Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2007 18 yıl Kur'an ilim kitabi oldugunu hic iddia etmedi,Kur'an insanlara hitap eden ve müspet ilimlerle ilgili isaretleri veren bir kitaptir.Inanmayanlar icin bu isaretlerin hicbirinin degeri olamaz tabiiki,ama zeka Allah'in insanlara verdigi ve onu bütün canlilardan üstün tuttugu bir olgudur.Akli olan icin Allah hep vardir olmayanlar ise Allah'in resmini görmeden inanmayiz derler.Kur'ani bütün önyargilardan ve kulaktan dolma yanlis bilgilerden uzak olarak okuyanlar zaten onun nekadar gercek oldugunu anlamakta zorlanmiyacaklardir.Müspet ilimlerle ugrasanlarin bir iki asirdan beri cözebildikleri kesfettikleri onlarca bilgi 1400 sene önce yazilmis olan bir kitapta mevcutsa o kitabin büyüklügüne inanmamak günesi balcikla sivamak demektir ki günes asla balcikla sivanmaz.O kitabin Allah'tan olduguna inanmayanlar,eger o kitabi bir insanin yazdigini iddia ediyorlarsa 1400 yil önce öyle büyük bir kitabi yazan kisinin büyüklügüne inanmalidirlar.ama inanmayanlar icin söylenen hersey nafiledir.onlar icin söylenecek fazla birsey yoktur. saygilarla
Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2007 18 yıl Akli olan icin Allah hep vardir olmayanlar ise Allah'in resmini görmeden inanmayiz derler.Kur'ani bütün önyargilardan ve kulaktan dolma yanlis bilgilerden uzak olarak okuyanlar zaten onun nekadar gercek oldugunu anlamakta zorlanmiyacaklardir. politika Kur'anı okuyupta dinsizleştim, buradaki bir çok kişide aynı şekilde dinsizleştiğini belirtiyor. ama ben akıllı bir insanım "inanmayan insanlar akılsızdır" manasında bir çıkarım yapmanıza üzüldüm inanan insanda inanmayan insanda akılsız değildir.
Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2007 18 yıl Kusura bakmayin sayin Tarafsiz ama ben sizin Kur'an okudugunuza katiyen inanmiyorum,Akli olan icin Allah hep vardir ve hep olacaktir.Ben hep ayni seyyleri iddia ediyorum ve diyprum ki ,ilim insanlari Allah'a yaklastirir ve bütün ilimle ugrasan bilim adamlari Allah'in varligina inanmislardir.Ilimi inkar edenlerin bence kendi kendileri ile problemleri vardir,bu problemler onlari ümitsizlige sevkettigi icin tek cikar yol olarak Allah'i inkar etmektedirler.Cünkü bütün olumsuzluklarin nedeni olarak Allah'i sorumlu tutmaktadirlar.Halbuki Allah insanlara egrisiyle dogrusuyla iki yol göstermistir.Iyi oldugunda kendinden kötü oldugunda Allahtan bilmek insanlar icin en kolay cözüm olmustur. Size dostca tavsiyem Kur'ani elinize alin ve kalp gözü ile okuyun,ayrica Kur'anla ilgili bilim adamlarinin ortaya cikardiklari gercekleri anlatan eserleri okuyun ve göreceksiniz ki Kur'an öyle birilerinin maksatli olarak söyledigi gibi sadece bir masal kitabi degildir.Ben bir din adami degilim,bilgimde öyle cok fazla degildir eminimki bu forumlarda bircok arkadasin dini bilgileri benden kat kat üstündür.Ne varki ben bilgimin azligina ragmen Allah'in varligina inaniyor ve iman ediyorum.Cünkü Allah yoksa hicbirsey yoktur. saygilarla
Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2007 18 yıl Size dostca tavsiyem Kur'ani elinize alin ve kalp gözü ile okuyun,ayrica Kur'anla ilgili bilim adamlarinin ortaya cikardiklari gercekleri anlatan eserleri okuyun ve göreceksiniz ki Kur'an öyle birilerinin maksatli olarak söyledigi gibi sadece bir masal kitabi degildir.Teşekkürler tavsiyen için ama ben almayım, çünkü bukadar okumuşluğuma, zekama ve tecrübeme rağmen bana mantıksız geliyor, zaten bunu sürekli bu forumlarda belirtiyorum. Kusura bakmayin sayin Tarafsiz ama ben sizin Kur'an okudugunuza katiyen inanmiyorum,Akli olan icin Allah hep vardir ve hep olacaktir. 16 yıl, Allah'a ibadet ederek yaşadım. Kur'an-ı yeterince okudum. Aklı olmayan için Allah yoktur öyle değil mi ? Yani Allah'a inanmayan akılsızdır Ben bir yaratıcıya inanıyorum ama, inanmayanların akılsız olduğunuda düşünmüyorum, belkide bizden daha akıllılardır.
Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 18 yıl Akli olanin Allah'i inkar etmesi esyanin yapisina aykiridir.Inkar birseyi yok saymaktir halbuki bildigimiz bütün bilim emekcileri insanliga hizmet vermis ve vermeye devam eden ilim admlarinin hemen hepsi Allah'in varligini kabul etmislerdir,cünkü ugrastiklari ilimlerin hepsi Allah'in kitabinda isaret edilmistir.Siz 16 sene dinle ugrastiginizi yaziyorsunuz o zaman derimki yeteri kadar ugrasmamissiniz veya kalp gözü ile ugrasmadiniz,yoksa Allah'i bulmak o kadaR zor degilki. Ateistlerin,materyalistlerin ileri sürdükleri bütün teoriler cürütülmüs bizzat o teorileri ileri sürenlerin kendileri bile sonucta Allah'in varligini kabul etmislerdir.Eger bir insan ben akilliyim diyorsa o Allahin varligina inaniyor demektir.Akilliyim ama inanmiyorum diyorsa kendi kendini aldatiyordur. Bir yaraticiya inandiginizi yazmissiniz,ama bu yaraticiyi nasil yorumladiginizi yazmamissiniz,sanirim onu kendinize sakladiniz.Buna ragmen bir yaraticiya inanmis olmaniz güzel birsey. saygilarla
Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 18 yıl Akli olanin Allah'i inkar etmesi esyanin yapisina aykiridir."Aklı olanın Allah,ı inkar etmesi gerekiyor" dersem hiçbirşey söyleyemezsin, tıpkı benim sana birşey söyleyemediğim gibi. Kısır mantıklarla bir yere varamayız. halbuki bildigimiz bütün bilim emekcileri insanliga hizmet vermis ve vermeye devam eden ilim admlarinin hemen hepsi Allah'in varligini kabul etmislerdir. yanılıyorsun. Kimsa Allah'ın varlığını kabul etmemiştir. Sadece küçük bir kısmı bir akıllı tasarım olasılığını dikkate almışlardır. Yani, islam dini doğrudur, Allah birdir, ondan baika ilah yoktur, Hz Muhammet onun elçisidir dememişlerdir. Bir yaraticiya inandiginizi yazmissiniz,ama bu yaraticiyi nasil yorumladiginizi yazmamissiniz,sanirim onu kendinize sakladiniz.Buna ragmen bir yaraticiya inanmis olmaniz güzel birsey. Bir yaratıcıya inanıyorum diye onu gerçekmiş gibi gösteremem, yani kafadan atarak hayal kurarak yaratıcı vardır denilmez.
Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 18 yıl Kur'an ilim kitabi oldugunu hic iddia etmedi,Kur'an insanlara hitap eden ve müspet ilimlerle ilgili isaretleri veren bir kitaptir. ...diyorsunuz, sonra da... ilim admlarinin hemen hepsi Allah'in varligini kabul etmislerdir,cünkü ugrastiklari ilimlerin hepsi Allah'in kitabinda isaret edilmistir. Yorumu okuyanlara bırakıyorum.. Kusura bakmayin sayin Tarafsiz ama ben sizin Kur'an okudugunuza katiyen inanmiyorum,Akli olan icin Allah hep vardir ve hep olacaktir. Sevgili tarafsızın cevabına aynen katılıyorum. Kur'anı okuyupta dinsizleştim, buradaki bir çok kişide aynı şekilde dinsizleştiğini belirtiyor. Ben de Kuran'ı okudum da dinsizleştim. Kuran'ı okumadan önce, Sayın boşig gibi düşünüyor, aklıma gelen bütün iyi kavramları din kaynaklı sanıyordum. Yanılmışım. Müslüman kalmak isteyen Kuran'ı bildiği dilde okumasın. Bir dinsiz olmama rağmen, müslümanlara yaptığım en önemli tavsiyenin, "Kuran okuyun" olması, ilk bakışta çelişki gibi görünüyor değil mi? Halbuki hiç de öyle değil. Bugüne kadar dinlerden özgürleşmesine yardımcı olabildiğimi sandığım insanların hepsi, ne ataiistik görüşlerden etkilendiler, ne de bilimsel görüşlerden. Onları dinden çıkaran tek şey Kuran okumak oldu. Kur'ani bütün önyargilardan ve kulaktan dolma yanlis bilgilerden uzak olarak okuyanlar zaten onun nekadar gercek oldugunu anlamakta zorlanmiyacaklardir. Ben de aynı tavsiyede bulunayım, Kur'an'ı okuyun da, ister bütün önyargilardan