Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Teoride, canlılık milyonlarca yıllık bir süreçte gelişmiştir, bunuda dikkate almak gerekli
Dünyanın ömrüyle bu milyonlarca yıl ifadesi karşılaştırınız..

Ve birde hücrelerin oluşum kombinasyonlarını, olaslıklarını hesaplayınız..

Sonuç kaç çıkacak..?

vücudun diğer tüylerinin işe yaramaması, ve sürekli ağdayla vs aldırılması çok kolay bir mantıkla ilahi bir tasarımcıyı çağrıştırmaz

Tüylerini almayan bayanlarda gördüm..

Bu tamamen görsellik ve tercih meselesidir..

Nasılki kaşlarını alan var almayan var, bu da öyle..

Ayrıca tüy konusunda bilgimiz kısıtlı..

Yani en azından bu forumda pek değinmedik..

El ayası, parmak uçları gibi istisnai bölgeler dışında vücutta tüysüz yer yoktur..

Bazı tüyler kalın bazı tüyler ince ve şeffafır..

Hatta bazı tüylerim mikroskopla ancak görülebileceği bilimsel bir ifadedir ve kayıtlıdır..

Vücudun elektirik dengesi, sürtünme olayları, derideki gözeneklerin açık kalması gibi bir çok faydası vardır..

Saygılar..

• Cevaplar 312
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Tüylerini almayan bayanlarda gördüm..
ben hiç görmedim, onlar istisnadır

Bu tamamen görsellik ve tercih meselesidir..

evet, bencede öyledir

Psikolojik olarak bir yararını görüp, sağlık olarak bir zararını görmedikleri için, tüylerin işe yarayıp yaramadığını, tüylerini alan bayanlar sayesinde öğrendik.

Tıbben ve bilimsel olarak tüylerin alınmasının bir eksikliği görülmediği için en güzel kanıttır. Yani deney yapılarak sonuca ulaşılmış.

Ayrıca tüy konusunda bilgimiz kısıtlı..

bilgimiz kısıtlıysa, tüm olasılıkları değerlendirmek zorundayız. Öyle "bir yaratıcının(tasarımcının) delilidir" deyip, kesin doğrunun bu olduğunu sanmak gerçeği göstermez. Çünkü buradada anlattığım gibi aksinide destekleyen deliller var.

Bir çok olasılığı destekleyen deliller varken, doğru olan bu dur diyemeyiz.

Gönderi tarihi:
Tıbben ve bilimsel olarak tüylerin alınmasının bir eksikliği görülmediği için en güzel kanıttır. Yani deney yapılarak sonuca ulaşılmış.
Her fayda ve zarar gözle görülecek diye birşey yoktur..

Zararın hangi uzuvda görüleceğide belli dğldir..

Örneğin ayak tüylerini alanlarda, kan dolaşımı yada oksijen sirkülasyonu bozuluyordur ve bundanda bazı organlar etkileniyor olabilir..

Kaldıki, saçlarınıda sıfır kesenler var zarar mı görüyorlar.

Bu bir fayda yokta ondna kestim gibi bir mantık oluşturamaz..

Saçın faydası bellidir, yazın beyni göneşten korur, kışında soğuktan korur..

Ee bir kişi saçını sıfır kesmiş bir zarar görmemiş olabilir..

Ama bir kaç faydadan eksik kalmış..

Öyle "bir yaratıcının(tasarımcının) delilidir" deyip, kesin doğrunun bu olduğunu sanmak gerçeği göstermez.

Adım adım gidiyoruz..

Bilinen herşeyi bir çırpıda yazsak tartışma değil ansiklobedik bilgi omuş olur..

Ki , zaten öyle uzun yazılar sıkıcıdr..

Çok kişide okumaz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Bayanlarin tuylerini almasi tamamen estetik ve goruntu icindir.Hatta dinen bir cok yerde esi istemedigi surece tuylerin alinmamasi yazilidir.Mekruhtur.Kaslarin alinmasi caiz degildir hatta..Mekruh ise sagliga az da olsa zararli olan fiil demektir.Ornegin yiyecek ve icecege uflemek,sigara icmek gibi..Arastirildiginda,butun emirlerin saglik ve bir cok acidan faydali,yasaklarin ise basta saglik olmak uzere zararli oldugu gorulecektir.Ben tuylerin tibbi yonuyle ilgili fazla bilgi sahibi degilim,tartisamam,ama,kaslarini alan bayanlarin almayanlara oranla daha fazla beyin damarlarinda iltihaplanma vs gibi rahatsizliklara yakalandiklarinin kanitlandigini okumustum.

Elbette ki biz bunlari faydalarindan dolayi degil yaratanimiz emrettigi icin uyguluyoruz.

Saygilar

Gönderi tarihi:
Örneğin ayak tüylerini alanlarda, kan dolaşımı yada oksijen sirkülasyonu bozuluyordur ve bundanda bazı organlar etkileniyor olabilir..

belki bunlarla birlikte, bazı organlarımız daha iyi çalışıyorda olabilir !!!

