Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Sevgili arkadaşlar.. Bedenimiz gerçekten var mı, madde gerçekte var mı..? Maddenin mutlak varlığına deliliniz nedir..? Maddenin aslını kimler gördü, yada görebilir misiniz..? Allah'ın varlığını tartışmak şöyle dursun, acaba kendimiz bedensel olarak var mıyız..? Allah'ın mutlak varlığını hissedeceksiniz.. İlginç ve belkide hayatınızda hiç duymadığınız gerçeklerle karşılaşabilirsiniz.. Cevaplardan sonra devem edeceğim.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Sevgili arkadaşlar..Bedenimiz gerçekten var mı, madde gerçekte var mı..? Maddenin mutlak varlığına deliliniz nedir..? Maddenin aslını kimler gördü, yada görebilir misiniz..? Allah'ın varlığını tartışmak şöyle dursun, acaba kendimiz bedensel olarak var mıyız..? Allah'ın mutlak varlığını hissedeceksiniz.. İlginç ve belkide hayatınızda hiç duymadığınız gerçeklerle karşılaşabilirsiniz.. Cevaplardan sonra devem edeceğim.. Ne yazacağımı şaşırdım, dumur durumundayım da. ondan bööle bir işaret koydum. Sedatçıım sen bi tatile matile git. Biraz kafa dinlendir. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Neden güldün..? Kafam çok dingin ve gayet normalim.. Buyur tartışalım arkadaşım.. Bana maddenin var olduğunu kanıtla.. Polemiksiz.. İnaçlarıda bir tarafa bırkalım.. Sadece bilimsel veriler ışığında, bana maddenin gerçekten var olduğunu kanıtlayabilecek bir arkadaşım var mı..? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Ne yazacağımı şaşırdım, dumur durumundayım da. ondan bööle bir işaret koydum. Ben hiç şaşırmadım sayın slapper. Sanırım altından Bohm'un "holografik evren" iddiasıyla harmanlanmış matrixvari yorumlar çıkacak... Zamanında H.Y kitaplarından birinde rastladığım seçme saçmalıklarının içinde de vardı... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Neden güldün..?Kafam çok dingin ve gayet normalim.. Buyur tartışalım arkadaşım.. Bana maddenin var olduğunu kanıtla.. Polemiksiz.. İnaçlarıda bir tarafa bırkalım.. Sadece bilimsel veriler ışığında, bana maddenin gerçekten var olduğunu kanıtlayabilecek bir arkadaşım var mı..? Dumur vaziyetteyim, zira zaman ve maddinin algıdan ibaret olduğunu ispat edeceğim derken, diğer bütün savunduğun şeyleri yıkıyorsun. Madde algı mı? Muhammed de algı mı? Kuran da algı mı? Herşey algı ise, Muhammed de algı, Kuran da, madde de, her bir şey algı. Yani diyorsun ki bir matrix'de yaşıyoruz. Herşey bize gerçek gibi gösterilmiş. Gerçek gibi gösterilen ve olmayan şeyler için din de algıdır, allah da, cennet de, cehennem de, herşey algıdan ibarettir yani. Algı niteliğindeki, gerçek olmayan BraisSlapper ile kralx'in de algıdan ibaret olan eylemleri nedenniyle algıdan ibaret olan dünyada imtihan edildiklerini söylüyorsun da. Dumur olmamın nedeni bu. Maddenin olmadığını iddia ederek, kendi düğüncelerini, inançlarını dinamitliyorsun. Ama sevindim açıkçası dinsiz birinin değil de, senin dinamitlemem daha etkili olur. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Neden polemik konusu yapıyorsunuz.. Neden konuyu kişileştiriyorsunuz..? Hani böyle şeyler hoş değildi.. Madem saçma.. Saçma olduğunu ıspatlayın.. Evet soruyorum tekrar.. Madde var mıdır..? Varsa eğer, buna emin misiniz..? Halografik evren ve H.Y değil konumuz.. Konu madde var mıdır:. Hepsi bu.. Cevap verecek arkadaş varsa buyursun.. Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Dumur vaziyetteyim, zira zaman ve maddinin algıdan ibaret olduğunu ispat edeceğim derken, diğer bütün savunduğun şeyleri yıkıyorsun. Madde algı mı? Muhammed de algı mı? Kuran da algı mı? Herşey algı ise, Muhammed de algı, Kuran da, madde de, her bir şey algı. Yani diyorsun ki bir matrix'de yaşıyoruz. Herşey bize gerçek gibi gösterilmiş. Gerçek gibi gösterilen ve olmayan şeyler için din de algıdır, allah da, cennet de, cehennem de, herşey algıdan ibarettir yani. Dumur olmamın nedeni bu. Maddenin olmadığını iddia ederek, kendi düğüncelerini, inançlarını dinamitliyorsun. Saygılar. Hayır dumurluk bir durum yok.. Din, Kur' n ve Peygamber meselesinide ele alacağız.. Ama daha iyi anlaşılması açısından ilk basamaktan başlayalım.. Bilimsel olarak inceleyelim.. Karşında monitör var dimi.. Monitörün var olduğunu ıspatlar mısın.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Monitörün var olduğunu ıspatlar mısın.. Yumruğunu sıkıca sık ve monitöre doğru hızla savur kralx... Eğer yumruğun boşa giderse monitör yok demektir... Boşa gitmezse de üzülme. Nasıl olsa paranın da maddi değeri yoktur Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yumruğunu sıkıca sık ve monitöre doğru hızla savur kralx... Eğer yumruğun boşa giderse monitör yok demektir... Boşa gitmezse de üzülme. Nasıl olsa paranın da maddi değeri yoktur Evet monitöre yumruk vursam, monitör parçalansa.. Yine monitörün varlığına kanıt değildir.. Çünkü algı sadece gözle, kulakla, dille değildir.. Dokunmak, darbe, hissetmekte algıdır.. Herşey beynimizde oluşan elektrik sinyalinden ibarettir.. Monütöre vurduğun hissi, sana bir Pc yardımıyla ve beynin o alandaki algı mekanizmasına aynı sinyalleri göndersek, Monütöre vurmadığın halde vurmuş gibi olacaksın.. Evet henüz maddeyi ıspat edemediniz.. Bekliyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Evet monitöre yumruk vursam, monitör parçalansa..Yine monitörün varlığına kanıt değildir.. Çünkü algı sadece gözle, kulakla, dille değildir.. Dokunmak, darbe, hissetmekte algıdır.. Herşey beynimizde oluşan elektrik sinyalinden ibarettir.. Monütöre vurduğun hissi, sana bir Pc yardımıyla ve beynin o alandaki algı mekanizmasına aynı sinyalleri göndersek, Monütöre vurmadığın halde vurmuş gibi olacaksın.. Evet henüz maddeyi ıspat edemediniz.. Bekliyorum.. Vurdun mu yumruğunu monitöre? At ve şöyle de kendi kendine: Bu moitör gerçek değil, sadece bir algı. Yumuruğu attım, monitörden cozurtular ve kıvılcımlar geliyor, ama biliyorum ki bu da algı. Sanki elim sızlıyor ve kanıyor. Ama bu gerçek değil, bu da algı. Bundan sonra da kafa at monitöre. Ne de olsa algıdan ibaret. Ama sen her ihtimale karşı algıdan ibaret telefonla, algıdan ibaret bir ambulans çağır. Kafan algıdan ibaret bir yara alınca, sana algıdan ibare bir tıbbi müdahale yaparlar algıdan ibaret sağlık ekipleri. Saygılar. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Evet monitöre yumruk vursam, monitör parçalansa..Yine monitörün varlığına kanıt değildir.. Çünkü algı sadece gözle, kulakla, dille değildir.. Dokunmak, darbe, hissetmekte algıdır.. Herşey beynimizde oluşan elektrik sinyalinden ibarettir.. Monütöre vurduğun hissi, sana bir Pc yardımıyla ve beynin o alandaki algı mekanizmasına aynı sinyalleri göndersek, Monütöre vurmadığın halde vurmuş gibi olacaksın.. Evet henüz maddeyi ıspat edemediniz.. Bekliyorum.. Saygılar.. Altından H.Y'nin seçme saçmalıklarının çıkacağını söylemiştim... H.Y'de bir kitabında aynen böyle söylüyordu işte... Ohhh dejavu... Matrix'te bir değişiklik yapılmış olmalı... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 At ve şöyle de kendi kendine:Bu moitör gerçek değil, sadece bir algı. Yumuruğu attım, monitörden cozurtular ve kıvılcımlar geliyor, ama biliyorum ki bu da algı. Sanki elim sızlıyor ve kanıyor. Ama bu gerçek değil, bu da algı. Bundan sonra da kafa at monitöre. Ne de olsa algıdan ibaret. Ama sen her ihtimale karşı algıdan ibaret telefonla, algıdan ibaret bir ambulans çağır. Kafan algıdan ibaret bir yara alınca, sana algıdan ibare bir tıbbi müdahale yaparlar algıdan ibaret sağlık ekipleri. Saygılar. Evet bakın olay aydınlığa çıkıyor yavaş yavaş..Bu söylediklerinde hep algı.. Çünkü aksini ıspat edemessin.. Herşey beynimizde gerçekleşiyor.. O ambulansın aslında bize dışardan sunulan kodlar olmadığını nereden biliyorsun.. Ya elindeki yara..? Kanama hisside beyne iletilen kodlar sa..? Nereden biliyorsun mutlak olduğunu.. Rüyandada gerçekmiş gibi yaşıyorsun herşeyi..? Uyandıran olmasa hala gerçek herşey.. Bazen açıkıyorsun rüyanda, bazen karnını doyuruyorsun.. Ve hatta kaza geçiriyorsun gerçekten sızlıyor her yerin.. Evet maddeyi ıspatlayabilecek bir arkadaş arıyorum.. Gayet bilimsel.. Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Altından H.Y'nin seçme saçmalıklarının çıkacağını söylemiştim Bakın ben gayet bilimsel bir tartışmaya çağırıyorum.. Neden cevap vermek yerine H.Y..? H.Y sormuyorum.. Farzedelimki H.Y kitabında böyle söylemiş... Evet buyur aksini söyle sende.. Fikre fikirle karşılık ver.. Saçmada gelse, saçma olduğunu kanıtla.. Maddenin mutlak var olduğunu ıspatlayın, Polemiksiz, kişileştirmeden.. Hatta konuyuda amacından dışa çıkarmadan.. Kim maddenin gerçek olduğunu ıspat edecek..? Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Evet bakın olay aydınlığa çıkıyor yavaş yavaş..Bu söylediklerinde hep algı.. Çünkü aksini ıspat edemessin.. Herşey beynimizde gerçekleşiyor.. O ambulansın aslında bize dışardan sunulan kodlar olmadığını nereden biliyorsun.. Ya elindeki yara..? Kanama hisside beyne iletilen kodlar sa..? Nereden biliyorsun mutlak olduğunu.. Rüyandada gerçekmiş gibi yaşıyorsun herşeyi..? Uyandıran olmasa hala gerçek herşey.. Bazen açıkıyorsun rüyanda, bazen karnını doyuruyorsun.. Ve hatta kaza geçiriyorsun gerçekten sızlıyor her yerin.. Evet maddeyi ıspatlayabilecek bir arkadaş arıyorum.. Gayet bilimsel.. Biz sadece Hak din diye birşey olamaz, vahy diye birşey yoktur, Allah2ın varlığı veya yokluğu bilinemez demiştik, sen herşeye yok dedin, peygamber bellediğin kişi dahil. Yumruğu monitöre vur, sonra webcam'la elinin ve monitörün remini çek buraya koy, tartışmaya devam edelim. Algı mıymış değilmiymiş tartışalım. Saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Neden polemik konusu yapıyorsunuz..Neden konuyu kişileştiriyorsunuz..? Hani böyle şeyler hoş değildi.. Madem saçma.. Saçma olduğunu ıspatlayın.. Evet soruyorum tekrar.. Madde var mıdır..? Varsa eğer, buna emin misiniz..? Halografik evren ve H.Y değil konumuz.. Konu madde var mıdır:. Hepsi bu.. Cevap verecek arkadaş varsa