Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sayın xlark tades, haz alıyorlar tamam ama niye haz alıyorlar onu hiç merak ettinizmi?çünkü yaptıklarının ve çektiklerinin sonucunda cennete gideceklerini sanıyırlar.Allah sevgiside zaten aslında cennet sevgisidir.Cennete göndermeyen bir allahı kim severdi acaba?

Yaşamak lazım..

Sevgi çıkar için değildir..

• Cevaplar 99
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Sayın xlark tades, haz alıyorlar tamam ama niye haz alıyorlar onu hiç merak ettinizmi?çünkü yaptıklarının ve çektiklerinin sonucunda cennete gideceklerini sanıyırlar.Allah sevgiside zaten aslında cennet sevgisidir.Cennete göndermeyen bir allahı kim severdi acaba?

arkadaşım insanları okuması tahsil görmesi yada güzel bir işe sahip olup maddi ihtiyaclarını karşılamak için nasıl elinden geldiğince çalışıyorda sağ iken maddi konuda rahat etmek istiyor ise

inanan insan bunun la beraber tabiki cenneti kazanmak için elinden geldiği kadar bütün gayretiğile

çalışacaktır bunu yazarken şunu ifade etmek istiyorum Forsa arkadaşımın yazısında inananlar

cenete gitmek için inanıyorlar tabiki cennete gitmek için gayret ediyoruz kim cehendeme gitmek ister çünkü inanıyoruz cennet de var cehendem de var tercih insan oğlunun allahın takdirine de güveniyorum saygılar

Gönderi tarihi:
Peki arafin dogrulugunu neye dayanarak kanitliyorsunuz?

yok ben öte dünyada varsayılan A'raftan bahsetmedim

bahsettigim A'raf düşünsel olarak A'raftakiler

Gönderi tarihi:

İnanç Bireyseldir, Tanrı kişinin kendisindedir... Ben buna inanırım... Siz Tanrı'ya inanıyoranız vardır, inanmıyorsanız yoktur.

Cok iyi demissiniz ya iste: Tanri inaniyorsan var, inanmiyorsan yok. Eh iste, ben inaniyorum, ama Kur'an'in tanrisina inanmiyorum. Bu yuzden daha temiz, daha saf bir tanri yarattim hayalimde.

Valla Tengeriin bosig, sizin neye inandiginizi artik anlamiyorum. Kur'an'i savunuyorsunuz ama cennet ve cehennem, ahiret zerre kadar umurunuzda degil, seytan kavrami sizi hic korkutmuyor. Eeee, ne kaldi geriye inanilacak. Ama bu yazdiklariniz ve daha niceleri, hepsi Kur'an'da yazili ve inanmayanlari neler bekliyor biliyorsunuz. Ben kendimce bir tanri yarattim, ama bu benim korkumdan veya acizligimden dolayi yaratilmis bir tanri degil, daha cok sohbet edebilecegim bir tanri. Ayrica, arada bir kotu laf da soyluyorum kendisine, ama bana kizmiyor, darilmiyor ve beni cehennemle tehdit etmiyor.

Eeee, ne dersiniz Tengeriin bosig, ben kendi yarattigim tanriyi oldureyim, siz de Kur'an'daki tarif edilen Allah'i oldurun o zaman, anlastik mi?

Gönderi tarihi:
Cok iyi demissiniz ya iste: Tanri inaniyorsan var, inanmiyorsan yok. Eh iste, ben inaniyorum, ama Kur'an'in tanrisina inanmiyorum. Bu yuzden daha temiz, daha saf bir tanri yarattim hayalimde.

Ben kendimce bir tanri yarattim, ama bu benim korkumdan veya acizligimden dolayi yaratilmis bir tanri degil, daha cok sohbet edebilecegim bir tanri. Ayrica, arada bir kotu laf da soyluyorum kendisine, ama bana kizmiyor, darilmiyor ve beni cehennemle tehdit etmiyor.

ne kadar saf ve temiz biraz açılımlarmısınız

birazda sizin tanrı/larınızı konuşalım mı?

