Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Koşer Tuzu Nedir ve Sofra Tuzundan Farkı Nedir?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Koşer Tuzu Nedir ve Sofra Tuzundan Farkı Nedir?

Akşam yemeği için bir tarif bulduysanız, ancak malzemeleri taradıktan sonra, kaşer tuzu listelendiğini görüyorsanız ve hiç yoksa, panik yapmayın. Profesyonel bir şefe göre koşer tuzunu bu kadar özel yapan şey hakkında bilmeniz gereken her şey için okumaya devam edin. Ayrıca, sofra tuzu yerine koşer tuzu kullanmayı öğrenin.

Best-Kosher-Salt.webp

Koşer tuzu nedir?

Koşer tuzu, daha iri taneli, katkısız bir tuzdur. Markaya ve buharlaşma sürecine bağlı olarak, gözleriniz boyutlarını görebilecek kadar iyiyse, koşer tuz kristalleri pul pul veya neredeyse elmas şeklinde olabilir. Koşer tuzu, iyot (sodyum iyodür) veya daha küçük taneli sofra tuzu gibi topaklanma önleyici maddeler içermez.

Koşer tuzu koşer mi?

Adına rağmen, tüm koşer tuzları, Yahudi diyet kurallarına göre aslında koşer değildir. Koşer olan gıda maddeleri bu şekilde etiketlenecektir, ancak onaylamak için Ortodoks Birliği Koşer web sitesinde hızlı bir arama da yapabilirsiniz.

Koşer tuzu adı, Yahudi koşer geleneği veya kaşruttan gelir. Koşer yönergelerinde kan içeren et yemeye izin verilmediğinden, koşer işlemi geliştirilmiştir. İri tuz, sofra tuzundan daha eşit bir şekilde kaplanır ve etten kan çekmek için tuz kullanıldığında daha etkili olur.

Neden bu kadar çok şef buna yemin ediyor?

Peki, koşer tuzu neden tariflerde bu kadar yaygın olarak bulunur ve neden bu kadar çok şef bunun üzerine yemin eder? Mutfak Eğitimi Enstitüsü'nde Çevrimiçi Mutfak Sanatları ve Yemek Operasyonlarının baş şefi olan Shawn Matijevich, bunun için birkaç neden sunuyor:

"Çünkü temiz bir tada sahip ve 'tutması' kolay. Sofra tuzundaki iyodür ona çok küçük miktarlarda bile kesinlikle tadabileceğim bir tat verir.Koşer tuzunda genellikle iyodür yoktur ve iyi şeylerde başka kimyasallar da yoktur.Bu esas olarak tuzun dokunsal hissi. sofra tuzuna karşı. Eğer bir şefin bir şeyin üzerine tuz serptiğini gördüyseniz, bu fikri anlayabilirsiniz."

Daha büyük tanecikleri ayrıca salınan tuzun nasıl dağıldığı üzerinde daha fazla kontrol sağlar ve tekrar tekrar koşer tuzu kullandığınızda tuttuğunuz tuz miktarı hakkında bir fikir edinirsiniz.

Koşer tuzu sofra tuzundan nasıl farklıdır?

Sofra tuzu dokuda tipik olarak çok incedir ve hızla çözülür. Genellikle koşer tuzu olmayan sodyum iyodür ile takviye edilir. Sofra tuzundaki topaklanmayı önleyici katkı maddeleri, özellikle tatlı bir tarifte veya fırınlanmış bir üründe kullanıldığında ağzınızda hoş olmayan bir tat bırakabilir. Ancak bazı kişiler bu kalıcı tadı algılayamayabilir.

Tariflerde sofra tuzunu koşer tuzuyla değiştirebilir miyim?

Evde koşer tuzunuz yoksa ancak tarifiniz bunu gerektiriyorsa, küçük bir değişiklikle sofra tuzu kullanarak kendinize bir bakkal koşusu veya teslimat siparişi kaydedebilirsiniz.

Matijevich, "ilk başta tarifin gerektirdiğinden daha azını ve ardından yukarı doğru ilerlemeyi; farklı kristal şekli ve iyodür nedeniyle, sofra tuzu biraz 'tuzlu'' eklemenizi önerir. İnsanlar bunu algılasalar bile sadece küçük bir fark var. Bazıları bu farkı tadamam gerektiğini söyleyebilir, ama yapabilirim."

Genellikle, koşer tuzu yerine sofra tuzu kullanırken, bunun yaklaşık yarısını kullanın. Tuzlu yemekler için, pişirirken tadın ve daha fazla tuz eklemeniz gerekiyorsa yapabilirsiniz. Pişirme yapıyorsanız, daha fazla tuz gerekip gerekmediğini belirlemek için hamurun veya biraz hamurun tadına bakabilirsiniz. Daha fazla tuz eklemek kolaydır, ancak eklendikten sonra bir tariften çıkarmak imkansızdır.

Pişirme için koşer tuzu kullanabilir miyim?

Koşer tuzu daha kaba olduğu için, bazı fırıncılar, daha küçük olduğundan ve unlu mamullerde daha eşit bir şekilde çözülebildiğinden, tariflerde ince deniz tuzu veya sofra tuzu ister. Matijevich, koşer tuzu ile pişirme sırasında ortaya çıkabilecek ikinci bir soruna dikkat çekti: "Bazen bir tarif, kuru malzemeleri birlikte elemenizi gerektirir ve genellikle tuz elek içinde sıkışıp kalır." Bununla birlikte, hızlı bir çözüm var, "tuz hariç her şeyi birlikte eleyin ve ardından karıştırın."

Sonuç olarak

Koşer tuzu mutfağınız için değerli bir katkıdır ve birçok tarifte kullanılabilir, özellikle de tarif kaba tuz gerektiriyorsa. Koşer tuzu yerine sofra tuzu kullanılabilir, ancak bu ikame ideal olmayabilir. Sadece sofra tuzunun koşer tuzundan daha tuzlu olduğunu unutmayın.

Kaynak: EatingWell

salt-6728600.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.