Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Kimin neyi koz olarak kulandığını herkes biliyor, olayı kişiselleştirmene hiç gerek yok katakuta..Göz örneğinde ve kamçılı bakteri örneğinde olduğu gibi ve daha bir çok örnektede olduğu gibi evrim bugün hiç bir şeyi kanıtlayamamıştır.. Ha.. teorimidir evet teoridir, bugün bulunamassa yarın bulunur düşüncesi, kayıtsız şartsız bu teoriye bağlılığın izahıdır.. Bu durumda dincilere atfettiğiniz inanç psikolojisi, aynen sizin içinde geçerlidir, çünkü elinizde somut kanıtlar yoktur hiç bir zaman olmamıştır, olmamasına rağmen bir teoriye inanmaktasınız.... Varsa buyrun yazın, bugüne kadar yazdık demeyin çünkü iki yıldır buradayım yazanı görmedim.. Sadece bir arkadaşımız yazmaya kalktı, gözü anlatmaya çalıştı.. Ama söylediği sadece şuydu, ışığa duyarlı hücreler gözü oluşturmuş.. Bu mudur..? Saygılar.. Sedat bey,ben evrim konusunda uzman değilim yani bu konuda yeterli donanıma sahip değilim,onun için size istediğiniz cevabı maalesef veremeyeceğim. Hem dikkat ederseniz ben evrim mutlaka doğrudur diye bir ifade kullanmadım, sadece bu konuda ki uzmanların dürüstlüğüne dikkat çekmek istedim. Onlar yanlışa yanlış diyebiliyorlar, Biz konuda o kadar kafa patlattık,araştırdık emek verdik,nasıl olurda şimdi bu görüşten vazgeçeriz demiyorlar. Hangi bir müslüman şimdiye kadar herhangi bir ayet veye hadis hakıkında evet ya, bu kesinlikle yanlış,diyebildi şimdiye kadar? Sadece bir arkadaşımız yazmaya kalktı, gözü anlatmaya çalıştı..Ama söylediği sadece şuydu, ışığa duyarlı hücreler gözü oluşturmuş.. Bu mudur..? Uzman olmadığım halde cevap vereyim,bu şekli ile bile,ol demekle olmuş,tan bence çok daha mantıklı. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Katakuta senin evrim kanusunda uzman olman yada olmaman gerçeği değiştirmiyor.. Mevcut kaynaklarda evrimi ıspatlayan hiç bir bilgi yoktur.. Dedimya göz olsun kulak olsun, ara geçiş formları olsun hepsi üstü örtülü ifadelerle geçiştirlir ve üzerine bilimsel bir süs verilir.. Ancak birisi bunun detaylarına inmeye görsün, artık cevaplar tükenir ve tesadüf sözü devreye girer.. Ol dedi oldu olayı onun yüceliğinin büyüklüğünün ve kudretinin kelimeye dökülmüş halidir.. Sadece ol değil, olan şeylerdeki ilim ve tasarım Allah'ın dır.. Sana şunu teklif ediyorum.. Çelişkili yada size göre tutarsız ayetlerin varlığından söz ediyorsun.. Aslında hepsine cevap verildi.. Ancak yazılanlar havaya uçtu, okunmadı görmezden gelindi yada bir çok ayet aynı anda yazıldı konu boğuldu.. Şimdi lütfen tek bir ayet yaz ve sadece o ayet üzerine bir inceleme yapalım.. Saygılar.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Sevgili yam yam,dürüstlüğü kendileri için bir koz olarak kullanan dincilere söyleyecek bir kelime bulamıyorum.Bilim adamları uğraşarak, emek vererek ulaşabildiklerine bir açıklama getiriyorlar, henüz daha kesinleşmemiş konular için ise dürüstçe daha bilinmiyor diyebiliyorlar,çünkü kimseyi kandırmak,taraf toplamak gibi gibi bir niyetleri yok. bende diyordum bu bilim adamları neden 'melek' gibi yaratıklar...neden kandırsınlar ki insanları, yani biz insanız ve potansiyel olarak kandırmaca yapabiliriz, lakin bilim adamları 'melek' gibi oldukları için yapmaslarr.... hıımm şimdi anadım.