buyursun.. Saygılar.. Sedat bey,ben yanınızda olsam bunu size ispatlardım ancak böyle sanaldan mümkün değil.Nasılmı? ?esela size şöyle okkalı bir osmanlı tokatı atsam bana kızmamanız gerekir değilmi? Çünkü ortada maddi bir temas yok,siz sadece benim vurduğunu algıladınız yani sandınız.Dolayısıyla bana kızmamanız gerekir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yumruğu monitöre vur, sonra webcam'la elinin ve monitörün remini çek buraya koy, tartışmaya devam edelim. Allah yok madde var diyordunuz.. İş tersine dönüverdi.. Yani aksine Allah var madde yokmuş.. Varsa ıspatlayın maddeyi.. Bu kadar açık net ve bilimsel.. Buyrun.. Monütöre vursam, deri yoluyla ve sinirlerle beynime bir sinyal gönderilecek.. Beynimde bu sinyalden başka bişi yok.. Gördüğünü zannettiğin monitörün aslını asla göremeyeceksin.. Bu yüzdende onun varlığından emin olamayacaksın.. Tıpkı dağın ardında gelen bir ses gibi.. Ses geliyor ama bu ses teyptenmi geliyor insandan mı..? Evet gördüğümüz dokunduğumuz, hasılı hissettiğimiz bütün herşey Allah'ın bize gönderdiği seri kodlar olamazmı..? Bunun tersini ıspat edebilecek misiniz.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Allah yok madde var diyordunuz..İş tersine dönüverdi.. Yani aksine Allah var madde yokmuş.. Varsa ıspatlayın maddeyi.. Bu kadar açık net ve bilimsel.. Buyrun.. Monütöre vursam, deri yoluyla ve sinirlerle beynime bir sinyal gönderilecek.. Beynimde bu sinyalden başka bişi yok.. Gördüğünü zannettiğin monitörün aslını asla göremeyeceksin.. Bu yüzdende onun varlığından emin olamayacaksın.. Tıpkı dağın ardında gelen bir ses gibi.. Ses geliyor ama bu ses teyptenmi geliyor insandan mı..? Evet gördüğümüz dokunduğumuz, hasılı hissettiğimiz bütün herşey Allah'ın bize gönderdiği seri kodlar olamazmı..? Bunun tersini ıspat edebilecek misiniz.. Saygılar.. Deri,sinir nerden çıktı sedat bey,öyle organlar yok sadece algı. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Deri,sinir nerden çıktı sedat bey,öyle organlar yok sadece algı. Evet ortam algılar bütünü olunca, bu algıları algılayacak organlarında algısal varlıkları şart.. Rüyanda deri ve sinir mi var.. Yada gerçekten bir yere vuruyormusunki, vurma anını aynen yaşıyorsun..? Herşey ama herşey elktiik sinyalleriyle algılanır.. Ruhumuzun tek muhatabı bu sinyallerdir.. Sinyallerin ruha iletimi, direkttir desem.. Aksini nasıl ıspat edeceksin ki.. Burada mutlak böyledir demekten ziyade.. Dünyayı sadece algılarla tanıdığımızı söylüyorum.. Belkide yanılıyorum, ama aksinin ıspatını arıyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Belkide yanılıyorum, ama aksinin ıspatını arıyorum.. Bence sen bu toptan herşeyi yok sayma işinden vazgeç. Algıdan ibaret şahıslar gelir, seni algıdan ibaret bir tımarhaneye atarlar. Senin inancını kanıtlayacak olsa, ona da bişey demiycem de, Muhammed de algıya dönüştü. Biz en azından adamın fiziki varlığına itiraz etmiyoruz. Herşey beynimizde oluşan elektrik sinyalinden ibarettir.. Ayrıca maade var mı yok mu senin teorinin içinde gizli yanıtı. Beynimiz diyorsun, elektrik sinyali diyorsun. Sinirler diyorsun, deri diyorsun. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yani senin madde dendiginde ne dusundugunu cok merak ettim...Sanirim fizik dersinde uyuyordun.... Bende habire bosuna fizik dersi gordugumuzu diyip duruyordum demekki onemliymis.... La Bohame senden daha profosyonel ve daha bilimsel katkılar bekliyorum.. İlkokul 4. sınıfta anlatılan ve bugün her çocuğun ezbere bildiği maddenin tarifini değil.. Ve lütfen uyuyormuydun yok bilmiyorsun gibi sözlerden lütfen uzak duralım, zira olay kişiselleştikçe huzursuzluk oluyor.. Ve ciddi ciddi açtığımız topicler kavgayla son buluyor. Bu yüzden lütfen beni değerlendirmede, fikirlerime fikirlerinle cevap ver.. Bakın kırmızı bir elmayı ele alalım.. Bu kırmızı elmadan gelen fotonlar.. Gözümüzün lensindne geçerek, iriste ters odak meydana getiriyor, buradanda sinirler vasıtası ile beynin arka lobuna iletiliyor ve aslında beynimizin içi kapkaranlık olmasına rağmen, algı noktasına ulaşan bu elektirik sinyali elma şeklinde algılanıyor.. Sana daha iyi kavraman açısından bir örnek.. Herhangi bir jpeg resmi, Pc ekranında rsim olarak görülüyor dimi.. Oysa onun içini açarsan bir yığın sayısal koddan oluştuğunu görecerksin.. Şimdi tekrar elma örneğine dönersek.. Elektirik sinyalleri vasıtası ile senin zihninde oluşan bu elmanın gerçek varlığını gördüğüne nereden eminsin.. Hadi sana gönderilen bir kodsa..? Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Beynimiz diyorsun, elektrik sinyali diyorsun.Sinirler diyorsun, deri diyorsun. Saygılar. Sayın Brain.. Lütfen extra şeyler söylemekten kaçınalım. Tımarhane falan filan bilimsel tartışmaların olduğu yerde abes kaçıyor.. Lütfen diyorum bakın polemik konsuu oluşturacak söylemlerden kaçınalım gerçekten birbirimizi kırıyoruz.. Beynimiz ve elektrik sinyali söylemlerim konunun dış dünya ile ilgili olan yönünün anlaşılması açsından kulandığım kavramlardır.. Konu öyle bir konu ki, geçmiş düşünürlerin söyledikleri "aslında dünya gölgedir" sözlerinin ıspatına gidiyor.. Bugün ilk ben söylemiyorum bilinen ve tartışalan ama çok nadir kişilerin okuduğu bir olay.. Halografik evrenle ilintili gibi gelebilir ama aslında öylede değil.. Halografik evren meselesi daha değişik.. Neyse konuya dönersek.. Aslında elektirik sinyalleri diye söylemlediğim sinyallerinde ne olduklarındnan emin değiliz.. Yani Allah ruhumuza nasıl bir yolla, şekille yada sinyalle bunları gönderiyor.. Eelektron yani elektirik olayı biraz mantıklı çünkü elektronun parcacıkmı yoksa dalgamı olduğu hala tartışılıyor.. Saygılar.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Bakın ben gayet bilimsel bir tartışmaya çağırıyorum.. Kim maddenin gerçek olduğunu ıspat edecek..? Böyle bir durum bizim gibi normal insanları aşar... Uzman sensin gerçekliğini sen ispatla.! Bizim gibi sıradan insanlar böyle bir durumda şu şekilde düşünür ve cevap verirler... "Maddeyi gördük...Tanrıyı duyduk.!" "Maddenin varlığını anladık...Tanrının da olduğunu varsaydık.!" *** Ayrıca sıradan normal insanlar... Rüyalarla, var saymayla, sanmaların, gerçeklerden çok farklı şeyler olduğunu düşünürler... *** Bakın ben gayet bilimsel bir tartışmaya çağırıyorum.. Kim maddenin gerçek olduğunu ıspat edecek..? Yanıtı yine sen vermişsin değerli arkadaşım... Aksini nasıl ıspat edeceksin ki..Burada mutlak böyledir demekten ziyade.. Dünyayı sadece algılarla tanıdığımızı söylüyorum.. Belkide yanılıyorum, ama aksinin ıspatını arıyorum.. *tna Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Sayın kralx, Varmak istediğin yer neresi? Madde yoktur, aldın