Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 3 Kasım 1839'da ilan edilen Tanzimat Fermanı yani Gülhane-i Hatt-ı Hümayun ile birlikte tellaklara "Gavura Gavur Denmeyecektir." diye bağırmaları emri verilmiştir. Yani artık "Gavura Gavur Demek Yasaklanmıştır." Gayri Müslimlere "Gavur" denmesinin tabii ki karşısındayım, insanlar "Dinleri" ile, "Menşeileri" ile yargılanmamalı, "Dinleri ve İnançları" ile adlandırılmamalı ve hakir görülmemeli... Ve biz bunu yaklaşık 167yıl önce benimsemeye çalışmışız, bu yönde adımlar atmışız... Halka benimsetememişiz belki ama uygun olanı yada olması gerekeni ortaya koymuşuz... Ancak yine de 200yıldır "Demokratikleşme" adına attığımız her adıma rağmen, kendi insanımızca bile "Yadırganmaktan" kurtulamamışız... Bugün Gayri Müslimlere karşı bir eylem olduğu zaman "Gavur" zihniyetinin yaşadığı hakkında ithamlar oluyor... Elbette bu çağdışı zihniyeti yaşatanlar var ne yazık ki, ancak bunun herkese mal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum... Bugün, Gayri Müslimleri "Gavur" olarak adlandırmak çağdışı zihniyetini aşamamış olan ve hala 167yıl öncesinde kalan kimseler var olsa dahi, Hırant Dink'in öldürülmesini "Hepimiz Hırantız, Hepimiz Ermeniyiz" sloganları atabilerek bu zihniyeti çoktan aşmış "Aydın" kesimin olduğu açık açık ispatlanmıştır. Hemde bu az bir yoğunlukta da değildir... Ancak şunu sormak istiyorum: Acaba Avrupa, bugüne kadar "Barbar Türkler" saplantısını "Aşmak" için bir adım atmış mıdır, bizim "Tanzimatta" attığımız bir adım gibi? Bugün hala Türklere "Barbar" gözü ile bakan Milletler var mı? Ders kitaplarında bile nasıl yansıtılıyor Türkler? Yada halk hala çocuklarını "Yat! bak yoksa Türkler gelir" diye mi uyutuyor? Açıkça söylemek gerekirse ben Kıbrıs'ta bulunduğum sürece şunu gördüm; oradaki Türkler bile, Türkiye Türklüğünü "Yadsıyorlardı". Türkiye Türklerine "Karasakal" diyorlardı. Açıkçası, ben diğer Milletlere "İnsan" gözü ile baktıkça bize "Barbar" olarak bakılması dokunmuyor değil... Saygılarımla... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 Gavur demek dinimizce zaten caiz degildir. Aydin diye adlandirdiginiz kesimin kimler olfugunuda aciklasanizda bizde bilsek;isterseniu ben sizin naminiza anlatayim. Nekadar PKK yanlisi varsa sizce Aydindir, Ne kadar Avrupa yanlisi varsa sizce Aydindir, Ne kadar Türkiyenin sinirlarinin degismesinden yana olan varsa sizce Aydindir, Nekadar Türk devletine Türk ordusuna karsi olan varsa sizce Aydindir. Türk milletinin gururuna nekadar ters düsen varsa sizce Aydindir. Örnegin;Ahmet Mwhmet ve babalari Cetin Altan,aydindir, Orhan Pamuk,Yasar Kemal,Abdullah Öcalan aydindir. Elif Shafak Taner Akcam Oral Calislar aydindir Ahmet Kaya Yilmaz Güney Aydindilar vb,vb,vb, Iste Biz Ermeniyiz diye yürüyenler Türj milletine yumruk sallayanlar da bu aydinlardi, Azda degiller derken adeta Tütk milletine meydan okuyor gibisiniz,unutmayinki Canakkalede kurtulus savasinda can verenler Aydin degildiler onlar vatanlarini sevenlerdi. saygilarla Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 Gavur demek dinimizce zaten caiz degildir. Aydin diye adlandirdiginiz kesimin kimler olfugunuda aciklasanizda bizde bilsek;isterseniu ben sizin naminiza anlatayim. Nekadar PKK yanlisi varsa sizce Aydindir, Ne kadar Avrupa yanlisi varsa sizce Aydindir, Ne kadar Türkiyenin sinirlarinin degismesinden yana olan varsa sizce Aydindir, Nekadar Türk devletine Türk ordusuna karsi olan varsa sizce Aydindir. Türk milletinin gururuna nekadar ters düsen varsa sizce Aydindir. Örnegin;Ahmet Mwhmet ve babalari Cetin Altan,aydindir, Orhan Pamuk,Yasar Kemal,Abdullah Öcalan aydindir. Elif Shafak Taner Akcam Oral Calislar aydindir Ahmet Kaya Yilmaz Güney Aydindilar vb,vb,vb, Iste Biz Ermeniyiz diye yürüyenler Türj milletine yumruk sallayanlar da bu aydinlardi, Azda degiller derken adeta Tütk milletine meydan okuyor gibisiniz,unutmayinki Canakkalede kurtulus savasinda can verenler Aydin degildiler onlar vatanlarini sevenlerdi. saygilarla Sayın Politika, beni o saydığınız isimleri savunmakla itham edemezsiniz... Size çok ağır bir cevap verirdim ancak terbiyem müsaade etmiyor. Gerektiğinde size "Milliyetçiliği" A'dan Z'ye öğretebilirim... Ahkam kesmekle olmuyor bu. İsim sayıp, o isimlerle aynı kefeye koymakla da olmuyor. Diğer bir konuda "Ermeniyiz" tartışmasını yaptık, burada bari "Yeni Bir Konu" olması sebebiyle seviyeyi düşürmeyin en baştan ve konudan sapmayın... Şu halinizle o "Aydın" dediğim kimseler arasında olmadığınız vakidir... Saygılarımla... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 Sayın Politika, beni o saydığınız isimleri savunmakla itham edemezsiniz... Size çok ağır bir cevap verirdim ancak terbiyem müsaade etmiyor. Gerektiğinde size "Milliyetçiliği" A'dan Z'ye öğretebilirim... Ahkam kesmekle olmuyor bu. İsim sayıp, o isimlerle aynı kefeye koymakla da olmuyor. Diğer bir konuda "Ermeniyiz" tartışmasını yaptık, burada bari "Yeni Bir Konu" olması sebebiyle seviyeyi düşürmeyin en baştan ve konudan sapmayın... Şu halinizle o "Aydın" dediğim kimseler arasında olmadığınız vakidir... Saygılarımla... Sayın boşig, Tepkinde seni haklı görüyorum. Politika arkadaşımız bilgisi çerçevesinde bir "aydın" tarifi yapmış. Ama becerememiş, tarifi kişiselleştirmekle "politika"lılaştırmış. Soyut ve kof bir anlatım olmuş. Senin, benim ve onun adına bir başka arkadaşımız "aydın" olmanın tanımını objektif bir şekilde anlatmış. Okuyalım: Aydın Kimdir? Aydın sözcüğünü sık kullanırız. Bazı kişileri ''aydın'' olarak nitelendiririz. Aydınların toplu bildirilerine, açıklamalarına, yazılarımızda konuşmalarımızda yer veririz. Bu tür bildirileri anlamaya, yorumunu yapmaya çalışırız. Peki, ''aydın kimdir?'' . Aydın sıfatının genel kabul görmüş, tüm öğelerini içeren bir tanımı var mıdır? Aydın olmanın ölçütleri (kriterleri) nelerdir? Aydın konusunda tipik örnek oluşturabilecek kişiler kimler olabilir? Bu kişilere bakarak, onları örnek alarak aydın olmanın ayırt edici ölçütleri oluşturulabilir mi? Belki vardır ama ben, eski bir deyişle ''efradını câmi ağyarını mâni'' bir aydın tanımı bilmiyorum. Ayırt edici tüm ortak özellikleri, nitelikleri içeren bu karşı yabancı öğeleri dışarıda bırakan bir aydın tanımı.. Böyle bir tanımı geliştirebilmek için bir aydında bulunması gereken nitelikler, öğeler ile bulunmaması gereken davranış biçimlerini, belirlemeye çalışayım. * Eğitim... Ciddi ve yeterli eğitim herhalde aydın olmanın ön koşullarından biridir ama yeterli koşulu değildir. Eğitim almış, diploma sahibi hatta akademik dereceleri, unvanları olan kişilerin tümünü aydın olarak nitelendiremeyiz; bu, yanlış ve yanıltıcı olur. * Genel kültür... Ciddi, yeterli bir eğitimin genel kültür vermesi de gerekir. Ancak ülkemizde gözlendiği gibi eğitim almak, diploma almakla genel kültür sahibi olmak çok farklı olgulardır. Genel kültür sahibi olabilmek için güncel olaylar dışında sanat etkinliklerini izlemek, felsefi akımları bilmek, ülkede ve dünyada siyasal, ekonomik, toplumsal gelişmelerle ilgilenmek gerekir. Dünya edebiyatının önde gelen eserlerinin en azından bir bölümünü okumamış, tiyatroya gitmemiş, klasik Batı ve/veya Türk müziği konserlerini sık aralıklarla izlememiş bir kişi, aydın olarak nitelendirilemez. Bu kriter, çok katı, çok seçici gibi gelebilir. Ama genel kültürü olmayan bir aydın düşünülemez. Sanat etkinliklerinin izlenmesi de gösteri, gösteriş amacıyla değil, görev olarak değil; anlayarak, zevk alınarak yapılmış olmalıdır. * Toplumsal etkinliklere katılım... Bir aydın toplumsal etkinliklere katılmalıdır. Bu etkinlik, sanat alanında olabilir, düşünce yayma alanında, eğitim alanında olabilir, toplumsal amaçlı bir sivil toplum örgütünde görev alma biçiminde olabilir. Aydın kişinin bir şekilde toplumsal etkinliklere katılması ve katkıda bulunması gerekir... * Sorgulama ve özeleştiri... Aydın kişinin önsel kabulleri yoktur; olayları, gelişmeleri, zaman zaman kendi davranışlarını, değer yargılarını da sorgular. Aydın özeleştiri yapabilmeli, yanlış ve eksiklerini görebilmelidir. Aydın kişi, sorgulamadan, irdelemeden görüş açıklamamalı, sorumsuz davranmamalıdır. * Hoşgörü... Aydın kişi hoşgörü (müsamaha, tolerans) sahibi olmalıdır. Cinsiyet, ırk, ten, etnik veya sosyal köken, din, siyaset, düşünce, kanaat, ulusal bir azınlıktan olma ayrımı yapmamalıdır. Davranışları itibarıyla insancıl, hümanist olmalıdır. * Sertliğe, zorbalığa karşı olma... Aydın kişi, barıştan yanadır; kaba güç kullanımına, zorbalığa karşıdır. Ancak barıştan yana olmak, savaşa karşı olmak, zorbalara, yayılmacı güçlere boyun eğmek şeklinde anlaşılmamalıdır. Zorbalığa (emperyalizme) karşı olmak, gerektiğinde zorbalarla savaşımı de gerektirir. * Özverili davranma... Aydın, inançları, amaçları doğrultusunda maddi, manevi özveri gösterebilen kişidir. Aydın, hep kendi çıkarını kollayan, homo economicus bir tip değildir. Başkalarını kandırmaya çalışmaz. Şarlatanlık yapmaz. Özellikle bilgi, kültür, varlık konusunda paylaşmacıdır. Çıkar uğruna bazı çevrelerin sesyayarlılığına soyunmaz. * Tutarlılık... Aydın kişinin açıkladığı, savunduğu düşüncelerle, davranışları ve yaşam biçimi aynıdır. Bir aydın, ele verir talkını kendi yutar salkımı anlayışında olamaz. Ortama, koşullara göre sık sık fikir, görüş değiştirmez, esen yele göre yelken açmaz. Mevlana 'nın deyişiyle olduğu gibi, göründüğü gibi davranır. Savunduğu görüşlerle çelişkili davranış, yaşama biçimi yoktur. * Alçakgönüllülük... Alçakgönüllülük bir erdemdir, aydın olmanın da vazgeçilmez koşuludur. Aydın kişi, küçük dağları ben yarattım edası içinde olamaz; insanlara, çevreye küçümseyerek yukarıdan bakmaz, yüksekten atmaz. Hele hele bazı çevrelerin ayırtısına kapılarak, büyüklük kompleksine kapılmaz, yalakalık yapmadığı gibi, kendisine yalakalık yapılmasından da hoşlanmaz. * Özsaygı... Aydın kişinin çevresine olduğu gibi kendisine de saygısı vardır. Özsaygısını yitirecek davranışlar içine girmez, saygınlığını, onurunu korur; bunun için gerektiğinde savaşım da verir. Yukarıdaki erdemlere, özelliklere, niteliklere başkaları da eklenebilir. Görülüyor ki aydın olma, bu kimliği taşıma kolay olmadığı gibi, örnekleri de bol değildir. Aydın sıfatı, ağırdır, beraberinde yükümlülükler, sorumluluklar getirir. Bu nedenle aydın sıfatı kullanılırken sakıngan (ihtiyatlı) olunmalıdır. Aydın olmanın kerameti kendinden ya da yakın bir çevreden, bir klik, hizip, çıkar grubundan aktarılmış (menkul) olmamalıdır. Öztin AKGÜÇ Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2007 Hoşgörü... Aydın kişi hoşgörü (müsamaha, tolerans) sahibi olmalıdır. Cinsiyet, ırk, ten, etnik veya sosyal köken, din, siyaset, düşünce, kanaat, ulusal bir azınlıktan olma ayrımı yapmamalıdır. Davranışları itibarıyla insancıl, hümanist olmalıdır. İlginiz için çok teşekkür ederim Sayın Bilimselci... