Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSLAM ÜLKELERİNİN EKONOMİK VE BİLİMSEL ÜRETİMDEKİ GERİLİKLERİNİN SEBEBİ NEDİR

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

dostlar,dünyada 200 ün üzerinde ülke var.ekonomik gelişmişlik göstergeleri açısından küçük bir araştırma yaparsanız,en alt sıraların ve en kötü kriterlere sahip ülkelerin genelde islam ülkeleri olduğunu görürsünüz.nedir bu kriterler kişi başına düşen milli gelir,ortalama eğitim düzeyi,doktor ve hasta yatak sayısı,temizlik ve kişisel bakım ürünlerinin tüketim miktarı,elektrik üretimi,internet kullanımı,işsizlik oranları,otomobil sayısı vs vs .( bazı ülkelerin petrol zengini olmasıda bu sıralamaları pek değiştirmiyor aslında) bu durum raslantısalmıdır,başka sebebleride varmıdır.dikkat çekici bir başka konuda müslümanların pek fazla demokratik yönetim tarzını benimsememeleri, genellikle monarşiyi tercih ediyorlar. dier bir konuda son 500 senedir islam toplumlarının dünyadaki teknolojik ilerlemeye olan katkısı acaba nedir.tıpta,mühendislik bilimlerinin tamamında,genetik biliminde,uçak ve uzay sanayiinde.geçtiğimiz günlerde diş doktoruna gitmek zorunda kaldım.dişçi koltuğunda sıemens yazıyordu.doktorumun yazdığı ilaçta bayer fabrikalarında üretilmiş.şu an yazdığım bilgisayarda hp,sahi şu internet ve bilgisayarda insanların hayatını ne kadar kolaylaştırdı değilmi.velhasılı insanların ortak kullanımına sunulan hangi icat ve yeniliğin sahibi bu ülkelerde yaşayanlar.fark neden bu kadar açıldı.özellikle laikliği reddeden,demokrasiye burun kıvıran,(ama ortaya herhangi bir alternatif yönetim biçimi tarifide sunamayan) hatta ülkemizi işgalden kurtarıp bizlere sunan kadroları ama açık açık bazende kinayeli olarak aşağlıyan,hakaret eden atatürk e bile zübeydenin oğlu diye hitap eden kişiler bu konulardaki düşüncelerini lütfedip bizlerle paylaşırlarsa çok sevinicem

Gönderi tarihi:

Sayın denizz, soru sorarken neden sadece bir başlık açmakla yetinmiyor da, soruya cevap verecekleri kategorize ediyorsunuz anlamıyorum. Başka bir konu başlığı açarken de aynı şeyi yaptınız. Soruya soru ile karşılık vermek ihtiyacı duyuyorum.

Sizin deyiminizle ''laikliği reddeden,demokrasiye burun kıvıran'' , fakat Atatürk'ü sevenler de bu soruya cevap verebilirler mi?

Laiklik bir yönetim şeklidir, kişiler değil devlet laiktir. Ben şahsen müslüman olmakla başka inançlara saygılı davranıyorum zaten. Demokrasi derseniz en az 5-6 tane birbiriyle alakası olmayan demokrasi şekli sayabilirim size. Şu anda uygulanan (seçim sistemiyle ilgili) bölümü beni tatmin etmiyor. İnsan haklarıyla ilgili demokratlıktan bahsederseniz, müslümanlar bu kurala zaten bağlı olmak durumundadırlar. Yani İslam dininin demokrasinin özüyle bir problemi yoktur. Atatürk derseniz, bir çok samimi müslümanın yanında Atatürk'e kötü laf etmeniz mümkün değildir. Karşı çıkılan O değil, günümüzün Atatürkçü geçinenleridir.

Bu durumda, sınırlamalarınızı kaldırırsanız sorunuza cevap verecek daha fazla forum üyesi olacaktır diye düşünmekteyim.

Gönderi tarihi:

tersinden bende size sormak istiyorum.

saydıgınız 200 ülkede sizin ekonomik ve bilimsel gelişmişlik manasında kaç ülke var, ya da şöyle sormak daha uygun ; gelişememiş kaç ülke var.

