Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın En Büyük Bankalarından Biri Batıyor mu?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyanın En Büyük Bankalarından Biri Batıyor mu?

AA12xs8V.img?w=768&h=512&m=6

2008'de gördüğümüze benzer şekilde bir sonraki büyük banka çöküşüne doğru gidebilir miyiz? Bu yöne işaret edilebilecek bazı uyarı işaretleri var ve büyük bankalarla yeniden başlayabilir. İsviçreli Credit Suisse, hem uzun hem de kısa vadede hisse senedi fiyatında büyük bir düşüş gördü ve finansal çöküşün habercilerinden biri olabilir. Bankanın diğer kurumların yardımı olmadan işinde kalabilmesi konusunda artan bir endişe var.

AA12xHQf.img?w=768&h=432&m=6

CNBC ve diğer kaynaklara göre, Credit Suisse hafta sonu ticaretinde hisse senedi fiyatında yaklaşık %10'luk bir düşüş gördü ve son altı ayda %50'den fazla düşüş gösteren aşağı yönlü bir seyir izledi. Bu, geçmişteki büyük piyasa dalgalanmalarında gördüğümüze benzer zincirleme sorunlarla karşı karşıya kalabilecek banka için rahatsız edici bir işaret. Ve mevcut eğilimler, bazı uzmanların bankanın uzun vadeli sağlığı ve bu durumun 14 yıl önce gördüklerimizle karşılaştırması konusunda endişe duymasına neden oluyor.

Credit Suisse'in şu anda karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri, hafta sonu boyunca 50 baz puandan fazla tırmanan kredi temerrüt takaslarındaki artış. Esasen, 2008 krizinde önemli bir konuşma konusu haline gelen kredi temerrüt takasları, yatırımcıların, bir temerrüt riski olduğu ortaya çıkarsa, bir varlıktaki riski boşaltma yollarıdır. Credit Suisse için kredi temerrüt takaslarının artmasıyla birlikte, bazıları bunu, finans sektörlerinde bankanın etrafındaki duyarlılığın kritik derecede zayıf seviyelere ulaştığının bir işareti olarak kullandı.

Credit Suisse, kendi adına, hem yatırımcıları hem de kamuoyunu bankanın batma riskinin olmadığı konusunda ikna etmeye çalıştı. Banka, yaklaşık 812 milyar dolarlık varlığa sahip 9.85 trilyon dolarlık bir piyasa değeri bildirdi ve bu da onu dünyanın en büyük 41. bankası yaptı. Ancak şirketin, devam eden durumla ilgili mevcut yatırımcı endişesini gidermenin yanı sıra ek sermaye artırmaya çalıştığı da söylendi. Yani, hisse senedi, trendi tersine çevirmek için çok az şey yapıldığından, bir süredir tanklanıyor.

2008'de başarısız bir konut piyasasının diğer birçok sorun arasında Lehman Brothers gibi şirketlerin iflas başvurusunda bulunduğu, Bear Sterns'in dolar bazında JP Morgan'a satıldığı ve AIG'nin diğer birçok piyasa entrikaları arasında büyük bir kurtarma paketi aldığı bir finansal krize neden olduğunu unutmayın. . Credit Suisse çıkmazı da aynı endişeye neden oluyor mu? Şirket, başkalarına bunun bir risk olmadığına dair güvence vermiş olsa bile, kesinlikle belirteçler var.

Credit Suisse, yaz boyunca, yatırımları yeniden ölçeklendirdiğini ve maliyetleri de düşürdüğünü söylemişti. Hisse senedi düşüşüne devam ederse ve kredi temerrüt takasları artmaya devam ederse, bankanın gerçek bir belaya girdiğini görebiliriz. Piyasalar genel olarak düşüşteyken, kurumsal yatırımcılardan bu sektörlerde daha fazla acının gelebileceğine dair hala bir his var ve Credit Suisse ile gördüğümüz şeyin sadece bir başlangıç olması ihtimali var.

Kaynak: Tell Me Best

housebuilding-1005491.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.