Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

neyi tartışıyoruzki aslında. herşey ayan beyan ortada.

Adamın öldürüleceği ihbarı emniyete yapılmış. Emniyet bunu valiliğe bildirmiş. Emniyet genel müdürlüğüne bildirmiş. Emniyet Genelmüdürlüğü , içişleri bakanlığına bildirmiş.

Hiç bir makam, ne önlem almış. Ne cinayeti tasarladığı ve eylem hazırlığında olduğu bilinen ( çayırda atış talimi yapacak kadar) organizasyona karşı. hiç bir operasyon yapılmamış.

Tüm makamlar, cinayetin işleneceğini bildiği halde oturup seyretmiş.

Katil kim ? Öldüren kim? ayan beyan ortadadır. Ölenin kanının kimlerin eline sıçradığıda.

• Cevaplar 128
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Daha öncede yazdım yazmak istemedim ama yazmak zorunda kaldığımı his ettim;

kardeşim bu tür cınayetler bir tek bu ülkede olmuyor ....olmaması gerkirdi ...

daha dün medya tarafından hedef gösterilen hrand dink ne oldu da öldürüldekten sonra barış güvercini ilan edildi?

öldürülmeden yaklaşık 2 -3 ay önce medyada ermeni guruplarının toplanıp mahkeme çıkışında kemal kerinçsiz'e saldırdığını gösteren medya'ya ne oldu?

ne oldu pis türk kanı yerine asil ermeni kanı gelmelidir dediği!

ne oldu istiklal marşı ırkçılık yapıyor değiştirilmelidir dedidiğni yazdıkları!

ne oldu türk silahli kuvvetleri'nın değişip türkiye'nin silahlı kuvvetleridir dediği!

ne oldu 'da istanbulun en işlek yerlerin'in ermenilere aittir geri verilmelidir. diye yazdıkları!

ne oldu 'da öldükten sonra yazdıklarını unuttular...

ne oldu'da barış güvercini oldu birden......

asıl katil MEDYA'DIR...

ne oldu fısatçı aydınlara......hangi tv'de gazetede dydunuz okudunuz..

şimdi de kemal kerinçsiz,ve emniyet güçlerini hedef gösteriyorlar......AYDINLARIMIZ...

Ama herkes bilsin'ki KEMAL KERİNÇSİZ VE EMNİYET MÜDÜRLERİ YALNIZ DEĞİLDİR.......

medyanın kurbanı olmayacaklardır.

onların görevlerini yaptıklarına inanan insanların sayısı çoktur......

saygılar....

Gönderi tarihi:

arkadaşım sen neyi anlatmaya çalışıyorsun.

öldürülmesinin haklılığını mı.

biz bu forumda aylarca tartıştık hrant dink in, orhan pamuk'un yaptığı yanlışları. hiçbirimizin aklına silah alıp vurmak gelmedi.

?

hangi gruplar kemal kerinçsize saldırmış ?

benim bildiğim kemal kerinçsiz mahkeme salonunda istediği karar çıkmadı diye, hakime bile saldırmaya kalkan bir adam.

Gönderi tarihi:

hrand dink'in öldürülmesine karşıyım tabiki daha öncede belirtmiştim defalarca.

bakış açınıza göre öyle anlamışsınız sanırım...

hemde arkadan vurulması kabul edilir bir yanı yok.....bunu ne ben nede başkaları savunuyor..

ben diyorum ki ASIL SUÇLU MEDYA aynı şeyleri yazmama gerk yok sanırım....sebeplerini belirmiştim.....

ayrıca daha önce ermeni gurupları'nın mahkeme çıkışında kemal kerinçsiz'e saldırdığını tv.kanallarında gösterdi(tabiki bu cinayet'ten sanırım2-3 ay önce)

demekki o zaman sizin ilginizi çekmiyordu bu konular.....

cinayet'ten sonra hrand dink ilginizi çektiği için bu konuyu bu şekilde gördünüz sanırım...

medya'yı bu yüzden eleştiriyorum...(cinayet sonrası kemal kerinçsiz ve gurubunun olayını anlatıyor,oysa karşı tarafın yaptıklarından söz etmiyor..)

sanırım anlatabildim.

teşekkür ederim

Gönderi tarihi:

Hrant Dink'i onun ölümü kimin en çok işine yarayacaksa onlar öldürdü...