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 Gavur demek dinimizce zaten caiz degildir. Aydin diye adlandirdiginiz kesimin kimler olfugunuda aciklasanizda bizde bilsek;isterseniu ben sizin naminiza anlatayim. Nekadar PKK yanlisi varsa sizce Aydindir, Ne kadar Avrupa yanlisi varsa sizce Aydindir, Ne kadar Türkiyenin sinirlarinin degismesinden yana olan varsa sizce Aydindir, Nekadar Türk devletine Türk ordusuna karsi olan varsa sizce Aydindir. Türk milletinin gururuna nekadar ters düsen varsa sizce Aydindir. Örnegin;Ahmet Mwhmet ve babalari Cetin Altan,aydindir, Orhan Pamuk,Yasar Kemal,Abdullah Öcalan aydindir. Elif Shafak Taner Akcam Oral Calislar aydindir Ahmet Kaya Yilmaz Güney Aydindilar vb,vb,vb, Iste Biz Ermeniyiz diye yürüyenler Türj milletine yumruk sallayanlar da bu aydinlardi, Azda degiller derken adeta Tütk milletine meydan okuyor gibisiniz,unutmayinki Canakkalede kurtulus savasinda can verenler Aydin degildiler onlar vatanlarini sevenlerdi. saygilarla 3. sınıf MHP ağızları. Ki MHP nin eski kuşak adamları bile artık yeni argümanlar geliştirdiler. değerlendirmeye lüzüm bile yok. Ki bu arkadaşımızın bu konudaki yani cinayet ve sonrasında olanlar konusundaki söylediği şeylerin hepsini toplayıp üç cümleyle özetleriz "hepiniz ermenisiniz, hepiniz vatan hainisiniz, hepiniz P K K lısınız" anladık arkadaşım yorma kendini daha fazla. sevgili Tengeriin in konusuna gelirsek : Avrupalılar sömürgelerine barbar derler. Barbarian, vahşi medenileşmemiş, uygarlaşmamış anlamına gelir. Burada anlatılan onlar yarı insandır, ve tanrı bizi dünyaya onları yönetmemiz için getirmiştir. barbar kavramı yanılmıyorsam avrupada ilk olarak Romalılar tarafından germenler için kullanılıyordu. Bu gün kendilerini dünyanın "asilzadeleri" olarak gören fransızlar, almanlar ve ingilizlerin ataları o çağlarda. ormanlarda ve dağlarda çete olarak yaşyan germenler olduğu için Roma germenleri sömürgeleştirirken, onların barbar ve yarı insan olduğu. Kutsal romanın germen topraklarındaki varlığınıda onları kırbaçla insanlaştırmakla açıklıyordu. daha sonra Germenler gelişti ve afrikalılar germenler için barbar oldu. ve germen ingilizlerin "tanrının onları yönetmek için yarattığı " inanışları uyarınca bu barbarlara insanlığı öğrettiklerini söyleyerek, afrikada yapmadıklarını bırakmadılar. Tabi onları takip eden diğer batılılarda. Batının türklere barbar demesinin ilk hali. Türklerin şehir yaşamı yaşamadığı ve savaşlardaki "acımasızlığı" üzerinedir. öyle ya, savaşta düşmanları sağ ele geçirip köle haline getirmek ve hatta onlardan doğacak yedi soyu bile sırf dedesi savaşta sağ ele geçti diye köle yapmanın yanında. savaş vuruştuğun düşmanı öldürmek barbarlıktı ( Türkler yerleşik yaşam sürmediği için o çağlarda doğal olarak köleci ekonomiyi kullanmıyorlardı) Barbar kavramının avrupada hep içe yani kendi insanlarına dönük bir politika olarak kullanımıda vardır. şöyleki Romalı yöneticiler devrin en büyük medeniyetlerinden denizcilikte dünya lideri olan, kurduğu kent ve ekonomik sistemle çöl ortasında dahi dev şehirler yaratabilen Kartacalıları romalılar için bir öcü haline getirmişler ve sürekli olarak bu yakın tehlike argümanını kullanarak, tarihin en eski politika manevrasını yani "halkı dış tehlikeyle korkutarak yönetme" taktiğini kullanmışlardır. Kartacanın efsane komutanı Hannibal Barca mertliği, savaş esirlerine karşı insaflı tavrı ile ünlüyken. Hannibal ordusuyla Roma kapılarına dayandığında. Romalı yöneticiler Hannibal'i öyle bir öcü haline getirip kendi halkları üzerinde öyle Korku duvarları örmüştürlerki, roma vatandaşları Hannibale karşı gönderilecek ordu için mülklerinin %50 sini vermeye razı olmuştur. Ki bu gün İngilizcede "yamyam" kelimesi "Hannibal" dir. Ancak bunun yanında batının başka bir toprağında yani ispanyada, bu büyük komutan onurlandırılmıştır. ispanyanın bir şehride adını Hannibal Barca'dan almaktadır "Barcelona" ve yüzyıllarca Romalı kadınlar çocukları o ünlü cümleyle korkutmuşlardır: "Uslu dur küçük yaramaz. Hannibal, Roma kapılarında." Amerikalılar için kızılderililer, beyaz adamın kafasını kesip. kafa derisiyle kemerini süsleyen "barbar" lardı ( not: kafa derisiyle kemer süslemenin külliyen yalan olduğu ortaya çıkmıştır. ne aztek ne maya nede onların soyunda kuzey amerika yerlilerinde böyle bir gelenek yok) ve kızılderili katliamın faili olan yanki süvarileride, barbarlardan beyaz amerikalıları koruyan kahramanlardı. Ruslar berlini ele geçirdikten sonra bir amerikalı gazeteci Hitlerin gençlik örgütüne üye ( rus tanklarının karşısına çıkarılan 12-18 yaş arası çocuklar) 12 yaşındaki bir çocukla röportaj yapıyor. çocuk şunları söylüyor "Fuhrer bizi bolşeviklerden koruyacaktı, bolşevikler çok çocuk yaparlar ve her sene çocuklarından birini kesip yerler. sonra çocuk sayısı fazlaysa moskovada çengellere çocukları asıp etini kesip parayla satarlar. Fuhrer öldü şimdi bizi yiyecek bolşevikler). not: bu moskovada sokaklarda çengellerde çocuk eti satıldığı geyipi 1970 lere kadar ve hatta bazı güzide şehirlerimizde sovyetler çökene kadar anlatılmış ve inanılmış bu