Gönderi tarihi:

Katıkıların için çok teşekkürler Leyla..

xlark tades

Zararın hangi uzuvda görüleceğide belli değildir..

Leyla24

kaslarini alan bayanlarin almayanlara oranla daha fazla beyin damarlarinda iltihaplanma vs gibi rahatsizliklara yakalandiklarinin kanitlandigini okumustum.

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Zararın hangi uzuvda görüleceğide belli dğldir..

xlark tades

Evet, aynı şekilde bütün faydalarda gözle görülecek diye bir şey yok.

Faydanın hangi uzuvda görüleceğide bilinmeyebilir

Kaldıki, saçlarınıda sıfır kesenler var zarar mı görüyorlar.

Bu bir fayda yokta ondna kestim gibi bir mantık oluşturamaz..

İnsanlar saçlarını,tüylerini, kaşlarını kendilerini iyi güzel ve temiz hissetmek için kestirirler, stresi yok etme anlamında bir çok yararı kesindir.

Stres kesinlikle sağlık düşmanıdır, bunun kabul edersiniz sanırım.

Yani tüyler konusunda bir zarar kanıtlanmamıştır ama bir yararı olduğu stresi yoketme konusunda kesindir. Kaldıki belki bilinmeyen başka faydalarıda mevcuttur.

Adım adım gidiyoruz..

Bilinen herşeyi bir çırpıda yazsak tartışma değil ansiklobedik bilgi omuş olur..

adım adım gidemiyoruz, çünkü bir sonraki adıma geçemiyoruz. bir sonraki adıma geçmek için senin iddianın doğru olduğunu bilmek zorundayız. Bunu yapamadığımıza göre adım adım değil sıçraya sıçraya gitmek zorunda kalıyoruz.

Ben tuylerin tibbi yonuyle ilgili fazla bilgi sahibi degilim,tartisamam,ama,kaslarini alan bayanlarin almayanlara oranla daha fazla beyin damarlarinda iltihaplanma vs gibi rahatsizliklara yakalandiklarinin kanitlandigini okumustum.

leyla24, hiç böyle birşey kanıtlanır mı ? nasıl olur ki bu, zaten insanların büyük bir çoğunluğu estetik açısından kaşlarını aldırırlar, yani böyle bir bilimsel çalışma bilmiyorum. Oranları iyi belirlemek lazım.

Örneğin Hakkaride günde 1 çift boşanıyor, İstanbulda günde 10 çift boşanıyor, diye bir istatistiğe bakıp istanbullular daha çok boşanıyor diyemeyiz. Çünkü istanbul ile hakkari nüfusları birbirinden çok farklı.

Gönderi tarihi:
leyla24, hiç böyle birşey kanıtlanır mı ? nasıl olur ki bu, zaten insanların büyük bir çoğunluğu estetik açısından kaşlarını aldırırlar, yani böyle bir bilimsel çalışma bilmiyorum

Buna bile hiç böyle birşey kanıtlanırmı diyorsun..

Leyla okumuş bir yerde..

Nereden biliyorsun kanıtlanmadığını..

Bu şekilde hiç bir yere gidemeyiz arkadaşım..

2*2=4 deseler bundanda mı şüpelenilmesi lazım..

Hadi 4 değilse ölemi..?

Herşeyede şüpeci yaklaşmak lazım evet ama, şüpelerdende şüpelenmek lazım..

Ben sıfır tıraştan bahsediyorum, sen normal tıraştan bahsediyorsun..

Saçını sıfır tıraşla, çık temmuz ayında bekle güneşte..

Yada kışın ortasında sıfır saçla açıkta dur bakalım biraz..

Örneklerimi başka yerlere kanalize ediyorsun..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Nereden biliyorsun kanıtlanmadığını..
çünkü kanıtlandığını bilmiyorum, kanıtlandığını söyleyen o bilgiyi önümüze getirsin ki inanalım

bir soralım bakalım, maden beyin damarları zarar görüyorsda neden kaşlarınızı aldırıyorsunuz.

Hatta soralım kaşlarınızı neden aldırıyorsunuz, onlar oraya boşuna mı konmuş diye soralım.

Hatta bayanlara soralım bıyıklarını neden aldırıyorlar ? bir zararı mı var kalsın orada değil mi

ve hatta erekeklerede soralım neden sürekli sakalınızla saçınızla ensenizle falan falan uğraşıyorsunuz ? onlar orada boşuna mı çıkmışlar.

Ben sıfır tıraştan bahsediyorum, sen normal tıraştan bahsediyorsun..

Saçını sıfır tıraşla, çık temmuz ayında bekle güneşte..

Yada kışın ortasında sıfır saçla açıkta dur bakalım biraz..

Örneklerimi başka yerlere kanalize ediyorsun..

Ben kel insanlardan bahsediyorum, kel insanlar güneşe çıkınca ölüyorlar mı ?

40 lı yaşlardan sonra, erkeklerin hemen hemen yarısı kel

hem onlar neden kellerki onuda anlamış değilim, neden bu mükemmel tasarımda bir çok insan kelken bir çok insan gür saçlı.

