar zannedersem cevap verememe hazımsızlığından olsa gerek ama buradan yine yazıyorum kaliteli olun çarpıtmayın basit basma kalıp sözlerle büyük iddialara girişmeyin inandığınızı yaşayın inandığını yaşayana da saygı gösterin ama anlıyorum sıkıntıyı.

Gönderi tarihi:
buradan şunuda belirtmeden geçemiyeceğim yazılan yazılardaki sözler terbiye sınırını aşıyor neden bu inançsızlar iddialarını yazarken hakaretamiz sözlere gereksinim duyar zannedersem cevap verememe hazımsızlığından olsa gerek ama buradan yine yazıyorum kaliteli olun çarpıtmayın basit basma kalıp sözlerle büyük iddialara girişmeyin inandığınızı yaşayın inandığını yaşayana da saygı gösterin ama anlıyorum sıkıntıyı.

Alıntıladığın yazıda hakaretamiz laflar yok. Sorular var.

Cevap verememe hazımsızlığı çeken taraf biz değiliz. Cevap verebiliyoruz ki dinsiz olduk. "İnanmak" aşamasını geçip, "sorgulamak, öğrenmek, bilmek" aşamasına vardık.

Basma kalıp sözleri biz kullanmayız. Siz kullanırsınız. Yukarıdaki yazında da var basmakalıp söz: "ALLAH c.c. ın Azametini Büyük lüğünü anlatmaya Dünyadaki denizler mürekkep olsa ağaçlar Kalem olsa yetmez."

Bir dene bakalım, denizler kadar murekkebi boşver, Allah'ın büyüklüğünü anlatmak için bir tükenmez kalem bitirebilecekmisin.

Sıkıntı çeken bizler değiliz. Bir sıkıntı varsa o da dinlerin can çekişmesinden kaynaklanan bir sıkıntı.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Alıntıladığın yazıda hakaretamiz laflar yok. Sorular var.

Cevap verememe hazımsızlığı çeken taraf biz değiliz. Cevap verebiliyoruz ki dinsiz olduk. "İnanmak" aşamasını geçip, "sorgulamak, öğrenmek, bilmek" aşamasına vardık.

Basma kalıp sözleri biz kullanmayız. Siz kullanırsınız. Yukarıdaki yazında da var basmakalıp söz: "ALLAH c.c. ın Azametini Büyük lüğünü anlatmaya Dünyadaki denizler mürekkep olsa ağaçlar Kalem olsa yetmez."

Bir dene bakalım, denizler kadar murekkebi boşver, Allah'ın büyüklüğünü anlatmak için bir tükenmez kalem bitirebilecekmisin.

Sıkıntı çeken bizler değiliz. Bir sıkıntı varsa o da dinlerin can çekişmesinden kaynaklanan bir sıkıntı.

Saygılar.

BrainSlapper.

Verdiğiniz cevaplardan çok ******** sınırını da aşan soru soruyor (kolaycılık) aldığınız cevaplardan da sıkıntılı olduğunuz ve sıkıntınızı da bir şey üretememek ten dolayı evvelki sorduğunuz soruya dönerek tekrarlara başlıyorsunuz sorduğunuz sorularda "paket kopya"

olduğundan onlarda kendilerini geliştiremediklerinden tek düze kalıyor. ALLAH ın Büyüklüğünü anlatmaya deniz mürekkep,ağaç kalem olsa anlatılmaz lafı ayar bozdu galiba benim denemem tükenmez kalemi bitirmem seni alakadar etmez ben kendimi nacizane

biliyorum ha dinler veya "DİN" can çekişiyor lafı da senin hüsnü kuruntun durum meydan da yanlız almanyada 2005 senesinde 5-6

bin kişinin kendi hür iradesi ile Müslüman olduğunu duyururum. Nefes, hava,oksijen,beyin,akıl bak nasıl birbirine bağlı acaba "AKLI"

izah eder veya gösterebilirmisin devamı gelecek.