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 bende diyordum bu bilim adamları neden 'melek' gibi yaratıklar...neden kandırsınlar ki insanları, yani biz insanız ve potansiyel olarak kandırmaca yapabiliriz, lakin bilim adamları 'melek' gibi oldukları için yapmaslarr.... hıımm şimdi anadım.. Polemik yapma,bir şey iddia ediyorsan altını doldur.Evet o beğenmediğin bilim adamları meleklerden bile bin kat dürüst ve ahlaklıdır. İnsanlara sihir öğretip karı ve kocanın arasını ayırmak gibi, fitne ve fesat peşinde koşmuyorlar (bakara 102) Ne sandın ? Onların allahın gözüne girip, cennette memeleri yeni tomurcuklanmış kız çocuklarına (nebe 33) kavuşabilmek gibi bir düşünceleri de yok. İnanmayanları cehennemle tehdit etmiyorlar,inananlara cennet ödül vaad etmiyorlar..Sırf insanlığa hizmet için yapıyorlar yani biz insanız ve potansiyel olarak kandırmaca yapabiliriz, Ne sandınya,islamın ana kitabı allah adına en büyük kandırmaca değilmi ? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 İnanmayanları cehennemle tehdit etmiyorlar,inananlara cennet ödül vaad etmiyorlar..Sırf insanlığa hizmet için yapıyorlarNe sandınya,islamın ana kitabı allah adına en büyük kandırmaca değilmi ? Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Polemik yapma,bir şey iddia ediyorsan altını doldur.Evet o beğenmediğin bilim adamları meleklerden bile bin kat dürüst ve ahlaklıdır.İnsanlara sihir öğretip karı ve kocanın arasını ayırmak gibi, fitne ve fesat peşinde koşmuyorlar (bakara 102) Ne sandın ? Onların allahın gözüne girip, cennette memeleri yeni tomurcuklanmış kız çocuklarına (nebe 33) kavuşabilmek gibi bir düşünceleri de yok. İnanmayanları cehennemle tehdit etmiyorlar,inananlara cennet ödül vaad etmiyorlar..Sırf insanlığa hizmet için yapıyorlar Ne sandınya,islamın ana kitabı allah adına en büyük kandırmaca değilmi ? polemikle alakası yok yazdıklarımın. bilim adamlarını begenip begenmemek olarak bakamazsınız hele onları nesnelmiş gibi hiç yapamazsınız nihayetinde onlarda insan ve insan olmanın verdigi niteliklerden uzak degiller. hele bazıları varki daha dünyadayken cehennemi yaratırlar, bunlar mümkündür. ben insanı potansiyel olarak yanılabilir degerlendiriyorum sizin yazdıklarınıza bakın ..olmuyor ama... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 polemikle alakası yok yazdıklarımın.bilim adamlarını begenip begenmemek olarak bakamazsınız hele onları nesnelmiş gibi hiç yapamazsınız nihayetinde onlarda insan ve insan olmanın verdigi niteliklerden uzak degiller. hele bazıları varki daha dünyadayken cehennemi yaratırlar, bunlar mümkündür. ben insanı potansiyel olarak yanılabilir degerlendiriyorumsizin yazdıklarınıza bakın ..olmuyor ama... Ben onlar hakkında böyle bir iddiadamı bulundum ki her konuya böyle alakasız hopluyorsun ? Sedat bey,ben evrim konusunda uzman değilim yani bu konuda yeterli donanıma sahip değilim,onun için size istediğiniz cevabı maalesef veremeyeceğim. Hem dikkat ederseniz ben evrim mutlaka doğrudur diye bir ifade kullanmadım, sadece bu konuda ki uzmanların dürüstlüğüne dikkat çekmek istedim. Onlar yanlışa yanlış diyebiliyorlar, Biz konuda o kadar kafa patlattık,araştırdık emek verdik,nasıl olurda şimdi bu görüşten vazgeçeriz demiyorlar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 polemikle alakası yok yazdıklarımın. Polemik yokmuş. Her konuyu mecrasından çıkarıp, alakasız yerlere getiriyorsun. Artık dikkate alınmayacaksın. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Polemik yokmuş. Her konuyu mecrasından çıkarıp, alakasız yerlere getiriyorsun. Artık dikkate alınmayacaksın. ne yapalım laf dönüyor ne yani bilim adamlarını nesnel bişi mi kabul edelim, la yusel dokunulmaz. herkes insan siz bilirsiniz. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Öyle bir anlatmışsınızki sanki evrimi ıspatlamışsınız, tasarımı çürütmüşsünüz.. Sayın yamyam, evrimciler ne zaman gözü açıklamışki, indirgenemez komplekliğe gözü örnek getiriyorusun.. Gelişmiş göz başkadır, az gelişmiş göz başkadır.. Yani şimdi şahin gözü insan gözünden daha gelişmiş ise, şahin gözü insan gözünün evrim geçirmiş hali mi..? Yani şahin gözünü indirgediğimiz zaman insan gözüne mi ulaşmış oluyoruz.. Demekki şahin gözünün indirgenmiş hali olan insan gözü, görebildiğine göre, indirgenemez kopleksliğe ters değildir öylemi..? Bu kabul edilebilecek bir yaklaşım değildir.. "kamçının evrimsel sürecinin henüz açıklanamıyor olması" sözünüz evrimi kayıtsız şartsız kabul ettiğinizin ve evrim teorisinin teorilikten çıkıp bir ideolojiye dönüştüğünün göstergesidir.. Saygılar.. İslam'da Rönesans mı başlıyor? Türkiye'de bir grup öncü ilahiyatçı Darwin'in evrim teorisine ilk kez yeşil ışık yaktı! [b]Allah'ın izniyle maymuna evet! [/b] Evrenin ve evrende hayatını sürdüren tüm canlıların bir evrim sonucu yaratıldığı düşüncesi, her geçen gün daha da fazla taraftar buluyor. Bu gelişmeden İslam da nasibini alıyor. İslam’la, bırakın Evrim Teorisi’ni, evrim kelimesinin bizatihi kendisinin bile bir arada kullanılmasının zinhar yasak ve günah olduğu inancı, yavaş ilerleyen ancak bilimsel temellere dayanan bir tartışmayla ortadan kalkacak gibi görülüyor. ********************* Prof.Dr.Mehmet Bayrakdar: - - - "Allah'ın iradesini kabul ettiğimiz andan itibaren maymundan geldiğimizi kabul etmekte bir sakınca yoktur" "Evrim Teorisi Hıristiyanlık teolojisini temelden sarsıyor, Müslümanların evrimden gocunacak bir yanları yok" "Darwin'le çok fazla ters düşecek bir nokta yok" ------ Doç.Dr.İlhami Güler: - "Tanrı'nın insanı yaratması bir evrim süreci içerisinde gerçekleşti" "Evrim geçirerek bugünkü insan olduk" "İnsan olmadan önce insan altı bir varlıktık" "Bir insanın Tanrı'nın yaratma işinin nasıl olduğunu son derece masum ve naif bir şekilde sorma ve bunun üzerine düşünce üretme hakkı vardır" "Darwin'le Tanrı'nın insanı yaratmasının bir evrim süreci içerisinde olduğu noktasında birleşiyoruz" --- Yrd.Doç.Dr.Hadi Adanalı: - - "İnsan, maymun değildi, ama insan da değildi. İkisi arasında bir türdü" "Katolik dünyası dört beş yıl önce papanın da ifadesiyle evrimi kabul etmiş durumda" "İnsan öncesi insanlar, hayvan ya da yarı hayvan gibi bir konumdaydı ve dolayısıyla ilahi hitaba uygun bir hayatları yoktu" "Evrim kabul edildiğinde ahlaki değerlerin yok olacağı itirazı doğru değil" --- Doç.Dr. İlhami Güler ANKARA ÜNV. İLAHİYAT FAK. ÖĞR. ÜYESİ Öyleyse insan insan olmadan önce neye benziyordu? Başka bir türden mi bu hale geldik, yoksa türün kendi içerisinde bir evrimi sonucunda mı bu hale geldik, o konuda ben çok net konuşamıyorum. Her halükârda insan olma, organlarımızın olması, bir kurbağanın, bir atın, bir sineğin sinek haline gelmesi, bir evrim sonucunda olduğu gibi, biz de canlı olduğumuz için onlarla aynı kategorideyiz. Bir kurbağanın kurbağa oluşuna geliş süreciyle insanın insan olma noktasına geliş süreci aynıdır. Canlıların son hallerini almaları sırasında bir evrim geçirdikleri kanaatindeyim ben. Kuran'da bir ayet var, diyor ki, "İnsan kendinden söz edilir bir hale gelinceye kadar aradan uzun bir zaman geçti." İnsan suresinin ilk ayetidir bu. O sürenin geçmesi neyi ifade ediyor? Tanrı