Hem Hrant Dink'ten kurtuldular, hem onun cesedinden yararlandılar... Türkiye'de ne milliyetçilerin ne dindarların bu cinayetten bir çıkarı olmamıştır... birileride kullanılmıştır...

Gönderi tarihi:
Hrant Dink'i onun ölümü kimin en çok işine yarayacaksa onlar öldürdü...

Hem Hrant Dink'ten kurtuldular, hem onun cesedinden yararlandılar... Türkiye'de ne milliyetçilerin ne dindarların bu cinayetten bir çıkarı olmamıştır... birileride kullanılmıştır...

O halde sizin düşüncelerinize göre (ki kuvvai milliye derneğinin bir üyesi olduğunuzu beyan etmiştiniz) birilerini kullanan kimlerdir?Derneğinizin bayrağın bu ölçüde istismar edilmesine cevabı nedir?

(hepimiz kuvai milliye ruhundayız derken bu tip bir derneğin sempatizanı olduğum çıkarılmasın bu arada bu yanlış anlaşılmayı da kendimce düzeltmiş oldum)

Gönderi tarihi:
hrand dink'in öldürülmesine karşıyım tabiki daha öncede belirtmiştim defalarca.

bakış açınıza göre öyle anlamışsınız sanırım...

hemde arkadan vurulması kabul edilir bir yanı yok.....bunu ne ben nede başkaları savunuyor..

ben diyorum ki ASIL SUÇLU MEDYA aynı şeyleri yazmama gerk yok sanırım....sebeplerini belirmiştim.....

ayrıca daha önce ermeni gurupları'nın mahkeme çıkışında kemal kerinçsiz'e saldırdığını tv.kanallarında gösterdi(tabiki bu cinayet'ten sanırım2-3 ay önce)

demekki o zaman sizin ilginizi çekmiyordu bu konular.....

cinayet'ten sonra hrand dink ilginizi çektiği için bu konuyu bu şekilde gördünüz sanırım...

medya'yı bu yüzden eleştiriyorum...(cinayet sonrası kemal kerinçsiz ve gurubunun olayını anlatıyor,oysa karşı tarafın yaptıklarından söz etmiyor..)

sanırım anlatabildim.

teşekkür ederim

"Hrant Dink'İn öldürülmesine karşıyım" dedikten sonra. Hrant Dink i öldürenlerin söylediklerinin aynısını söyleyenleride gördük biz bu forumda. o yüzden kişilerin yazının başında "karşıyım, kınıyorum" vs demesine değil yazının içeriğine bakıyoruz.

Hala soruyorum. hangi duruşmanın, hangi tarihte, ne zaman "ermeni gruplar" Kemal Kerinçsize saldırmış.

Yoksa tüm kameraların önünde Hrant Dınk davasını izlemeye gelenlere "ermeni tohumları" diyerek saldıran yumruklar savuran Kemal Kerinçsiz görüntülerinin adı "Ermeniler Kemal Kerinçsize saldırdı" mı oldu :)

Aynen şunun gibi dimi. Kemal Kerinçsiz Elif Şafak davasında. Mahkeme heyeti kararını verdikten sonra. Mahkeme heyetine "sen ne biçim hakimsin, ne biçim adamsın. niye oturuyorsun burada. burası sömürge mahkemesi" diyip hakimlere saldırıp. kendisini durdurmaya çalışan polis memuruna yumruk atıp. dosyaları hakimlere fırlatıp. Arkasından tutan polis memurunun çekmesiyle cüppesi yırtılınca. Onun mensubu olduğu parti yani MHP şöyle demiştir "Mahkeme salonun da polisler Kemal Kerinçsiz'İn cüppesini yırttı"

Gönderi tarihi:

Derneğin üyelik şartlarında bile ırkçılığın ne kadar net olduğu görülmektedir.

