Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kral Charles III'ün 19 milyar dolarlık emlak şirketi, Elon Musk'ın Twitter hesabına ödenmemiş kira nedeniyle yasal işlem başlattı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kral Charles III'ün 19 milyar dolarlık emlak şirketi, Elon Musk'ın Twitter hesabına ödenmemiş kira nedeniyle yasal işlem başlattı

AA16GeYZ.img?w=768&h=577&m=6&x=150&y=79&

Twitter, Kral III. Charles'a ait mülkleri yöneten Crown Estate tarafından yasal işlemle karşı karşıya.

Insider, mülkün Londra ofisleri üzerinden Twitter'a karşı yasal işlem başlattığını öğrendi.

Kral Charles, mülkün nihai sahibidir, ancak günlük katılımı çok azdır.

Twitter, Londra'daki ofisinin kirasını ödemediği iddiasıyla Kral III.

Insider, Crown Estate'in sosyal medya şirketiyle daha önce ödenmemiş kirayla ilgili temasının ardından Twitter'a dava açtığını ve iki tarafın şu anda görüşmelerde bulunduğunu anlıyor.

Davayı ilk kez haber yapan The Daily Telegraph'a göre, Londra ofisindeki tüm Twitter işaretleri ve logoları kaldırıldı, ancak Elon Musk'ın şirketi hala orayı işgal ediyor.

Aralık 2022'de The New York Times, Twitter'ın haftalardır hiçbir ofisinde kira ödemediğini bildirdi. O zamandan beri, Twitter'ın San Francisco genel merkezinin ev sahibi de sosyal medya şirketine karşı yasal işlem başlattı.

Insider'dan Kali Hays'in daha önce bildirdiğine göre, Singapur'daki çalışanlar kiralarını ödemedikleri için ofislerinden geçici olarak çıkarıldılar - Musk o gün daha sonra ödemeyi yapana kadar.

AA16GAnN.img?w=768&h=511&m=6

Bu ayın başlarında Insider, Twitter'ın New York ofisinde hamam böceği sorunu olduğunu ve personelin temiz olmayan banyolardan ve tıkanmış tuvaletlerden şikayet ettiğini bildirdi.

Musk'a göre bu, Twitter'da 7.000'in üzerindeki iş gücünün 2.300'e düşürüldüğü bir dizi maliyet düşürme önleminin ortasında geliyor. Ayrıca, Twitter kuş logosunun bir heykelinin 100.000 dolara satıldığı San Francisco Genel Merkezinden yaklaşık 250 öğeyi açık artırmaya çıkardı.

Twitter, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

En son yıllık raporuna göre Crown Estate, Londra'nın merkezinde 241'i dahil olmak üzere 19,2 milyar dolarlık mülkü yönetiyor. Mülk nihai olarak hükümdara ait olduğundan, Crown Estate'in 384 milyon dolarlık net gelir karının dörtte üçü Britanya'daki kamu harcamalarına gidiyor - geri kalanı kraliyet ailesine geri veriliyor.

The Guardian geçen hafta King Charles'ın Crown Estate'e ait 1.2 milyar dolarlık açık deniz rüzgar çiftlikleri portföyünden elde edilen kârın kamu finansmanı için kullanılmasını istediğini bildirdi.

Kaynak: Business Insider

apartment-2179337.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.