Φ katakuta Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 Varsayınki kuranda ahiret hayatı yok,Allah sadece dünya hayatı ile ilgili bir takım önerilerde bulunuyor.Özet olararak,şunları,şunları uygularsanız dünyada erdemli bir hayat yaşarsınız şeklinde.Ancak bunlara rağmen ne inanıp uygulayanlara cennet vaadı var nede inanmayanlara cehennem azabı tehdidi.Öldükten sonra toprak olup gideceksiniz kurana göre. Kuran bu şeklide olmuş olsaydı,buna rağmen bu kitaba inanma gereği duyarmıydınız ? Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Varsayınki kuranda ahiret hayatı yok,.. Kuran bu şeklide olmuş olsaydı,buna rağmen bu kitaba inanma gereği duyarmıydınız ? Sevgili katakuta, birçoğunun size ne cevap vereceğini şimdiden tahmin edebiliyorum. Ya "Böyle bir soru olmaz" deyip çıkacaklar işin içinden yada inat olsun diye "inanırdım" diyecekler.Saygılarımla Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Zaten cennete girmek yada cehenemden kaçmak için yapılan ibadet kamil bir ibadet değildir.. Allah'a yakin bir imanla iman etmek gerekir.. Diğer türlü ibadet cennet için yapılan bir ibadet olmuş olur.. Biz onu bizleri yarattığı için, bizlere hayat bahşettiği için, bizleri sevdiği için seviyoruz.. Sizin bu sorduğunuz soruya asırlar öncesinden şöyle cevap geliyor.. Ya rabbi benim bir dişimi uhut dağı kadar yap, gövdemide o oranda büyüt te cehennemine koyki, diğer insanlara cehennemde yer kalmasın.. Bakın Allah dostları dediğimiz maneviyat ehli, Allah'ı ne cennet ne de cehennem için sevmişlerdir, sadece ve sadece Allah için sevmişlerdir.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Zaten cennete girmek yada cehenemden kaçmak için yapılan ibadet kamil bir ibadet değildir..Allah'a yakin bir imanla iman etmek gerekir.. Diğer türlü ibadet cennet için yapılan bir ibadet olmuş olur.. Biz onu bizleri yarattığı için, bizlere hayat bahşettiği için, bizleri sevdiği için seviyoruz.. Sizin bu sorduğunuz soruya asırlar öncesinden şöyle cevap geliyor.. Ya rabbi benim bir dişimi uhut dağı kadar yap, gövdemide o oranda büyüt te cehennemine koyki, diğer insanlara cehennemde yer kalmasın.. Bakın Allah dostları dediğimiz maneviyat ehli, Allah'ı ne cennet ne de cehennem için sevmişlerdir, sadece ve sadece Allah için sevmişlerdir.. Saygılar.. Kendi adınıza cevap vermekten neden çekiniyorsunuz sedat bey ? Bırakın başkalarının ne dediğini. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Zaten cennete girmek yada cehenemden kaçmak için yapılan ibadet kamil bir ibadet değildir.. niye imtihandasın ? imtihan ne içindir ? Allah neden imtihan yapıyor ? Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Bakın Allah dostları dediğimiz maneviyat ehli, Allah'ı ne cennet ne de cehennem için sevmişlerdir, sadece ve sadece Allah için sevmişlerdir.. sayın xlark tades, konu allahı sevmek yada sevmemek değil siz konuyu anlamadınız galiba. Konu kurana inanıp inanmamak. "Kuranda ahiret olmasaydı kurana inanırmıydınız?" soru bu. Buna cevap vermeniz gerekiyor.saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 niye imtihandasın ? imtihan ne içindir ? Allah neden imtihan yapıyor ? Allah'ın bunları neden yaptığını biz onun adına yanıtlayamayız.. Hadis-i kudsi de: “Gizli hazine idim. Bilinmek istedim ve mahlukatı (varlıkları) yarattım.” buyuruyor.. En doğrusunu Alllah bilir.