Φ acı çekmeye alışık Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 (düzenlenmiş) *********** TEK DİYECEĞİM BU!!!!!! Tarih: 18 Aralık , 2005 Düzenleyen: Admin Alıntı
Misafir MohiCaN Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 kusun içinizdekileri çıksınki rahatlıyasınız artık.. rahatlıyında şu tabularınızdan kurtulursunuz belki bizde rahatlarız orhan pamuk ne demiş "kimse söylemiyor bari ben söyleyim" çünkü bu memlekette konuşulmayacak şeyler var kırmızı çizgileri var aşılamaz bunlar konuşulmaz bunlar söylenmez söylenirse vatanın bölünmez bütünlüğü tehlike altına girer. devam edin konuşturmayın kimseyi linç edin kızılay meydanında salladırın farkınızı koyun ortaya yani bildiğimiz siz olmaya devam edin Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 şu çılgın türkleri okuyun.nacizane fikrim budur herşey yazıyor orda herşey Alıntı
Φ lmonlyben Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 CYRANO... senin tek yaptigin sey, suyu bulandirmak. forumdaki bir cok yazini okudum ortaligi karistirip kaciyorsun. kiminle tartisabilirsin ki orhan pamukun yada nazim hikmetin vatan haini oldugu hakkinda! eger o vatan hainiyse bu ülkede emin ol 50 milyon vatan haini cikar. tarihcilere birakalim diyorsun bazi seyleri, peki hic olayin gectigi bölgede bulundun mu??? benim ev arkdasim ordan misal bana dedigi cümleleri lütfen sizde dikkatlice okuyun, buna dedesi anlatmis. ermenileri sürgün ederken gececegi köyleri falan belirlemisler talat pasa efendi ve ordaki insanlara silah dagitilmis gectiklerinde vurun diye. kac kisi öldürülürse bu kadar iyi iyi olacakti ayrıntılı bilmiyorum ama heralde o insanlara kelle basi parada sayilmistir. gercekleri asla göz ardi edemeyiz. almanyada soykirim yapti ve bugun kabul etmekte peki biz neden bazi seyleri kabul edemiyoruz?? diyebiliriz yaptik öldürdükte ama savas haliydi. inkar etmek, nereye kadar. artik uyanmaliyiz degerlerimizi dislayarak bir yere varamayiz onlari bence kazanmaya calismaliyiz. saygilar iyi geceler herkese. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 nazım hikmete hangi yazımda vatan haini demişim. Orhan Pamuğa hangi yazımda vatan haini demişim. benim yazılarımı okumuşsunda bende merak ettim Orhan Pamuk ve Nazım hikmet'e vatan haini dediğim yazımı. eğer böyle bir yazımı okuduysanız buyrun bir alıntı yapında benimde merakım dinsin. gece uykudan uyanıp uyur yazar mı olmuşum acaba. sonra hangi tartışmada ortalığı karıştırıp kaçmışım. gerçekler, sizin sev arkadaşınızın dedesinin anlattığı mı oluyor. mesela benim dedemde bizim memleketteki köyde üç tane kafası olan on metre boyunda yılan olduğunu anlatır. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Katliğam sınırlar içinde olursa bir kiş dahi bırakılmaz almanyanın bir köşesinde tek bir yavudi bulamazsınız bırakın tapınakları olan havra bile yok katliğam budur. Ne yapmıştır yavudi orda vatana hainlik yapmak için düşmanla birmi olmuştur hayır, piyasayı elinde tutma gibi ticari durumları vardı. Ya osmanlı dönemi 6 yerden kuşatılmış düşmanla birlik vs çete savaşı vs bunlar olağan şeyler, ermeniler burda dileneni yok kiliseleri yerinde ermenistana bile gitmek istemezler. Geçmişde olan o günkü beyinlerin yaptıklarını bu güne bu günkü beyinlerden hesap sormak senaryolar üretmek geçersizdir. Dikkat edilirse hitlerin zamanı partizan dönüşüm zamanı osmanlının zamanı kırallık zamanı. Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 CYRANO... senin tek yaptigin sey, suyu bulandirmak. forumdaki bir cok yazini okudum ortaligi karistirip kaciyorsun. kiminle tartisabilirsin ki orhan pamukun yada nazim hikmetin vatan haini oldugu hakkinda! eger o vatan hainiyse bu ülkede emin ol 50 milyon vatan haini cikar. tarihcilere birakalim diyorsun bazi seyleri, peki hic olayin gectigi bölgede bulundun mu??? benim ev arkdasim ordan misal bana dedigi cümleleri lütfen sizde dikkatlice okuyun, buna dedesi anlatmis. ermenileri sürgün ederken gececegi köyleri falan belirlemisler talat pasa efendi ve ordaki insanlara silah dagitilmis gectiklerinde vurun diye. kac kisi öldürülürse bu kadar iyi iyi olacakti ayrıntılı bilmiyorum ama heralde o insanlara kelle basi parada sayilmistir. gercekleri asla göz ardi edemeyiz. almanyada soykirim yapti ve bugun kabul etmekte peki biz neden bazi seyleri kabul edemiyoruz?? diyebiliriz yaptik öldürdükte ama savas haliydi. inkar etmek, nereye kadar. artik uyanmaliyiz degerlerimizi dislayarak bir yere varamayiz onlari bence kazanmaya calismaliyiz. saygilar iyi geceler herkese. nerden katılıyorsunuz foruma siz... erivandan mı bağlandınız... yoksa berlin ant.nın 61.maddesini yazanlarla akrabalığınızmı var... ordaki tarihçilere diyiverinde arşiv falan varsa( gerçi yok sanırım,tarihinde arşivlenecek bişi lazım önce bir devlete) açsınlar gelsinler koyalım ortaya kim ne yapmış çıksın... tarihi bilgi verirken "herhalde" derseniz ben sadece gülerim size... sözde ermeni soykırımını kabul edelim,kıbrısı verelim,hatta duuur yetmez batı anadoluyu da verelim,güneydoğuyu da... AMANNN DEĞERLERİMİZİ DIŞLAMAYALIM DEMİ Alıntı
Misafir MohiCaN Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 asalım kurtulalım değilmi zeynoo çok temiz olur.. güneydoğuyuda kurtarırız bu şekilde batı anadoluyu da Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 ASALIMMI???? BENCE İNSANLAR HER DUYDUKLARINA İNANMASALAR,AZCIK OKUYUP ARAŞTIRSALAR,HER KONUYA DA ATLAMASALAR BİLİR BİLMEZ ASMAYA GEREK KALMAZ ARKADAŞIM... KİMSEYİ ASIP KESMEDEN DE YAPILIR ELBET BİŞEYLER... Alıntı
Misafir MohiCaN Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2005 arkadaşa; erivandan katılıyorsun galiba gibi bir kelime kullanmışsın da bu dikkatimi çekti. Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 almanyada soykirim yapti ve bugun kabul etmekte peki biz neden bazi seyleri kabul edemiyoruz? demiş arkadaş... almanya "daaa" yani biz de yaptık kabul edelim kapansın konu demektir bu ,ben bunu anlıyorum... diğer örnekleri bunun için verdim,o zaman diğerlerini de kabul edelim... temiz olsun... abd bayrağına bir yıldız daha iliştiririz sonra da... başta ermeni meselesi olmak üzere bütün bu dayatmalar , bazen avrupa bazen de abd tarafından aleyhimize kullanılan kozlardır... türkler ve ermeniler öyle bir durumda ki,herhangi bir ülkenin meclisinden çıkacak ermeni soykırımı ile ilgili haberler belirleyiciymiş gibi bir hale geldik.. soykırım kelimesi kullanılacak mı kullanılmayack mı bu kararı meclisler, yada dedelerinden duyarak gelip buraya yazanlar veremez arşiv belgeleri zaten durumu ortaya koymaktadır bu arada konu başlıktan uzaklaştı... orhan pamuk konusuna gelince; bir yazar olarak çok beğendiğimi söyleyemem( obenim edebiyat bilgimdeki eksiklikten olabilir,beni aştı) söyeldiklerinden ziyade, bu sözleri nerde, nezaman ve kimin isteği üzerine söylediği önemli bence inanılmaz bir gaflet diyorum ama olayın bu boyutlara gelmesini yada vatan haini damgasını "o kadar da uzun boylu değil" diyerek değerlendirmek istiyorum Alıntı