Gönderi tarihi:
Müslümanların meşhur bir argümanı vardır. Ya allah varsa,ya ahiret varsa ben inanmakla bir şey kaybetmem diyerek güya kendilerini sağlama almış olurlar. Ama ne hikmetse madalyonun öbür tarafını bir türlü görmek istemezler.

Varsayımdan hareketle gidelim.Eğer tanrı varsa ve ahiret varsa,ve insanlar imtihana tabi ise,müslümanların bu imtihanı kaybetmeyeceği ne malum?

Biz kafirler, salt aklımızı kullanarak eğer tanrı varsa, tanrı adına gönderilen kitaplar, tanrının adaletine,merhametine,yüceliğine ters düştüğü için inanmıyoruz.

Belkide imtihan gereği allah kitap filan göndermedi,peygamberde yollmadı.Yarattığı insanlar ne kadar akıllarını kullanıyor imtihan ediyor olabilir. Tanrı öldükten sonra ahirette müslümanlara, ben size akıl verdim,niye aklınızı kullanmadınız da, benim adıma uydurulan kitaplara inandınız, asırlarca benim adıma savaşlar yaptınız,insanları öldürdünüz,vahşeti ve ilkelliiği savundunuz,bunca akıl ve insanlık dışı şeyleri benim emrettiğimi söylediniz,şimdi ise bunun yatıklarınızın cezası olarak bir müddet cennetteki benim akıllı kullarımın yaşadığı mükafatları seyredecek, sonrada ebedi yok olacaksınız derse halleri nice olur merak ediyorum?

Müslümanların var sayımı olurda, kafirlerin olamaz mı.İşte buda bir varsayım.

katakuta yine varsayım ve yine çarpıtma.(yani kendi uydurduğuna kendin yine kılıf uyduruyorsun) Müslümanların imtihanı

kaybetmeyeceğinin bir garantisini kim verebilir ya varsa dan kasıt kafirlerin kaybedeceği ve dolayısı ile Müslümanların inancının doğruluğu üzerinedir. Müslümanlar var sayım yapmaz o söylenen söz kafirlerin varsayımlarına karşı hiciv etmek için söylendiğini daha anlamadıysan sen zaten kafir olarak kal. Belkide diyerek? kafa karışıklığının bir göstergesi olarak uydurduğun tasavvurlara birde Cenneti eklemişsin yoksa zaten gizliden gizliye isteğinin o olduğunumu beyan ediyorsun birde uydurduklarını merak ediyorsun

bekle bizde bekliyoruz "YA VARSA BİZİM İÇİN SORUN YOK ACABA KAFİRLER?."

Gönderi tarihi:
katakuta yine varsayım ve yine çarpıtma.(yani kendi uydurduğuna kendin yine kılıf uyduruyorsun) Müslümanların imtihanı

kaybetmeyeceğinin bir garantisini kim verebilir ya varsa dan kasıt kafirlerin kaybedeceği ve dolayısı ile Müslümanların inancının doğruluğu üzerinedir. Müslümanlar var sayım yapmaz o söylenen söz kafirlerin varsayımlarına karşı hiciv etmek için söylendiğini daha anlamadıysan sen zaten kafir olarak kal. Belkide diyerek? kafa karışıklığının bir göstergesi olarak uydurduğun tasavvurlara birde Cenneti eklemişsin yoksa zaten gizliden gizliye isteğinin o olduğunumu beyan ediyorsun birde uydurduklarını merak ediyorsun

bekle bizde bekliyoruz "YA VARSA BİZİM İÇİN SORUN YOK ACABA KAFİRLER?."

Size tavsiyem biraz mantık öğrenin. Hiç bir varsayım çarpıtma,veya uyduruk olamaz.Adı üstünde varsayım.Eğer bir tezi yanlışlayacaksanız,konunun niteliğine bağlı kalarak bunu yapmanız gerekir.Öyle habire uyduruk demekle olmaz bu işler.

