Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mark Zuckerberg'in Başı Büyük Belada


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Mark Zuckerberg'in Başı Büyük Belada

AA123Gah.img?w=300&h=158&m=6&x=76&y=45&s

Milyarder Silinmesi

Meta-eski Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in metaverse pivotunun henüz tam olarak karşılığını vermediği bir sır değil.

Bloomberg'e göre milyarderin serveti 71 milyar dolar gibi büyük bir düşüş yaşadı ve bu yıl geriye 55,9 milyar dolar kaldı.

Tabii, bu hala bol miktarda cep harçlığı. Ama bu, sekiz yıldır işgal ettiği en düşük nokta, ne kadar düştüğünün bir işareti. Rapora göre, sadece iki yıl önce, net servetinin neredeyse iki katı olan dünyadaki üçüncü kişiydi.

2022'nin küresel pazarlar ve diğer teknoloji devleri için de felaket olduğunu kanıtladığını belirtmekte fayda var, ancak Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos bile bundan çok daha azını kaybetti. Götürmek? Metaverse'in kendi kendine zarar verdiği çağda Zuckerberg'in başı büyük, büyük belada.

Meta Özet

Facebook'un son hafızadaki en yüksek değerlemesi olan Eylül 2021, Zuckerberg'in şirketin isim değişikliğini ve meta veriye döndüğünü duyurmasından önceki aya denk geliyor.

O zamandan beri Zuckerberg, şu ana kadar yalnızca şirketin kendi hantal sanal gerçeklik donanımını ziyaret etmesini gerektiren ıssız ve çok hicivli bir sanal oyun alanı olarak gerçekleşen konsepti ikiye katladı.

Başka bir deyişle, yatırımcıların Zuckerberg'in milyon dolarlık bahsine olumsuz yanıt vermesi şaşırtıcı değil. Bazı uzmanlar şimdi bile Zuckerberg'in Meta'yı onunla birlikte indirdiğini söylüyor.

Harvard Business School kıdemli üyesi Bill George geçen hafta CNBC'ye verdiği demeçte, "Bence Facebook orada olduğu sürece iyi olmayacak" dedi. "Muhtemelen birçok insanın şirketten uzaklaşmasının nedenlerinden biri o. Gerçekten yolunu kaybetti."

kasvetli sayılar

Sonuç, şirketin mali durumunun perişan olmasıdır. Bloomberg, şirketin son kazanç raporlarını "kasvetli" olarak nitelendirdi ve TikTok, Meta'nın Instagram hesabından kullanıcıları çaldı.

Zuckerberg, kendisini Meta'nın kaderine resmen zincirledi. Net değerinin büyük çoğunluğu şirketin hissesine bağlı - ve yüz milyonlarca hisseye sahip olması, kurduğu şirket üzerinde ona muazzam bir güç veriyor.

Zuckerberg'in yatırımcıların yanlış olduğunu kanıtlayıp metaverse için vizyonunu Meta için anlamlı yeni bir yöne çevirebileceğini göreceğiz. Bir sonraki vuruşu mu? Şirketin yeni VR kulaklığının önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi.

Kaynak: Futurism

facebook-para-birimi-kripto.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.