günde amerikalılara göre Iraklıların barbar olduğu, İsraillilere göre filistinlilerin barbar olduğu gibi. ve değişmez yasa barbar argümanını kullananların, insanlık tarihinin gördüğü en barbarca en gaddarca, en acımasız ve en vahşi, eylemlerin, ideolojilerin, katliamların mümessilleri olduğu. Romalıların ünlü Kartaca katliamları, batılıların yüzyıllarca süren afrika katliamları yüzlerce örnek. siz başkasının barbar olduğuna inandırısanız sizden olanları. ona yapılacak her ezayı mazur gösterebilirsiniz. Bu anlaşılmaz gelsede tarih bize göstermiştirki, her zaman tutumuş bir taktiktir. Ancak : en büyük hata, biz böyle yapıyoruz ama onlar yapmıyor o halde bizde yapmayalımdır. Bu şu sonuca götürür ister istemez. biz bunları onların gözüne girmek içinmi yapıyoruz. Yani mesela bizim Türk vatandaşı rumlara nasıl bakacağımızın nasıl davranacağımızın kıstası. Yunanistanın yunan vatandaşı türklere nasıl davrandığımıdır ? bizim başka dinlere olan hoşgörümüzün kıstası o dine inananların müslümanlığa olan hoşgörüsümüdür ? bunu çok duyarım mesela. "ya kardeşim biz hristiyanlığa hoşgörülüyüz, ama onlar müslümanlığa hoşgörülü değil, biz kerizmiyiz" adama denmezmi. sen hristiyanlığa Allah'ın dini olduğu içinmi hoşgörülürüsün yoksa batılılarda bize hoşgörülü olsun diyemi. sanırım ne anlatmak istediğimi anlatabildim. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 ...ve değişmez yasa barbar argümanını kullananların, insanlık tarihinin gördüğü en barbarca en gaddarca, en acımasız ve en vahşi, eylemlerin, ideolojilerin, katliamların mümessilleri olduğu. ... siz başkasının barbar olduğuna inandırısanız sizden olanları. ona yapılacak her ezayı mazur gösterebilirsiniz. Bu anlaşılmaz gelsede tarih bize göstermiştirki, her zaman tutumuş bir taktiktir. Sayın Cyrano, size yakışan ve tamda sizden beklediğim cevabı vermişsiniz. Çok teşekkür ederim... Lakin: Ancak : en büyük hata, biz böyle yapıyoruz ama onlar yapmıyor o halde bizde yapmayalımdır. Bu şu sonuca götürür ister istemez. biz bunları onların gözüne girmek içinmi yapıyoruz. Yani mesela bizim Türk vatandaşı rumlara nasıl bakacağımızın nasıl davranacağımızın kıstası. Yunanistanın yunan vatandaşı türklere nasıl davrandığımıdır ? bizim başka dinlere olan hoşgörümüzün kıstası o dine inananların müslümanlığa olan hoşgörüsümüdür ? bunu çok duyarım mesela. "ya kardeşim biz hristiyanlığa hoşgörülüyüz, ama onlar müslümanlığa hoşgörülü değil, biz kerizmiyiz" adama denmezmi. sen hristiyanlığa Allah'ın dini olduğu içinmi hoşgörülürüsün yoksa batılılarda bize hoşgörülü olsun diyemi. sanırım ne anlatmak istediğimi anlatabildim. Kesinlikle "Onlar bize kötü davranmıyor, bizde onlara kötü davranalım" mantığını sürmek istemedim ve böyle bir mantığın savunucusu da olamam. Ben sadece "Bizden Olmayanlar Gavurdur" ya da "Bizden Olmayanlar Barbardır" mantığının insanlık dışı bir yaklaşım olduğunun her iki tarafça farkedilmesi ve bunun ortaya konması için böyle bir konu açtım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim... Saygılarımla... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Sayın Politika, beni o saydığınız isimleri savunmakla itham edemezsiniz... Size çok ağır bir cevap verirdim ancak terbiyem müsaade etmiyor. Gerektiğinde size "Milliyetçiliği" A'dan Z'ye öğretebilirim... Ahkam kesmekle olmuyor bu. İsim sayıp, o isimlerle aynı kefeye koymakla da olmuyor. Diğer bir konuda "Ermeniyiz" tartışmasını yaptık, burada bari "Yeni Bir Konu" olması sebebiyle seviyeyi düşürmeyin en baştan ve konudan sapmayın... Şu halinizle o "Aydın" dediğim kimseler arasında olmadığınız vakidir... Saygılarımla... Eger tartismak size agir geliyorsa tartisma konularina girmeyin,Terbiyeniz müsaade etmiyor ama düsünmeniz bile müsaade ettigini kanitliyor. Milliyetcilik konusunda cok iddiali oldugunuzu iddia ediyorsunuz ama topicleriniz tam tersini anlatiyor.Seviyeyi ben düsüsrmüyorum ben sadece Türk'lügün haysiyetini savunuyorum cünkü o haysiyet birilerinin elinde ve dilinde ******** dönüstü. Benim kimlerin arasinda oldugum degil sizin kimlerin arasinda oldugunuz önemli.. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Eger tartismak size agir geliyorsa tartisma konularina girmeyin,Terbiyeniz müsaade etmiyor ama düsünmeniz bile müsaade ettigini kanitliyor.Milliyetcilik konusunda cok iddiali oldugunuzu iddia ediyorsunuz ama topicleriniz tam tersini anlatiyor.Seviyeyi ben düsüsrmüyorum ben sadece Türk'lügün haysiyetini savunuyorum cünkü o haysiyet birilerinin elinde ve dilinde ******** dönüstü. Benim kimlerin arasinda oldugum degil sizin kimlerin arasinda oldugunuz önemli.. saygilarla evet "türklüğün haysiyetini kurtaran" Ogün Samastlar olabilir mesela. Yada onunla gurur duyan poz veren polisler falan. tek söyliyebileceğim MHP bile artık bu üçüncü sınıf ağızları bıraktı. onlar bile yeni argümanlar geliştirdi. bence sitelerini bir ziyaret et bir iki yeni argüman bulabilirsin. Milliyetçilikle , ırkçılığın farkını öğrenmen içinde sadece türkçe sözlük yeter. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Lakin: Kesinlikle "Onlar bize kötü davranmıyor, bizde onlara kötü davranalım" mantığını sürmek istemedim ve böyle bir mantığın savunucusu da olamam. Ben sadece "Bizden Olmayanlar Gavurdur" ya da "Bizden Olmayanlar Barbardır" mantığının insanlık dışı bir yaklaşım olduğunun her iki tarafça farkedilmesi ve bunun ortaya konması için böyle bir konu açtım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim... Saygılarımla... kesinlikle böyle bir mantık yürüttüğünüzü iddia etmedim zaten. kendi anlattığım şeylerden böyle bir mantık çıkartmadığımı, yazımı okuyanında böyle bir mantık çıkarmaması için yazdım o paragrafı. Yani kendi yazım ve anlattıklarıma dönük bir tamlamaydı o paragraf. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Sayin Cyrano,aslinda ben sizin yazdiklarinizla intelligent seviyenizin üstünlügü konusunda cok emindim,ama görüyorum ki yanilmisim,MHP beni ilgilendirmedi bugüne kadar ve onun kacinci sinif agizla konustugunu pek inceleyemedim, Ben Türk'üm ve bunuda bugüne kadar hic inkar etmedim ben aslini inkar edenlerden degilim.Türk'lügün haysiyeti ile yazdiklarim anlasilan sizi fazlasiyla rahatsiz etmis ve anliyorum ki Türk'lügün haysiyetinden bahsedenler izlerin gözünde .3sinif MHP agizli oluyor,önemli degil sizin degerlendirmeniz beni asla rahatsiz etmez,cünkü ben haysiyetli bir insanim ve birilerinin keyfi icin onlarin begenecegi tarzda yazmak ve konusmak özelligim yoktur. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Sayın boşig, Tepkinde seni haklı görüyorum. Politika arkadaşımız bilgisi çerçevesinde bir "aydın" tarifi yapmış. Ama becerememiş, tarifi kişiselleştirmekle "politika"lılaştırmış. Soyut ve kof bir anlatım olmuş. Senin, benim ve onun adına bir başka arkadaşımız "aydın" olmanın tanımını objektif bir şekilde anlatmış. Okuyalım: Aydın Kimdir? Aydın sözcüğünü sık kullanırız. Bazı kişileri ''aydın'' olarak nitelendiririz. Aydınların toplu bildirilerine, açıklamalarına, yazılarımızda konuşmalarımızda yer veririz. Bu tür bildirileri anlamaya, yorumunu yapmaya çalışırız. Peki, ''aydın kimdir?'' . Aydın sıfatının genel kabul görmüş, tüm öğelerini içeren bir tanımı var mıdır? Aydın olmanın ölçütleri (kriterleri) nelerdir? Aydın konusunda tipik örnek oluşturabilecek kişiler kimler olabilir? Bu kişilere bakarak, onları örnek alarak aydın olmanın ayırt edici ölçütleri oluşturulabilir mi? Belki vardır ama ben, eski bir deyişle ''efradını câmi ağyarını mâni'' bir aydın tanımı bilmiyorum. Ayırt edici tüm ortak özellikleri, nitelikleri içeren bu karşı yabancı öğeleri dışarıda bırakan bir aydın tanımı.. Böyle bir tanımı geliştirebilmek için bir aydında bulunması gereken nitelikler, öğeler ile bulunmaması gereken davranış biçimlerini, belirlemeye çalışayım. * Eğitim... Ciddi ve yeterli eğitim herhalde aydın olmanın ön koşullarından biridir ama yeterli koşulu değildir. Eğitim almış, diploma sahibi hatta akademik dereceleri, unvanları olan kişilerin tümünü aydın olarak nitelendiremeyiz; bu, yanlış ve yanıltıcı olur. * Genel kültür... Ciddi, yeterli bir eğitimin genel kültür vermesi de gerekir. Ancak ülkemizde gözlendiği gibi eğitim almak, diploma almakla genel kültür sahibi olmak çok farklı olgulardır. Genel kültür sahibi olabilmek için güncel olaylar dışında sanat etkinliklerini izlemek, felsefi akımları bilmek, ülkede ve dünyada siyasal, ekonomik, toplumsal gelişmelerle ilgilenmek gerekir. Dünya edebiyatının önde gelen eserlerinin en azından bir bölümünü okumamış, tiyatroya gitmemiş, klasik Batı ve/veya Türk müziği konserlerini sık aralıklarla izlememiş bir kişi, aydın olarak nitelendirilemez. Bu kriter, çok katı, çok seçici gibi gelebilir. Ama genel kültürü olmayan bir aydın düşünülemez. Sanat etkinliklerinin izlenmesi de gösteri, gösteriş amacıyla değil, görev olarak değil; anlayarak, zevk alınarak yapılmış olmalıdır. * Toplumsal etkinliklere katılım... Bir aydın toplumsal etkinliklere katılmalıdır. Bu etkinlik, sanat alanında olabilir, düşünce yayma alanında, eğitim alanında olabilir, toplumsal amaçlı bir sivil toplum örgütünde görev alma biçiminde olabilir. Aydın kişinin bir şekilde toplumsal etkinliklere katılması ve katkıda bulunması gerekir... * Sorgulama ve özeleştiri... Aydın kişinin önsel kabulleri yoktur; olayları, gelişmeleri, zaman zaman kendi davranışlarını, değer yargılarını da sorgular. Aydın özeleştiri yapabilmeli, yanlış ve eksiklerini görebilmelidir. Aydın kişi, sorgulamadan, irdelemeden görüş açıklamamalı, sorumsuz davranmamalıdır. * Hoşgörü... Aydın kişi hoşgörü (müsamaha, tolerans) sahibi olmalıdır. Cinsiyet, ırk, ten, etnik veya sosyal köken, din, siyaset, düşünce, kanaat, ulusal bir azınlıktan olma ayrımı yapmamalıdır. Davranışları itibarıyla insancıl, hümanist olmalıdır. * Sertliğe, zorbalığa karşı olma... Aydın kişi, barıştan yanadır; kaba güç kullanımına, zorbalığa karşıdır. Ancak barıştan yana olmak, savaşa karşı olmak, zorbalara, yayılmacı güçlere boyun eğmek şeklinde anlaşılmamalıdır. Zorbalığa (emperyalizme) karşı olmak, gerektiğinde zorbalarla savaşımı de gerektirir. * Özverili davranma... Aydın, inançları, amaçları doğrultusunda maddi, manevi özveri gösterebilen kişidir. Aydın, hep kendi çıkarını kollayan, homo economicus bir tip değildir. Başkalarını kandırmaya çalışmaz. Şarlatanlık yapmaz. Özellikle bilgi, kültür, varlık konusunda paylaşmacıdır. Çıkar uğruna bazı çevrelerin sesyayarlılığına soyunmaz. * Tutarlılık... Aydın kişinin açıkladığı, savunduğu düşüncelerle, davranışları ve yaşam biçimi aynıdır. Bir aydın, ele verir talkını kendi