Müslümanlar var sayım yapmaz o söylenen söz kafirlerin varsayımlarına karşı hiciv etmek için söylendiğini daha anlamadıysan sen zaten kafir olarak kal.

Kim demiş yapmaz diye hemde alasını yaparlar.Kumar yasak derler ama kumarın alasını oynarlar hemde allah adına.Ha eğer bizlerle hiciv ( dalga geçmek) için yapıyorsanız, bizim elimiz armut toplamıyor değilmi? O takdirde bizede dalga geçme şansnı vermiş olursunuz.***

Gönderi tarihi:
Size tavsiyem biraz mantık öğrenin. Hiç bir varsayım çarpıtma,veya uyduruk olamaz.Adı üstünde varsayım.Eğer bir tezi yanlışlayacaksanız,konunun niteliğine bağlı kalarak bunu yapmanız gerekir.Öyle habire uyduruk demekle olmaz bu işler.

Kim demiş yapmaz diye hemde alasını yaparlar.Kumar yasak derler ama kumarın alasını oynarlar hemde allah adına.Ha eğer bizlerle hiciv ( dalga geçmek) için yapıyorsanız, bizim elimiz armut toplamıyor değilmi? O takdirde bizede dalga geçme şansnı vermiş olursunuz.***

katakuta varsayım tez,ve anti tezinize "SENTEZ" uyguladım yine farkında değilsin ve anlamamışsın. Adı üstünde var sayım yani olmayan bir şeyi hayal etmek ve bunun üzerinden sallamak (uydurmak) konunun niteliği imiş diye var sayım (yani olmayan) bir

şey hayal et sonra da tez üretiyorum de ama ürettiğinin hiç bir tutarlılığı da olmasın birde konunun niteliğine bağlı kal de uydurma nın

(var sayım) niteliğimi olur ondan sonra da mantık öğren de hayal perestin mantığı serap gibidir İnsanı aldatır katakuta sen evvela varsayım larını doğru lar üzerine kur da adı tez olsun yoksa adı uydurma olur.Müslümanlar kumar oynar doğru ama kumar gerçek tir

değilmi insana günah ta olsa bir şey vadediyor eğer bunun üzerinden insanlar var sayım yaparsa en azından *********** olmaz ya ne olur hayal tacirliği olur "ya tutarsa" diyerekten var sayım yaparlar değilmi ha birde hicv i de anlamamışsın olayı biz,siz dalga geçmek gibi görüyorsun aslında yazışmak bilgi alış verişi yapmak iyi oluyor en azından muhataplarını tanıyorsun tez,anti tez,ve sentez yapmak için.

Gönderi tarihi:

Biraz daha acarmisiniz cunku bundan hic bir sey anlamadimda....

agnostikler

yani iki ara bi dere

Gönderi tarihi:
agnostikler

yani iki ara bi dere

Agnostikler iki arada bir derede değildir. Senin kafirmek olmaktan korktuğun için dile getiremediğin gerçeği dile getirebilen insanlardır: Allah'ın varlığı veya yokluğu ispatlanamaz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Şimdi diyecekler ki "Sende Muhammed'in kafasındaki Tanrı'ya inanıyorsun"...

Hayır, Ben sadece ve sadece "Kendime" inanırım...

Kimsenin kafasındaki Tanrı motifine bir şey diyemem ve yargılayamam...

Kimsenin inanmaması da önemli değildir...

tengerin boşig

ben anlamıyorum ki seni, sen Muhammed'in kafasındaki tanrıya inanmıyorsan, müslüman değilsin ki.

ayrıca inancını bizimle paylaşman daha iyi olur, yoksa kendi kendine yok olup gideceksen bize ne faydan olacak ?

Gönderi tarihi:
tengerin boşig

ben anlamıyorum ki seni, sen Muhammed'in kafasındaki tanrıya inanmıyorsan, müslüman değilsin ki.

ayrıca inancını bizimle paylaşman daha iyi olur, yoksa kendi kendine yok olup gideceksen bize ne faydan olacak ?

