Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk'ın Serveti İfade Verirken İki Günde 11 Milyar Dolar Arttı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk'ın Serveti İfade Verirken İki Günde 11 Milyar Dolar Arttı

(Bloomberg) -- Elon Musk, San Francisco'da 2018 Tesla Inc. özel tweet'iyle ilgili ikinci ifadesini verirken, serveti iki aydan fazla bir sürenin en hızlı artıyordu.

AA16Fsav.img?w=768&h=512&m=6&x=337&y=174

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Cuma günü kürsüye çıktığından bu yana Musk'ın serveti yaklaşık 10,6 milyar dolar artarak 145,2 milyar dolara yükseldi ve Kasım ayından bu yana en büyük iki günlük kazancı kaydetti. Piyasalar çalkantılı bir 2022'den toparlanırken, net serveti bu yıl dünyanın en zengin 500 kişisinin çoğunluğuyla birlikte toparlandı.

51 yaşındaki Musk, Ağustos 2018'de "Tesla'yı 420 dolardan özel almayı düşündüğünü" söylediği tweet'inden kaynaklanan menkul kıymetler dolandırıcılığı davasıyla karşı karşıya. Finansman sağlandı.” Yatırımcılar, onun elektrikli otomobil üreticisini özel olarak alacak paraya sahip olduğu iddialarının, plandan vazgeçilmeden önce onları büyük kayıplara sürükleyen yalanlar olduğunu savunuyorlar. Musk, tweet'leri ile hisse fiyatı hareketi arasında nedensel bir bağlantı olmadığını savundu (özel tweet'in olduğu gün Tesla hissesi %13,3'e kadar yükseldi).

Federal jüri davasının hangi yöne gideceği belli değil. Musk, 2018'de Suudi yatırımcılara, Pazartesi günü önerilen bir mahkeme dosyasında ifşa edilen konuşmanın bir metnine göre, Tesla'yı tek başına ele alacak kadar Tesla'ya sahip olmadığını söyledi. Musk, Riyad merkezli Kamu Yatırım Fonu'nun "kesin bir şekilde Tesla'yı özelleştirmek istediğini" ileri sürdü ve Suudi Arabistan'ın egemen servet fonu valisi Yasir Al-Rumayyan'ı geri adım atmakla suçladı.

Musk, o sırada Tesla'nın yaklaşık %19'una sahip olduğunu ve transkripte göre bazı seçenekleri kullanırsa muhtemelen %25'e sahip olduğunu söyledi. 2021'in sonlarından bu yana vergi ödemek ve Twitter satın alımını finanse etmeye yardımcı olmak için yaklaşık 40 milyar dolar sattıktan sonra şu anda yaklaşık %13'e sahip.

Milyarder ayrıca, Space Exploration Technologies Corp. hisselerinin tek başına Tesla'yı özelleştirmek için gereken finansmanı sağlayacağı konusunda ısrar etti. SpaceX, servetinin giderek daha önemli bir parçası haline geldi - Bloomberg servet endeksine göre, yakından tutulan şirketteki %42 hissesi yaklaşık 49 milyar dolar değerinde.

Twitter'ı hisse başına 54,20 dolardan satın alan Musk'a 420 dolarlık hisse fiyatı teklifinin kökeni soruldu. "Şaka değil" dedi.

Ama "420 civarında bir miktar karma var" dedi. "Bu noktada bunun iyi mi yoksa kötü karma mı olduğu sorusu" var.

Musk, geçen ay net değerinden 200 milyar doların silindiğini gören ilk kişi oldu. Şimdi zirvesinden yaklaşık 195 milyar dolar düştü.

Kaynak: Bloomberg

plasma-933193.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.