Misafir MohiCaN Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 bu ermeni katliamı meselesilesini biz devlet olarak ta reddetmiyoruz ki sadece soykırım denmesini reddediliyoruz 1915-1918 yılları arasında birçok ermeninin öldüğü bilinen bir gerçek. herneyse burda ermeni sorunu değil önemli olan bireyin ifade özgürlüğü olmalı benim anlamadığım şey aydın olarak düşündüğüm insanlarında yeri gelince devletten daha devletci olmaları halbuki özgürlüklerden yana tavır koymanızı beklerken neredeyse orhan pamuğu vatan haini ilan edenlere doğru yoldasınız devam edin der tarzda yazılar görüyorum. bir önceki arkadaşı da eleştirini o tarzda görüğüm için sanki ermenimisinde ondan böyle yazıyorsun gibi anlaşılıyor erivandan mı bağlanıyorsun derken.. lütfen bari sizler yapmayın.. Alıntı
Φ lmonlyben Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 orham pamuk bir yazar oalrak iyi bir yazardır. ama yaptığı şey vatana ihanet demek ağır olsa da ülkesinin aleyhine çalışmaktır. zira orham pamuk oturup ermeni soykırımı iddilarını kendi ülkesinin tarihçileriyle tartışmışmıdır. yazılarında aksini idda eden ilber ortaylı gibi emre kongar gibi değerli tarihçilerin görüşlerine yer vermişmidir. ya da bu konuda ülkesinde demeç vermişmidir. ülkesinde tartışmışmıdır bunu. hayır. sadece emperyalsit politikaların dünyaya yayılması için kurulan kurumlarda, sadece karşıt tezleri referans alarak konuşmuştur. CYRANO.. bu yazinda neyi anlatmaya calistigini ben anlayamiyorum cevirmek icin sanirim bir cevirmene ihtiyacim var!!! "olsa da ülkesinin aleyhine çalışmaktır" bu cümle ne anlama gelmektedir aciklayabilirmisin? orhan pamugun yapmaya calistigi vataninin aleyhine calismak asla degildir, o bu topraklardan ekmegini kazaniyor tipki sen ve diger türkiye cumhuriyeti vatandaslari gibi. fikirler evet bunlar bu kadar da abartilmamali. senin savundugun görüs sayesinde bugun adami asmaya calisan insanlar var. eger biraz olsun bilgiliyim diyebiliyorsan dikkatli olmalisin cünkü yazdigin söyledigin bir kac cümleden etkilenecek binlerce ö..z mevcut bu ülkede. birseyide merak eder dururum ne cikari olabilir bu adaminda ülkesinin aleyhine calisip durur??? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 neyi anlatmak istediğimi anlayamadıysan yorum yapmazsın. önce anlar sonra yorum yaparsın. ayrıca hala bekliyorum orhan pamuk ve nazım hikmet için hangi yazılarımda "vatan haini" demişim. Alıntı
Φ lmonlyben Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 almanyada soykirim yapti ve bugun kabul etmekte peki biz neden bazi seyleri kabul edemiyoruz? demiş arkadaş... almanya "daaa" yani biz de yaptık kabul edelim kapansın konu demektir bu ,ben bunu anlıyorum... diğer örnekleri bunun için verdim,o zaman diğerlerini de kabul edelim... temiz olsun... abd bayrağına bir yıldız daha iliştiririz sonra da... ok.. biz bazi seyleri kabul etmeyelim soykirim yada katliam birakin bari bunu tartisalim neden bunu cok kötü birsey gibi görüyoruz??neden konusulmasi tartisilmasi yasak? sizce bu durumda olmasi kimin sucu? eger devletimiz bi komisyon kursa arastirilmasi icin ve iclerinde tabiki ermeniler de olacak birlikte birseyler yapilmaya kalkisilsaydi simdi bu noktaya gelirmiydi olaylar. biz ne yaptik hep kactik cözümden degildir yasaktir en azindan benim halkim böyle kabul