"Türk anadan ve Türk babadan doğmuş, saf kan türk olmak"

bu kışkırtıcılar bunu söylerken. İsmini kullandıkları Atatürk'Ün ne dediğine bakalım

"Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür"

Bu derneğin amacı , ülkeyi korumak falan değildir. Bu derneğin amacı, Milli ve Dini değerleri kullanarak suistimal edere. halk arasında ayrımcılığı ve nefreti körükleyip. iç savaş çıkarmaktır. Dernek başkanının sözlerine bakalım :

" suç işleyenlerin yüzde doksanı doğuludur. Türk çocuğu suç işlemez"

Şaşılacak olan şey ise. Üyelerine toplantılarda. masaya konulan silahların başında intikam yeminleri ettirmesidir.

Zaten bu derneğe üye olduğunu söyleyenlerin yazılarınıda görüyoruz. Amaç ve zihniyetin ne kadar aynı olduğunu.

Gönderi tarihi:

Derneğin üyelik şartlarında bile ırkçılığın ne kadar net olduğu görülmektedir.

"Türk anadan ve Türk babadan doğmuş, saf kan türk olmak"

bu kışkırtıcılar bunu söylerken. İsmini kullandıkları Atatürk'Ün ne dediğine bakalım

"Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür"

Bu derneğin amacı , ülkeyi korumak falan değildir. Bu derneğin amacı, Milli ve Dini değerleri kullanarak suistimal edere. halk arasında ayrımcılığı ve nefreti körükleyip. iç savaş çıkarmaktır. Dernek başkanının sözlerine bakalım :

" suç işleyenlerin yüzde doksanı doğuludur. Türk çocuğu suç işlemez"

Şaşılacak olan şey ise. Üyelerine toplantılarda. masaya konulan silahların başında intikam yeminleri ettirmesidir.

Zaten bu derneğe üye olduğunu söyleyenlerin yazılarınıda görüyoruz. Amaç ve zihniyetin ne kadar aynı olduğunu.

Fazla soze gerek yok galiba!

Kuvayi Milliye Dernegi Uyelerine Oldurme Olme Yemini Yaptiriyor

http://www.youtube.com/watch?v=WmobY092ADY

http://www.youtube.com/watch?v=GZ_Fv1hxNlE

Gönderi tarihi:
O halde sizin düşüncelerinize göre (ki kuvvai milliye derneğinin bir üyesi olduğunuzu beyan etmiştiniz) birilerini kullanan kimlerdir?Derneğinizin bayrağın bu ölçüde istismar edilmesine cevabı nedir?

(hepimiz kuvai milliye ruhundayız derken bu tip bir derneğin sempatizanı olduğum çıkarılmasın bu arada bu yanlış anlaşılmayı da kendimce düzeltmiş oldum)

kuvvayi milliye adı altında birden fazla dernek var bunu söylemeliyim önce, ve bunun yanısıra biz derneğimizde ne böyle bir yemin ederiz ne de farklı bir tavır sergileriz...

birilerini kullanan emperyalizmin uşaklarıdır, bir ucundada diaspora vardır. bu işten kazanımı kim elde etmiştir... bunu görün gerisini anlarsınız...

derneğin sempatizanı olmaktan neden çekiniyorsunuz gugukçuk, görmüyormusunuz, bizi bir arada tutan ve tutacak olan herşeyi karalıyorlar, biriside demiş ki, bu dernekler faşist kurumudur... tv'de gördüğünüz bir yemin üzerine mi bu kadarı aldınız...

tv'de gördüğünüz yemine hiç şahit olmadım, derneğin üyeleri Türk'lüğü benimsemiş ve etnik özelliğini farklılık gibi gösterme çabasında olmayan Türk vatandaşlarıdır... asıl ırkçılık ve faşizm etnik kökenini dikte etmektir... farklıyım diye bağırana, farklısın derler... vatandaşlıktan nasibini alanlar ve sadık olanlarda zaten omuz omuzadır...

