Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Oğlum ehsan! Ana heyran nasılsın? Ne haldasan? Biz seni aramasah, sormasah, Sen bizi ne arisan, ne de sorisan; Sen ne hersiz bir evlatmısan! Bemirad olmiyasan, Hahin kizinan gezisen dolaşisan? Edemisen anana mektup yazasan Heç Allah'tan korhmisan bizi merahta birahisan Dünegin arkadaşın Hüsen gelmişti Ankara'dan Getmişem sağlık haberin ondan almışam Seni belediye otobozunda görmiş bir kıznan Sözlüm diye bahsetmişsen o kızdan Birde yüzüg tahmişsan barmagan Niye olgum sen anasiz kalmişsan Sansahan evlenmaga kalhmişsan? Hüsen'e dedimki; "—Hüsen! Hele birez kızı anlat" Dedi ki: "—Ne anlatayım diyaza, ay parçası bemırad Gülende güller açi, Agliyanda incinen mercan saçi. Bele güzel ne görülmiş, ne duyulmuş, Hak teala öz nurundan yaratmış." Ehsan! Niye sen herif olmuşsan, Böyükleren danışmadan evlenmega kahmışsan Kardaşından da mi ibret almisan? Gitti bir tango kız getirdi. Ne kendisi rehet etti, Ne de bizi rehet ettirdi Kız da kız olaydı üregim yanmazdi Ele zaif ele zaifti ki Ayni Çirtik Eso'ya benzidi Çirpi gibi bacagi Emin aganin ayagi gibi ayagi Çamaşir tokaci gibi de elleri vardi Ne aglidi agliyasan, Ne gülidi gülesen. Ne konuşmagimizi begenidi Ne pişirdigimizi yeyidi Zıkkımın kökini yiyeydi Her bişede kusur buludi Herbişeye yeni yeni adlar tahidi Ben deyidim babakanuç, O deyidi "patlıcan ezmesi" Ben deyidim lebeni, O deyidi "yogurt çorbasi" Ben deyidim hilorik aşı, O deyidi "ekşili İzmir köftesi" Yoh! Carut degil faraşmış Küçe degil sokahmış Hebene degil destiymiş Havuca pirçikli demah ayıpmış Ben bele konuşayım diye benden utanimiş. Niye kendi yaptiginden utanmidi Gün evle olidi yatahtan kahini Benim elimden çaput Onun elinden roman düşmidi Gezmeye gidenden de en öne o düşidi. Birgün baban dükkanden geldi Hanimin kızı yerinden bile teprenmedi Baban çoh agrina getti Bırahsam, alimallah saçını pirçigini yolacahtı. Ben ne şanssız bir karıymışam anam! Kaynanaların zalim zamanında gelin olmışam Gelinlerin zalim zamanında da kaynana olmışam Kime ne etmişem ki bulmışam. Ehsan! Sen sen olasan Aklı başında bir kız alasan İster Urfali olsun İstersen yedi yabancıdan olsun Yeter ki helal süt emmiş bir kız olsun İstiyem ki sonradan peşman olmiyasan Karı kısmı ayakkabı degil ki, Sıhtı mı çıharasan atasan Namusumdur diyecahsan Ömrü billah çekecahsan Mahir! Biliyem eyisan hoşsan Her şeye çabuh kizisan Kızanda da alalo gibi kabarisan. Olgum! Asebi erkegin kahrı çoh olur Kahir çeken karı zor bulunur Onun için, karilarin hamuri sabirnan yorulmuştur Onlar hanımdır Onlar hatundur Onlar sultandır Onların mekanı Cennet-i A'la dır Onlar ışıhtır Onlar nurdur Onlar yüce Allah'ın erkeklere bir lütfudur.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Bayildim,ozellikle sonuna ve asagidaki cumle ..Eline saglik abicigim Kaynanaların zalim zamanında gelin olmışam Gelinlerin zalim zamanında da kaynana olmışam Alıntı