Birde İslam ülkelerinde dediginiz için, diger ülkeleri geçiyorum bizim ülkemizden bahsedelim ve

Ekonomiye hakim büyük sermaye sahiplerinin ve üniversite mantıgını İslam ile nasıl bagdaştırabildiginizi merak ediyorum.

sorun nerde biliyormusunuz, sorun herhangi bir insan ve kültürün inandıgı degerlerden ziyade 'gelişmişlik' olarak kabul görmüş düşüncelerin dünya ve insan toplumuna bakışında yatmaktadır.

Gönderi tarihi:
Sayın denizz, soru sorarken neden sadece bir başlık açmakla yetinmiyor da, soruya cevap verecekleri kategorize ediyorsunuz anlamıyorum. Başka bir konu başlığı açarken de aynı şeyi yaptınız. Soruya soru ile karşılık vermek ihtiyacı duyuyorum.

Sizin deyiminizle ''laikliği reddeden,demokrasiye burun kıvıran'' , fakat Atatürk'ü sevenler de bu soruya cevap verebilirler mi?

Laiklik bir yönetim şeklidir, kişiler değil devlet laiktir. Ben şahsen müslüman olmakla başka inançlara saygılı davranıyorum zaten. Demokrasi derseniz en az 5-6 tane birbiriyle alakası olmayan demokrasi şekli sayabilirim size. Şu anda uygulanan (seçim sistemiyle ilgili) bölümü beni tatmin etmiyor. İnsan haklarıyla ilgili demokratlıktan bahsederseniz, müslümanlar bu kurala zaten bağlı olmak durumundadırlar. Yani İslam dininin demokrasinin özüyle bir problemi yoktur. Atatürk derseniz, bir çok samimi müslümanın yanında Atatürk'e kötü laf etmeniz mümkün değildir. Karşı çıkılan O değil, günümüzün Atatürkçü geçinenleridir.

Bu durumda, sınırlamalarınızı kaldırırsanız sorunuza cevap verecek daha fazla forum üyesi olacaktır diye düşünmekteyim.

trevize arkadaşım, bahsettiğin başka bir başlıktaki soruyu sanırım yanlış anlamışsın.buradaki başlıktaki sorular ise son derece açık ve anlaşılabilir diye düşünüyorum.altındaki iletide ayrıntılara girmiştim.nüfusu ve tarihi müslüman olan ülkelerin ekonomik gelişmişlik açısından neden gerilerde olduklarını irdeliyorum matematik ve istatistik diye bir bilim varsa bu yadsınmaz bir gerçek.bu durumun raslantısalmı eğer değilse nedenlerini soruyorum .ayrıca bu ülke halklarının yönetim biçimi olarak genellikle totaliter ve monarşik (mevcut duruma bakarak) rejimleri tercih ettiklerini yazımda bir tespit olarak belirttim.yine müslüman ülke toplumlarının son 500 yılda hayatımızı kolaylaştıran hangi bilimsel buluşlara imza attıklarını dünya halklarının mevcut teknolojik düzeyine yaptıkları katkıları konu etim.dileyen herkez bu konularla ilgili istediği her şeyi yazabilir.benimcevap vericekleri kategorize etmem sözkonusu dahi olamaz ayrıca forum kurallarıda buna müsaait değil sizde biliyorsunuz.ama özellikle laiklik ve demokrasi kavramlarını reddeden ve islami vurgulamaları yoğun kişilerin bu konularla ilgili cevaplarını ayrıca merak ettiğimi belirteyim. yeterki konuların etrafında dönülmesin,özünden uzaklaştırılmasın.bana yönelttiğiniz sorunun ise asıl konuyla hiç bir alakası yok.

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

değerli dostlar.nüfusunun çoğunluğu müslüman olan ülkeler içerisinde,ideal demokratik rejim şartlarına en yakın ülke olan.petrol zengini olmadan dünyanın 21 nci büyük ekonomisini yaratan.bilim,sanat ve sporda söz sahibi bir ülke olmamızı,atatürk,e ve demokratik laik cumhuriyetimize borçluyuz.cumhuriyet kültürünü beğenmeyen arkadaşlar, alternatiflerini söyleyebiliyormu sizce.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.