şunuda belirtmeliyim ki, tv'de izlediğiniz dernek benim üyesi bulunduğum Kuvayi Milliye derneği değildir...

selamlar (bu ileti sadece size cevaptır gugukçuk)

Gönderi tarihi:

Sardunyam, imza olarak:

KUVVAYİ MİLLİYE RUHU

BEN BİR DAMLAYIM SUYA DÜŞERİM....

SU TİTRER, BEN TİTRERİM...

SU BANA KARIŞIR, BEN SUYA KARIŞIRIM...

yazmissin ama yanlis yazmissin bu sozcugu.

Dogrusu: Kuvayı Milliye

olacak.

Gönderi tarihi:

Halkın gücü,

Doğru söz, çelik-çomak.

Hepimiz doğru yerde olmak konusunda çabalıyoruz.

Doğru yerde olmak için son ona kadar bekleyip karar vermek gereksiz.

Ne Mutlu bana demek;

Ben sonradan Türk oldum. Annem Türk, Babam Türk ama ben sonradan Türk oldum, ne demek?

Annen Türk değil Baban Türk; Ama, Türk'üm dedin. Ne Mutlu sana

Baban Türk değil Annen Türk; Türk'üm dedin, Ne mutlu sana.

İkiside Türk değil; derdimizi anladın sevdin bizi, Ne Mutlu sana. Ve de bir Türkle evlendin... O zaman kolay gelsin sana.

Gönderi tarihi:

sırada karalanması gereken Kuvayi milliye kalmıştı nede olsa ucunda Mustafa Kemal var.

her kim ne derse desin, bir söz var güneş balçıkla sıvanmaz.

Atatürk'ün devrimleri sırayla sorgulanıyor ama aslında yargılanıyor akbabalar bir yerinden birşeyler koparmak derdinde ama bu oyun tutmaz senelerdir aynı mücadele aynı taktik ama gerçekler ortada.

milliyetçilik, laiklik, cumhuriyet, halkçılık ipe dizilip kişilere göre yorumlanır oluyor da, kuvayi milliye ye gelmiş sıra gören göze hepsi bir.

Gönderi tarihi:

ben birşey sormak istiyorum birlikten, bütünlükten söz eden arkadaşlara, birliği ve bütünlüğü sağlayıcı bütün unsurlar karalanırsa bunu nasıl yapacaksınız? herkesi katagorize edip farklılıklar ortaya çıkarılınca o bütünün parçaları sarsılmaz mı?

Gönderi tarihi:
sırada karalanması gereken Kuvayi milliye kalmıştı nede olsa ucunda Mustafa Kemal var.

her kim ne derse desin, bir söz var güneş balçıkla sıvanmaz.

Atatürk'ün devrimleri sırayla sorgulanıyor ama aslında yargılanıyor akbabalar bir yerinden birşeyler koparmak derdinde ama bu oyun tutmaz senelerdir aynı mücadele aynı taktik ama gerçekler ortada.

milliyetçilik, laiklik, cumhuriyet, halkçılık ipe dizilip kişilere göre yorumlanır oluyor da, kuvayi milliye ye gelmiş sıra gören göze hepsi bir.

arkadaşım. Üyelik şartlarında bile, "Türk anadan ve Türk babadan doğmak, safkan türk olmak" yazan bir derneğin neresi Kuvayı Milliye ruhuyla bağdaşır. neresi Atatürkçülükle bağdaşır.

"Suç işleyenler doğululardır. Türk çocuğu suç işlemez" diyen bir dernek. Kemalizmin hangi ilkesine göre davranmaktadır.

Bir dernek çıkacak. Adını Atatürk'Ün hareketinin adını takacak. Ondan sonra açık açık Irkçılık yapacak. Kendine Atatürkçü diyen kişi buna karşı çıkacağı yerde. Buna karşı çıkanlara saldıracak. Neresi bu tavrın Atatürkçülük.