Hımmm...

Dürüst olmak gerekirse beni güzel yerden yakalamışsınız Sayın Tarafsız...

Ben öncelikle kimseye yardım edebileceğime inanmıyorum.

Benim inandığım "Tanrı" Hz. Muhammed'in tanımladığı Tanrı ile örtüşüyor, o kadar...

Sevgili la-bohéme bana bi keresinde şöyle demişti:

"Sen Dinlerin İyi Taraflarını Alıyosun Sadece"

-Hangi Din ne kadar kötü (yada kötüleştirilmiş)...

Bunu o özelliği ile ilgilenenlere bırakıyorum...

-Hangi Din ne kadar "Toplumsal Kemikleşmiş Yasalar Sunuyor" (sanılıyor)...

Bunu da "Dinleri Anayasa Kitabı Olarak" algılayan zihniyetlere bırakıyorum...

-Hangi Din ne kadar "Bilim Kitabı" (olarak düşünülüyor)...

Bunu da öyle olduğunu sananlara bırakıyorum...

-Hangi Din ne kadar gerçek yada değiştirilmiş...

Bunu da bundan nemalanacaklara bırakıyorum...

vs...

vs...

vs...

Ben "İnançların" beni temsil eden tarafları ile ilgileniyorum...

Beni tanımlayan, yani bana anlamlı gelen tarafları ile ilgileniyorum...

İnançlar bireyselse eğer ve bir vicdan meselesiyle bunun sadece kişinin kendi içinde tartışılması gerektiğine inanıyorum...

Zaten bu yüzden de hiç bir zaman "Tanrı"nın varlığını yada yokluğunu ispatlama gibi bir çabam olmadı, olmazda...

Ben sadece yanlış anlamalara karşıyım...

Ve yanlış anlama varsa bunu açık açık yazarım...

Art niyet güttüğünü hissedersem birisinin, bunu da belirtirim...

Yani açıklıktan yanayım...

Kişisel olarak şu kadar söyleyebilirim:

Tanrı var, bende O'na inanıyorum...

Sadece de bildiklerimi yazıyorum...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Agnostiklik,neye inanacaklarini tam oalrak bilemeyenler.........Daha mantikli olanlar....

Ne var diyorlar nede Yok..

Inanadabilirler inanmayadabilirler....

Ancak agnostiklerin daha aciik olacagini dusunuyorum cunku Brain'in dedigi gibi

tanri korkusu asmislardir....Ve sorgulamaktan da korkmazlar.....

Umut var yani!!!

Sevgili boheme,

Agnostikler neye inanacaklarını bilemeyen insanlar değiller.

Hiçbir dine inanmazlar.

Tanrı var mı yok mu sorusunun da cevaplanamayacağını bilirler.

Bugüne kadar da bu sorunun cevabını bilen olmamıştır.

Agnostik deiste, teiste şu soruyu sorar: Nerden biliyorsun var olduğunu? Seni bu sonuca götüren ne?

Agnostik ateiste şu soruyu sorar: Nerden biliyorsun yok olduğunu? Seni bu sonuca götüren ne?

Agnostik kanıt, işaret görmek ister sadece.

Uzayda hayat var mı gibi bir sorudur Allah var mı sorusu. Milyonlarca galakside bulunan zentrilyonlarca gezegenin herbirine ulaşılıp inceleme yapılıncaya kadar "uzayda hayat yok" veya "uzayda hayat var" şeklinde bir yargıya varılamaz.

Bu incele insansız araç göndererek yapılabilir, radyasyon ve diğer bazı unsurların uzaktan ölçümü ile yapılabilir, veya başka bir yolla yapılabilir. Metodu bilemem.

