Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

kellygenegt7.jpg Gene Kelly 23 Ağustos 1912'de Pennsylvania'nın Pittsburgh kentinde dünyaya geldi.

İlk filmi 'For Me and My Gal' ile formeandmygaldv2.jpg1940'ta Hollywood'a adım attı.

genekellywithfranksinatjw3.jpg Gene Kelly ve Frank Sinatra in Anchors A Weigh 1945

On the Town (Stanley Donen, Gene Kelly, 1949)

Filmdeki rol arkadaşı Judy Garland'dı. 1951'de çektiği 'An American in Paris' ve 1952 tarihli

'Singin' in the Rain' singinintherainlampostjsu6.jpg en çok bilinen filmleri oldu.

1951 ve 1984'de iki defa özel Oscar ödülüne sahip oldu. 1960'da Fransız hükümeti tarafından 'Legion d'honneur' nişanına layık görüldü. 1985'de ABD Film Enstitüsü'nün Yaşamboyu Başarı ödülünü aldı.

1940-1957 tarihleri arasında Betsy Blair, 1960-1973 arasında Jeanne Coyne ve 1990'dan ölümüne dek Patricia Wards ile evli kaldı. Bu evliliklerin ilkinden bir ve ikincisinden iki çocuk sahibi oldu.

'Singin' in the Rain' filmindeki meşhur dans sahnesinin çekimleri sırasında çok hastaydı ve yağmur altındaki dans sahnesini 39.4 derece ateşle çekti. Paris Operası'nda balesi sahnelenen ilk ABD'li koreograf oldu.

İngiltere'de yayımlanan 'Empire' sinema dergisinin gelmiş geçmiş en iyi 100 sinema yıldızı listesinde 26'ncı sırada yer alan Genne Kelly, pop yıldızı Madonna'nın 1993'teki 'Girlie Show' turunda danslar konusunda da danışmanlık yaptı.

Ve son olarak da şarkılar. Bir zamanlar müzikalleriyle nerdeyse efsane olmuş bir stüdyonun elinden çıkan bir müzikalin şarkılarında yine o stüdyonun diğer müzikallerinin hayaletlerini görmek ilginç olduğu kadar çok da garip olmasa gerek.

Singin' In The Rain "The Hollywood Revue Of 1929" dan, All I Do Is Dream Of You "Sadie Mckee" den, Would You? "San Francisco" dan, Good Morning "Babes In Arms’ dan ve You Are My Lucky Star da "The Broadway Melodie" den evrilip Singin' In The Rain’ e notalarıyla can veren unutulmaz müzikal şarkılarından yalnızca birkaçı.

I'm singin' in the rain

Just singin' in the rain

What a glorious feelin'

I'm happy again.

I'm laughing at clouds.

So dark up above

The sun's in my heart

And i'm ready for love.

Let the stromy clouds chase.

Everyone from the place

Come on with the rain

I've a smile on my face

I walk down the lane

With a happy refrain

just singin'

singin' in the rain

dancin' in the rain...

im happy again...

I'm singin' and dancin' in the rain...

Lyrics

Gene Kelly

tb4rsens7.gif

2 Subat 1996 aktör Gene Kelly vefat etti.

Kaynak: CNN.Türk.com ve blogcu.com

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Gene Kelly en sevdiğim ama en sevdiğim oyunculardan birisidir. Hele Singin' in the rain, hem filmiyle hem şarkısıyla gönlümdeki tahtın sahibidir. Dinlemekten ve izlemekten asla ama asla bıkmayacağım filmlerden birisi... Gene Kelly hayranlığım lise yıllarında başlamıştı, o zamanlar HBB diye bir kanal vardı, hep boyle eski filmler koyardı televizyona, Zaten eski filmleri oldum olası severim ama özellikle Gene Kelly filmlerini izlemek için sabahlara kadar otururdum. Kaçırdığım olursa olaki uyumuşsam da babam uyandırırdı beni :) canım babam benim yaaa :) hayatım boyunca beni ve zevklerimi en iyi tanıyan ve irdeleyen tek erkek... bazen beni dinlemez gibi gorunur ama her zaman bilir nelerden hoşlandığımı, neleri sevdigimi... Diger insanları hiç anlayamadım, nasıl yani bu kadar zormuydu beni gözlemlemek, sevdigim seyleri anlamak, babam mı dunyanın en akıllı erkeği, en iyi gözlemcisi :) bana cok kızdıgı zamanlar da olsa nabzıma göre şerbet vermeyi iyi bilir :) bak nerelerden nerelere geldim... Gene Kelly dedik babamla bitiriyoruz :)

Yağmurda dans filmini izlediyseniz, beni daha iyi anlarsınız, yağmurda yürürken bu şarkıyı duyup da dans etmek istemiyorsanız, bence bişeyler eksiktir hayatınızda.... İzleyin :)

hatırlayanlar bilirler imzamda da bir ara bu resmi kullanmıştım :)singinintherainlampostjsu6.jpg

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Yağmurda dans filmini izlediyseniz, beni daha iyi anlarsınız, yağmurda yürürken bu şarkıyı duyup da dans etmek istemiyorsanız, bence bişeyler eksiktir hayatınızda.... İzleyin :)
:clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.