yutar salkımı anlayışında olamaz. Ortama, koşullara göre sık sık fikir, görüş değiştirmez, esen yele göre yelken açmaz. Mevlana 'nın deyişiyle olduğu gibi, göründüğü gibi davranır. Savunduğu görüşlerle çelişkili davranış, yaşama biçimi yoktur. * Alçakgönüllülük... Alçakgönüllülük bir erdemdir, aydın olmanın da vazgeçilmez koşuludur. Aydın kişi, küçük dağları ben yarattım edası içinde olamaz; insanlara, çevreye küçümseyerek yukarıdan bakmaz, yüksekten atmaz. Hele hele bazı çevrelerin ayırtısına kapılarak, büyüklük kompleksine kapılmaz, yalakalık yapmadığı gibi, kendisine yalakalık yapılmasından da hoşlanmaz. * Özsaygı... Aydın kişinin çevresine olduğu gibi kendisine de saygısı vardır. Özsaygısını yitirecek davranışlar içine girmez, saygınlığını, onurunu korur; bunun için gerektiğinde savaşım da verir. Yukarıdaki erdemlere, özelliklere, niteliklere başkaları da eklenebilir. Görülüyor ki aydın olma, bu kimliği taşıma kolay olmadığı gibi, örnekleri de bol değildir. Aydın sıfatı, ağırdır, beraberinde yükümlülükler, sorumluluklar getirir. Bu nedenle aydın sıfatı kullanılırken sakıngan (ihtiyatlı) olunmalıdır. Aydın olmanın kerameti kendinden ya da yakın bir çevreden, bir klik, hizip, çıkar grubundan aktarılmış (menkul) olmamalıdır. Öztin AKGÜÇ Sayin Bilimselci,AYdin ne anlama gelir,yeterince aciklanmis,ben kisa yoldan gidip Aydini ISIK diye yorumluyacagim.Ve sizden rica ediyorum,yukarida aciklamasi yapilan aydin tanimlarina ülkemizde kac Aydin! uymaktadir. Yurttaslikla ilgili tanimlamaniza aynen katiliyorum. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 BARBARLAR GAVURLAR ,,COK ILGINC ZANNEDIYORUM AVRUPALI BU KELIMEYI COKTAN UNUTTU Hic yakisik almiyor sevimsiz kelimeler.,. ONLARIN YENI KELIMELERI,., AC AFRIKALILAR,., BINLADIN.,.,ISLAMI TERÖR Hicmi hic yakisik almiyor .,.ÜZÜLÜYORUM.,.,.,. Barış özlemi Geleceğin yüksek ufuklarından doğmaya başlayan güneş,yüzyıllardan beri acı çeken milletlerin talihidir. Bu talihin, artık bir daha siyah bulutlara bürünmemesi, milletlerin ve onların önderlerinin dikkat ve özverisine bağlıdır. 1928 Atatürk' Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Sayin Bilimselci,AYdin ne anlama gelir,yeterince aciklanmis,ben kisa yoldan gidip Aydini ISIK diye yorumluyacagim.Ve sizden rica ediyorum,yukarida aciklamasi yapilan aydin tanimlarina ülkemizde kac Aydin! uymaktadir. Yurttaslikla ilgili tanimlamaniza aynen katiliyorum. saygilarla Sayın politika, Hep aynı mantık, yine aynı mantık. Hemen kişiselleştirme... Yapmayalım bunu. Mantık şu; Görüşler bir felsefedir. Yanlış olup olmadığı tartışılabilir. Kişiler o görüşleri benimser yada benimsemez. Bu benimseyiş farklılıkları, belirli oranlarda olur. Kişilerin tavırları, örtüştüğü oranda görüşleri yansıtır. Ülkemizdeki kaç insanın aydın görüşlü olması meselesi "aydın görüş"ü nasıl etkileyecektir ? Sence bir felsefenin doğruluğu çoğunluğun desteğini alıp almaması ile mi ilgilidir ? Felsefenin bir yanlış tarafımı var ? Felsefeyle örtüştüğümüz oranda aydın olacağız.. Selam.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Sayin Cyrano,aslinda ben sizin yazdiklarinizla intelligent seviyenizin üstünlügü konusunda cok emindim,ama görüyorum ki yanilmisim,MHP beni ilgilendirmedi bugüne kadar ve onun kacinci sinif agizla konustugunu pek inceleyemedim, Ben Türk'üm ve bunuda bugüne kadar hic inkar etmedim ben aslini inkar edenlerden degilim.Türk'lügün haysiyeti ile yazdiklarim anlasilan sizi fazlasiyla rahatsiz etmis ve anliyorum ki Türk'lügün haysiyetinden bahsedenler izlerin gözünde .3sinif MHP agizli oluyor,önemli degil sizin degerlendirmeniz beni asla rahatsiz etmez,cünkü ben haysiyetli bir insanim ve birilerinin keyfi icin onlarin begenecegi tarzda yazmak ve konusmak özelligim yoktur. saygilarla hala aynı sınıf ve aynı ağızlar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Sayın politika,Hep aynı mantık, yine aynı mantık. Hemen kişiselleştirme... Yapmayalım bunu. Mantık şu; Görüşler bir felsefedir. Yanlış olup olmadığı tartışılabilir. Kişiler o görüşleri benimser yada benimsemez. Bu benimseyiş farklılıkları, belirli oranlarda olur. Kişilerin tavırları, örtüştüğü oranda görüşleri yansıtır. Ülkemizdeki kaç insanın aydın görüşlü olması meselesi "aydın görüş"ü nasıl etkileyecektir ? Sence bir felsefenin doğruluğu çoğunluğun desteğini alıp almaması ile mi ilgilidir ? Felsefenin bir yanlış tarafımı var ? Felsefeyle örtüştüğümüz oranda aydın olacağız.. Selam.. Sayin Bilimselci,tabiiki bir felsefenin dogrulugu cogunlugun destegine bagli degildir,ne varki bence Aydin halkin cogunluguna önder olabilmelidir,düsününki o Aydin yanlis bir felsefeye kendi dogrusu olarak bakmaktadir,onun önderlik edecegi halk bu felsefenin neresinde olabilir? Saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 hala aynı sınıf ve aynı ağızlar. Sayin Cyrano,ben Türk'üm ve dolayisiyle sinifim ve agzimdan sikayetim yoktur,ben birilerinin hesabina agzimi ve sinifimi degistiremem,bu nedenle benim sinifim ve agzima uymayanlarida muhatap kabul etmiyorum. saygilarla Alıntı
