Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 baktığım meallerin hiç birinde O ifadesinin Allah'ı işaret ettiğine rastlamadım ki meallerde bazı ayetlerin altına açıklama yazılır ya da meal edilen ayetin içerisinde () içerisinde kasdedilen şeyi yazarlar yorum olduğu içinde parantez içinde yazılır... ve o ayette anlatılan şey gayet açık olduğu için parantez içerisinde açıklama yapmaya bile gerek duyulmamıştır. Sevgili sardunyam, meallein hiçbirinde parantez içinde açıklama gereği duyulmamış çinkü, oradaki "O" zamirini, dünya olarak algılayan ilk kişi olarak sizi gördüm. Mesela siz ve sarıgöl bu konuda bir mutabakata varın lütfen, ya sen yanılıyorsun ya da o. Çünkü aynı başlık altında, aynı ayeti, iki müslüman olarak farklı anladınız. Birinizden biriniz yanlış anlıyor. ben sarıgöl'ün anladığı gibi anlıyorum, oradaki "O" zamiri Allah için kullanılmıştır. Bu arada, sayın sarıgöl ile sardunyamın, HUD-7'de geçen "O'dur, gökleri ve yeri altı evrede yaratan; Ve O'nun kudret tahtı suyun üstündeydi. " ifadesinde geçen, kırmız işaretli "O" zamirinin Tanrı mı yoksa Dünya mı için kullanıldığı konusundaki fikirlerini net olarak alabilirsem sevineceğim. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 İddiam temel olarak şu: Tanrı'nın var olup olmadığı bilinemez. Tanrı insanlara vahy göndermez. Bu nedenle Hak Din diye birşey yoktur. Hak Din diye birşey olmayınca da, din adına savunulan herşey, sıradan bir insanın varlığa, metafizik dünyaya, şuna buna ilişkin düşünceleridir. Vahy diye birey olmadığı için, "peygamber" denen kişilerin davranışlarını, sıradan bir insanın davranışlarını nasıl değerlendiriyorsak öyle değerlendirmek gerek. Semitik dinler, Ortadoğu'daki putperest inançların sentezidir. Sayın BrainSlapper, anlayışınızı çok net olarak ortaya koymuşsunuz, teşekkür ederim ancak bir sorum olcak, daha net olabilmeniz için... Bir Tanrı'nın varlığı yada yokluğu belli değilse, birileriyle iletişim kurup kurmadığından da emin olmamanız gerekmez mi? Sonuçta inanç Bireysel... Tanrı'nın varlığı yada yokluğunu bilmediğiniz için Tanrı'nın ne olduğu hakkında da bir bilgi sahibi olmamanız icap eder... O yüzden Tanrı'nın insanlarla iletişim kurabilen yada kurmayan bir yapıda olup olmadığını da bilemezsiniz... Dolayısı ile bir kimsenin "Tanrı ile konuştum" dediğinde doğru söyleyip söylemediği hakkında bir yargıda da bulunamazsınız. Gerçi siz buna ithafen demişsiniz ki; Kur'an-ın çelişkilerine bakarak Tanrı'ya ait olmadığını düşünüyorum demişsiniz ama onu çelişkisiz olarak algılayanlarda var, yani çelişki olarak siz anlıyorsunuz sadece... Neyse bundan ziyade açıklamanızı istediğim şey çok açık aslında: Size göre Tanrı'nın ne özellikte olduğu bilinemez değil mi? Art bir niyetim yada varmak istediğim bir nokta yok, sadece öğrenmek istiyorum... Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Sayın BrainSlapper, anlayışınızı çok net olarak ortaya koymuşsunuz, teşekkür ederim ancak bir sorum olcak, daha net olabilmeniz için... Bir Tanrı'nın varlığı yada yokluğu belli değilse, birileriyle iletişim kurup kurmadığından da emin olmamanız gerekmez mi? Sonuçta inanç Bireysel... Tanrı'nın varlığı yada yokluğunu bilmediğiniz için Tanrı'nın ne olduğu hakkında da bir bilgi sahibi olmamanız icap eder... O yüzden Tanrı'nın insanlarla iletişim kurabilen yada kurmayan bir yapıda olup olmadığını da bilemezsiniz... Dolayısı ile bir kimsenin "Tanrı ile konuştum" dediğinde doğru söyleyip söylemediği hakkında bir yargıda da bulunamazsınız. Gerçi siz buna ithafen demişsiniz ki; Kur'an-ın çelişkilerine bakarak Tanrı'ya ait olmadığını düşünüyorum demişsiniz ama onu çelişkisiz olarak algılayanlarda var, yani çelişki olarak siz anlıyorsunuz sadece... Neyse bundan ziyade açıklamanızı istediğim şey çok açık aslında: Size göre Tanrı'nın ne özellikte olduğu bilinemez değil mi? Art bir niyetim yada varmak istediğim bir nokta yok, sadece öğrenmek istiyorum...Saygılarımla... Tanrı'nın var olup olmadığı bilinemez, dolayısı ile var olup olmayan bir "şey"in hangi özellişkleri taşıdığı, ne istediği, amacının ne olduğu bilinemez. Bir kişi, v,ar olup olmadığı kanıtlanamayan "Tanrı" ile konuştum dediğinde doğru söyleyip söylemediği hakkında bir yargıda bulunabiliri. Şöyle: Söylediklerine bakarak. Söyledikleri şeyler arasında çelişki ve tutarsızlık veya gerçek dünya ile söyledikleri arasında tutarsızlık varsa, bu adamın Tanrı ile konuşadığını sadece salladığı anlarız. Güncel Örnek: George W. Bush. Güya Tanrı "George git, Irak'ı O despottan kurtar" demiş de, O da Tanrının emrini yerine getirmiş de, o nedenle Irak'a savaş açmış da, falan filan, birsürü zırva. Irak'a Tanrı istediği için savaş açmadığını burada tek tek yazmaya gerek var mı? Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Tanrı'nın var olup olmadığı bilinemez, dolayısı ile var olup olmayan bir "şey"in hangi özellişkleri taşıdığı, ne istediği, amacının ne olduğu bilinemez. Bir kişi, v,ar olup olmadığı kanıtlanamayan "Tanrı" ile konuştum dediğinde doğru söyleyip söylemediği hakkında bir yargıda bulunabiliri. Şöyle: Söylediklerine bakarak. Söyledikleri şeyler arasında çelişki ve tutarsızlık veya gerçek dünya ile söyledikleri arasında tutarsızlık varsa, bu adamın Tanrı ile konuşadığını sadece salladığı anlarız. Güncel Örnek: George W. Bush. Güya Tanrı "George git, Irak'ı O despottan kurtar" demiş de, O da Tanrının emrini yerine getirmiş de, o nedenle Irak'a savaş açmış da, falan filan, birsürü zırva. Irak'a Tanrı istediği için savaş açmadığını burada tek tek yazmaya gerek var mı? Saygılar. Teşekkür Ederim Sayın BrainSlapper... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.