etmeli diyip biraktik kendimizi dünyanin disinda tuttuk. asil önemli olan dünyanin ne düsündügü cünkü orda insanlar öldü ve insanlik bunu görmezden gelemez. bu insanim diyebilen herkesin sorunu. not : benim annem kürt babam türk bir nenem ermeni digeri arap.))) benim ne oldugumu merak eden arkadaslara. neyi anlatmak istediğimi anlayamadıysan yorum yapmazsın. önce anlar sonra yorum yaparsın. ayrıca hala bekliyorum orhan pamuk ve nazım hikmet için hangi yazılarımda "vatan haini" demişim. vatani aleyhine calisan insanlara vatansever denildigini senden ögreniyorum. tebrikler yeni ögretmenim. Alıntı
Φ lmonlyben Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 arkadaşalr ingiliz times gazetesine "ermeni soykırımını tartışmanın tabu olduğu türkiyede yaşamak benim için küçük düşürücü" diyen Orhan Pamuk'un kendisidir. kimse ona gitbaşka yerde yaşamı dedi. ikide bir kendisi türkiyeyi beğenmediğini bu ülkede yaşamak istemediğini söylüyor. "kimse ona gitbaşka yerde yaşamı dedi" evet diyen var malesef. Ya sev Ya terket, bugunlerde bir cok kisinin agzindan duymusuzdur bu cümleyi. ben bu ülkeyi sevmek zorunda degil hükümetide devleti de. bu kadar carpiklasmanin nesini seveyim??? ama söz konusu vatana gelince bence o apayri bi konu.herkes vatanini sever.bu topraklari tabiki senin benim sevdigim kadar oda seviyordur. bu ülkede ekmegini kazaniyor yazisina cevaptir bu. bence ülkenin kavraminin disinda,bu topraklarda kazaniyor ekmegini. Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Orhan Pamuk niye gitmek istemesin ki bakın olaylara şimdi İsviçre’de yayınlanan bir dergide yer alan röportajdaki sözleri nedeniyle “Türklüğü alenen aşağılamak” iddiası ile Şişli adliyesinde yargı önüne çıkan Orhan Pamuk duruşması gerçekten de çok ilginç olaylara sahne oldu.VATANSEVER!!! bir grubun sabah saatlerinden itibaren etrafında toplandığı Şişli Adliyesi’nde tekme, tokat, yumurta ve taşlar havada uçuştu.Polisinde bu olaylara karşı gösterdiği tahammül geröekten de çok soğunkanlıydı. VATANSEVER grup “Misyoner Çocukları O. Pamuk, H. ****, H. Cemal, M. Belge, H. Şahin, E. Katırcıoğlu, İ. Berkan” yazılı pankart taşıdılar. CHP Milletvekili Bedri Baykam’ın da içinde yer aldığı başka bir grup ise, “Lütfen Pamuk yargılanmasın. Onun yanıtını vermek bizim görevimiz. yapay demokrasi kahramanları istemiyoruz” yazılı bir pankart açtı. VATANSEVER grup, “Vatan hainleri defolun”, “Vatanını sevenler Türkler bizimle dursun geri kalanlar Yahudi olsun”, “Hayasızlar” şeklinde konuşarak Pamuk’a destek verenleri taciz ettiler ve davayı izlemek için içeri girmek istediler. dava sona erince duruşmadan çıkanları karşılayan VATANSEVER grup ''vurun vurun '' diye bağırmaya başladı. duruşmadan sonra orhan pamuk ne dedi ''savunmamıı yapamadığım için üzgünüm” “Hakim bey çağırdı, mahkemeye geldik. Ne yazık ki dosya postadaymış. Savunmamızı yapamadığım için üzüldüm. Aslında hiç olmaması gereken düşünce suçu davalarının uzaması, yenilerinin açılması Türkiye için, demokrasimiz için iyi olmuyor.” ve duruşma topun adalet bakanlığına atılması ile sonuçlandı. sonuçta bu davada ifade özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün olmadığı bir kere daha görülmüş oldu.Basın içeri bile alınmadı.Gazeteciler adliyeye alınmazken VATANSEVERLER duruşma salonuna ve koridorlara özenle yerleştirilmişti.yani linç koridorlara kadar girmişti. Top adalet bakanlığına atıldı ama Adalet Bakanlığı yargılama izni