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 En doğrusunu Alllah bilir.. sanırım bu cevapları sürekli alacağız. bir gün evrim teoriside kanıtlanırsa En doğrusunu Alllah bilir.. denecek inancın önünde hiçbirşey duramaz. Kur'an, dünya kare şeklindedir bile dese, o sevgi ve aşk, adama dünyayı kare gösterttirir. Düşünen, gerçekçi insanlar için durum farklıdır tabi. Tartışmaya devam Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Yaratana bi koşulla yakın olmak doğru olan bi yaklaşım olmaz. Zaten Kuran-ı Kerim'in önerileri şu an hem bu dünya hem de ahiret için. Eğer ki ahiret hakkında bilgi vermeseydi yine inanırdım. Çünkü ALLAH sevgisinin ahiret için olmadığına inanıorum. ALLAH'a inanırsanız bu ebedidir ve cennet cehennem hakkında bilgi vermemiş die ona olan sevgimden vazgeçmem. Saygılar. Sayın eren yukardaki iletimi sizde okumadınız galiba. Konu allaha inanmak yada allahı sevip sevmemek değil. Konu: İçinde ahiret olmasaydı, kurana inanıp inanmamak. Kurana inandıktan sonra allahı sevip sevmemek ayrı bir konu. Kurana inanmışsanız allahı zaten mecburen seveceksiniz. Siz hiç "ben kurana inanıyorum ama allahı sevmiyorum" diyeni gördünüzmü? saygılarımla Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 sayın xlark tades, konu allahı sevmek yada sevmemek değil siz konuyu anlamadınız galiba. Konu kurana inanıp inanmamak. "Kuranda ahiret olmasaydı kurana inanırmıydınız?" soru bu. Buna cevap vermeniz gerekiyor.saygılar Kur'an allahtan bağımsız bir kitap mı, Kur'an Allah'ın kitabı değilmi..? Anlam veremedim bu yazınıza.. sanırım bu cevapları sürekli alacağız Evet her yerde duyacaksınız.. Çünkü yine en doğrusunu Allah bilir.. Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Sayın eren, sanırım size göre mantık çalıştırmaya gerek yok, "allahın bir bildiği vardır" deyip kafa yormamamız gerekiyor. Demekki kurana inanmak için cennet ve cehennemi şart görmüyorsunuz öylemi? Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Ahiret hakkında bilgi vermeseydi belki Kuran gönderilmeyecekti. sayın eren, konu bu değil. hala konuyu anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Konu: Kuran gönderilseydi ve içinde ahiret olmasaydı inanırmıydınız? Her koşulu düşünmek gerek sadece tek açıdan diil her açıdan. Böyle yaparsak konuları dağıtırız ve forumdaki tartışmalar kör döğüşüne döner. Her koşulu değil, konu neyse onu ele almalıyız. saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 sayın eren, konu bu değil. hala konuyu anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Konu: Kuran gönderilseydi ve içinde ahiret olmasaydı inanırmıydınız? Ben inanırdım.. Hiç bir şey göndermesede Allah'ın var olduğu aşikardır.. Çünkü Kur'an varlık delili değildir.. Hidayet rehberidir.. Yani Kur'an indirildiyse Allah vardır denmez, Allah'ın varlık delilleri her şeydir.. Saygılar. Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Şimdi bir soru sorucam. Sizce cennet ve cehennem olması şartmıydı? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Sizce cennet ve cehennem olması şartmıydı Hapsaneler nasıl şartsa, cehennemde şart.. Yapılanlar kisenin yanına kar kalamaz.. Adalete ters.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Ben inanırdım..Hiç bir şey göndermesede Allah'ın var olduğu aşikardır.. Çünkü Kur'an varlık delili değildir.. Hidayet rehberidir.. Yani Kur'an indirildiyse Allah vardır denmez, Allah'ın varlık delilleri her şeydir.. Saygılar. Hapsaneler nasıl şartsa, cehennemde şart..Yapılanlar kisenin yanına kar kalamaz.. Adalete ters.. Hani inanırım diyordunuz sedat bey,şimdide ahiret şart, aksi takdirde adalete ters olur diyorsunuz.Bu gösteriyorki,Kuranda ahiret olmasa yine inanırdım sözünüz samimi değil. Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Hapsaneler nasıl şartsa, cehennemde şart.. Peki öyleyse mademki cehennem şartsa, cehennem olmayan kuran nasıl olurda size mantıklı gelirdi ve ona inanırdınız? Yoksa siz mantığınızla inanmıyormusunuz? Yapılanlar kisenin yanına kar kalamaz..Adalete ters.. Adalete ters olabilecek bir kitaba nasıl inanırdım diyorsunuz? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Hani inanırım diyordunuz sedat bey,şimdide ahiret şart, aksi takdirde adalete ters olur diyorsunuz.Bu gösteriyorki,Kuranda ahiret olmasa yine inanırdım sözünüz samimi değil Mantık oyunları ha.. Peki tmm.. Kur'an olmasa, emir ve yasaklar olmasa... Allah emir ve yasak bildirmeseydi.. Emirsiz ve yasaksız bir dünyada yaşamış olurduk.. Yapılanlar yanımıza kar kalırdı.. Onun takdiri herşeyin üstündedir.. Biz varsak o zaten var.. Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Kur'an olmasa, emir ve yasaklar olmasa...Allah emir ve yasak bildirmeseydi.. Emirsiz ve yasaksız bir dünyada yaşamış olurduk.. Bunu cogumuz zaten basariyoruz, yani emirsiz, yasaksiz ve gunahsiz bir dunyada yasamayi. Yeter ki akilci ahlak anlayisimiz gelismis olsun. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Bunu cogumuz zaten basariyoruz, yani emirsiz, yasaksiz ve gunahsiz bir dunyada yasamayi. Yeter ki akilci ahlak anlayisimiz gelismis olsun Haklısın.. Ama mesela domuz eti haram kılınmış.. Hikmetleri ise günümüzde ortaya çıkmış.. Son söylediğin mantık çerçevesinde bunu nasıl değerlendireceksin.. Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Haklısın..Ama mesela domuz eti haram kılınmış.. Hikmetleri ise günümüzde ortaya çıkmış.. Son söylediğin mantık çerçevesinde bunu nasıl değerlendireceksin.. Saygılar.. Attigin her adimin, verdigin her kararin sorumlulugunu ustlenerek, suruden bir koyun olmayaraktan kisacasi. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Attigin her adimin, verdigin her kararin sorumlulugunu ustlenerek, suruden bir koyun olmayaraktan kisacasi Bu cevap bireyin toplumla olan ilişkisiyle ilgili.. Allah aynı zamanda insanların sağlık olmaları içinde belli bilgiler vermiş.. Domuz etinin haram kılınması konusunda yukardaki mantıkla parelel cevabınız varsa bekliyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Bu cevap bireyin toplumla olan ilişkisiyle ilgili..Allah aynı zamanda insanların sağlık olmaları içinde belli bilgiler vermiş.. Domuz etinin haram kılınması konusunda yukardaki mantıkla parelel cevabınız varsa bekliyorum.. Saygılar.. Sizin engin bilginize basvuraraktan sunu sormak istiyorum: 16/Nahl/115: "Allah, size ancak les, kan, domuz etini, Allah'tan baskasi icin kesileni haram kilmistir. Kim istemeyerek ve sınırı asmayarak yemek zorunda kalirsa, bilsin ki Allah, Gafur ve Rahim'dir." Allah'tan baskasi icin diyor ayette. Acaba domuz Allah'tan baskasi icin kesildigi icin mi yasaklandi yoksa baska nedenleri de var mi. Bu ayete bakaraktan sanki domuz Allah'tan baskasi icin kesiliyor da onun icin yasaklaniyor gibi bir anlam cikardim. Tabii dogru olmayabilir. Yaniliyorsam duzeltin lutfen. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Sizin engin bilginize basvuraraktan sunu sormak istiyorum:16/Nahl/115: "Allah, size ancak les, kan, domuz etini, Allah'tan baskasi icin kesileni haram kilmistir. Kim istemeyerek ve sınırı asmayarak yemek zorunda kalirsa, bilsin ki Allah, Gafur ve Rahim'dir." Allah'tan baskasi icin diyor ayette. Acaba domuz Allah'tan baskasi icin kesildigi icin mi yasaklandi yoksa baska nedenleri de var mi. Bu ayete bakaraktan sanki domuz Allah'tan baskasi icin kesiliyor da onun icin yasaklaniyor gibi bir anlam cikardim. Tabii dogru olmayabilir. Yaniliyorsam duzeltin lutfen. Öncelikle "Sizin engin bilginize başvuraraktan sunu sormak istiyorum" cümlenizin maksadı nedir bilmiyorum.. Direk birinci anlamda söylediyseniz ben bilgili olduğumu söylemiyorum, bildiğim kadar yazıyorum.. İkinci anlamda yani alay konusu olarak söylediyseniz sıcak bir sohbet yada tartışma ortamında bu tür ifadelerin ortamı soğutacağını yada alay ve istinza sebebinden dolayı tartışmadan hiç bir faydanın çıkarılamayacağını bilmenizi isterim.. Bilginin "b" sini bilebilsek keşke.. Konuya gelince.. Bakın madde madde gidiyor aralarada virgül atmışsınız.. Leş zararlıdır yenmez ve haramdır.. Kan zararlıdır yenmez ve haramdır.. Domuz etinin zararlarını buraya yazmıyorum, internetten bulabilirsin.. Sadece trişin hastalığı ve çeşitli deri hastalıları diyim, gerisin merak ediyorsan bakarsın.. Allah için kesilmeyen hayvanlar ibaresi, domuz etiyle, hem ayette hemde gerçekte ayrı tutulmuştur.. Yani ne şekilde ve kim için kesersen kes domuz eti haramdır.. Ki, zaten üzerinde mutlak bir hüküm vardır.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Öncelikle "Sizin engin bilginize başvuraraktan sunu sormak istiyorum" cümlenizin maksadı nedir bilmiyorum..Direk birinci anlamda söylediyseniz ben bilgili olduğumu söylemiyorum, bildiğim kadar yazıyorum.. İkinci anlamda yani alay konusu olarak söylediyseniz sıcak bir sohbet yada tartışma ortamında bu tür ifadelerin ortamı soğutacağını yada alay ve istinza sebebinden dolayı tartışmadan hiç bir faydanın çıkarılamayacağını bilmenizi isterim.. Bilginin "b" sini bilebilsek keşke.. Konuya gelince.. Bakın madde madde gidiyor aralarada virgül atmışsınız.. Leş zararlıdır yenmez ve haramdır.. Kan zararlıdır yenmez ve haramdır.. Domuz etinin zararlarını buraya yazmıyorum, internetten bulabilirsin.. Sadece trişin hastalığı ve çeşitli deri hastalıları diyim, gerisin merak ediyorsan bakarsın.. Allah için kesilmeyen hayvanlar ibaresi, domuz etiyle, hem ayette hemde gerçekte ayrı tutulmuştur.. Yani ne şekilde ve kim için kesersen kes domuz eti haramdır.. Ki, zaten üzerinde mutlak bir hüküm vardır.. Saygılar.. Islam ükelerinde domuz eti yemez insanlar.. Kuran'da Nahl(16) Suresinin 115.nci Ayeti ile, zorunlu haller disinda domuz eti yenmesi yasaklanmistir: 16/Nahl/115: "Allah, size ancak les, kan, domuz etini, Allah'tan baskasi icin kesileni haram kilmistir. Kim istemeyerek ve sınırı asmayarak yemek zorunda kalirsa, bilsin ki Allah, Gafur ve Rahim'dir." Domuz eti yenmesi, Musevilik'te de (Yahudilik) yasaklanmistir. Belli ki, Muhammed, Kuran'i hazirlarken bu adeti, tipki erkeklerin sunnet edilmesi gibi aynen Yahudi'lerden almistir. Islam dininin en buyuk hatasi, zamanla kendisini yenilememesidir. Muhammed'in Kuran'i yaklasik olarak 1400 yasindadir. 