Yada neden benim göğüslerimde bir sürü kıl varken arkadışımın göğüslerinde bir tutam bile kıl yok

Arkadaşımdan daha mı sağlıklı oluyorum o zaman, yada kel insandan

ŞURASI BİR GERÇEKKİ "İNSANLARIN HEMEN HEMEN HEPSi TÜYLERİYLE UĞRAŞIYORLAR

HANGİ KADIN BIYIKLI YADA KAŞLARI BİRBİRİNE KARIŞMIŞ GEZMEK İSTERKİ

YADA HANGİ KADIN, "ERKEK BACAKLI" OLMAK İSTERKİ

YADA HANGİ İNSAN KOLTUK ALTINDAKİ UPUZUN TÜYLERLERLE TERDEN KOKUŞMUŞ HALE GELMEK İSTERKİ

KISACASI CEVAPLANMASI GEREKEN ÇOK SORU VAR DAHA

Gönderi tarihi:
Hatta soralım kaşlarınızı neden aldırıyorsunuz, onlar oraya boşuna mı konmuş diye soralım.

Hatta bayanlara soralım bıyıklarını neden aldırıyorlar ? bir zararı mı var kalsın orada değil mi

ve hatta erekeklerede soralım neden sürekli sakalınızla saçınızla ensenizle falan falan uğraşıyorsunuz ? onlar orada boşuna mı çıkmışlar.

Bunlar temizlik ile ilgili konulardır..

Bakın sıfıra sıfır ortadan yoketmek ayrı, kısaltmak ayrı..

Elbette uzayanlar kesilecek, bu islami emirdirde aynı zamanda..

Ben kel insanlardan bahsediyorum, kel insanlar güneşe çıkınca ölüyorlar mı

Zarar sadece ölümmü..?

40 lı yaşlardan sonra, erkeklerin hemen hemen yarısı kel
Hemen hemen hepside saç açığını bir şapkayla kapatmaya çalışıyor, hem görünüm hemde güneş ve soğuktan korunum amacıyla..

neden bu mükemmel tasarımda bir çok insan kelken bir çok insan gür saçlı

Dengesiz beslenme, doğal etkiler vs vs DNA da bozunuma yol açabilir..

Bir imtihan gereğide olabilir..

Herkes aynı güzleikte değildir..

Güzeller şükürleriyle, güzel olmayanlar sabır ve kabulleriyle sınanıyor olabilir..

Belki güzel olmayana güzel olmaması bir nimettir, çok fazla günaha düşmeyecektir belki..

Güzel olana ise güzeliği külfette olabilir..

O güzelliğini haramda kullanabilir.

İmtihanın sırrı başkadır, uzun konudur..

Aralarındaki ilahi adelet meselesi ise apayrı bir konudur..

ŞURASI BİR GERÇEKKİ "İNSANLARIN HEMEN HEMEN HEPSi TÜYLERİYLE UĞRAŞIYORLAR

HANGİ KADIN BIYIKLI YADA KAŞLARI BİRBİRİNE KARIŞMIŞ GEZMEK İSTERKİ

YADA HANGİ KADIN, "ERKEK BACAKLI" OLMAK İSTERKİ

YADA HANGİ İNSAN KOLTUK ALTINDAKİ UPUZUN TÜYLERLERLE TERDEN KOKUŞMUŞ HALE GELMEK İSTERKİ

KISACASI CEVAPLANMASI GEREKEN ÇOK SORU VAR DAHA

Elbette hiç bir kadın bunu istemez..

Aşırı tüylenmeyi etkleyen faktörlerden biride hormonal dengedir..

Hormonal dengeyi bozan, ilaçlar, kimyasallar hatta sular bile vardır..

O durumda zaten kendine bakması gerekir..

Kötü görünümüzü ortadan kaldırması gerekir..

Allah bize bi fizik bahşetmişse o vücudun korumasınıda bize yüklemiştir..

İnsanın kendine zarar vermesi haramdır mesela..

Tüylenmede insanların kendi sorunu olabilir, DNA dan gelen tüylenmenin geçmiş silsilasyonda (nesilde) belli bir sebebi vardır..

Ama sonradan oluşan tüylenmede insan kendisi sorumlu olabilir..

Mesela sıhhatini korusa, sigara içmese, kimyasallardan uzak olsa, hormonlu yiyeceklerden kaçsa kanser olma riski azalırdı, kanser olmasa hormonal dengeyi bozacak ilaçlar almasına gerek kalmazdı dolayısıyle tüylenmezdi yada tüy dökmezdi..

Kainatta herşey birbiriyle ilintilidir....

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Elbette hiç bir kadın bunu istemez..
o zaman, mükemmel bir tasarımdan bahsedemeyiz.

Aşırı tüylenmeyi etkleyen faktörlerden biride hormonal dengedir..

aşırı tüylenmeden bahsetmiyorum, o bir rahatsızlıktır tabi

normal bir insanda daha doğrusu bir kadında zaten mutlaka tüy vardır, bacaklarında koltuk altın vs.

insanların hemen hemen hepsi bu şekilde tüylüdür, yani hormonal denge bütün insanlara yansımışsa bu aynı zamanda evrimsel bir durumdur. Yani evrimi desteklemiş olabiliriz.