Bu derneğin neresi birliği ve b ütünlüğü sağlayıcıdır.

"Safkan türk olmak" tan bahsederek

"sadece doğuların suç işleyeceğini, Türk çocuğun suç işlemeyeceğini" söylerek hangi ülke birliği ve bütünlüğü sağlanır ?

Geçmişte, "Tam bağımsız Türkiye" "6. Filo Defol" diyerek yürüyen gençlerin üstüne. Baltalarla satırlarla saldıran. Kanlı pazarı icra edenlerde. Yakalarına Atatürk resimleri takmışlardı.

Burada bir tuhaflık var dimi. Hangileri Atatürkçüydü. Denizlermi, onlara saldıran ırkçılar mı.

Atatürkçülük, Irki ayrımlara dayalı tasniflendirmeyi reddeder.

"Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür" der. Bunun aksini iddia edenler. Kendilerine Atatürk'Ün hareketinin adını koydularsa. Önce Kemalist olduğunu iddia edenler buna karşı duracak.

Gönderi tarihi:
kuvvayi milliye adı altında birden fazla dernek var bunu söylemeliyim önce, ve bunun yanısıra biz derneğimizde ne böyle bir yemin ederiz ne de farklı bir tavır sergileriz...

birilerini kullanan emperyalizmin uşaklarıdır, bir ucundada diaspora vardır. bu işten kazanımı kim elde etmiştir... bunu görün gerisini anlarsınız...

derneğin sempatizanı olmaktan neden çekiniyorsunuz gugukçuk, görmüyormusunuz, bizi bir arada tutan ve tutacak olan herşeyi karalıyorlar, biriside demiş ki, bu dernekler faşist kurumudur... tv'de gördüğünüz bir yemin üzerine mi bu kadarı aldınız...

tv'de gördüğünüz yemine hiç şahit olmadım, derneğin üyeleri Türk'lüğü benimsemiş ve etnik özelliğini farklılık gibi gösterme çabasında olmayan Türk vatandaşlarıdır... asıl ırkçılık ve faşizm etnik kökenini dikte etmektir... farklıyım diye bağırana, farklısın derler... vatandaşlıktan nasibini alanlar ve sadık olanlarda zaten omuz omuzadır...

şunuda belirtmeliyim ki, tv'de izlediğiniz dernek benim üyesi bulunduğum Kuvayi Milliye derneği değildir...

selamlar (bu ileti sadece size cevaptır gugukçuk)

Konuya olan duyarlılığınız ve verdiğiniz cevap için içten teşekkür ederim.Cyrano'nun degerlemesine de ayrıca katılıyorum.Sadece konunun birden gündemleşmesi ve bu derneğin daha doğrusu iki ayrı derneğin başkanlarını ve savunduklarını değerlendirince sizin böyle bir oluşumun içinde olmanızı kabullenemedim.Bna biraz kendiliğinden değilde üretilmiş yapay bir oluşum olarak geldi.

Daha garip gelen ise bu tip bir oluşuma yada bu iki derneğe olan yogun destek aklımı karıştırmadı desem yalan.

Çok garip sanki derinliklerinde saklanan birşeyler gizli.

Sanki destekleniyor gibi bir izlenimim oluştu.

yanılmışta olabilirim.Herşey çok farklı gelişiyor ama bildiğim tek bir şey var.

İçten içe bir başkaldırı oluşuyor.

Çelişkiler ,uzlaşmazlıklar bir kenara dogru ittiriliyor ve belkide o su taneleri birbirleri ile buluşuyor birleşiyor.

Galiba yavaş yavaş dogruyu buluyoruz.