Φ trevize Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 ''Ancak : en büyük hata, biz böyle yapıyoruz ama onlar yapmıyor o halde bizde yapmayalımdır. Bu şu sonuca götürür ister istemez. biz bunları onların gözüne girmek içinmi yapıyoruz. Yani mesela bizim Türk vatandaşı rumlara nasıl bakacağımızın nasıl davranacağımızın kıstası. Yunanistanın yunan vatandaşı türklere nasıl davrandığımıdır ?'' Sayın Cyrano, Çok önemli bir nokta bu. Sahip olduğumuz, din, düşünce, ideoloji vs. herneyse, bunun tepki değil etki içeriyor olması önemli. Onlar da yapıyor diye yapmak, veya onlar yapmıyor diye yapmamak bizi küçültür. 2. dünya savaşında esir aldıkları Amerikalıya kötü davranan Japon askeri, komutanı tarafından uyarılmış. Asker, ''Ama onlarda bizim esirlerimize böyle davranıyorlar.'' deyince, komutanı, ''onlar barbar, ama sen değilsin.''diye yanıtlamış. Karşında (dışında) olanı barbar görme mantığı açısından kötü bir örnek olmakla beraber, sanırım ne demek istediğimi anlatabildim. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Ne demek yani,oturupta sizlerin Türk milletini fasist diye damgalamanizimialkislayalim,ne demek istiyorsunuz yoksa Türkiye'yi savunanlar sizlerin gözünde irkcimiydilar.Ben Türk'üm ve Atatürk'cüyüm yani milliyetciyim yani yurdumu ve insanlarimi seviyorum.Yani bagimsizligimiz icin mücadele veren kim varsa benim dostumdur.Türkiyeyi savunanlarin karsisinda kimlerin olduklarini biz cok iyi biliyoruz,Amerika'ya Yunanliya Ermenistana ve birzamanlar Moskovaya usaklik edenler bugünde Türkiyeyi savunanlari fasistlikle suclamaktadirlar.Bu ülkeyi bize birakanlar onu babamizin ciftligi gibi kullanalim diye birakmadi,sizler genis görüslü olabilirsiniz,sizler Türkiye'nin parcalanmasi icin can atanlarla kucaklasabilirsiniz,sizler PKK ile mücadele eden askerede Irkci diyebilirsiniz ki öyle görünüyor,ama bana burada kalkip Türk oldugum icin hakaret edemezsiniz,ben yine ayni seyi tekrarliyorum ve diyorum ki Hrant Dink'in cenaze töreni belirli kesimlerce bir gövde gösterisine dönüstürülmüstür,bu gösteriye DISK maddi ve manevi katkida bulunmustur.Televizyonlarda seneler önceki olaylarin tekrar gündeme getirilerek nelerin amaclandigini akliselim her Türk bilmektedir.Hrant Dink'in öldürülmesini hic kimse alkislayamaz ama Hrant Dink'in öldürülmesini Türkiye'ye karsi bir histeriye dönüstürmeye kimeninde hakki olamaz. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Al işte bir tane daha ben iyi Türküm sen kötü Türksün... Ben Türküm ama senin burada anlattığın şeylerin benim ülkeme hiç bir yarar getirmediğini düşünüyorum nolacak şimdi... Hadi bakalım çık işin içinden.... Benmi hainim yoksa ***** *****... Hadi bakalım tartışalım bulalım... Ne bu statükoculuk herkesi aynı görmecilik nedir bu ... anlayamıyorum halk adına varsayımlarda bulunma mantığı bunlar... Farklılıkları kabul etmedikçe kendi içimizde kavga edip duracağız ve bu kavga emperyalizmin ekmeğine yağ sürecek... Başka ne diyebilirim çünkü ben bir hainim... HAİN... (Bunuda anlamayanlar çıkacak tabiki) Sayin by xman,saniyorumki yazdiklarimin nedenlerini takip etmemissiniz,beni suclayabilirsiniz ama ben bana yöneltilen suclamalara karsi kendimi savundum sadece,ben iyi Türk'üm baskasi degil diyede kimseyi hedef alarak yazmadim.Ben sadece benim Türklügümü sorgulayanlara yanit anlaminda yazdim.Vatan hainligine gelince bunuda tartismaya herzaman icin hazirim.. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Ne demek yani,oturupta sizlerin Türk milletini fasist diye damgalamanizimialkislayalim,ne demek istiyorsunuz yoksa Türkiye'yi savunanlar sizlerin gözünde irkcimiydilar.Ben Türk'üm ve Atatürk'cüyüm yani milliyetciyim yani yurdumu ve insanlarimi seviyorum.Yani bagimsizligimiz icin mücadele veren kim varsa benim dostumdur.Türkiyeyi savunanlarin karsisinda kimlerin olduklarini biz cok iyi biliyoruz,Amerika'ya Yunanliya Ermenistana ve birzamanlar Moskovaya usaklik edenler bugünde Türkiyeyi savunanlari fasistlikle suclamaktadirlar.Bu ülkeyi bize birakanlar onu babamizin ciftligi gibi kullanalim diye birakmadi,sizler genis görüslü olabilirsiniz,sizler Türkiye'nin parcalanmasi icin can atanlarla kucaklasabilirsiniz,sizler PKK ile mücadele eden askerede Irkci diyebilirsiniz ki öyle görünüyor,ama bana burada kalkip Türk oldugum icin hakaret edemezsiniz,ben yine ayni seyi tekrarliyorum ve diyorum ki Hrant Dink'in cenaze töreni belirli kesimlerce bir gövde gösterisine dönüstürülmüstür,bu gösteriye DISK maddi ve manevi katkida bulunmustur.Televizyonlarda seneler önceki olaylarin tekrar gündeme getirilerek nelerin amaclandigini akliselim her Türk bilmektedir.Hrant Dink'in öldürülmesini hic kimse alkislayamaz ama Hrant Dink'in öldürülmesini Türkiye'ye karsi bir histeriye dönüstürmeye kimeninde hakki olamaz.saygilarla ne kadar komik bir mantık ya bir adam düşünün, gelecek ********* şeyler yazacak. yazdıklarını eleştireceksin. Kendini fikirleriyle savunamayınca. "Ben türküm benim yazdıklarımı nasıl eleştirirsiniz " diyecek. Yada kendisinin yazdığı saçmalıkları eleştirmenin adıda kendisi türk olduğu için "türk düşmanlığı " olacak. kişi gelecek birileri saldırmak için türklüğü kullanacak. kümeye layık futbol takımları vardır. Yenildikleri her maçtan sonra artık hangi takımlarsa "abi biz bilmemnesporluyuz diye hakem böyle yapıyor" derler. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 ne kadar komik bir mantık ya bir adam düşünün, gelecek ******** şeyler yazacak. yazdıklarını eleştireceksin. Kendini fikirleriyle savunamayınca. "Ben türküm benim yazdıklarımı nasıl eleştirirsiniz" diyecek. Yada kendisinin yazdığı saçmalıkları eleştirmenin adıda kendisi türk olduğu için "türk düşmanlığı " olacak. kişi gelecek birileri saldırmak için türklüğü kullanacak. kümeye layık futbol takımları vardır. Yenildikleri her maçtan sonra artık hangi takımlarsa "abi biz bilmemnesporluyuz diye hakem böyle yapıyor" derler. Sayın Cyrano, niye ben bu tür hicivlerinizi okudukça gülmekten kırılıyorum... Ve niye "Ulan keşke ben yazsaydım" diyorum... :clover: Ve "Türk"ün "T"lerine biraz daha dikkat edelim lütfen (umarım yanlış anlamazsınız) Saygılarımla... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Sayın boşig, * Sorgulama ve özeleştiri... Aydın kişinin önsel kabulleri yoktur; olayları, gelişmeleri, zaman zaman kendi davranışlarını, değer yargılarını da sorgular. Aydın özeleştiri yapabilmeli, yanlış ve eksiklerini görebilmelidir. Aydın kişi, sorgulamadan, irdelemeden görüş açıklamamalı, sorumsuz davranmamalıdır. ALINTI(bilimselci @ Feb 12 2007, 12:18 AM) Aydın olmak ateist olmak demektir. Ateist olmakta aydın olmaktır. ALINTI(CYRANO @ Feb 14 2007, 12:44 AM) bu yazımın neresinden o dediklerini çıkardın. gerçekten merak ediyorum. bu yazının neresinden "evrimi kabul etmiyorsak nasıl aydın olucaz, nasıl Atatürkçü olucaz diyorsunuz. " bu sonucu çıkardın. ALINTI (Suheda) Sen belki söylemedin arkadaşım ama bak yukarıda söyleyen var sende yazdıklarınla destek olmuyormusun bu söylemlere? Anlaşılan taşlar yerine oturuyor. Taşlar yerine oturacak tabiiki, oturmalıdır da. Ne derler; küp yuvarlanır kapağını bulur. Yukardaki sözümün arkasında duruyorum. Daha önce tartıştığımız inançlı arkadaşlara söylediğim şu söz vardı. "İnançlılar bilime inanmak zorundadırlar. Zira zorunlu olarak bilimsel yaşamaktadırlar. Ancak bilimsel dünya görüşlü olamazlar. Zira onu kavramak özümlemek gerekir." Gerçek aydın olabilmenin ilk koşulu Bilimsel dünya görüşlü olabilmektir. Ateizm de bilimselliğin yaratılışa bakış açısıdır. Yani bilimsel düşünmeyen, Ateist olmayan, hurafeci (ön kabulcü, inançlı) olan AYDIN olamaz. İnsanlar aydın olabilmenin ilk adımını atmış, bu sürecin içinde olmuş olabilirler. Ancak yapıları, değerlendirmeleri tümüyle "aydınca" olmayabilir. Benim de elbette bu konuda eksikliklerim olacaktır. Oranlıdır. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Yahu ne konuştuğunun farkındamısın! Israrla Türk Mülleti diyip duruyorsun kimse burada Türk le uğraşmıyor kendine milliyetçiliği ve faşizmi maske yapan kesimle uğraşıyor. Öyle emperyalist Amerika ağzıyla bu iş yürümüyor. Kaçak güreşmekten bıkmadın mı çıkar şu maskeni artık. Kendine izin ver ne olduğun anlaşılsın ben anlıyorum ama hala ağzına dolamssın Atatürk diye hiç durmadan anlamadığın bir şahsın adını anıyorsun. Benim aydın insanımı öldüren her kim olursa olsun onun karşısına dikilmek demokrat biri olarak benim boynumun borcudur. Benim demokrasi anlayışım budur. Türk olduğu için hakaret ediliyormuş bana kimse hakaret etmiyor. Aksine Hrant Dink olayından dolayı onur duydum. Emperyalizm destekçileri bilmelidirlerki benim güzel yurdum satılık değildir. Benim güzel insanlarımın arasına ayrımcılık sokularak bu ülke yok edilemeyecektir. Senin ne yapmak istediğini anlıyoruzda taktığın maske biraz ağır geliyor sen taşıyamıyorsun. Ben Türk'üm peki sen nesin,Hrant Dink'in öldürülmesinden ve onun arkasinda ayaklanma provalari yapanlardan nefret duydum.Atatürk'ü anlasaydiniz Hrant DInk'in arakasinda devlete baskaldiranlari alkislamazdiniz.Emperyalizme sizler ******* ediyorsunuz,Emperyalizmi ülkemize sokmaya calisanlar sizlersiniz,Benim maskem yok ben Türk'üm Türkler maske takmazlar maske takanlari hergün gazetelerde ve bu forumlarda görüyoruz.******** ******* **************.Ülkeye ayrimcilik sokanlar Türk ulusunu fasistlikle suclayanlar sizlersiniz,cünkü TürküN bagimsiz olmasi size agir geliyor. Ben ülkemi suclayarak nobel kazananlari da alkislamiyorum onuda alkislayanlar sizlersiniz.Türk'ün gecmisine katil damgasi vuranlarin vuranlari alkislayanlarin Türkiye icin konusma haklari olamaz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Ben Türk'üm peki sen nesin,Hrant Dink'in öldürülmesinden ve onun arkasinda ayaklanma provalari yapanlardan nefret duydum.Atatürk'ü anlasaydiniz Hrant DInk'in arakasinda devlete baskaldiranlari alkislamazdiniz.Emperyalizme sizler ******* ediyorsunuz,Emperyalizmi ülkemize sokmaya calisanlar sizlersiniz,Benim maskem yok ben Türk'üm Türkler maske takmazlar maske takanlari hergün gazetelerde ve bu forumlarda görüyoruz.******** ******* **************.Ülkeye ayrimcilik sokanlar Türk ulusunu fasistlikle suclayanlar sizlersiniz,cünkü TürküN bagimsiz olmasi size agir geliyor.Ben ülkemi suclayarak nobel kazananlari da alkislamiyorum onuda alkislayanlar sizlersiniz.Türk'ün gecmisine katil damgasi vuranlarin vuranlari alkislayanlarin Türkiye icin konusma haklari olamaz. bir sakin ol önce Tek türk olan sen değilsin burada. Arkadaşım gerçekten merak ediyorum. senin bu forumda yaptığın tartışmalarda kendini "Ben Türküm" den başka savunma yöntemin ve söyliyecek sözün yok mu Bu arkadaşımın yazdığı neyi eleştirirseniz eleştirin. savunması hazırdır "ben türküm, sizler türklerin düşmanlarısınız çünkü beni eleştiriyorsunuz" Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.