Gönderi tarihi:
ALLAH c.c. ın Azametini Büyük lüğünü anlatmaya Dünyadaki denizler mürekkep olsa ağaçlar Kalem olsa yetmez.Burada yapılan yapılmaya çalışılan demogoji dahi bir hakikati haykırıyor Gerçekten "ALLAH" ın hiç bir şeye ihtiyacı yok bilakis yarattıklarının ona ihtiyacı var KUR,AN da bahsedilen ALLAH ın cehennemi inkarcılarla dolduracağım sözünün ne kadar doğru olduğunu da gösteriyor kainatı Yaratan İnsanı var eden ALLAH diretmenin mantığını da yaratmıştır İnsanlara da peygamber,kitap göndermiştir vede hür irade

de vermiştir ki kıyamet zamanı sorduğunda bana karşı uydurduklarınız nerede dediğinde "YARABBİ" bizi tekrar Dünya ya gönder de bir karıncayı dahi incitmeyeceğiz dediklerinde kimin neye ihtiyacı olduğunu anlaşılacağı zamanda görürüz. Kendini çok üstün gören İnsan oğlu acaba bir sineğin kanadını veya İnsan vucudundaki bir kılı yaratabilirmi aslı gibi. Nefes aldığı hava o nefes le kanının oksijen götürdüğü beyin o beyin ile düşünce ürettiği aklı çok bilen İnsan oğlu nasıl var eder edebilirmi hadi onu da bırak aklını gör bu kadar zırva ürettiği aklı buradan şunuda belirtmeden geçemiyeceğim yazılan yazılardaki sözler terbiye sınırını aşıyor neden bu inançsızlar iddialarını yazarken hakaretamiz sözlere gereksinim duyar zannedersem cevap verememe hazımsızlığından olsa gerek ama buradan yine yazıyorum kaliteli olun çarpıtmayın basit basma kalıp sözlerle büyük iddialara girişmeyin inandığınızı yaşayın inandığını yaşayana da saygı gösterin ama anlıyorum sıkıntıyı.

Sarigöl bey,siz sorulara cevap değil vaaz veriyorsunuz.Biz zamanında bunları dinleye adeta ezberledik.

Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan alllah neden kendisine şirk koşulmamasını ister.Allaha şirk koşulunca onurumu zedeleniyor,yüceliğinden bir şeymi eksiliyor?

Soru bu!!

cevap vermek istiyorsanız evet onuru zedelenir veya zedelenmez deyin bu kadar basit

Gönderi tarihi:
BrainSlapper.

Verdiğiniz cevaplardan çok ******** sınırını da aşan soru soruyor (kolaycılık) aldığınız cevaplardan da sıkıntılı olduğunuz ve sıkıntınızı da bir şey üretememek ten dolayı evvelki sorduğunuz soruya dönerek tekrarlara başlıyorsunuz sorduğunuz sorularda "paket kopya"

olduğundan onlarda kendilerini geliştiremediklerinden tek düze kalıyor. ALLAH ın Büyüklüğünü anlatmaya deniz mürekkep,ağaç kalem olsa anlatılmaz lafı ayar bozdu galiba benim denemem tükenmez kalemi bitirmem seni alakadar etmez ben kendimi nacizane

biliyorum ha dinler veya "DİN" can çekişiyor lafı da senin hüsnü kuruntun durum meydan da yanlız almanyada 2005 senesinde 5-6

bin kişinin kendi hür iradesi ile Müslüman olduğunu duyururum. Nefes, hava,oksijen,beyin,akıl bak nasıl birbirine bağlı acaba "AKLI"

izah eder veya gösterebilirmisin devamı gelecek.

Sıkıntılılı olduğun yer var diyerek laf atıp kaçma, nerdeyse sıkıntımız biz de haberdar olalım.

Allah'ın büyüklüğünü anlatmaya denizler mürekkep, ağaçlar kalem olmaz diyorsun, ben sana meydan okuyorum: Bildiğin bütün alimleri çağır ve TEK BİR TÜKENMEZKALEM bitir, bitirebiliyorsan.