Gönderi tarihi:

kuvayi milliye derneği kurulmadan önce ülkenin pek çok yerinde insanlar bir araya gelmişlerdi, sonra o küçük dernekler birleşti kuvayi milliye çatısı altında toplandı, onun öncesinde anadoluda yaşayan insanlar anadolu türk birliğini kurdular alevisi, sünnisi, ermenisi, v.s. insanlar bir oluşumun ya içindedirler ya dışında sevgili gugukçuk, bu ülkenin birliğe her zaman olduğu gibi bugünde ihtiyacı var ama görülen o ki, bunu önlemek adına çok şey yapılmakta, ab'den destek alamayan dernekler Türk birliği, Türkiye'yi bütünüyle kucaklamak isteyen dernekler, diğerleri hem maddi, hem manevi destekleniyor, yani ayrılıkçı ve etnik köken dernekleri.

emperyalizme karşı olduğunu söyleyen, bu birleşmeye destek olur aksi halde ufaldıkça ufalacağız.

bazılarına etnik ayrılıkta yetmeyerek kütüklerinde bağlı oldukları şehirleri öne çıkaracaklar neredeyse.

selamlar

Gönderi tarihi:
Konuya olan duyarlılığınız ve verdiğiniz cevap için içten teşekkür ederim.Cyrano'nun degerlemesine de ayrıca katılıyorum.Sadece konunun birden gündemleşmesi ve bu derneğin daha doğrusu iki ayrı derneğin başkanlarını ve savunduklarını değerlendirince sizin böyle bir oluşumun içinde olmanızı kabullenemedim.Bna biraz kendiliğinden değilde üretilmiş yapay bir oluşum olarak geldi.

Daha garip gelen ise bu tip bir oluşuma yada bu iki derneğe olan yogun destek aklımı karıştırmadı desem yalan.

Çok garip sanki derinliklerinde saklanan birşeyler gizli.

Sanki destekleniyor gibi bir izlenimim oluştu.

yanılmışta olabilirim.Herşey çok farklı gelişiyor ama bildiğim tek bir şey var.

İçten içe bir başkaldırı oluşuyor.

Çelişkiler ,uzlaşmazlıklar bir kenara dogru ittiriliyor ve belkide o su taneleri birbirleri ile buluşuyor birleşiyor.

Galiba yavaş yavaş dogruyu buluyoruz.

Emperyalizmin 100 yıllık bir taktiği vardır. Kendisine karşı gelişen, dalgaları başka yöne kanalize etmek.

Türkiyede yükselen bir ulusalcı ve Atatürkçü dalga vardır. Emperyalizm bu dalgayı, kendisinin rahatlıkla kontrol edebileceği ve kullanacağı bir yöne kanalize etmeye çalışmaktadır. Yani Irkçılığa

Atatürk, "Ne Mutlu Türk Olana " dememiştir "Ne Mutlu Türküm Diyene" demiştir. Atatürk "Türk anadan, Türk babadan doğan safkan Türk" gibi bir tanım yapmamıştır. " vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür" demiştir.

Atatürk "Hattı müdafe yoktur , sathı müdafa vardır. Bu satıhta tüm vatandır " demiştir.

"Suç işleyenler doğulardır. Türk çocuğu suç işleme" gibi bir tanımda yapmamıştır.

Tartışacak bir şey yoktur. Bunları zikredenler, bu tür ayrımcılıkları körükleyenler. Bu tür örgütlenmeler. Irkçı örgütlenmelerdir. Amaçlarıda bellidir. Yükselen ulusalcı dalgayı. Irkçılığa meze etmek.

Bizi ilgilendiren. hangi ismi kullandıkları değildir.

Zira dünyada "Irkçı Parti" diye bir parti yoktur. Yani hiçbir ırkçı partinin adı böyle değildir. Ama biliyoruzki dünyada bir sürü ırkçı parti var.

Dünyada, Kapitalizm partisi diye bir parti de yok. Ama dünyada kapitalizm partisi çok.

Dünyada Emperyalizm partisi diye bir partide yok. ama emperyalizmin partileri çok.

Ve hatta. Hitlerin partisinin adı Sosyalist İşçi Partisiydi. Tabi kimse hitlerin sosyalist olduğunu düşünmüyordu.