Herkes aynı güzleikte değildir..

Güzeller şükürleriyle, güzel olmayanlar sabır ve kabulleriyle sınanıyor olabilir..

Belki güzel olmayana güzel olmaması bir nimettir, çok fazla günaha düşmeyecektir belki..

buradaki olay güzellik değil, sen tüylerin bir işe yaradığını iddia ediyorsun hatta tüylerimiz alındığı zaman mutlaka bir zararı vardır diyorsun, bu bağlamda güzellikten önceki konumuz sağlıktır.

Ayrıca sen bile sürekli belki belki belki diyorsun, çünkü bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilsin, yada değiliz.

Zaten asıl problem yeterli bilgiye sahip olmadan bazı şeylerin gerçek olarak yada delil olarak gösterilmesidir.

işimiz belkilere kalırsa, ben senden kat kat daha fazla belkiler ortaya çıkartırım

Mesela sıhhatini korusa, sigara içmese, kimyasallardan uzak olsa, hormonlu yiyeceklerden kaçsa kanser olma riski azalırdı, kanser olmasa hormonal dengeyi bozacak ilaçlar almasına gerek kalmazdı dolayısıyle tüylenmezdi yada tüy dökmezdi..

Kainatta herşey birbiriyle ilintilidir....

herkesin hormonal dengesi bozuk mu yani 6 milyar insanız.

xlark tades bir karar verelim

insanların tüylenmesi daha yaralı değilmi ?

Bunlar temizlik ile ilgili konulardır..

Bakın sıfıra sıfır ortadan yoketmek ayrı, kısaltmak ayrı..

Elbette uzayanlar kesilecek, bu islami emirdirde aynı zamanda..

kadınların bacaklarındaki tüylerle bıyıklarındaki tüylerin hatta kaşlarındaki tüylerin, temiz olmakla bir alakası yok.

bir karış sakalı olan adam (hacılar,hocalar gibi) sakalsız bir adamdan daha mı kirli oluyor.

Gönderi tarihi:
o zaman, mükemmel bir tasarımdan bahsedemeyiz.
Aşırı tüylenmeden bahsettim..

Tasarımın mükemelliği fiziki olarak altından bir yapı değildir..

Sistem olarak mükemelliktir, akıl olarak mükemmelliktir..

Ve bu tabir genel bir tabirdir..

"Biz insanı en güzel bir şekilde yarattık" ayte mealinden, sadece fiziki güzellik çıkmaz, insanın en büyük özeliği ve en mükemmel özelliği aklıdır..

sen tüylerin bir işe yaradığını iddia ediyorsun

Sadece ben söylemiyorum bunları..

Deri altı solunumu, kan dolaşımı dengesi, elektirik dengesi, vücudun sürtünmes ve aşınımı, sıcak ve soğuktan korunumu vs..vs..

Bu konuda daha geniş bir araştırma yapabilirsin, elimizin altında internet var..

herkesin hormonal dengesi bozuk mu yani 6 milyar insanız
Böyle bir şey ima etmedim sölemedimde nereden çıkardınız bunu..

Ben kanserden ve hormonal dengenin bozunumundan dolayısıyla aşırı tüylenme yada tüy kaybından bahsetmişim, sen hepimizin hormonal dengesi bozuk mu diyorsun..

kadınların bacaklarındaki tüylerle bıyıklarındaki tüylerin hatta kaşlarındaki tüylerin, temiz olmakla bir alakası yok.

Bir tartışma platformunda aranan ilk şart ortak kavramlar yada bildik kavramların ne anlamda söylendiğinin belirlemesidir..

Tamizlikten kastettiğim sadece yağ kir pas değildir..

Elbete bunlarıda kapsar ama temizlik kavramı geniştir..

Ahlaki temizlik, ruh temizliği, ev temizliği, vücut temizliği vs..vs..

Yani bir anlamda olumsuzluğun zıttıdır..

Temiz olmak..

Örneğin tırnak kesmekte bir temizliktir..

Extradan "İmanın yarısı temizliktir.." Haidis-i Şerifinide aktarayım.. :)

Yani kastım genel temizliktir.

Saygılar..

Gönderi tarihi:
çünkü kanıtlandığını bilmiyorum, kanıtlandığını söyleyen o bilgiyi önümüze getirsin ki inanalım

bir soralım bakalım, maden beyin damarları zarar görüyorsda neden kaşlarınızı aldırıyorsunuz.

Okudugum kaynagi hatirlayip bulma imkanim olsaydi mutlaka getirirdim.Ve eger uydurmak isteseydim,bu kadarla sinirli kalmazdi. :)

Yukarida yazdiklarimin aynini yazacagim.Bize gore her emir ve yasagin bir hikmeti vardir ve hicbirsey bosuna yaratilmamistir.Tuylerin ozellikle bacak ve yuzdekilerin alinmasi,dinen yuzdeyuz caiz degildir,mekruhtur,yani esinin almasini ozellikle istemesi gibi bir durum yoksa alinmamasi daha iyidir denilir.Bunun da su anda size yeterli bilgiye sahip olmadigimdan kanitlayamasam da bir sebeb-i hikmeti vardir.Kaslarin alinmasi caiz degil,bu konuda okumus oldugum arastirma beni tatmin etmisti,okumamis da olsam farketmezdi.