1400 yildan beri, bilim-teknik, sosyoloji ve hukuk alanlarinda sayisiz gelismeler oldu, ancak, Kuran'in hicbir ayeti degismedi. Eger, Kuran ayetleri caga ayak uyduramiyorsa, Islamiyet ve Islamiyet'e inanan toplumlar geri kalmaya mahkumdur. Bu satirlari okuyanlardan bazilari diyecekler ki, "Iyi ama, Kuran'i Allah gonderdi.. Allah'in degistirmesi lazim.." Kuran'i Allah'in -varsa eger- gonderdigine inananlara o zaman sunu sormak lazim: "Peki, Allah nasil olur da 1400 yillik eskimis bir kitabi yenilemez, ve de caga uygun hale getirrmez? Bu, O'na atfedilen Yüce'lige yakisir mi?" Kuran'i Allah'in -varsa eger- degil de Muhammed'in hazirladigina inananlar icin ise, durum acik-secik bellidir. Bu kitap eskimistir ve yeniden yazilmasi gerekir. Gelelim asil konumuza.. Kuran'da domuz eti yemek neden yasaktir? Bunun cevabi Kuran'da yoktur. Ama, bir Islam ulkesinde yasayanlara soylenir ki, "Islamiyette domuz eti yemek yasaktir, cunku, domuz pis bir hayvandir. Hastalik tasir.. Bu yuzden, Kuran'da yasaklanmistir." Ama, gercek bu mu, Kuran'in ortaya cikisindan 1400 yil sonra? Suphesiz ki, saglik için temizlik son derece onemlidir. Temiz olmayan bir toplumda her turlu hastalik ihtimali artar. Et veya sebze, hangi tip gida maddesi olursa olsun, temiz ortamda yetistirilmeli, temiz ortamda hazirlanmali ve temiz ortamda yenmelidir ki, bedene hastalik bulastirici mikrop ve maddeler giremesin. Aksi halde, domuz da hastalik yayar, koyun da, kuzu da, dana da, tavuk da, hindi de, balik da.(deli dana ve kuş giribi gibi) Ama, temiz toplumlarda, koyun da yenir, kuzu da, dana da, balik da, hindi de, domuz da.. Kaldi ki, domuz besiciligi karli bir istir. Domuz, bir yilda 15-20 yavru dogurur bir senede. Bir domuz, kesilme zamanina bir seneden kisa surede gelir.Kesilme zamaninda 150 kilo tartar. Bu rakkamlari, koyun, dana ile mukayese ederseniz, domuzun, dana ve koyuna gore, et veriminin 15-20 misli daha fazla oldugu gorulur. Et uretimi artinca ne olur? Et fiyatlari duser. Genel olarak et fiyatlari dusunce, halk daha fazla et yiyebilir. Bugun, et fiyatlarinin yuksekligi karsisinda yeterince et alamayan kisiler, domuzun pazara girmesi ile, daha ucuza daha cok et alabilirler. Hayvansal protein almak, sagilikli beslenmenin ilk sartlarindandir. Bu sart da yerine gelmis olur. Domuz eti yiyen toplumlara bir goz atalim. ABD ve Avrupa'nin onde gelen gelismis ulkelerinde, domuz eti bol miktarda, salam, sucuk, sosis, lop et olarak tuketilir. Ve, bu ulkelerin insanlari, daha gelismis daha yapili vucuda sahiptirler, daha uzun boyludurlar. Sporun her sahasinda daha basarili olurlar, cunku daha saglam bir vucuda sahiptirler. Beyinleri de daha iyi calisir, bilim-teknik, ekonomi alaninda daha ileridedirler. Ulkeleri daha gelismis, daha temizdir. Yollar, evler, arabalar, evlerindeki esyalar, hersey.. Daha gelismis ve daha moderndir. (Bunlar, akilli olduklarini gosteriyor). Cunku, bu insanlar, cocukluklarindan beri "yeterli hayvansal protein ve et" tuketiyorlar. Bu da et verimi yuksek domuz sayesinde oluyor. Bu arada, dikkat edilecek bir nokta daha var.. Tüm bunlarin bir neticesi olarak, bu insanlar, daha uzun ömürlü oluyorlar. Domuz eti yemeyen Islam ulkelerindeki insanlara gore cok daha fazla yasiyorlar. Demek ki, daha sagliklilar. Demek ki, yedikleri domuz etinin bir zarari yok.. Bilakis, faydasi bile olabiliyor.. Nitekim, domuz eti yiyen gelismis ulkelerdeki ortalama yasam suresi ile, domuz eti yemeyen Islam ulkelerindeki ortalama yasam suresinin kiyaslanmasi, en uzun omurden, en kisa more gore siralanmis olarak, asagidaki tabloda goruluyor: Birlesmis Milletler Istatistik Burosu Verileri 1995-2000 Yillari Arasinda