Φ dermed Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2007 Oğlum ehsan! Ana heyran nasılsın? Ne haldasan? Biz seni aramasah, sormasah, Sen bizi ne arisan, ne de sorisan; Sen ne hersiz bir evlatmısan! Bemirad olmiyasan, Hahin kizinan gezisen dolaşisan? Edemisen anana mektup yazasan Heç Allah'tan korhmisan bizi merahta birahisan Dünegin arkadaşın Hüsen gelmişti Ankara'dan Getmişem sağlık haberin ondan almışam Seni belediye otobozunda görmiş bir kıznan Sözlüm diye bahsetmişsen o kızdan Birde yüzüg tahmişsan barmagan Niye olgum sen anasiz kalmişsan Sansahan evlenmaga kalhmişsan? Hüsen'e dedimki; "—Hüsen! Hele birez kızı anlat" Dedi ki: "—Ne anlatayım diyaza, ay parçası bemırad Gülende güller açi, Agliyanda incinen mercan saçi. Bele güzel ne görülmiş, ne duyulmuş, Hak teala öz nurundan yaratmış." Ehsan! Niye sen herif olmuşsan, Böyükleren danışmadan evlenmega kahmışsan Kardaşından da mi ibret almisan? Gitti bir tango kız getirdi. Ne kendisi rehet etti, Ne de bizi rehet ettirdi Kız da kız olaydı üregim yanmazdi Ele zaif ele zaifti ki Ayni Çirtik Eso'ya benzidi Çirpi gibi bacagi Emin aganin ayagi gibi ayagi Çamaşir tokaci gibi de elleri vardi Ne aglidi agliyasan, Ne gülidi gülesen. Ne konuşmagimizi begenidi Ne pişirdigimizi yeyidi Zıkkımın kökini yiyeydi Her bişede kusur buludi Herbişeye yeni yeni adlar tahidi Ben deyidim babakanuç, O deyidi "patlıcan ezmesi" Ben deyidim lebeni, O deyidi "yogurt çorbasi" Ben deyidim hilorik aşı, O deyidi "ekşili İzmir köftesi" Yoh! Carut degil faraşmış Küçe degil sokahmış Hebene degil destiymiş Havuca pirçikli demah ayıpmış Ben bele konuşayım diye benden utanimiş. Niye kendi yaptiginden utanmidi Gün evle olidi yatahtan kahini Benim elimden çaput Onun elinden roman düşmidi Gezmeye gidenden de en öne o düşidi. Birgün baban dükkanden geldi Hanimin kızı yerinden bile teprenmedi Baban çoh agrina getti Bırahsam, alimallah saçını pirçigini yolacahtı. Ben ne şanssız bir karıymışam anam! Kaynanaların zalim zamanında gelin olmışam Gelinlerin zalim zamanında da kaynana olmışam Kime ne etmişem ki bulmışam. Ehsan! Sen sen olasan Aklı başında bir kız alasan İster Urfali olsun İstersen yedi yabancıdan olsun Yeter ki helal süt emmiş bir kız olsun İstiyem ki sonradan peşman olmiyasan Karı kısmı ayakkabı degil ki, Sıhtı mı çıharasan atasan Namusumdur diyecahsan Ömrü billah çekecahsan Mahir! Biliyem eyisan hoşsan Her şeye çabuh kizisan Kızanda da alalo gibi kabarisan. Olgum! Asebi erkegin kahrı çoh olur Kahir çeken karı zor bulunur Onun için, karilarin hamuri sabirnan yorulmuştur Onlar hanımdır Onlar hatundur Onlar sultandır Onların mekanı Cennet-i A'la dır Onlar ışıhtır Onlar nurdur Onlar yüce Allah'ın erkeklere bir lütfudur.. Bu bi kere urfanın değil d.bakıra ait bir şiirdir. sadece urfaya göre yorumlamışsınız. Alıntı
Φ dermed Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2007 Bayildim,ozellikle sonuna ve asagidaki cumle ..Eline saglik abicigimKaynanaların zalim zamanında gelin olmışam Gelinlerin zalim zamanında da kaynana olmışam Leyla bu d.bakıra ait bir şiirdir. arkadaş yanlızca urfaya göre yorumlamış Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2007 Bu bi kere urfanın değil d.bakıra ait bir şiirdir. sadece urfaya göre yorumlamışsınız. İyi oldu öğrendiğimiz.. Alıntı
Φ sometimes BlaCk Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2007 süper... güldürdügün icin tskler... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 bu mektup nedense beni hüzünlendirdi...cefakar anadolu kadınlarımız...her şeyin en iyisini hakeden ama ne yazıkki en ağır koşullarda yaşayan....teşekkürler taurus Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.