ibarettir diyorsun. Muhammed madde midir? Madde ise, Muhammed yok mudur? Sana göre, algıdan ibaret olan biz maddelerin, eylemleri de algıdan ibaret midir? Algıdan ibaretse, algıdan ibaret varlıkların ürettikleri algıdan ibaret eylemlere ödeül ve ceza verilecekmidir senin inancına göre? Allah yok madde var diyordunuz.. İş tersine dönüverdi..Yani aksine Allah var madde yokmuş.. Bu yazıların neresinde "iş tersine dönüvermiş? Bizim "algılayamadığımız" yazıların mı var? Yoksa senin algılarla dolu dünyanda buraya yazamadığın birsürü ispatlar mı uçuşuyor ? Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Sayın Gecekuşu sevdiğim ve saydığım bir insansınız bunu biliyorsunuz.. Sizce ne size nede bir başka arkadaşıma sizin şu ima ettikleriniz şeyleri itham edebilir miyim.. Beni böylemi tanıdız.. Nerede en çok ben bilirim dedim.. Yada nerede karşımdakileri küçük gördüm.. Hem ben kimimki bir kafeci olmaktan başka neyim.. Nacizane amatörce araştırmalar yapıyorum.. Araştırma illaki eline alet edavat alacaksın çıkacaksın dolanacaksın dağ tepe yada gideceksin kütüphane kütüphane yada isnaları dolanacaksın öğreneceksin değildir.. Bugün bunların hepsini internet evlerimize Pc lerimize kadar getirmiştir.. Bugün en büyük profosörlerin yıllarını vererek ulaştıkları bilgi paketlerine bir tıkla ulaşabiliyorsunuz.. Çünkü adam araştırmalarını internette paylaşıma sunmuş.. Gidip o Profösörle röportaj yapmanıza gerek yok.. Zaten internetin en faydalı yanınada bu değilmi.. Evet benim akademik kariyerim yok, profosyönel değilim.. Ama okuyorum ve bildikelrimi yazmaya çalışıyorum.. Neden ironi sevgili Gecekuşu..? Ben "bu yazdıklarımın aksini nasıl ıspat edeceksinki" derken bana göre ıspatının zor olduğunu söylemek istiyorum.. Ama arkadaşlarımız kolayca bir ıspat bulabilirler belki.. Ha.. bunu "nasıl ıspat edeceksiniz ki", dediğim söze karşın, "evet gerçekten öyle bunu ıspat edemeyiz" dediğiniz zaman otomatikman maddenin aslında izafi olduğunu ve madenin aslında var mı yok mu olduğunun şüpeli olduğunu bizim madde ile ilgili sadece zihnimizde bir görüntü olduğu gerçeini kabu etmiş olursunuz.. Aksini idda edenler buyursun yazsın diyorum.. Hepsi bu.. Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Bu yazıların neresinde "iş tersine dönüvermiş? Bizim "algılayamadığımız" yazıların mı var?Yoksa senin algılarla dolu dünyanda buraya yazamadığın birsürü ispatlar mı uçuşuyor ? Acele yok sayın Brain.. Bak ilk önce gülmüştün şimdi tartışıyoruz dimi.. Yani ilk önce hafife aldığın konuyu şuan tartışmaya çevirmişiz.. Bütün söylemlerim bilimsel gerçekliklerdir.. Hemde klasik bilmin değil modern bilmin gerçeklikleridir.. "Algıdan ibaretse, algıdan ibaret varlıkların ürettikleri algıdan ibaret eylemlere ödeül ve ceza verilecekmidir senin inancına göre?" demişsin.. Ödül ve ceza yoktur demedim.. İmtihan omadığımızıda söylemedim.. Aksine bu kodlarla imtihan ediliyoruz dedim ve ruh vardır madde yoktur dedim.. Bazı arkadaşlarımız normal insan anormal insan gibi sözler sarfetmeye başladılar.. Tabi bu kişileştirmedir ve konudan çıkmak demektir.. Tekrar ediyorum.. Konu tartışmaya açıktır.. Yanılıyorda olabilirim.. Yanılıyorsam lütfen kırmadan, hakaret ve ironi boyutuna kaçmadan bilimsel verilerle haksız olduğumu kanıtlayınız.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.