Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ünlü İş İnsanı Mark Cuban: Z Kuşağının gerçek 'en büyük kuşak' ve bebek patlaması yaşatan kuşağında 'hayal kırıklığı yaratan' kuşak olduğunu söyledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ünlü İş İnsanı Mark Cuban: Z Kuşağının gerçek 'en büyük kuşak' ve bebek patlaması yaşatan kuşağında 'hayal kırıklığı yaratan' kuşak olduğunu söyledi

AA11VEnE.img?w=768&h=511&m=6&x=370&y=141

Dallas Mavericks'in sahibi, Re:Thinking with Adam Grant'in bu haftaki bölümünde 1995 ile 2010 yılları arasında doğan Z Kuşağı hakkında hararetli bir şekilde konuştu. Podcast'e karar verirken, akıl sağlıkları üzerindeki etkisi de dahil olmak üzere tüm faktörleri dikkate aldıklarını söyledi.

1990'ların ortalarında Yahoo'ya bir video portalı satan Cuban, "Bence bu çok güzel ve benim başladığım, teknolojinin yeni ortaya çıktığı ya da internetin yeni ortaya çıktığı zamana çok benziyor" dedi.

Dahası, diye ekledi, "kuruluşlar, ilerledikçe bunu daha fazla anlamak zorunda kalacaklar. Sadece çalışanlarınıza nasıl davrandığınız için değil, aynı zamanda müşterilerinizin beklentileri için de."

Cuban, bebek patlamalarına gelince, "seks, uyuşturucu ve rock and roll'dan bugün sahip olduklarımıza kadar şimdiye kadarki en hayal kırıklığı yaratan nesil olarak tarihe geçecekler" dedi.

Zoomer'lar genellikle "sessiz bırakma" ile ilişkilendirilir ve mutluluğu üretkenliğe ve kimliklerinden bağımsız bir kariyere tercih etme eğilimindedir.

Gen Z uzmanı ve The Center for Generational Kinetics'in kurucusu Jason Dorsey, geçen ay Fortune'a verdiği demeçte, "Diğer nesiller kimliklerinin sabah 9'da başlayıp akşam 5'te sona erdiğini düşünürken, Z Kuşağı genellikle kimliklerinin iş dışında başladığını düşünüyor" dedi. . “Bu, kendilerini mevcut istihdamlarıyla tanımlamaları için daha az baskı yapıyor.”

Thrive Works CEO'su Arianna Huffington Fortune'a verdiği demeçte, sessiz bırakmanın, Gen Z'nin ebeveynlerinin yaşamlarına egemen olan tükenmişlik kültürüne tepkisi olduğunu söyledi.

Yetenek firması Lever tarafından bu yılın başlarında yapılan bir ankette, zoom yapanların %42'si, kendilerine daha fazla ödeme yapan bir şirkette olmaktansa, onlara bir amaç duygusu veren bir şirkette olmayı tercih ettiklerini söyledi.

Adobe tarafından "Zamanın Geleceği" başlıklı bir ankete göre, maaş ve iş tanımının aynı kaldığını varsayarak, çalışma programları üzerinde daha fazla kontrol için işleri değiştireceklerini söyleyenlerin oranı %66 ile esnekliğe de öncelik veriyorlar.

TikTok, refah yerine üretkenliğe öncelik veren toplumsal değerleri sorgulayan yakınlaştırmacıların videolarıyla dolu. Onlar için pandemi belirleyici bir andı ve hayatlarının başlarında bir sonraki başarıyı sonsuza kadar takip etmek konusunda şüphelere yol açtı.

Yakınlaştırmayı kapsamlı bir şekilde inceleyen Kuşak Kinetiği Merkezi, pandemi "Z kuşağı için kuşağı tanımlayan bir deneyimdir ve onları hayatlarının geri kalanında etkileyecektir" diyor. "İstihdam alanında, Z kuşağının mevcut işleri bıraktığını, yeni işlere başladığını ve kariyer yollarını ve çalışma tarzlarını yeniden gözden geçirdiğini gösteren önemli hükümet verileri var."

Kaynak: Fortune

dahlia-7453818.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.