Φ suheda Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Dizinin yeniden başlamasına en çok sevinen kişilerden biri olarak merakla bekliyorum. http://kurtlarvadisiteror.org/ Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Bende çok sevindim.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 gençler için zararlı bir dızıye nasıl sevinirsiniz Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 heyecanla izleyeceğiz inşallah en yakın zamanda başlar.... şimdi bu dizi için zararlı diyorlar belki ..... insanlar bu diziden etkilenebilir doğrudur....peki televizyonlarda oynayan dizilere programlara hiç bakmıyormusunuz yav...kimisi fuhuşu artık normal birşeymiş gibi göstermeye çalışıyor,kimisi erkek ve kızı yarışma adı altında birleştirip bir yatağa sokmadığı kalıyor,kimisi travestinin aşk hayatını durmadan gözümüzün önüne getiriyor,kimisi parayla 1 gece yatıp çocuğunu ameliyat ettiriyor,kimisi programda adamın donunu indiriyor ama halkın sevgilisi oluyor,şu şununla bu bununla falanca tanga giyerken yakalandı falancanın şeyi gözüktü banane kardeşim ........ hayatından, ama amaç bu değil amaç Türk halkına bunları normal bişeymiş gibi gösterip halkıda kendilerine özendirmek...Gençlerin,kızlarımızın ahlakını namusunu bozan programlar bunlardır bence.... Alıntı
Φ sometimes BlaCk Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 heyecanla izleyeceğiz inşallah en yakın zamanda başlar.... şimdi bu dizi için zararlı diyorlar belki ..... insanlar bu diziden etkilenebilir doğrudur....peki televizyonlarda oynayan dizilere programlara hiç bakmıyormusunuz yav...kimisi fuhuşu artık normal birşeymiş gibi göstermeye çalışıyor,kimisi erkek ve kızı yarışma adı altında birleştirip bir yatağa sokmadığı kalıyor,kimisi travestinin aşk hayatını durmadan gözümüzün önüne getiriyor,kimisi parayla 1 gece yatıp çocuğunu ameliyat ettiriyor,kimisi programda adamın donunu indiriyor ama halkın sevgilisi oluyor,şu şununla bu bununla falanca tanga giyerken yakalandı falancanın şeyi gözüktü banane kardeşim ........ insanların hayatından, ama amaç bu değil amaç Türk halkına bunları normal bişeymiş gibi gösterip halkıda kendilerine özendirmek...Gençlerin,kızlarımızın ahlakını namusunu bozan programlar bunlardır bence.... bak iste bu olmadi... bence o dizideki kadin karakteri türk kadinlarina bi örnek... evet belki yalnisdi bunu yapmasi ama isin ucunda bi cocugun daha dogrusu kendi cocugnun hayati söz konusu... ne yalan söyleyeyim... ben cocugum icin o isi yapardim yani... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Kurtlar Vadisi Tuuba Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 gençler için zararlı bir dızıye nasıl sevinirsiniz Sevgili arkadaşım, Haklısın bu dizinin gençler üzerinde olumsuz etkileri olmuştur,ama bana göre Erbay daha çok haklı. Şuan tv kanallarında en çok izlenen dizilerin toplum üzerinde ki zararlı etkisi daha fazladır.Bir bakıyorsunuz dizinin birinde kadın çok sevdiği arkadaşının çocuğuna taşıyıcılık yaparak fedakar arkadaş görüntüsünde,bir diğer tarafta hasta olan çocuğunun tedavi masraflarını karşılayabilmek için patronu ile para karşılığında birlikte olan ve bunu gene fedakar anne olarak gösteren bir dizi ki ben takip ediyorum,bir başkasına bakıyorsunuz bir oğlunun evliliğini kurtarmak için gelinini diğer oğlundan döllendiren bir anne.Bu ve buna benzer sayısız örnekler hangi bir tanesi Türk aile yapısına uygun hangi birisi değer yargılarımıza sahip cevapmı,hiç biri.Tamamen toplumu dejenere etmeye yönelik hiç bir etik kurala uymayan davranışları büyük fedakarlıklar gibi gösterip insanları bu yollara teşvik etmek bence daha zararlı,bir yerde bir karaktere özenen gençler diğer tarafta tüm topluma verilen özünde yanlış ama doğru diye gösterilen mesajlar... Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 gençler için zararlı bir dızıye nasıl sevinirsiniz katılıyorum sana sedelina arkidişim kesinliklen ... ama bu kurtlar vadisi gibi olmayacak zannedersem ..tahmin yapamıyorum ama ,izleyip öyle yorum yapmak lazım ... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 heyecanla izleyeceğiz inşallah en yakın zamanda başlar.... şimdi bu dizi için zararlı diyorlar belki ...... insanlar bu diziden etkilenebilir doğrudur....peki televizyonlarda oynayan dizilere programlara hiç bakmıyormusunuz yav...kimisi fuhuşu artık normal birşeymiş gibi göstermeye çalışıyor,kimisi erkek ve kızı yarışma adı altında birleştirip bir yatağa sokmadığı kalıyor,kimisi travestinin aşk hayatını durmadan gözümüzün önüne getiriyor,kimisi parayla 1 gece yatıp çocuğunu ameliyat ettiriyor,kimisi programda adamın donunu indiriyor ama halkın sevgilisi oluyor,şu şununla bu bununla falanca tanga giyerken yakalandı falancanın şeyi gözüktü banane kardeşim ......... insanların hayatından, ama amaç bu değil amaç Türk halkına bunları normal bişeymiş gibi gösterip halkıda kendilerine özendirmek...Gençlerin,kızlarımızın ahlakını namusunu bozan programlar bunlardır bence.... senın bahsettığin dizilerin zararını da biliyoruz ve zararlı dizileri ben öğrencilerime yasakladım ve veliler aracılığı ile kontrol edıyorum.. ama zarardan bahsederken sevdiğimiz dizilerin zararını da görmezden gelmemeliyiz.. ve okullar en buyuk zararı bu diziden görmüştür.. davulun sesi uzaktan hoş gelıyor işte Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 televizyonlarda dönen bunca öğütücü diziden sadece birisi tekrar başlıyormuş,tabiki başlıyacak o kadar para getiren kapı bırakılırmıydı.... bakalım bu dizi kalabalığı ne zaman sona erecek... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 http://www.youtube.com/watch?v=GHHhbtCRwUk Tekrar başlamasına en çok sevinenlerden biride benim Umarım dizi tadında seyredilir ve özentiye neden olmaz... Alıntı
Misafir ßL@D€-RUNN€R Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee severim vadiyi umarım tekrar başlar Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Ekran başına bu akşam show tv de saat 20:30 da başlıyor dizi. Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Ekran başına bu akşam show tv de saat 20:30 da başlıyor dizi. Ufak bi düzeltme dizi bugün saat 22.00 da başlıyor arkadaşlar. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Ölürüm sevdiğim zehirim sensin evvelim sen oldun ahirim sensin.....(gece yağmurunun yeni imzası belli oldu ) Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Üzgünüm,şaşkınım..... Bir kez daha bir acı gerçekle karşılaştık bu ülkede pkk denilen teröre kim karşı durmuşsa susturulmuştur,bir televizyon dizisini bile içine sindiremeyen kesim yine yapacağını yaptı dizi yayından kaldırıldı. RTÜRK'ün almış olduğu bu haksız kararı kınıyor ve bu işine geldiği gibi davranan sansürcü zihniyetin halkın beğenisine saygı duymasını bekliyorum. Kurtlar Vadisi sansüre uğradı RTÜK'e gelen şikayetler ve basında çıkan tepkiler üzerine yayınlanıp yayınlanmayacağı son ana kadar belirsiz olan 'Kurtlar Vadisi Terör' dün akşam belirtilen saatte yayınlanmadı. Kurtlar Vadisi hayranları, dizi saatinde, Pana Film'den yapılan veda bildirisiyle karşılaştı. 