Agnostistik "varlığı veya yokluğu kanıtlanamaz söyleme biraz ilkeseldir. Son deliğe bakmadan kesin yargıya varılamayacağına ilişkin ilkesel yaklaşımdır. Ama yaşam tarzına bakarak ateist olarak sınıflandırılabilir.

Mesela kralx'in kamçılı bakterisi bende Tanrı'nın varlığına değil, yokluğuna ilişkin olasılığı güçlendirdi.

Zira, onun örneği aklıma yağmur örneğini getirdi. Yağmur örneğinde zentrilyonlarca bilinçsiz su molekülü biraraya gelip bilinçliymiş gibi yağmura, kara, doluya dönüşebiliyorsa, çok karmaşık organizmalar da aynı şekilde biraraya gelmiş olabilir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ben "İnançların" beni temsil eden tarafları ile ilgileniyorum...

Beni tanımlayan, yani bana anlamlı gelen tarafları ile ilgileniyorum...

İnançlar bireyselse eğer ve bir vicdan meselesiyle bunun sadece kişinin kendi içinde tartışılması gerektiğine inanıyorum...

Tengeriin boşig

ama biz ise bir dinin yanlışlığını anlamsız ve tutarsız olan taraflarını değerlendirerek biliyoruz.

Dinde anlamsızlık ve tutarsızlık olmaz, bu katidir, bir tane bile bir tutarsızlık ve anlamsızlık görülürse o bütün dini yanlışlar. Çünkü din Tanrı'nın sözüdür, yanlışlık olamaz.

Eğer sen sadece kafanın aldığı taraflarıyla ilgilenirsen, kendine çok yapay bir kavram oluşturmuş olursun. Yani sırf kendini avutmak için iyi taraflarını görmüş olursun.

neyse

en azından, islam dininden veya diğer büyük dinlerden olmadığını biliyoruz. Senin dinin hepsinin harmanlanmışı sanırım. Ama onunda bir adı yok.

Aslında senin hakkında şunu düşünüyorum, sen ya bir tarikat oluşumu içindesin, yada bir tarikata üyesin, yada bir tarikat beklentin var. Sadece bir düşünce, yanılıyor olabilirim.

Gönderi tarihi:
Brain bilmiyorum dusuncem dogrumu ama bana gore

Agnostikler tanrinin varliginin da kanitlanamiyacagini

savunduklari icin bence dindardan cok ateistlige yakindirlar.....

Doğru.

Ateizm ile agnostisizm arasında sadece prensibe ilişkin fark var.

Ateist, sonuca varmıştır: Tanrı yoktur.

Agnostist de sonuca varmıştır aslında, ona göre de Tanrı'nın varlığına ilişkin hiçbir delil yoktur.

Ancak "nasıl ki uzaydaki en son gezegen de incelenmeden kesin olarak uzayda hayat yok denemeyecekse, Tanrı'nın varlığına veya yokluğuna ilişkin kesin kanıt olmadıkça, kesin hüküm verilemez" der agnostist, ki bu da doğrudur.

Ancak dünyaya bakış ve hayata ilişkin düşünceler konusunda ateist ile agnostist arasında fark yoktur.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Tengeriin boşig

Aslında senin hakkında şunu düşünüyorum, sen ya bir tarikat oluşumu içindesin, yada bir tarikata üyesin, yada bir tarikat beklentin var. Sadece bir düşünce, yanılıyor olabilirim.

Sayın Tarafsız, o zaman size dürüst olmak isterim...

Bakın ben tarikatlere inanmam ve hangi şekilde olursa olsun hiç bir tarikat oluşumuna yada dini bir oluşuma kesinlikle girmem...

Ben Melamilik'ten hoşlanırım, bilmiyorum nasıl bir şey olduğunu biliyor musunuz.

Lakin içinde değilim...

Sadece öğrendiğim kadarıyla, bildiğim kadarıyla...

Dinleri Harmanlanması konusunda ise;

Bakın, öncelikle bir Tanrı inancına sahibim.

Var olduğuna inanıyorum.