10-15 yıl önce benim, TARAFSIZ'ın, katakuta'nın, la bohéme'in, bilimselci'nin, yam_yam'ın, by_x_man'in, LUCAS'in, erdoğan'ın, DİPNOT'un ve bu tartışmalara aktif olarak katılmayan birsürü insanın (ayrıca boşig'în, çünkü inancı sizinki

lere benzemiyor) varlığından bile bahsetmek mümkün değildi. Ateizm, deizm, köhnemiş Batı kültürüne ait bişeydi size göre. Bak bugün buradayız. Sziden biriyiz. Ama bak şimdi herkes düşüncesini özgürce yazabiliyor. bana Almanya'da falanca kadar kişi Müslüman olmuş diye kafadan atma, istatistik getir. Müslümanlar çok doğurmuş de. Bu daha mantıklı.

AKIL maddeü beyin, ürünüdür. Madde kaynqaklıdır. Madde olmadan hiçbirşey olmaz, olabilemez.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yahu Almanya'nin yarisi Turk.....Turklerinde geneli Musluman.....Sizin mantik anlasiliyor ama ulkenin nufus dagilimida onemli....

la boheme, katılıyorum

ama yinede hristiyanlıktan müslümanlığa yada müslümanlıktan hristiyanlığa geçmenin önemli olmadığını düşünüyorum çünkü zaten iki tarafta dine inanıyor.

Önemli olan dinlere inanmayan yada atesitlerin sayısının artması, bu da medyaya yansımaz zaten, çünkü hiç kimse çıkıpta ben ateistim diye bağırmaz toplumun içinde. Yoksa müslümanlar cayır cayır yakarlar adamı. (madımak oteli)

BrainSlapper'in dediği gibi, eskiye oranla, gün geçtikçe dinsizler çoğaldı. Bunu kendimiz gözlemliyoruz her yerde.

%99 u müslüman olduğu düşünülen bir ülkede, türban serbest değil, herkes türbanı yoketmeye uğraşıyor. Laiklik konusunda hiçbir dine yarar adım atılamıyor, medyanın büyük kısmı kimse dini desteklemiyor. Bu kadar olay %1 lik kısımdan mı çıkıyor ? tabiki hayır

Bu internet ortamında bile özgürce tartışılmasından dolayı herşeyin açığa çıkarılmasından dolayı bir çok dinsiz yetiştiğine inanıyoruz.

Çevremde bile neredeyse müslüman görünüpte aslında müslüman olmayan bir çok kimse görüyorum. Gerçek müslümanı ise hiçbir yerde göremiyorum.

Gönderi tarihi:
BrainSlapper.

bin kişinin kendi hür iradesi ile Müslüman olduğunu duyururum. Nefes, hava,oksijen,beyin,akıl bak nasıl birbirine bağlı acaba "AKLI"gelecek.

Evet, arkadaş bunu doğru söylüyor. Ama bir ayrıntı var.

Almanya'da, kilise vergisi sadece hırıstıyan olanlardan kesilir. Başka din mensuplarından kiliseye vergi kesilmez.

Ateist olan almanlar,kiliseye vergi ödememek için başka dinlere geçerler. Bu müslümanlığı yada başka dinleri seçtiklerinden değil,bir din mensubu görünmek içindir.

Gönderi tarihi:

Allah, insanları ancak kendisine ibadet etsinler diye yaratmıştır.

İbadet kavramının içine 'ihtiyaç' diye birşey mi? var yoksa

Tabiki kulların namaz kılmasının Allah'a bir faydası yok bilakis kendilerine faydası var lakin asıl büyük fayda ahiretde olan fayda...

dünyada namaz kılmadan yaşayan milyonlarca insan var tabiki, bu ne demek şimdi

Gönderi tarihi:
Tabiki kulların namaz kılmasının Allah'a bir faydası yok bilakis kendilerine faydası var lakin asıl büyük fayda ahiretde olan fayda...

Kulların namaz kılmasını(ibadet) isteyen Allah'sa, buna ihtiyacı olanda Allah'tır

Kulların namaz kılmasını isteyen Peygamberse, bundan Allah katında fayda sağlayacak olan yada ihtiyacı olan kullardır.

Gönderi tarihi:
Kulların namaz kılmasını(ibadet) isteyen Allah'sa, buna ihtiyacı olanda Allah'tır

Kulların namaz kılmasını isteyen Peygamberse, bundan Allah katında fayda sağlayacak olan yada ihtiyacı olan kullardır.