'Hiçbir demokratik hukuk devletinde görülemeyecek bir uygulama ile dizinin yayından kaldırıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Dizinin en güçlü mesajlarla vurguladığı Kürt ve Türk'ün kardeşliğinden rahatsız olanlar Kurtlar Vadisi'ni suçlamış, yayın engellenmiştir. Ancak, Pana Film, televizyonda olmazsa sinemada izleyenleriyle buluşacaktır." denildi. Dün, gün boyunca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) şikayet telefonları da cevap vermedi ve dizinin yayınlanmasını isteyenler RTÜK'ün 4441178 numaralı telefonlarına ulaşamadı. Yayıncı kuruluş Show TV'de ise gün boyu yapılan toplantılarda dizinin akıbeti kapalı kapılar ardında değerlendirildi. Toplantının uzayacağı yönündeki bilgiler merakı bir kat daha artırdı. Tüm bunlar yaşanırken diğer taraftan yapımcılardan sansüre ortak bir tepki geldi. Yağmur Ajans'ın sahibi Osman Yağmurdereli ile 'Bin Bir Gece'nin yapımcısı Erol Avcı (TMC), "Burası özgür bir toplum, bazı şeyler göğüslenebilmeli." diyerek sansüre karşı olduklarını dile getirdi. Yapımcı Birol Güven, baskıların verimi düşürdüğüne dikkat çekerken, Samanyolu'nda ekrana gelen 'Yağmurdan Sonra'nın yapımcısı Melih Sezgin, yaşananları kanallar arasındaki reyting savaşının bir sonucu olarak değerlendirdi. Toplumda şiddeti özendirdiği, özellikle çocuklara ve gençlere kötü örnek olduğu gerekçesiyle eleştirilen Kurtlar Vadisi Terör'e PKK sempatizanı bazı internet sitelerinden de tepki geldi. Dizinin kaldırıldığı yönündeki iddialar üzerine, siteye yorum gönderen bazı kişiler, bu durumdan duydukları memnuniyeti ifade etti. 'Kurtlar Vadisi Irak' sinema filmine karşı oldukları bilinen ÖDP de 'Kurtlar Vadisi Terör'e karşı kampanya başlatmıştı. Bu arada, Erzurum Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatem Tetik ise diziye sahip çıktı. Tetik, "Terörün gerçek yüzünden niçin rahatsız oluyorlar?" dedi. SANSÜR KABUL EDİLEMEZ Osman Yağmurdereli (Yapımcı) Devlet tarafından sansür uygulanması doğru değil Devlet tarafından bir sansürün uygulanmasını doğru bulmuyorum. Ancak yapımcı ve yayıncı kuruluşlar da otokontrol yaparak olayların bu hale gelmesini önlemeli. Birinci bölümü izleyemediğim için yorum yapamam. Senaristler ve yapımcılar çok sevdiğim arkadaşlarım. Akl-ı selimin doğru yolu bulacağına inanıyorum. Erol Avcı (Yapımcı) Burası özgür bir toplum, bazı şeyler göğüslenebilmeli Dizilerin üzerine RTÜK ve kamuoyu tarafından gidilmesinin nedeni yapılan işin etkisinin fazla olmasından kaynaklanıyor. Ancak bu ülkede, bu tür yasakları konuşmak yanlış. Ben zaten otosansüre karşıyım, ancak dizilerin de verdiği mesajların doğru olması lazım. Burası özgür bir toplum, bazı şeyler göğüslenebilmeli. Birol Güven (Yapımcı) Sürekli baskı altında olmak verimi düşürüyor Bir televizyoncu ve yapımcı olarak birilerinin, bir otoritenin, programları ve dizileri kaldırmasını kabul edemiyorum. Sürekli baskı altında olmak ya da bunu hissetmek verimi de düşürüyor. Biz yapımcılar, reytingle hareket eden kuruluşlarız. Hem RTÜK baskısı, hem de kamuoyu baskısı bence doğru değil. Melih Sezgin (Yapımcı) Kavganın temelinde kanalların reyting savaşı var Türkiye'de incelenmesi gereken o kadar dizi varken RTÜK'ün bile Kurtlar Vadisi Terör'e karşı çıkmasını anlamıyorum. Bence kavganın temelinde kanalların reyting savaşı var. Karşı çıkanların da toplum yararını düşündüğünü zannetmiyorum. Ama bir otokontrol şart. Kurtlar Vadisi'ne gelene kadar incelenecek çok dizi var. Ahmet Yenilmez (Yapımcı)Kurtlar Vadisi'ne gelinceye kadar çok yapım var Kurtlar Vadisi Terör'e gelinceye kadar birçok yapımın incelenmesi gerekir. Bunların başında da magazin programları geliyor. Dizinin kaldırılmak istenmesini yapımcılardan kaynaklandığını düşünüyorum. Piyasaya farklı renkte iş yapmalarının ve yaptıkları işlerin tutmasının bunda büyük payı olabilir. zaman Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Dizi Sansüre uğramadı. Zira RTÜK ünde bir diziyi yayından kaldırma yetkisi yok. RTUK izleyicilerden aldığı şikayetlerden sonra. Show tv yöneticileriyle bir toplantı yaptı ve bu izleyici şikayetlerini SHOW tv ye bildirdi. . Rtük yetkilileri Dizinin yayınlandığı dönemde, gençler üzerinde yarattığı etkinin, liselerden, ortaokullara, sokaklara kadar