Tuyleri alma sebebi guzel gorunmek.Bu ugurda kadinlar bazi seyleri gozardi edebilirler,bile bile de olsa. :)

saygilar

Gönderi tarihi:
Okudugum kaynagi hatirlayip bulma imkanim olsaydi mutlaka getirirdim.Ve eger uydurmak isteseydim,bu kadarla sinirli kalmazdi.
leyla24

bende kaşlarını aldıran bir bayanın daha zeki daha cesur olduğunu, beyin damarlarının dahada güçlendiğinin kanıtlandığını okumuştum bir yerlerde.

Bize gore her emir ve yasagin bir hikmeti vardir ve hicbirsey bosuna yaratilmamistir.Tuylerin ozellikle bacak ve yuzdekilerin alinmasi,dinen yuzdeyuz caiz degildir,mekruhtur

ne yani bayanlar bacaklarındaki veya edep yerlerindeki tüyleri, yada koltuk altı tüylerini almıyorlar mı, alıyorlarsa neden alıyorlar ? almıyorlarsa düşünmek bile istemiyorum ...

"Biz insanı en güzel bir şekilde yarattık" ayte mealinden, sadece fiziki güzellik çıkmaz, insanın en büyük özeliği ve en mükemmel özelliği aklıdır..

xlark tades, kaşların gözlerin üzerinde uyumlu bir şekilde bulunmasının sebebinin bir yaratıcı sayesinde olduğunu söyledin.

bende bunu canlı organizmanın kendi tasarımı olduğunu söyledim

yani konumuz ayet meali veya mükemmel olan insanın nasıl meydana geldiği değil

eğer konumuz mükemmel insanın nasıl meydana geldiğiyse başlangıç olarak kaşlar konusunu açmamalıydın.

yai en başından yanlış yaptın

çünkü

tüm olasılıkları değerlendirmek zorundayız. Öyle "bir yaratıcının(tasarımcının) delilidir" deyip, kesin doğrunun bu olduğunu sanmak gerçeği göstermez. Çünkü buradada anlattığım gibi aksinide destekleyen deliller var.

Bir çok olasılığı destekleyen deliller varken, doğru olan bu dur diyemeyiz.

bacaklardaki tüyler sürekli alınıyorken, kel insanlarla gür saçlı insanlar varken, tüyleri köküden aldırmanın bir zararının olduğu kanıtlanmamışken

mükemmel bir tasarımdan bahsemeyiz.

yani kısaca, kaşlar bir tasarımcıyı çağrıştırsada diğer tüyler ve işe yaramaz uzuvlar bunun aksinin gösterir.

Gönderi tarihi:
yani kısaca, kaşlar bir tasarımcıyı çağrıştırsada diğer tüyler ve işe yaramaz uzuvlar bunun aksinin gösterir

Bu kadar yazı boşa mı gitti şimdi..

İşe yaramaz br uzuv yok..

Tüylerde dahil..

Örneklemedik mi bunları..

Kaşaları canlı organizmanın yaptığı teorisini kanıtlayabilir misin..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Kaşları canlı organizmanın yaptığı teorisini kanıtlayabilir misin..
evet

kaşlarından bir tel kopar, yeniden çıktığını gör. Kaşları canlı organimanın yaptığı görülmüş olur

İşe yaramaz bir uzuv yok..

bacaklardaki, koltuk altlarındaki, ensedeki tüyler işe yaramıyor, erekek memeleri, 20 lik dişler, apandis, işe yaramıyor.

Daha doğrusu bir işe yaradığı onlar alındığı zaman deformasyon olmadığından anlaşılmaktadır.

Bu durum kati olarak, tam olarak kanıtlı olarak belirlenmediği için (belkide alındığında daha çok yarar bile sağlayabiliyordur) öyle rastgele işe yaramayan bir uzvumuz yok diyemeyiz, zaten müminlerden başka kimsede inanmaz.

Örneklemedik mi bunları..

gerçeği gösteren bir örnek olmadığı için, kabul etmedik, sürekli belkilerle konuştuğun için sonuç yok.

Sanırım tartışılacak bir durum kalmadı kaç sayfadır.

Ben kendime şu sonucu çıkardım, bu tartışma platformundan

"kaşlar bir tasarımcıyı çağrıştırsada diğer tüyler ve işe yaramaz uzuvlar bunun aksini gösterir"[

Gönderi tarihi:
kaşlarından bir tel kopar, yeniden çıktığını gör. Kaşları canlı organimanın yaptığı görülmüş olur
Bak sevgili Tarafsız önce şunu bir belirleyelim..

Çünkü iki haftadır boşa yazıyor gibiyiz..

Ben organizmanın şuanki çalışma prensibinden bahsetmiyorum..

Bunu daha öncede söyledim, sistem oturtulmuş, sistem yapılmış ve işliyor..