Kendilerine, Kuvvai Milliye adını koyup. Oad altında. Atatürk'Ün ilkelerine ve mirasına en aykırı söylemleri eylemleri geliştirenleri. Biz sırf isimlerinde Kuvvai Milliye geçiyor diye. onaylıyacak mıyız ?. Atatürkün böyle suistimal edilmesine izin mi vereceğiz ? ve bunun adı Atatürkçülük mü olacak.

Atatürk etnik, dini, bölgesel ayrımları sonuna kadar reddeden bir liderdir.

Temel siyasetleri, etnik, bölgesel ve dini ayrım üzerine kurulu yapılanmaların Atatürk'Ün şahsının ve hareketinin adını kullanmalarına izin vermek. seyretmek. Ataya yapılan en büyük saygısızlıktır.

Gönderi tarihi:

emperyalizmin takdiği vardır arkadaşım doğru söylemiş ve çokta sistemlidir bu taktik

onların takdiğine göre bir ülkede hangi antiemperyalist söylem öne çıkıyorsa o karalanır ve bunu karalamak için aydınlar kullanılır tabi bu aydınlar çokta aydın değildir.

ırkçılılık bu ülke topraklarında hiç bir tarihi dönemde vuku bulmamıştır, bulmayacaktırda ama milliyetçi söylemlerden ve bu söylemlerin bir arada tuttuğu insanlardan rahatsızlık duyan emperyalizmin sistem adamları bu milliyetçiliği ırkçılığa dayandırma gayreti güderler, ona istina eden durumlarda da halkın içerisindeki zenginlik kültürü olan folklorik yapıyı bir ideoloji ve kimlik haline getirirler ardından milliyetçiyim diyenlere ırkçı derler ve artık herkes milliyetçiyim demekten çekinecek hale getirilir.

amaç insanların içindeki birlikte yaşama ve birlikte güçlenme çabalarına balta vurmak.

emperyalizm dünyanın her yerinde kargaşa çıkartmak için insanların önce kimliklerini ayırır sonra karşı karşıya getirir buna engel olmanın en doğru yolu o ülke vatandaşlarının vatandaşlık bağı ile bağlı oldukları kimliklerine sahip çıkmalarıdır.

selametle

Gönderi tarihi:
emperyalizmin takdiği vardır

ırkçılılık bu ülke topraklarında hiç bir tarihi dönemde vuku bulmamıştır, bulmayacaktırda ama milliyetçi söylemlerden ve bu söylemlerin bir arada tuttuğu insanlardan rahatsızlık duyan emperyalizmin sistem adamları bu milliyetçiliği ırkçılığa dayandırma gayreti güderler, ona istina eden durumlarda da halkın içerisindeki zenginlik kültürü olan folklorik yapıyı bir ideoloji ve kimlik haline getirirler ardından milliyetçiyim diyenlere ırkçı derler ve artık herkes milliyetçiyim demekten çekinecek hale getirilir.

selametle

Basit sorucam.

Dernek üyelik şartlarında "Türk anadan ve Türk babadan doğmuş, Safkan Türk olmak" şartı aramak. Atatürk Milliyetçiliği midir Irkçılık mıdır ?

"Suç işleyenler doğululardır. Türk çocuğu suç işlemez" demek Atatürk milliyetçiliği midir ırkçılık mıdır ?

Bölücülük nedir peki ?

Ben bir Atatürk Milliyetçisi olarak. Atatürkün adının ve hareketi kuvayı milliyenin adının ırkçı faliyetler için istismar edilmesine sonuna kadar karşıyım.

Buna sesini çıkarmayanların ve hatta alkışlayanların ,Atatürkçülükle uzaktan yakından bir alakası olabileceğinide düşünmüyorum.

Gönderi tarihi:
Basit sorucam.

Dernek üyelik şartlarında "Türk anadan ve Türk babadan doğmuş, Safkan Türk olmak" şartı aramak. Atatürk Milliyetçiliği midir Irkçılık mıdır ?