vermeyerek AKP Hükümeti’ne puan kazandırmak ve tepkileri yatıştırmayı düşünebilir. Ama, Türkiye’deki yargı, hak ve özgürlüklerin durumu hakkındaki kanaatleri değiştirmek kolay olmayacak... bu olayları sevgili medyamız da bu VATANSEVER kişilerin yaptıklarını ''halkın tepkisi'' ''vatandaşın öfkesi'' gibi başlıklarla getirdiler karşımıza. ama sonuçta fatura yine orhan pamuk'a çıktı. niye mi? bakın başlıklara Hürriyet: Yazık bu ülkeye... Sabah: ‘Düşünce’sizlik... Milliyet: Bir Türkiye fotoğrafı... Posta: Al başına belayı... Radikal: Hangisi Türklüğe hakaret?... Vatan: Korku dolu 40 dakika... Yeni Şafak: Pamuk davası demir leblebi... Zaman: Türkiye’nin imajı postaya takıldı... Star: Pamuk panayırı... Takvim: Orhan gazi, Türkiye niyazi... Türkiye: Oyun bozuldu... Vakit: Hep aynı hayasızlık... Gözcü: Pamuk’a yumurta yağmuru... Güneş: Pamuk 3.5 attı! Tercüman: Çirkin şeyler... Akşam: Pamuk’a küfür AB’ye yumruk! Bugün: Adliye’de Orhan Pamuk rüzgarı... Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 hımmm ilk defa orhan pamuk mu ermeni soykırımını gundeme getırıyor yoksa bundan daha öncede AB bunu gundeme egtirmişti AYEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN CIKMAZ Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2005 ermeni soy kırımı sanırım osman lı döneminde de olmuştu yanılıyormuyum yoksa ? Alıntı
Φ yağız Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Orhan Pamukda gitsin bu memleketten hatta Nazım gibi öldüğünde anadoluda bir köy mezarlığınada gömülmesin yani ne olacak bu böyle bu daha ne kadar devam edecek adama burda tartışma imkanını ve koşulunu kim yarattı ki burda konferanslar basılıp insanlar tarih tartıştığı için yumruklanıp dövülmüyormu sanki bu koşul varmışda bu esneklik yaratılmışda Orhan Pamuk gibiler tartışmamış öylemi yaşasın devletimizin gayri resmi güçleri onlar heryerde hiçbir fırsatı kaçırmazlar kim sakat bişey söyledi tamam yargı hükmünü vermiştir vatan haini ve bu güçler hemen devreye girerler ellerine artık allah ne verdiyse bide bazı araçları var ortaçağdan kalma hiç teknolojiyede ayak uyduramıyorlar mesela satırlar bıçaklar diri diri yakmalar ne diyim arkadaşlar sözcüklerin anlamını yitirdiği günlerden umarım daha anlam kazanabileceği günleri görebilmek ve yaşayabilmek dileğiyle Orhan pamuğun vatan haini ilan edilmesiyle devletin ne alakasıvar anlıyamadım buforumdaki insanlar devlet görevlisimi.... orhan pamuk sizin söylediğiniz gibi aydın olsa karanlık iddalarda bulunmaz aydın insan tutarlı delilli mesnetli iddalarla tezini savunursa birşeyolmaz insanlarda kimseyi vatan hayini ilan etmez bunoktada mahkemelerin otaritelerin kararlarıda önemini yitirir çünkü vijdanlarda mahkum olanlar asla serbest kalamazlar..... haddızatında bu millet tarihi boyunca hep ihanet görmüştür, ermenilere negibi haksızlık yapılmışki devlet güçsüzleşince cepe gerisinde kalan halka zulum yapmışlardır keza rumlar vs. siz devletimizin resmi ağızlardan tarihde bizi arkadan vuran rum ve ermeni çetelerinin yaptıklarını anlatan bir yayın gördünüzmü. devletimiz anlatmamıştır çünkü nesillerini kin ve nefret dolu insanlar olarak yetiştirmek istememiştir. anlatılanlar bizim bildiklerimiz butopluluk ları vicdanlarında mahkum eden dedelerin aktarmalarıdır. mensu olduğumuz millet in devletleri tarih boyunca asli unsurun dişında kimseye zor ve mutsuzluk verecek işler yaptırmamıştır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.