Motor yapılmış marşa basılıyor çalışıyor..

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz..

Ve hala.. "kaşlar bir tasarımcıyı çağrıştırsada diğer tüyler ve işe yaramaz uzuvlar bunun aksini gösterirdsiyorsun..

Fayda yada zararın boyutunu gözetmeksizin hepsini açıkladım..

bacaklardaki, koltuk altlarındaki, ensedeki tüyler işe yaramıyor, erekek memeleri, 20 lik dişler, apandis, işe yaramıyor.

Bu kesin değil, ıspatlanmışta değil..

Gerçekten emekler boşa gidiyor..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Ben kendime şu sonucu çıkardım, bu tartışma platformundan

"kaşlar bir tasarımcıyı çağrıştırsada diğer tüyler ve işe yaramaz uzuvlar bunun aksini gösterir"[

Kaşları canlı organizma yapıyorsa,o canlı organizma üzerindeki bütün diğer organları da canlı organizma yapmıştır di mi? yani sizin mantığınıza göre

Peki o zaman o canlı organizma neden o işe yaramaz diye bahsettiğiniz uzuvları yapmaya gerek duymuştur?

Gönderi tarihi:
Bu kesin değil, ıspatlanmışta değil..
o zaman belli belirsiz şeylerle askıda kalırız, bir adım bile atamayız.

Çünkü bacaklardaki tüyler alınıyor, en önemliside istenmyor, hiçbir kadın (tesettürlüde olsa) kıllı bacak yada kıllı koltukaltı istemez.

durum böyle olunca, kaşlar bir yaratıcının delilidir demeden önce bunları açıklamak şarttır, çünkü aksini gösteriyor.

burada akıllı bilgili ve tecrübeli insanlarla konuşuyorsun (sende öylesin tabi)

yoldan geçen ilkokul bile okumamış 80 yaşındaki hatice nineyle yada mehmet amcayla konuşmuyorsun

sen o tüylerin bir yararı vardır deyince hiçbirşey açıklamış olmazsın

çünkü

bende sana derimki o tüylerin alınmasının bilmediğimiz bir çok yararı olabilir

ne olur o zaman !!!

bütün buradaki emeklerin boşa gider

Kaşları canlı organizma yapıyorsa,o canlı organizma üzerindeki bütün diğer organları da canlı organizma yapmıştır di mi? yani sizin mantığınıza göre

hayır lilac

yanlış anlıyorsun, ben sadece kaşlar ve diğer tüylerden bahsediyorum, sonuçta midenizi söküp aldığımızda canlı organizma yeni bir mide yapamaz, ama tüylerinizi aldığımızda rahatlıkla yeni tüy yapar. Kaşlar ve tüyler dışındaki oluşumlar ayrı konu biz bu başlıkta onları tartışmıyoruz. Onlar evrimin konusu.

Peki o zaman o canlı organizma neden o işe yaramaz diye bahsettiğiniz uzuvları yapmaya gerek duymuştur?

bu burada defalarca yazıldı, diğer sayfaları okumanı öneririm

Gönderi tarihi:
o zaman belli belirsiz şeylerle askıda kalırız, bir adım bile atamayız.
Evet bunu önce kendine söylemelisin..

Ya varsa, ya yoksa, ya tersiyse gibi aşırı şüpelerle bir sonuca ulaşmak mümkün değildir..

Dedimya 2*2 nin 4 olduğundan bile şüpelenenler var...

durum böyle olunca, kaşlar bir yaratıcının delilidir demeden önce bunları açıklamak şarttır, çünkü aksini gösteriyor.

Açıkladım okumadın mı..?

Kendi kendine olamayacağına göre geriye yaratıcı seçeneği kalıyor..

sen o tüylerin bir yararı vardır deyince hiçbirşey açıklamış olmazsın

çünkü

bende sana derimki o tüylerin alınmasının bilmediğimiz bir çok yararı olabilir

Bak buna bile belki onuncu cevabım, neden tekrar tekrar başa dönüyorusun..

Zarar ve faydadan bahsettim..

Tekrar yazıyorum inşallah bu kez boşa gitmez..

Vücudumuza tırnak ve el ayası haricinde hemen hemen her bölgede tüy vardı bazı tüyler kalın, bazıları tırtırlı bazıları ince bazıları mikroskopiktir..

Derinin hava alması, terlemenin düzenli olması, dış etkenlerle sürtünme ve aşınmaya karşı, sıcak yada soğuğa karşı gibi faydaları vardır..

Ha.. tüy olmassa ölürmüyüz hayır..

Ama sen her zararı ölümle eş tutarsan yada kel insnlarda yaşayabiliyorlar, kaşsız insanlarda yaşayabiliyorlar dersen elbette yazdıklarım BOŞA GİDER......

Sana faydadan bahsediyorum..!

Faydası var ki yaratılmış..

Yine nedir faydası diye sorarsan üç-dört satır yukarıyı tekrar oku..

Zarar ise kişiye göre değişir..

