Misafir ipek Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 Daima düşünceliydi Susması konuşmasından uzun sürerdi. Lüzumsuz yere konuşmazdı. Konuştuğunda ne fazla, ne de eksik söz kullanırdı. Dünya işleri için kızmazdı. Kendi şahsı için asla öfkelenmez ve öç almazdı. Kötü söz söylemezdi. Affediciliği tabii idi, intikam almazdı. Düşmanlarını affetmekle kalmaz, onlara şeref ve değer de verirdi. Kimseyle çekişmezdi. Çok konuşmazdı. Boş şeylerle uğraşmazdı. Umanı umutsuzluğa düşürmezdi. Hoşlanmadığı bir şey hakkında susardı. Hiç kimseyi ne yüzüne karşı, ne de arkasından kınamaz ve ayıplamazdı. Kimsenin kusurunu araştırmazdı. Kimseye hakkında hayırlı olmayan sözü söylemezdi. Yanında en son konuşanı ilk önce konuşan gibi dikkatle dinlerdi. Her zaman ağırbaşlıydı. Konuşurken çevresindekileri kuşatırdı. Kelimeleri parıldayan inci dizileri gibi tatlı ve berraktı. Yürürken ayaklarını yerden canlıca kaldırır, iki yanına salınmazdı. Adımlarını geniş atar, yüksek bir yerden iner gibi öne doğru eğilirdi. Vakar ve sükunetle rahatça yürürdü. Kapısına yardım için gelen kimseyi geri çevirmezdi. Dostlarına şöyle derdi: Dünyada garip bir kimse, yahut bir yolcu gibi ol. Her zaman hüzünlü, fakat mütebessim bir haletle dururdu. Âdet üzere sarf edilen hiçbir kötü sözü ağzına almamıştı. Sıkıntılı hallerinde kabalaşmaz, bağırmazdı. Fakirlerle birlikte yerdi; öyle ki onlardan ayırt edilmezdi. Sade kıyafetler giyer, gösterişten hoşlanmazdı. Konuşurken yüzünü başka tarafa çevirmezdi. Bulunduğu mecliste ayrıcalıklı bir yere oturmazdı. Sabahları evinden çıkarken şöyle derdi: İlahi, doğru yoldan sapmaktan ve saptırılmaktan, kanmaktan ve kandırılmaktan, haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan, saygısızlık etmekten ve saygısızlık edilmekten sana sığınırım. Sıradan değildi. Ama sıradan insanlar gibi yaşardı Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Daima düşünceliydi Susması konuşmasından uzun sürerdi. Lüzumsuz yere konuşmazdı. Konuştuğunda ne fazla, ne de eksik söz kullanırdı. Dünya işleri için kızmazdı. Kendi şahsı için asla öfkelenmez ve öç almazdı. Kötü söz söylemezdi. Affediciliği tabii idi, intikam almazdı. Düşmanlarını affetmekle kalmaz, onlara şeref ve değer de verirdi. Kimseyle çekişmezdi. Çok konuşmazdı. Boş şeylerle uğraşmazdı. Umanı umutsuzluğa düşürmezdi. Hoşlanmadığı bir şey hakkında susardı. Hiç kimseyi ne yüzüne karşı, ne de arkasından kınamaz ve ayıplamazdı. Kimsenin kusurunu araştırmazdı. Kimseye hakkında hayırlı olmayan sözü söylemezdi. Yanında en son konuşanı ilk önce konuşan gibi dikkatle dinlerdi. Her zaman ağırbaşlıydı. Konuşurken çevresindekileri kuşatırdı. Kelimeleri parıldayan inci dizileri gibi tatlı ve berraktı. Yürürken ayaklarını yerden canlıca kaldırır, iki yanına salınmazdı. Adımlarını geniş atar, yüksek bir yerden iner gibi öne doğru eğilirdi. Vakar ve sükunetle rahatça yürürdü. Kapısına yardım için gelen kimseyi geri çevirmezdi. Dostlarına şöyle derdi: Dünyada garip bir kimse, yahut bir yolcu gibi ol. Her zaman hüzünlü, fakat mütebessim bir haletle dururdu. Âdet üzere sarf edilen hiçbir kötü sözü ağzına almamıştı. Sıkıntılı hallerinde kabalaşmaz, bağırmazdı. Fakirlerle birlikte yerdi; öyle ki onlardan ayırt edilmezdi. Sade kıyafetler giyer, gösterişten hoşlanmazdı. Konuşurken yüzünü başka tarafa çevirmezdi. Bulunduğu mecliste ayrıcalıklı bir yere oturmazdı. Sabahları evinden çıkarken şöyle derdi: İlahi, doğru yoldan sapmaktan ve saptırılmaktan, kanmaktan ve kandırılmaktan, haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan, saygısızlık etmekten ve saygısızlık edilmekten sana sığınırım. Sıradan değildi. Ama sıradan insanlar gibi yaşardı Çünkü o Peygamberdi...........Aslında hepimizin dostu o. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Çünkü o Peygamberdi...........Aslında hepimizin dostu o. Teşekkür ederim Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Asıl bunu görmemizi sağladınız için ben teşekkür ederim.. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Asıl bunu görmemizi sağladınız için ben teşekkür ederim.. rıca ederim Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2008 yav bak bu cok hosuma gıttı ha guzle olmus her ne kadar burada olmasanda ıpek tesekkur ederım Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 4 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2009 Ben sıkıcı buldum. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 4 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2009 Benim boyle dostum var halende var arada bir isten gucten fazla gorusemezsekte birbirimizi aradigimizda hemen sakayla karisik sitemlerle konusuruz.. artik dostan daha cok kardes gibiyiz bir birimize her nekadar komsu desekte, biraz uyuz biraz catlak komsuyuzdur ama cok sevdigim dostumdur.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.