"Suç işleyenler doğululardır. Türk çocuğu suç işlemez" demek Atatürk milliyetçiliği midir ırkçılık mıdır ?

Bölücülük nedir peki ?

Ben bir Atatürk Milliyetçisi olarak. Atatürkün adının ve hareketi kuvayı milliyenin adının ırkçı faliyetler için istismar edilmesine sonuna kadar karşıyım.

Buna sesini çıkarmayanların ve hatta alkışlayanların ,Atatürkçülükle uzaktan yakından bir alakası olabileceğinide düşünmüyorum.

Kuvayi Milliye derneğinin neyi kapsadığı ve amaçladığı bellidir sözlerinize katılıyorum, ancak bu söylemleri yapanların büyük bir kesim tarafından alkışlandığını sanmıyorum. demokratik ülkelerde insanlar düşüncelerini söylerler ancak söylemlerinde hukuk dışı bir şey varsa hukuk buna müdahale eder.

Atatürk milliyetçiliği bizlerin benimsediği gerçek milliyetçiliktir ama kendisini Türk olarak tanımlıyor ve bununla övünüyor diye kimseyi eleştiremeyiz, kaldı ki bu ülkede insanlar mezhepleri, asılları ile ön plana çıkmaktalar, bir kısım duygusal milliyetçiliği ağır basanların ülkede cereyan eden sokak çeteleri, terör, antimilliyetçi söylemler ve buna sebeb olanlar için gösterdikleri bir tepkidir bunlar evet yanlıştır ama bunu kaşımamak gerekir, bu oyuna da gelmemek gerekir, Türk diyorsa, Türk'tür, anası babası hangi ırktan olursa olsun.

Bölücülük nedir demişsiniz, bana göre vatandaşlık bağıyla bağlı olduğu kimliği dışında folklorik yapısını ön plana çıkartıp bunu ideoloji haline getirmektir, her başkalaşma karşıtını tetikler. Kuvayi Milliye de yapılan yeminin yanlış tarafları olduğu gibi doğru taraflarıda var. Doğu insanımız 23 yıl önce başkalaştırılmaya başlandı, o insanlar birileri tarafından sürekli kullanıldı işte bu sonuçla başkalaşmanın hızı arttırıldı. Ancak her doğulu hain değildir, Zira en büyük Türk'lük şairi Ziya Gökalp'in kökeninde Kürtlükte vardır ve Kuvayi Milliye'nin kurucuları içinde bu ülkenin her kesiminden olan vatanperver insanlardır.

Yapılan tek şey başkalaştırmaktır.

Gönderi tarihi:

CYRANO

Eğer insan kendisini Türk olarak görüyorsa(içinde ırkçılık yoksa) neden gocunsun'ki ,eğer kendini başka şekilde görüyor ise rahatsız olur.

dolayısı ile.

"Suç işleyenler doğulular'dır. Türk çocuğu suç işlemez"

dediğinizin aslı Mersin'de suç işleyenlerin yüzde 90'ı Doğulu ve Güneydoğu'ludur. Türk çocuğu suç işlemez" diyor.

yine her zaman ki gibi işinize geleni cımbızlamışsınız.

suç işleyenler doğululardır.Türk çocuğu suç işlemez demesindeki maksadı anlamak gerekir.

suç işleyenler doğululardır. (.)nokta var ve cümle yeniden başlıyor....Türk çocuğu (pkk olaylarını kastederek)suç işlemez diyor.

mersin doğu yada güney doğumu?

türk bayrağını yakan türk olabilirmi?terörist başının posterlerini açan,pkk bayrağı açan türk olabilirmi?

önemli olan olaya hangi açıdan baktığınızdır..

ben doğuluyum üstelik doğulu olmaktan'da gurur duyuyorum.

ama nedense hiç gocunmuyorum!

hani sizlerin sözüdür 'okumuş insanlar bile okuduğunu anlayamıyor' herkes anlıyor sizde anlıyorsunuz ama anlamamakta direniyorsunuz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.