Hiç zarar görmdiğinide hissedebilir insan ama faydanın farkında değildir bir zamanlar yada hiç bir zaman kaşlı ve saçlı olmamış olabilir..

Bu konuda sana verdiğim cevapların sonuncusunu yazdım, çünkü yazdıklarımı daha önce okumamış olman beni yoruyor, her defasında aynı şeyleri yazmak durumunda kalıyorum..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Bak buna bile belki onuncu cevabım, neden tekrar tekrar başa dönüyorusun..
ben öyle bir şey yapmıyorum, sen onuncu cevabı verdiysen bende o kadar cevap vermişimdir.

Derinin hava alması, terlemenin düzenli olması, dış etkenlerle sürtünme ve aşınmaya karşı, sıcak yada soğuğa karşı gibi faydaları vardır..

tamam işte, bende diyorum ki canlı organizma kendini bunlardan korumak için tüy geliştirmiştir. Zamanla işe ihtiyaç duyulmayan tüyler yok olma sürecine girmiştir ama bu bir insanın takip edemeyeceği kadar uzun bir süredir. Örneğin kaşlarımıza hala ihtiyaç duyarken, koltukaltı tüylerine ihtiyaç duymayabiliriz. İnsan sürekli kendini ortama göre geliştiriyor

bunda bir problem yokki

Ama sen her zararı ölümle eş tutarsan yada kel insnlarda yaşayabiliyorlar, kaşsız insanlarda yaşayabiliyorlar dersen elbette yazdıklarım BOŞA GİDER......
peki şöyle yazayım o zaman, boşa gitmesin

kaşsız ve kel insanlarda rahatsız edici bir sağlık porblemi olmadan yaşayabilirler, kaşlı ve saçlı insanlarda.

Sana faydadan bahsediyorum..!

Faydası var ki yaratılmış..

Bende sana diyorumki bacaklardaki tüylerin veya koltuk altındaki hatta ensedeki tüylerin bir yararı görülmemiştir. Hatta alındığında stresi yok etme anlamında bir faydası vardır. İnsan kendini daha rahat hisseder.

Bacaklarındaki tüyleri aldıran bir insan terden veya soğuktan ortaya çıkan bir problem yaşamazl. Çünkü o tüyler maymunlardaki gibi sık sık değiller.

Bu konuda sana verdiğim cevapların sonuncusunu yazdım, çünkü yazdıklarımı daha önce okumamış olman beni yoruyor, her defasında aynı şeyleri yazmak durumunda kalıyorum..

okumadıysam alıntı yaptığım yazılarını kim yapıştırıyor buraya sürekli

dikkat edersen bende sana aynı şeyleri yazmak zorunda kalıyorum

o zaman şöyle bir sonuç çıkaralım

Senin dediğine göre "vücudumuzdaki tüylerin hepsi mükemmel bir tasarıma bağlı olarak, kendi kendine olamayacağı için Yaratıcının delilidir"

Benim dediğime göre " "kaşlar bir tasarımcıyı çağrıştırsada diğer tüyler ve işe yaramaz uzuvlar bunun aksini gösterir"

bizi okuyanlarda bu sonuç cümlelerinin açılımlarını ve detaylarını bu ve önceki sayfalardan okusunlar.

çünkü herşeyi tartışmış olduk, bütün bilgilerimizi burada belirttik hemen hemen

kime faydalı olduysak ne mutlu bize

saygılar.

Gönderi tarihi:

Şimdi kendi tespitlerimi yazacağım..

Saç, kaş, bıyık gibi görsellik yada daha başka amaçlarla var olan tüyler dışındaki tüylerin amaçları;

1- Sürtünmeyi önleyerek, kızarıklık alerjji ve pişikliği önlemek..

2- Hayvanlarınki kadar olmasada azda olsa soğuk ve sıcak dengesini ayarlamak..

3- Derinin hava alabilmesi için, deri gözeneklerinin tıkanmaması için, daima hareketli halde bir açıcı görevinde bulunmak..

Şimdi bu üç maddeyi yazdım..

Zararlaı konusunda ise..;

Kel ve kaşsızlar zarar görmüyor desende o senin fikrin, kel ve kaşsız birine sorsanda belki zarar görmüyorum diyebilir, bu onun mutlak zarar görmediğini göstermez, belki bu durumundan rahatsızdır ama söylemiyordur..

Yada zararın farkında değildir..

Yada zarar önemsenmeyecek kadar küçüktür..

Çünkü faydalı olan her şeyin yokluğu eksikliktir..

Bu genel bir kanundur, buna mantıklı bir insan aksi bir cevap veremez..

Tekrar ediyorum faydalı olan şeylerin birisinin yada bir kaçının yokluğu eksikliktir, adı üstünde faydalıdır..

Eksikliğinin boyutu büyükte olabilir küçükte ama gerçeği değiştirmez..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
1- Sürtünmeyi önleyerek, kızarıklık alerjji ve pişikliği önlemek..
canlı organizma kendini dış etkenlerden korumak için tüy çıkarmıştır, yaratıcının delili değildir.

bacaklarındaki yada koltuk altlarındaki tüyleri aldırmak insanda pişikliğe ve kızarıklığa yol açmaz. Onun nedeni daha başkadır.