Sizden tutunda, tüm insanlara varıncaya kadar Tanrı hakkında bir fikir sahibi olunduğuna inanıyorum.

Yani mesela sizin Tanrı hakkında bir görüşünüz var,

Yada Tanrı'nın varlığına inanan diğer insanların...

İşte Hz. Muhammed, Hz. İsa yada Hz. Musa...

Ya da Peygamber veya evliya denen,

Veya Tanrı hakkında geçmişte görüş sunan herkesin görüşleri benim için değerlidir.

Ve bunların Aynı Tanrı'yı nitelediğini düşünüyorum.

Kendime "İslam" dememin nedenini ise çok kez açıkladım...

Kısaca; hiç bir dini oluşuma yada tarikate değil yaklaşmak, sıcak veya ılımlı gözle bile bakmam mümkün değildir.

Çünkü "İnanç"ın topyekün bir takım kişilerin toplanarak bir takım ritüellere uyarak yaptıkları bir eylem olmadığını, aksine kişinin tek başına özümsemekten ötesine geçemeyeceği bir şey olduğunu düşünüyorum. Ve o şekilde toplanmaları sadece bir gelenek yada ritüel olarak görüyorum.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Bir yerde YARATICINIZ ALLAHTIR yazmasımı lazım...?

Bir şeyin varlığı yada yokluğu sadece gözle yada duyularla değil, akıllada bilinebilir..

Tasarım Alah'ın varlığını gösteren en açık delildir..

Tasarımın karşsındaki bütün argümanlar yetersizdir ve zorlama izahlardır...

Yok parelel everen, yok uzaydan gelme taşlar ve üzerlerindeki canlı organizmalar, yok mutasyon vs..vs..

Etraflıca ve derinlemesine bir analiz yapıldığında bu teorilerin hepsinin bir kalemde yok edildiğini görürsünüz..

Işığa duyarlı hücreler gözü oluşturmuşlar..

Sadece gözün oluştuğu yerde mi ışığa duyarlı hücreler varmış..

Hep ışığa duyarılı hücreler nasıl akletmişler saydam bir tabakayı bir iris sıvısını, bir merceği ve merceği hareket etirecek kasları, ve beynin arka kısmına gidecek olan sinir hattını..

Size yemin ediyorum bir daktilonun kendine oluşma olsalığı, bir gözün kendi kendine oluşma olasılığından dahga olasıdır..

Çünkü daktilo göz yanında çok ilkel kalır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Agnostikler iki arada bir derede değildir. Senin kafirmek olmaktan korktuğun için dile getiremediğin gerçeği dile getirebilen insanlardır: Allah'ın varlığı veya yokluğu ispatlanamaz.

Saygılar.

iyiya bende bişi demedim

sadece araftakiler dedim

kimi Var der kimi yok onlarsa ne var ne yok...

saygılar

Gönderi tarihi:
Agnostiklik,neye inanacaklarini tam oalrak bilemeyenler.........Daha mantikli olanlar....

Ne var diyorlar nede Yok..

Inanadabilirler inanmayadabilirler....

Ancak agnostiklerin daha aciik olacagini dusunuyorum cunku Brain'in dedigi gibi

tanri korkusu asmislardir....Ve sorgulamaktan da korkmazlar.....

Umut var yani!!!

tam olarak neye inanacaklarını bilmiyorlar ama daha mantıklılar

enteresan...

Tanrı korkusu sevgidir.

Tanrı sevgisi korkudur.

Korkudaki sevgiyi, sevgideki korkuyu ayırd edebileceginizi sanmıyorum.

Korkulmaya en layık Tanrı'dır.

Gönderi tarihi:
tam olarak neye inanacaklarını bilmiyorlar ama daha mantıklılar

enteresan...

Tanrı korkusu sevgidir.

Tanrı sevgisi korkudur.

Korkudaki sevgiyi, sevgideki korkuyu ayırd edebileceginizi sanmıyorum.

Korkulmaya en layık Tanrı'dır.

