Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk, Tesla hisselerinin 3,6 milyar dolarlık yeni bir dilimini daha sattı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk, Tesla hisselerinin 3,6 milyar dolarlık yeni bir dilimini daha sattı

Elon Musk, dünyanın en zengin adamı unvanını Fransız Bernard Arnault'ya kaptırdığı aynı hafta Tesla'nın 3,6 milyar dolarlık hissesini daha sattı.

AA15jcVg.img?w=768&h=461&m=6&x=313&y=171

Düzenleyici bir dosyalamada ortaya çıkan elden çıkarma, Musk'ın bu yıl elektrikli otomobil üreticisindeki hisselerinin satışından elde ettiği toplam tutarı 20 milyar doların üzerine çıkardı.

Tesla CEO'su, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alması için fon topluyor, ancak başvuruda bu hafta Pazartesi ve Çarşamba günleri arasında 22 milyon hissenin satışı için bir amaç belirtilmedi.

Milyarderlerin servetini izleyen Forbes ve Bloomberg, bu hafta, lüks grup LVMH'nin CEO'su Arnault tarafından geçilen Musk'ın artık dünyanın en zengin adamı olmadığını bildirdi. Bloomberg'e göre Musk 161 milyar dolar, Louis Vuitton ve Dom Pérignon gibi markalara başkanlık eden Arnault ise 172 milyar dolar değerinde.

Musk'ın serveti, geçen hafta Arnault'un en üst sırayı ele geçirmeden önce kısa bir süre için altına düştü, ancak bu hafta tekrar kaybetti. Veri sağlayıcı Refinitiv'e göre Musk'ın servetinin büyük bir kısmı, büyük ölçüde %13'ten fazla hisseye sahip olduğu Tesla'daki hisselerle temsil ediliyor.

Tesla'nın hisse senedi fiyatı bu yıl yarıya indi, düşük performans gösteren otomobil üreticileri ve bu yıl yaklaşık %30 düşen daha geniş teknoloji ağırlıklı Nasdaq.

VerityData'ya göre Musk, bu yıl 23 Kasım'a kadar 72,2 milyon Tesla hissesini hisse başına ortalama 268 dolardan satarak vergi öncesi 19,4 milyar dolar gelir elde etti. Bu haftaki satışlar, bu toplamı yaklaşık 23 milyar dolara çıkaracaktı.

Musk, Ekim ayında Twitter'ı satın almak için kendi parasının 20 milyar dolarından fazlasını, ortaklarından 7,1 milyar doları ve sosyal medya platformundaki mevcut hissesinden yaklaşık 4 milyar doları harcadı.

Bununla birlikte, kendisine 150 milyar dolara kadar değer biçebilecek bir hisse arzı için görüşmelerde bulunduğu bildirilen roket şirketi SpaceX de dahil olmak üzere diğer değerli işletmeleri de kontrol ediyor.

Twitter, Tesla ve SpaceX'in yanı sıra Musk'ın diğer iş kaygıları arasında tünel açma şirketi Boring Company ve insan beynini bilgisayarlara bağlamak için arayüzler geliştiren bir girişim olan Neuralink yer alıyor.

Kaynak: The Guardian

elon-6083103.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.