2- Hayvanlarınki kadar olmasada azda olsa soğuk ve sıcak dengesini ayarlamak..

canlı organizma kendini dış etkenlerden korumak ve vücudu dengede tutmak için tüy çıkarmıştır, yaratıcının delili değildir.

soğuk sıcak dengesini ayarlayan organizmadır, bunuda ter atarak yapar

3- Derinin hava alabilmesi için, deri gözeneklerinin tıkanmaması için, daima hareketli halde bir açıcı görevinde bulunmak..
canlı organizma kendini dış etkenlerden korumak ve vücudu dengede tutmak için tüy çıkarmıştır, yaratıcının delili değildir.

bir çok insan kösedir, vücudunda çok tüy olan insanlara göre farklı bir bilinen zararları yoktur.

kadınların vücudundaki tüy oranıyla, erkeğin vücudundaki tüy oranı birbirinden çok farklıdır.

ama tüy konusundal birbirileriyle ilgili sağlık problemleri yoktur.

Ayrıca kadınlar bir çok yerdeki tüylerini aldırırlar

tüyleri olmayan bu gibi örneklerin, deneklerin, tüylerini aldırdıklarından dolayı bir rahatsızlık hissettikleri bilgisi yoktur.

çünkü zaten rahatsızlık hissettikleri için aldırırlar.

Kel ve kaşsızlar zarar görmüyor desende o senin fikrin, kel ve kaşsız birine sorsanda belki zarar görmüyorum diyebilir, bu onun mutlak zarar görmediğini göstermez, belki bu durumundan rahatsızdır ama söylemiyordur..
kel ve kaşsız insan tabiki estetik olarak kendinden rahatsızdır

bırak kel ve kaşsız insanı, köse insanlar bile sağlık olarak bir zarar görmüyorlar.

Hatta bu durumdan yarar görüyorlarsa bile söylemiyorlardır. (senin bilipte söylemiyorlar mantığına göre konuştum)

Tekrar ediyorum faydalı olan şeylerin birisinin yada bir kaçının yokluğu eksikliktir, adı üstünde faydalıdır..

Eksikliğinin boyutu büyükte olabilir küçükte ama gerçeği değiştirmez..

o zaman kadınların tüylerini almaması gerekiyor, faydalı olan bir şey eksiklikse, Kadınların hemen hemen hepsi tüylerini aldırmaktan vazgeçsinler

diyeceğim ama diyemiyorum

çünkü tüylerin eksikliği, bilinmeyen yararlarda getiriyor olabilir.

xlark tades, ben konuyu noktalamaya çalıştım, hemde kendimi ve seni haklı göstermeden

okuyucular düşünsünler dedim

ama sanırım kabul etmedin

o zaman tartışmaya devam etmek zorunda kalacağım

belki birkaç yeni fikir daha üretirim bu konuda, tartışa tartışa

Gönderi tarihi:

Bana göre organizmanın aklı yoktur..

Bana göre bir sakınca yok günlerce tartışabilirim..

Bana tüylerini aldıran kadınlardan bahsediyorsun..

Faydasına rağmen aldıramaz mı..?

Lütfen acele etmeden teferruatlıca düşünerek yazaılım, her ikimizde..

Sayfa doldurmaktan öte geçemicez bu gidişle..

Ve bence konuyu biraz toparlayalım..

Toparlamak açısından sana bir tek soru soruyorum..

Yanlız çok kısa cevap ver lütfen..

Tüyler faydalı mıdır faydasız mıdır..?

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Tüyler faydalı mıdır faydasız mıdır..?
hepsini kapsayacak bir cevap veremem, küçükte olsa, faydalı olan tüylerde var, ama faydası olmayan tüylerin oranı daha büyük.

zaten bunu tartıştığımız için buralara kadar geldik

yine aynı tartışmayı yapmaya gerek yok sanırım

sonuçta, ben hedef kitlem adına gerekli açıklamaları yaptım

Bana tüylerini aldıran kadınlardan bahsediyorsun..

Faydasına rağmen aldıramaz mı..?

hayır aldıramaz, faydası olan şey neden aldırılsınki

bir rahatsızlığını görüyorki aldırıyor.

erkekelerde koltuk altlarını traş etmek zorunda, çünkü kötü koku bakteri falan tüylerin içinde yaşar, demekki faydalı değilmiş, yada zararı, faydasından daha büyüktür.

zararı faydasından daha büyüktür dedimde aklıma geldi.

bayanların bacaklarındaki tüylerin bir yararı olsa bile (ki yok) zararı faydasından daha büyüktür. Çünkü insan içine bile çıkılmaz, erkek gibi bacaklar olurmu hiç, insan o bacaklarla depresyona girer bence. Hangi koca karısının kıllı bacaklı olmasını ister ki, şaşarım onlara (ki eminim öyle kimseler azda olsa vardır 6 milyar insan içinde)

koltuk altı tüyleri ise faydası varsa bile (ki yok) zararı daha büyüktür, pis koku ve bakterileri düşünürsek.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.