Oglum kucukken 'anne Allah Superman gibi ucabilir mi' diye sorardi. Daha cok kucuk oldugundan ve anlayamayacagi icin konuyu degistirirdim. Lakin, o zamanlar 'yok oglum Superman gibi degil Allah ne diyorsun olur mu hic, Allah daha cok Dr.Doom'a benziyor' desem yeriydi herhalde. Belki o zaman Tanri'yi korkmaya layik gorurdu.

Gönderi tarihi:
Oglum kucukken 'anne Allah Superman gibi ucabilir mi' diye sorardi. Daha cok kucuk oldugundan ve anlayamayacagi icin konuyu degistirirdim. Lakin, o zamanlar 'yok oglum Superman gibi degil Allah ne diyorsun olur mu hic, Allah daha cok Dr.Doom'a benziyor' desem yeriydi herhalde. Belki o zaman Tanri'yi korkmaya layik gorurdu.

ben birşey anlamadım

sizde anlamadınız tabi ki...

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Müslümanların meşhur bir argümanı vardır. Ya allah varsa,ya ahiret varsa ben inanmakla bir şey kaybetmem diyerek güya kendilerini sağlama almış olurlar. Ama ne hikmetse madalyonun öbür tarafını bir türlü görmek istemezler.

Varsayımdan hareketle gidelim.Eğer tanrı varsa ve ahiret varsa,ve insanlar imtihana tabi ise,müslümanların bu imtihanı kaybetmeyeceği ne malum?

Biz kafirler, salt aklımızı kullanarak eğer tanrı varsa, tanrı adına gönderilen kitaplar, tanrının adaletine,merhametine,yüceliğine ters düştüğü için inanmıyoruz.

Belkide imtihan gereği allah kitap filan göndermedi,peygamberde yollmadı.Yarattığı insanlar ne kadar akıllarını kullanıyor imtihan ediyor olabilir. Tanrı öldükten sonra ahirette müslümanlara, ben size akıl verdim,niye aklınızı kullanmadınız da, benim adıma uydurulan kitaplara inandınız, asırlarca benim adıma savaşlar yaptınız,insanları öldürdünüz,vahşeti ve ilkelliiği savundunuz,bunca akıl ve insanlık dışı şeyleri benim emrettiğimi söylediniz,şimdi ise bunun yatıklarınızın cezası olarak bir müddet cennetteki benim akıllı kullarımın yaşadığı mükafatları seyredecek, sonrada ebedi yok olacaksınız derse halleri nice olur merak ediyorum?

Müslümanların var sayımı olurda, kafirlerin olamaz mı.İşte buda bir varsayım.

Ben bu varsayımı çok tuttum. Çokta güldüm. Sağol ya Katakuta.

Gönderi tarihi:
Ben bu varsayımı çok tuttum. Çokta güldüm. Sağol ya Katakuta.

bende katakutanın kafirler için geliştidigi varsayıma koptum

:)

ama zaten onlar için varsayımlardan başka ne varki

bak bu daha anlaşılır oldu

:clover:

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
allah sana akıl fikir versin kardeşim hiç merak etme ahirete göçtüğünüzde ateşe ilk inanmayanlar yani " siz " gireceksiniz ve orada son pişmanlık fayda vermeyecek çok kafaya vuracaksınız

Allah bana akıl verdi hemde fazlası ile. Hem allah ile benim arama girme. Onun ile aram çok iyidir arasıra bana vahyeder. Son vahiyde bana dedi ki;

Ey katakuta,bu insanlarda hiçmi akıl fikir yok, nasıl olurda benim gibi merhametli bir tanrının insanları sonsuza değin yakabileceğine inanırlar ?Aslında imtihan gereği olarak, senin varsayımında olduğu gibi akıllı kulllarım cennete,benim adıma uydurulan kitaplara inanan kullarım ise ebedi yok olacaklar. Bunu ilk defa anlayan sen olduğu için senin bizim katımızda özel bir konumun vardır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.