Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 arkadaşlar biraz geyik olabilir ama yinede soracağım kafa ile baş aynı şeymidir eğer aynıysa neden kafamızda tasarlarızda başımızda değil neden olaylar hep kafamıza değilde başımıza gelir Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 bence bunlar kalıplaşmış sözlerdir..... bu yüzden baş yerine kafa kullansak garibize gider... Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 bence bunlar kalıplaşmış sözlerdir.....bu yüzden baş yerine kafa kullansak garibize gider... benim sorduğum baş ile kafa aynı anlamımı taşıyor. ilgine teşekkür ederim. ben ce aynı anlam taşıyor örnek:yarışı baş başa bitirdiler yarışı kafa kafaya bitirdiler.deyince aynı şeyden bahsedildiğini anlıyoruz. peki bunlar neden aynı anlama gelmiyor. başı bozuk-kafası bozuk kafaya taktı-başına taktı kafayı çekti-başı çekti Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 yalnız o söylediklerin deyim ve deyimler çok uzun süredir söylenegelen şeyler olduğu için farklı şekilde söylendiklerinde anlam bozukluğu olur. baş; öndelik/önderlik/ilklik anlamlarında da kullanılabilir ama kafa kullanılmaz Türkçede kullanımları açısından farklı sanırsam Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 yalnız o söylediklerin deyim ve deyimler çok uzun süredir söylenegelen şeyler olduğu için farklı şekilde söylendiklerinde anlam bozukluğu olur. baş; öndelik/önderlik/ilklik anlamlarında da kullanılabilir ama kafa kullanılmaz Türkçede kullanımları açısından farklı sanırsam bende onu diyorum kullanımları farklı gibi görünsede aynı anlama gelen yüzlerce örneği var mesela baş/önderlik/ilklik/önde olma durumu iken baş ağrısı/vucuttaki bir organ oluyor. argoda kafa atmak/tos vurmak olurken aynı argoda/taksiciler aracını kafaya çeker./yani başa... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.