Evet kulların namaz kılmasını isteyen Allah

ne gibi 'ihtiyaçları' olabilir. ( haşa yaRab)....

Gönderi tarihi:

ne gibi 'ihtiyaçları' olabilir. ( haşa yaRab)....

Allah'ın sıfatlarını biliyormusun?

Megalomanizmin tanımını biliyormusun?

"Benim size ihtiyacım yok, ama sizin bana ihtiyacınız var" diye bastıra bastıra söylemenin ne olduğunu açıklayabilirmisin?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kulların namaz kılmasını(ibadet) isteyen Allah'sa, buna ihtiyacı olanda Allah'tır (felsefi olarak)

ne gibi 'ihtiyaçları' olabilir.

eğer sen bir şey yaratıp, o yarattığın şeyin sana ibadet etmesini seni sürekli yere göğe sığdıramamasını, seni sürekli övmesini istersen, buna ihtiyacı olan sensin dir.

Gönderi tarihi:
Allah'ın sıfatlarını biliyormusun?

Megalomanizmin tanımını biliyormusun?

"Benim size ihtiyacım yok, ama sizin bana ihtiyacınız var" diye bastıra bastıra söylemenin ne olduğunu açıklayabilirmisin?

Saygılar.

Hamd Allah'a mahsustur.Övgülerin en güzeli O'na layıktır.

Kibir Allah'a yakışır...Adalet eşyanın yerli yerine yerleştirilmesidir...

"Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü Allah hiçbir kibirleneni, övüngeni sevmez." Lokman;18

Allah'ın Sıfatlarını bilmedigimi nasıl düşünürsün brainn...

saygılar.

Gönderi tarihi:
Hamd Allah'a mahsustur.Övgülerin en güzeli O'na layıktır.

Kibir Allah'a yakışır...Adalet eşyanın yerli yerine yerleştirilmesidir...

"Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü Allah hiçbir kibirleneni, övüngeni sevmez." Lokman;18

Allah'ın Sıfatlarını bilmedigimi nasıl düşünürsün brainn...

saygılar.

Allah eşyamı ?

Halka veir talkını,kendi yutar salkımı,diyen çok isabet etmiş.İnsanlar için *****lık sayılan allah için neden övgü olur? Allah kibirli ise ama buna rağman ayette söylediği gibi kibirlileri sevmiyorsa, demekki allah kendinide sevmiyor anlamına gelir.

Gönderi tarihi:
Allah eşyamı ?

Halka veir talkını,kendi yutar salkımı,diyen çok isabet etmiş.İnsanlar için *****lık sayılan allah için neden övgü olur? Allah kibirli ise ama buna rağman ayette söylediği gibi kibirlileri sevmiyorsa, demekki allah kendinide sevmiyor anlamına gelir.

eee pes dogrusu katakuta senin bu dinden biras olsun anlar sandımdı

yanılmışım..

Gönderi tarihi:
Allah eşyamı ?

Mantıksızlığınız şurada yatıyor:

Arapça da Kübra yada Kibir "Ulu" "Büyük"" "En Büyük" anlamına gelir.

Şimdi "İslam"a göre "Tanrı"dan ulusu yada yücesi olmadığına yani "Tek Kübra" Tanrı olduğuna göre, Tanrı'nın "Ben Kübra'yım/Ulu'yum" demesinin neresi yanlış ya da mantıksız?

Sizin kardeşinizden büyük olduğunuzu söylemenizin neresi yanlış?

Tanrı orada yanlış yada mantıksız bir şey söylemiyor ki?

"Ben Uluyum" diyor, çünkü ondan daha Ulu'su yok?

Ya böyle kasıntı ve zorlama ithamlarla ve iddialarla gereksiz tartışmalara girmek artık forumun tadını kaçırmaya başladı ne yazık ki...

Yapılan iddianın eleştirilecek ipe sapa gelir herhangi bir yanı dahi yok kanımca...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Bildiğimi varsaydığım için sordum zaten. Şimdi de megalomania'nın tanımına bak, Allah'ın Kuran'daki tarifi ile karşılaştır.

Saygılar.