orayı boş tutup da uzun bir boşluk döneminden sonra mı insanı birden ortaya çıkardı? Çok anlamsız bir şey. Tanrı'nın bir anda kendi iradesiyle, mesela " ol " demesiyle bir şeyin anında olması. Bu ayeti aslında biz yanlış yorumluyoruz. Bir ayet var, "Biz bir şeyi istediğimiz zaman ona "ol" deriz, o da olur" Yasin suresinde bir ayettir. Bu ayet, Kelam geleneğinde şöyle yorumlanır: Allah bir anda insanın olmasını istedi. Yoktan bir anda insan ortaya çıktı. Oysa bunu şöyle yorumlamak da mümkün: Tanrı bir şeyin olmasını istediği anda o olmaya başlar. "Yekûn" fiili oluşum ifade eder. Oluşmayı başlamayı ifade eder. Kainat oluşu ifade eden bir şey. Bir şeyin bir anda olmasını ifade eden bir şey değil. Süreci ifade ediyor, dolayısıyla evrimleşerek bir noktaya gelme süreci. http://www.tempodergisi.com.tr/toplum_politika/03636/ İslam ideolojik olarak tükendi şimdi protestanvari tavırlar sergileyerek vaziyeti kurtarmaya çalışıyorlar. yer mi ? yemez.. bir kez dünyanın ve insanın tanrının ol demesi ile yaratıldığı kuranda açıkça yazar. İlhami Güler,in sözünü ettiği ayette ol deyince başlatırız demiyor,ol deyince olur diyor.Klasik manada organik kabul edemeyeceğiz -en azından salt toprak organikliği var etmede yeterli değil- topraktan veya cıvık bir çamurdan vs yaratılan insanın bilimsel manada ewrimle uyuşması mümkün değildir. üstelik kurandaki ifadeler açık allah insanı çamurdan yarattı deniyor. bir defa dilbilimsel açıdan yaratma fiili evrimi bir süreci yansıtmaz o bir anı belirlenmiş bir anı bildirir. ve yaratma eylemi kendisiyle birlikte kullanıldığı tümleci veya nesneyi tanımlanmış tüm çizgileri belirlenmiş şekilde karşımıza çıkarır. yani allah insanı yarattı dendiğinde bizim bugün bildiğimiz manada bir insandır bu ve tanımlıdır. yoksa bu ifadenin tek hücreli canlılardan başlayan bir süreci, evrimi anlatması "yaratma" eylemin mana ve mahiyeti bakımından mümkün değildir. HY ve yardakçıları belkide çoktan başlamışlardırevrimi doğrulayacak ayetler aramaya (yani çarpıtılacak ayetleri aramaya). Farzımuhal şu anda bilim; "biz bir göz yanılgısı olarak dünyayı ışık kırılmalarından dolayı yuvarlak olarak algıladık ama gerçekte dünya düzdür" dese bunlar bu seferde dünyanın düz olduğunu gösteren ayetleri bize göstererek "bakın dünyanın düz olduğunu kuran 1400 yıl öncesinden söylüyor" diyeceklerdir. Belkide HY adını "yakup adem" olarak değiştirecek ve evrimin en büyük savunucusu olarak karşımıza çıkacak ve çarpıttığı ayetleride delil gibi bize gösterecek bizler katıla katıla gülerken müslümanlar allahü ekber diyecekler ve harun yahyanın önünde şimdi yaptıkları gibi eğileceklerdir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Sevgili katakuta, Zaten burada bir tartışma oldu, bu konuda. Sarıgöl'ün alıntıladığı bir tefsirci, "evrim var mı desem, yok mu desem" noktasında takılmış (..gibi gözküyor sözünü söyleyerek). HUD-7. O'dur, gökleri ve yeri altı evrede yaratan; Ve [hayatı yarattığı sürece]O'nun kudret tahtı suyun üstündeydi. [Allah size böylece O'na olan bağımlılığınızı hatırlatıyor] ki sizi sınayıp hanginizin eylem ve davranışca iyi olduğunu ortaya koysun. Şöyle ki: eğer (sen, ey Peygamber,) [insanlara:] "Unutmayın ki, ölümden sonra diriltileceksiniz!" desen, hakkı inkara şartlanmış olanlar hemen,"Açıkçası, bu büyüleyici bir vehimden başka bir şey değil!" diye karşılık verirler. AÇIKLAMA. Eyyâm (lafzen, "günler") sözcüğünü "evre/safha" ve ‘arş (taht) sözcüğünü de "kudret tahtı" olarak