dizi karakterlerinden etkilenen gençlerin şiddet eylemlerine girişmesi, kendini dizi karakteriyle özdeşleştiren liseli öğrencilerin silahla birbirlerini yaralaması öldürmesi gibi. geçtiğimiz dönemlerde hepimizin seyrettiği ve gördüğü tabloyu, SHOW tv yöneticilerine aktardılar. SHOW tv yöneticileri, Bu konuda kendilerininde hassas olduğu, Kanalın üst yönetimiyle bir toplantı yapıp karar vereceklerini bildirdiler. SHOW tv yönetim kurulu yaptığı toplantıdan sonra. Diziyi yayından kaldırmaya karar verdi. "Kurtlar Vadisi-Terör" adlı dizi nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na 1 Ocak - 13 Şubat 2007 tarihleri arasında toplam 16 bin 597 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 13 bin 953’ünde dizinin yayınlanmaması, 2 bin 609’unda ise dizinin yayınlanması istendi. Dizinin 8 Şubat’ta yayınlanmasının akabinde ise 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezi’ne toplam 2 bin 898 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 2 bin 192’sinin (yüzde 75.6) konusunu Kurtlar Vadisi-Terör dizisi oluşturdu. İzleyicilerden gelen bildirimlerin 1924’ünde (yüzde 87.8) dizi şikayet edildi ve yayından kaldırılması istendi. İzleyicilerden gelen 268 (yüzde 12.2) bildirimde ise dizinin beğenildiği, devam etmesinin istendiği ifade edildi" Karşılıklı görüş alışverişi sonucunda kurulda dizinin yayından kaldırılması eğilimi oluştu. RTÜK’ün yasaklama yetkisi olmamasına rağmen sergilenen endişe ve uyarılar karşısında Show TV Genel Müdürü Saner, "Bu durumu grubumuzun üst yönetimi ile görüşmem gerekiyor" dedi. Daha sonra RTÜK’ü arayan Saner "İyi ilişkiler çerçevesinde diziyi yayından kaldırmaya karar verdik. Olayın ne kadar hassas olduğunu biliyoruz ve biz de özen gösteriyoruz" dedi. Medya Kısacası, Ne RTUK ne de Show TV dizinin RTUK kararıyla değil. Kendi kararlarıyla yayından kaldırıldığını açıkladılar. Ayrıca Kurtlar Vadisinin yerine yayınlanan Kan Uykusu belgeleselini ben yüz tane kurtlar vadisine değişmem Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Ayrıca Kurtlar Vadisinin yerine yayınlanan Kan Uykusu belgeleselini ben yüz tane kurtlar vadisine değişmem bencede Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 öyle ama. Show TV o yüzden çok taktirimi kazandı. O diziyi yayından kaldırıp. Yerine Sanal değil gerçek kahramanların hikayesini yayınladı. Gerçek kahramanların ağzından. Hayat TV ye benzemez. Gerçek hayatın kahramanlarıda tv dizilerindeki gibi değildir. Gerçek kahramanlar ayda 800 ytl maaş alıp. haftada 4-5 çatışmaya katılan uzman çavuşlardır. Doğuya tayini çıkınca. İstifa edip güvenlik şirketlerinde binlerce dolar maaşla çalışmak yerine. Eşini, çoluğunu çocuğunu evde bırakıp. Aylarca operasyonlarda gezen. dağ başında görev yapan subaylar ve onların her telefon çaldığında aklı sıçrayan eşleridir. Ben 13 ay erganide bu adamlarla gerçek kahramanlarla beraber yaptım askerliğimi. Etrafta hiç öyle üç dört bin dolarlık takım elbiseler giyen. Jiplerle dolaşan sanal kahramanlar yoktu. Gerçek kahramanların hikayeside çekici gelmez insanlara. Lojman çıkmadığı için. Aklı ailesinde kalmaması için korunaklı lojmanlar dışında ailesini tek başına bırakamıyacağı için. Ailesini doğuya getiremeyip. Aylarca onları görmeden görev yapan. Bir yandan hayat şartları, kredi kartı borçları, çocuklarının okul gideri. kafasında şehit olursam aile bağlanacak düşük maaşla ne yaparlar sorusuyla. Vazife yapan adamların hikayesi ilgi çekermi, sanal kahramanların yanında. Alıntı
Φ necati_manyağı Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Kaldırılması çok kötü oldu benim için. Her perşembe tv nin önünde yas tutuyorum!!! Aşkımı çok özledim. Yok yok bu böyle olmiicak ben en iyisi gidip RTÜK'ü basiim! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.