Gönderi tarihi: Pazar 11:382 gün Yazar Admin Dillon Brooks, takas edilmeyi beklemiyordu ve Rockets'tan ayrılmanın neden 'biraz üzücü' olduğunu açıklıyorDillon Brooks, spor salonuna girdiğinde Houston Rockets'ın top alan oyuncularıyla karşılaştı. Eski Rockets takım arkadaşları Fred VanVleet, Amen Thompson, Jabari Smith Jr. ve Tari Eason'a el sıkıştı ve sarıldı. Rockets yöneticisi Patrick Fertitta, genel menajer Rafael Stone ve koç Ime Udoka'yı sevinçle karşıladı ve Cuma gecesi Rockets'ın NBA Yaz Ligi'ndeki açılış maçını izlemek için aralarında birkaç dakika geçirdi.Eski zamanlar nispeten yakın olsa da, tıpkı eski zamanlardaki gibi hissettirdi.Brooks, kendisi ve Jalen Green'in Kevin Durant'ı kadrosuna katmak için Phoenix Suns'a takas edileceğini öğrendikten bir ay bile geçmeden, Rockets'ın Kevin Durant'ı kadrosuna katmak için Stone ve Fertitta'nın da aralarında bulunduğu Houston ekibiyle yeniden bir araya geldi ve bu büyük takasa yeşil ışık yaktılar.Green, takastan hiç şaşırmadığını söylerken, Brooks Chronicle'a, haberin çıkmasından yaklaşık bir hafta önce takas söylentilerinde adını duyana kadar Houston'dan ayrılmayı "hiç" beklemediğini söyledi. Anlaşma nihayet gerçekleştiğinde, kızgınlıktan çok pişmanlık duydu.Bunu düşündüm ve üzülmemin tek sebebi Fred ve Ime ile oynamayı çok sevmemdi," dedi Brooks. "Orada bir şeyler geliştirdik ve Ime ile koçluk ekibi aile odaklıydı ve bir kardeşlik gibiydi. Biraz üzücü bulmamın tek sebebi buydu."Rockets yöneticileri ve oyuncuları, Brooks'un son iki sezonda Udoka'nın Houston'daki kültürü yeniden kurmasına yardımcı olduğunu ve deneyimli forvetin hem sahada hem de saha dışında genç bir takım için kazanmayı öğrenen değerli bir lider ve oyun kurucu haline geldiğini söyledi.Defans oyuncusu ve ara sıra mücadele başlatıcısı olan Brooks, gittiği her yerde sertlik ve özveri izlenimini bırakmaya çalıştığını söylüyor. Houston'da Rockets da ona izlerini bırakmış.Rockets'ta geçirdiği zamandan ne öğreneceği sorulduğunda Brooks, "Genç oyunculardan öğreniyorum, kendimi genç hissediyorum," dedi. "Fred'den, benden, tecrübeli oyunculardan öğreniyorum. Sonuç olarak, her gün baretini takıp kendinin en iyi versiyonu olmak."Brooks, Cuma günü Phoenix basın mensuplarıyla arka koridorda bir grup röportajı yaparken, Green grubun arkasına gizlice girip Brooks'a takas hakkında ne düşündüğünü sordu.Brooks, "Takas çok hoşuma gidiyor," diye söze başladı. "Bana ve Jalen'e Phoenix'te kendini gösterme fırsatı veriyor-"Green, sahte bir öksürükle sözünü kesti, ardından boğazını temizleyerek "Motivasyon," dedi.Brooks gülümseyerek devam etti: "Özellikle senin için, Houston ile oynadığımızda bu senin için motivasyon kaynağı olacak ve ikimizin de bir araya gelmesinden mutluyum."Brooks, 2018'de kötü şöhretli bir üçlü takasın parçası olarak Phoenix'e gitmek üzereydi. Suns, onu Grizzlies'den almak için bir anlaşma yaptıklarını düşünmüştü ancak Memphis son anda vazgeçip MarShon Brooks'u takas etmeyi planladığını söyledi.Brooks, "İkinci yılımdan beri bunun kesinleştiğini hissediyorum. Gelmeyi düşünüyordum ama sonra gelmedim," dedi. "Phoenix'i seviyorum. Yazları oradaydım. Orada oynadığım zamanları seviyorum. Spor salonu harika, insanlar harika. Taraftarlarla bağ kurmak, o sertliği, o aciliyeti getirmek ve yolculuğa hazır olmak için sabırsızlanıyorum."Kaynak: Houston Chronical
Gönderi tarihi: Dün 12:541 gün Yazar Admin Rockets'tan Kevin Durant, Ime Udoka'nın Benzersiz Savunma Stratejisini AçıklıyorHouston Rockets'ın gücünün savunma olduğu herkesçe biliniyor. Bu yeni bir gelişme de değil.James Harden liderliğindeki Rockets'ın, Trevor Ariza, P.J. Tucker ve Luc Mbah a Moute gibi kanat defans oyuncuları ve Chris Paul ve Clint Capela gibi diğer yıldız defans oyuncuları varken kolayca uygulanabilen Jeff Bzdelik'in her şeyi değiştirdiği savunma planını kullanarak Batı Konferansı Finalleri'ne ulaştığını gördük.Harden, o dönemde ligin en iyi post defans oyuncularından biri haline bile geldi.Hatta Shane Battier dönemine bile dönebiliriz; özellikle Kobe Bryant'a karşı boğucu ve bunaltıcı bir savunma oynayarak NBA efsanesinin en rakipsiz şutları atmasını sağladı.Mevcut Rockets da farklı değil, çünkü Rockets koçu Ime Udoka, ligin en iyi defans oyuncularından biri. Rockets'ın yeni forveti Kevin Durant, Mind the Game programında LeBron James ve Steve Nash'e katılarak Udoka'nın benzersiz ve sıra dışı savunma stratejisini anlattı."Ime Udoka bunu iyi yapıyor. Bir pozisyona giriyor, bir sonraki pozisyon bölgesine giriyor, adam adama dönüyor ve sonraki üç pozisyon bölgesine giriyor.Hepsi ilk çeyrekte. İlk çeyrekte.Ve sanki takım olarak ne kadar iyi olduğunuzun, bir grup olarak ne kadar bağlantılı olduğunuzun, ne kadar iyi pas verdiğinizin bir önemi yokmuş gibi. Eğer bir koç bunu yaparsa ve siz buna hazırlıklı değilseniz, hepiniz dengesiz olursunuz."Udoka'nın Rockets'ı geçen sezon savunma verimliliğinde dördüncü sırada yer alırken, ligde en az sayı yiyen altıncı takımdı.Udoka'nın 2021-22 sezonunda Boston Celtics'te geçirdiği tek sezonda, savunma verimliliğinde genel olarak ikinci sırada yer aldılar ve ligde en az sayı yiyen takım oldular.Ancak bu durum hiç de şaşırtıcı değil, zira Udoka oyunculuk günlerinde inatçı bir defans oyuncusuydu ve Portland Trail Blazers'da ilk 11'de yer alması da dahil olmak üzere ligde yedi yıllık bir kariyerin yolunu açmıştı.Kaynak: Houston Rockets ON SI
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.