İBRÂHİM SÛRESİ

(2) Elif Lâm Râ. Bu Kur'an, Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, mutlak güç sahibi ve övgüye layık, göklerdeki ve yerdeki her şey kendisine ait olan Allah'ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır. Şiddetli azaptan dolayı vay kafirlerin haline.

İBRÂHİM SÛRESİ

(8) Mûsâ şöyle dedi: "Siz ve yeryüzünde bulunanların hepsi nankörlük etseniz de gerçek şu ki, Allah her bakımdan sınırsız zengindir, övgüye layık olandır."

HAC SÛRESİ

(24) Onlar hem sözün hoş olanına ulaştırılmışlar, hem de övgüye layık olan Allah'ın yoluna iletilmişlerdir.

HAC SÛRESİ

(64) . Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O'nundur. Şüphesiz ki Allah elbette zengindir, elbette övgüye layıktır.

FURKÂN SÛRESİ

(58) Sen, o ölümsüz ve daima diri olana (Allah'a) tevekkül et. O'nu her türlü övgüyle yücelterek tesbih et. Kullarının günahlarından hakkıyla haberdar olarak O yeter!

SEBE' SÛRESİ

(6) Kendilerine ilim verilenler, Rabbinden sana indirilen Kur'an'ın gerçek olduğunu ve onun, mutlak güç sahibi ve övgüye layık Allah'ın yoluna ilettiğini görürler.

TEĞÂBUN SÛRESİ

(6) Bu, peygamberlerinin, onlara apaçık mucizeler getirmeleri ve onların da, "(Bizim gibi) insanlar mı bizi doğru yola iletecekmiş?" deyip de inkar etmeleri ve yüz çevirmeleri sebebiyledir. Allah da hiçbir şeye muhtaç olmadığını göstermiştir. Allah her bakımdan sınırsız zengindir, övgüye layıktır.

........................................................................

Rab böyle buyurmuş, O'nun mülkünde O'nu mu? sorgulayalım. (haşa sümme haşa)......

HAŞR SÛRESİ

(23) O, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan Allah'tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah'tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.

CUM'A SÛRESİ

(1) Göklerdeki ve yerdeki her şey, mülkün sahibi, mukaddes, mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi olan Allah'ı tespih eder.

TEĞÂBUN SÛRESİ

(1) Göklerdeki ve yerdeki her şey Allah'ı tespih eder. mülk yalnızca O'nundur, hamd de O'na mahsustur. O her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Gönderi tarihi:

Mantıksızlığınız şurada yatıyor:

Arapça da Kübra yada Kibir "Ulu" "Büyük"" "En Büyük" anlamına gelir.

Şimdi "İslam"a göre "Tanrı"dan ulusu yada yücesi olmadığına yani "Tek Kübra" Tanrı olduğuna göre, Tanrı'nın "Ben Kübra'yım/Ulu'yum" demesinin neresi yanlış ya da mantıksız?Sizin kardeşinizden büyük olduğunuzu söylemenizin neresi yanlış?

Ya böyle kasıntı ve zorlama ithamlarla ve iddialarla gereksiz tartışmalara girmek artık forumun tadını kaçırmaya başladı ne yazık ki...

Yapılan iddianın eleştirilecek ipe sapa gelir herhangi bir yanı dahi yok kanımca...

Saygılarımla...

Büyük,ulu olmak başka büyüklenmek yani hava atmak başka.

Sizin kardeşinizden büyük olduğunuzu söylemenizin neresi yanlış?
Eğer ben kardeşime benim büyüklüğümü tanımazsan seni cayır cayır sobada yakarım diye tehdit edersem bu benim ****** olduğum anlamına gelir. Büyük olmakla,diktatörlük taslamanın farkını umarım anlamışsınızdır.

Her futbol takımıda en büyük olduğunu iddia eder.Diğer dinlerin tanrısıda en büyük olduğunu iddia ediyor.Bu piyasada rakip çok.Yani allahın en büyük olduğu sadece kendi iddiası olmaktan öte gitmez

Gönderi tarihi:
Güzel.

Şimdi de megalomania'nın tanımına bak, sonra karşılaştır yukarıdaki ayetterde geçen övgülerle.

Saygılar.

Tanrı zaten en büyük, neyine bakayım

saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.