aktarmamız hakkında. "O'nun kudret tahtı suyun üstündeydi" ifadesiyle yapılan atıf, Allah'ın iradesine bağlı olarak hayatın bütünüyle suda başlayıp evrimleştiğini işaret eder gibi gözüküyor ki, bu husus Kur'an tarafından açıkça ortaya konduğu gibi yakın zamanlarda biyoloji alanında yapılan araştırmalarla da doğrulanmıştır. sarıgöl beni polemik yapmakla suçladı, konuyu evrime nasıl bağlıyorsun diye. Ben bağlamadım halbuki, tefsirci kendi diyor. ben sarıgöl'e şöyle demiştim: Evrim var demek İslam'a gölge düşürmez sayın sarıgöl. Bu tefsirleri buraya alıntıladığına göre, Bing Bang teorisini kabul edip, evrimi reddeden müslümanlardan olma. İki teori birbirini bütünleyen teorilerdir. Sen, Evrim Teorisi İslam'a tesr değildir diyen ilk müslüman olma onurunu al!! sardunyam ile sarıgöl, ayette geçen O zamirinin Tanrı'yı kastedip etmediği konusunda anlaşamadılar. Zira sardunyam gibi yorumlarsan, evrim var demek zorundasın. Şayet sarıgöl gibi yorumlarsan, bu sefer de Tanrı'ya mekan tayin etmek zorundasın. HUD-7'de geçen "O'dur, gökleri ve yeri altı evrede yaratan; Ve O'nun tahtı suyun üstündeydi. " Onun tahtı suyun üzerindeydi, ifadesini makyajlayıp, Tanrı'nın egemenliği, kuvveti suyun üstündeydi olarak yorumlarsan, evrim var noktasına geliyorsun. Ancak bu kez de Tanrı'nın egemenliği cansız varlıkları kapsamaz mı sorusu ortaya çıkar. Onun tahtı suyun üstündeydi ifadesini, olduğu gibi alırsan, bu sefer de Tanrı'ya mekan tayin etmiş oluyorsun. Yani iki ucu da çıkmaz müslümanlar açısından. Saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Sevgili katakuta, Zaten burada bir tartışma oldu, bu konuda. Sarıgöl'ün alıntıladığı bir tefsirci, "evrim var mı desem, yok mu desem" noktasında takılmış (..gibi gözküyor sözünü söyleyerek). sarıgöl beni polemik yapmakla suçladı, konuyu evrime nasıl bağlıyorsun diye. Ben bağlamadım halbuki, tefsirci kendi diyor. ben sarıgöl'e şöyle demiştim: sardunyam ile sarıgöl, ayette geçen O zamirinin Tanrı'yı kastedip etmediği konusunda anlaşamadılar. Zira sardunyam gibi yorumlarsan, evrim var demek zorundasın. Şayet sarıgöl gibi yorumlarsan, bu sefer de Tanrı'ya mekan tayin etmek zorundasın. Yani iki ucu da çıkmaz müslümanlar açısından. Saygılar. Sevgili BrainSlapper,ben zaten evrimi ispatlamak için bu yazıyı asmadım. Çünkü daha önce belirttiğim gibi evrim konusunda yeterli donanıma sahip değilim.Amacım senin de belirttiğin gibi,müslümanların bilim karşısında ne hallere düştüklerini göstermek idi.Sedat bey bilinçli tasarımdan yana, evrime karşı biri.Ama görülüyorki,ondan daha yetkin bazı ilahiyatçı profesörler evrimin kapısını islama çoktan açmışlar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Onun tahtı suyun üzerindeydi, ifadesini makyajlayıp, Tanrı'nın egemenliği, kuvveti suyun üstündeydi olarak yorumlarsan, evrim var noktasına geliyorsun. Ancak bu kez de Tanrı'nın egemenliği cansız varlıkları kapsamaz mı sorusu ortaya çıkar. Onun tahtı suyun üstündeydi ifadesini, olduğu gibi alırsan, bu sefer de Tanrı'ya mekan tayin etmiş oluyorsun. bencede Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Ben onlar hakkında böyle bir iddiadamı bulundum ki her konuya böyle alakasız hopluyorsun ? bulundunuz ya da ima ettiniz. geriye dönüp yazdıklarınızı okuyunuz lütfen alıntılatmayın bana tekrardan irica ederim. söz agızdan çıkar lakin neye işaret ettigini iyi bilmek gerek sizde alakasız şeyler yazmayın biz kendi alimlerimizi eleştirel buluyorsak sizde kendi alimlerinizin eleştirel oldugunu söyleyin irica ederim.en azından insan için olması gerekenleri olan gibi sunmayın. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 bulundunuz ya da ima ettiniz.geriye dönüp yazdıklarınızı okuyunuz lütfen alıntılatmayın bana tekrardan irica ederim. söz agızdan çıkar lakin neye işaret ettigini iyi bilmek gerek sizde alakasız şeyler yazmayın biz kendi alimlerimizi eleştirel buluyorsak sizde kendi alimlerinizin eleştirel oldugunu söyleyin irica ederim.en azından insan için olması gerekenleri olan gibi sunmayın. Bende seni ignore ediyorum,ciddiye alınacak bir tarafın kalmadı. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Bende seni ignore ediyorum,ciddiye alınacak bir tarafın kalmadı. beni ciddiye alma lakin en azından kendi yazdıklarını ciddiye al derim Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 beni ciddiye alma lakin en azından kendi yazdıklarını ciddiye al derim katakuta'nın yazıları çok ciddiye alınıyor, bir çok kişiye ışık tutuyor. güzel tespiter yapıyor kaynak belirterek yazıyor. daha ne olsun Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 katakuta'nın yazıları çok ciddiye alınıyor, bir çok kişiye ışık tutuyor. güzel tespiter yapıyor kaynak belirterek yazıyor. daha ne olsun Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 katakuta'nın yazıları çok ciddiye alınıyor, bir çok kişiye ışık tutuyor. güzel tespiter yapıyor kaynak belirterek yazıyor. daha ne olsun neyle ölçüyorsun bunu elinde ışıkölçer mi var Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 katakuta'nın yazıları çok ciddiye alınıyor, bir çok kişiye ışık tutuyor. güzel tespiter yapıyor kaynak belirterek yazıyor. daha ne olsun Katakuta nın yazılarını ve kaynaklarını? bende ciddiye alıyor devamlı yazmasını talep ediyorum. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 neyle ölçüyorsun bunu elinde ışıkölçer mi var elimde yok, ama beynimde var, onunla ölçüyorum. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 elimde yok, ama beynimde var, onunla ölçüyorum. o zaman ben ciddiye alıyorum de genelleştirme Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 o zaman ben ciddiye alıyorum de genelleştirme aslan34 boşu boşuna polemik yaratıyorsun, ben kişisel polemiklere girmem sürekli bana komut vermekten vazgeçmeni diliyorum. ben özgürce cevap veriyorum ve sen sürekli onu yapma böyle deme şöyle yap gibi manalar oluşturuyorsun. özgürce tartışıyoruz burada, sen benim düşünceme katılırsın yada katılmazsın, seni engelleyen yok, bu kadar basit. bu arada aslan34 ile tartışma üslubunu tartıştığımız için herkesten özür diliyorum, sıkılmamanız için konuyu hemen çözmeye çalışıyorum, kusura bakmayın arakadaşlar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 bu arada aslan34 ile tartışma üslubunu tartıştığımız için herkesten özür diliyorum, sıkılmamanız için konuyu hemen çözmeye çalışıyorum, kusura bakmayın arakadaşlar. Sevgili TARAFSIZ, senden daha uzun süredir ben bu forumdayım, bahsettiğin şahıs sürekli konuları battal etmekle ve polemik çıkarmakla meşguldür. Bunun tek çözümü var: Dikkate alma. Just ignore him. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Sevgili TARAFSIZ, senden daha uzun süredir ben bu forumdayım, bahsettiğin şahıs sürekli konuları battal etmekle ve polemik çıkarmakla meşguldür. Bunun tek çözümü var: Dikkate alma. Just ignore him. Saygılar. Vatandaş Türk çe yaz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.