ve kulaktan dolma yanlis bilgilerden uzak olarak okuyun, ister bir tam bir inanmışlıkla okuyun. Sadece okuyun, ama "anladığınız dilde okuyun". Müspet ilimlerle ugrasanlarin bir iki asirdan beri cözebildikleri kesfettikleri onlarca bilgi 1400 sene önce yazilmis olan bir kitapta mevcutsa o kitabin büyüklügüne inanmamak günesi balcikla sivamak demektir ki günes asla balcikla sivanmaz. Müspet ilimlerle uğraşanların bulgularının Kuran'da bulunduğu iddiası sadece fantastik bir tememnidir. Kuran'da öyle bişey yoktur. Kuran mucizeleri diye bir başıl var, orayı okumanızı tavsiye ederim. O kitabin Allah'tan olduguna inanmayanlar,eger o kitabi bir insanin yazdigini iddia ediyorlarsa 1400 yil önce öyle büyük bir kitabi yazan kisinin büyüklügüne inanmalidirlar. Bak bu konuda haklısın. Muhammed'in başarısına gerçekten hayranım. Bu kadar çelişkili, bu kadar faztazi dolu bir kitabı Allah'ın kitabı diye okutmayı başarmış. Takdir etmemek elde değil. Ama hayran olduğum diğer kişi ise Ebu Süfyan. Bu fantastik kitaptaki düşünceleri yüzyıllarca nasıl paraya çevireceğini anlamış ve soyunu, sopunu bu din varoldukça ihya edecek sistemi Muhammed'le anlaşarak ortaya koymuş. Saygılar.
Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 18 yıl Bu konuda shatin ile aynı görüşteyim.Çünkü varlık arenasında herşey son derece mükemmel işliyor.Bu en azından aklımızda geçen şekliyle olmasa da büyük bir gücün etkisiyle olduğunun kanaatini veriyor.Kanaatime göre big bang ile başlayan en yüksek varlığın zatından maddi anlamda kopuş kıyamet denen zamana kadar devam edecektir ve ve bu tamamen biliçli olduğundan eksiksiz bir şekilde tamamlanacaktır.Kıyamet sonrası ise nasıl bir hale geleceğimiz belli değildir.Bunu da bu rastlantı ve bilinçli oluşummeselesini çözdüğümüz oranda çözebiliriz.
Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 16 yıl eğer akılla konuşuyorsak akılla neyin ne olduğunu bilemeyeceğimizi söylüyorsak aklımızı kullanmıyoruz demektir.akla müracaat etmiyorsak susup hiçbirşey demememiz lazım.hatta hiçbirşey diyemeyeceğimizi de dememek lazım.eğer akılla bakıyorsak akıl beş duyu organı ve sayısız manevi diğer cihazlar hayal kalp gibi bunlar vasıtasıyla bir değerlendirme yapar.bu cihazlarla şu anda var olmadığımızı söylemek bu dünyanın yaratıcısı olmadığını söylemekten daha akıllıcadır.şu anda var olduğumuza herşey var olduğuna göre bakalım neler var.kainatta görünen sonsuz bir ilimle yapılış var neye bakarsak o şeyin var olması için sonsuz bir ilmin var olması gerektiğini görürüz.bunun yanında sonsuz bir kudret. sonsuz bir hikmet.hikmet yani bizim baktığımız ama göremedğimiz gördüğümüzde daha öte şeyler oldğunuz bilimle anlıyoruz.son olmuyor.işte bunun gibi daha nice şeyler aklımızla görüyoruz anlıyoruz.mesela çok güzel tasavvur,plan vs.madem aklımızla böyle herşeyde sonsuzluk var bu sonsuz şeylere biz ALLAH diyoruz.yine aklımızla görüyoruz ki herhangi bir maddede görünen tüm bu sonsuzlukların bir ZAT da olması lazım.ortak akıl olması lazım hepsi her an heryerde bulunabilecek.biz sonsuzluk dedik eğer biri biryere kadar biri şuraya kadar dersek o zaman o sonsuz değil belli bir sınırı olur.iki tane olsa biri bir yere kadar biri biryere kadar yada ikisi aynı anda aynı yerde olabilir diyorsanız ikisini hangi noktada ayırt edeceksiniz.sonuçta ikisi yine bir olur.işte biz HEPSİNE birden ALLAH diyoruz.ama aklını kullanmayanlar lütfen sussunlar onlar için herşey karmakarışık. ****.ALLAH hepimize hidayet versin
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.