Ortalama Insan Omru Ulke Adi Erkek Kadin Fransa 74.6 82.9 Japonya 76.9 82.9 Kanada 76.1 81.8 Isvicre 75.3 81.8 Ispanya 74.0 81.5 Italya 75.1 81.4 Avustralya 75.4 81.2 Belçika 73.9 80.6 Yunanistan 75.5 80.6 Hollanda 75.0 80.6 Norveç 74.8 80.6 Avusturya 73.7 80.1 Finlandiya 73.0 80.1 ABD 73.4 80.1 Almanya 73.4 79.9 Ingiltere 74.5 79.8 Irlanda 74.0 79.4 Portekiz 71.8 78.9 Danimarka 73.0 78.0 Suudi Arabistan (Islam) 69.9 73.4 Oman (Islam) 68.9 73.3 Urdun (Islam) 67.7 71.8 Turkiye (Islam) 66.5 71.7 Tunus (Islam) 68.4 70.7 Cezayir (Islam) 67.5 70.3 Iran (Islam) 68.5 70.0 Fas (Islam) 64.8 68.5 Libya (Islam) 63.9 67.5 Misir (Islam) 64.7 67.0 Pakistan (Islam) 62.9 65.1 Irak (Islam) 60.9 63.9 Yemen (Islam) 57.4 58.4 Benglades (Islam) 58.1 58.2 Afganistan (Islam) 45.0 46.0 Goruluyor ki, domuz eti yenmeyen Islam ulkeleri, en kisa ömüre sahip insanlarin ulkeleri olark, tablonun en altinda kümelenmis. Zararli oldugu sanilan domuz etini yiyen ulkelerin insanlari ise, en uzun yasayan insanlar!.. Netice olarak, "Domuz eti yememe" yasaginin, günümüzde bir hükmünün kalmamasi gerekir. Yasaklarla dolu bir din olan Islamiyet'in bu yasaginin günümüzde hakli gerekçesi kalmamistir. Her kes, kendi caninin istedigini, ozgurce tercih edebilmelidir. "Din yasaklamis" diyerek, bilimsel gecerligi olmayan kisitlamalarin esiri olmamak lazimdir. "Degismeyen tek sey, degisimdir." -------------------------------------------------------------------------------- Tıp dünyasındaki araştırmalar, insanlara organ ve doku nakli konusunda, en uygun hayvanın "domuz" olduğunu gösteriyor. Domuz kalbinden alınan kapakçıkların başarı ile insan kalbinde kullanılması yakın geçmişte başarı ile gerçekleştirilmişti. Şimdi de, domuz beyninden alınan hücrelerin, felçli insanlara nakli ile tedavi edilmeleri gerçekleşiyor. Domuz beyniyle kurtuldu Hürriyet, 05.10.1999 ABD'de, yeni geliştirilen bir teknikle domuz beyninden alınan hücreler beynine nakledilen felçli bir kadın, mucizevi bir şekilde sağlığına kavuştu. Beş yıl önce geçirdiği felç yüzünden konuşma yeteneğini kaybeden ve sol tarafı tutulduğundan ayaklıkla yürüyebilen 39 yaşındaki Maribeth Cook, operasyondan bir ay sonra ayaklığı attı ve telefon operaratörü olarak iş buldu. ‘Sağlığımı, (Babe) filmindeki gibi bir domuza borçluyum. Bu kadar çabuk iyileşmem bir mucize. Ameliyattan bir gün sonra, 1994 yılında hasta olduğumdan bu yana ilk defa sol ayağımla tam olarak yere basabildim. Her gün biraz daha iiyileşiyorum. Sol kolumu kaldırabiliyorum. Duşta yeniden soğuk suyla sıcak suyu birbirinden ayırdedebiliyorum. Konuşmam düzeliyor’ diyerek sevinç gözyaşları döken New York'lu genç kadın, domuz ceni hücreleri beynine nakledilen ilk felçli kadın olarak tıp tarihine geçti. Maribeth Cook, fizyoterapi ve konuşma tedavileri sonuç vermeyince Boston Hastanesi doktoru Louis Caplan'dan operasyonu yapmasını istedi. 12 domuz ceninden milyonlarca hücre alan Dr.Louis Caplan, 30 cm'lik bir iğneyle hücreleri Maribeth'in beynine nakletti. Cenin beyni hücrelerinin, felçle zarar gören hücreleri onardığı ve beyinin etrafında bilgi taşıyan yollar oluşturduğu ortaya çıktı. Kullanılan domuz hücrelerinin, insandaki beyin hücrelerinin tam aynı olduğu anlaşıldı. Tıpta devrim niteliği taşıyan nakil ameliyatı, Boston'daki Beth Israel Deaconess Hastanesi'nde yapıldı. http://www.geocities.com/wankeragnostic/is...an_domuzeti.htm Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.