Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çinli milyarderler neden ortadan kayboluyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çinli milyarderler neden ortadan kayboluyor?

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, yakın zamanda şirketin genel merkezinin bulunduğu Hangzhou'daki Yungu Okulu'nda görüldüğünde manşetlere taşındı. 2020'de Çin Komünist Partisini ülkenin mali düzenleme sistemini eleştirdiği için rahatsız ettiğinden beri nadiren halkın önüne çıkmıştı.

Atlantic Council Indo-Pacific Security Initiative'in kıdemli üyelerinden ve "The Myth of Chinese Capitalism" kitabının yazarı Dexter Roberts, "Onları 'tefeci zihniyetine' sahip olarak tanımladı ve bu gerçekten çok tüyleri diken diken etti" dedi. "Ayrıca, Jack Ma'nın küstah karakteri, Çin'deki pek çok düzenleyiciyi ve çok güçlü insanı yanlış şekilde ovuşturdu."

thumb_1207_blog_900.jpeg

Ma, halkın gözünden gizemli bir şekilde kaybolan ilk milyarder değildi. 2015 yılında Çin'in Warren Buffett'ı olarak bilinen Guo Guangchang kayboldu. Şirket daha sonra yetkililere bir soruşturmada yardımcı olduğunu söyledi.

Çinli-Kanadalı bir milyarder olan Xiao Jianhua, 2017 yılında Çinli güvenlik ajanları tarafından Hong Kong'dan kaçırıldı. 2022 yılında dolandırıcılık ve yolsuzluktan 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çinli milyarderlerin gizemli bir şekilde ortadan kaybolması henüz durmadı. Şubat ayında, ünlü bir yatırım bankacısı olan Bao Fan, "kaybolan milyarderler" listesindeki son isim oldu. Ancak birkaç gün sonra şirketi, "Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki bazı yetkililer tarafından yürütülen bir soruşturmada işbirliği yaptığını" söyledi.

ca2crkfr7ex4mind_1624040979.jpeg

The Economist Intelligence Unit'in küresel ticaret baş analisti Nick Marro, "Bao Fan gibi biri, açıklama yapmadan aniden ortadan kaybolan yüksek profilli biri ortadan kaybolduğunda, bu kaçınılmaz olarak piyasanın geri kalanına ürpertici bir his veriyor" dedi. "Yani, endüstrinin önemli bir liderinin birdenbire ortadan kaybolabileceği bir yerde iş yapabileceğini nasıl hissedebilirsin?"

Kaynak: CNBC

poverty-4561704.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.