Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Frederic Beigbeder..bu adam tam bi çılgın..onu anlatmak zor..Aşkın Ömrü Üç Yıldır..Aşkın Ömrü Evde Uzar isimleriyle çıkardığı kitaplar Türkiye'de en çok satanlar listesinde yer aldı uzunca zaman..diğer iki kitabını da geçmişte okumuştum..fakat bu kitap bir günlük olarak düzenlenmiş ve çok enteresan...kitapta ilk bakışta ağırlıkla tek bir konu işlenmiş olarak gözüksede...satır aralarında çok yerinde ve mizahi bir uslupla yakalanmış gerçekler var...sanki yazar asıl söylemek istediklerini o konunun aralarına sıkıştırmış... bilmem niye böyle bir yol seçmiş?...çok okunmak için olabilir mi?...belki... belki de asıl söylemek istediklerinin anlamını ve etkisini kuvvetlendirmek için yapmış..bu da olabilir...yine de kalkan olarak başka bir malzemede kullanılabilirdi...öylesi sanki daha şık olurdu...

kendi adıma ben o paravandan kurtarıp-sansürleyerek- sadece ilgilendiğim kısımlarını aldım...ve böylece kitaptan aklımda kalanlar;

ilk cümle;

***Söyleyecek bir şeyim olduğunu mu sanıyorsun?Önemli birşey yaşadığımı mı?Belki de değil! Belki de değil..Ben sadece bir insanım.Herkes gibi benimde bir hikayem var.Yürüyen bandımın üzerinde bir saat koştuğumda bir metafor olduğum duygusuna kapılıyorum...

***Dün sabah Claire'den bir kart aldım:"Sevgili Oscar,seni sevmiyorum.Seni sevmiyorum.Seni sevmiyorum."...Hayatımda aldığım en güzel aşk mektubu.

sanal alem üzerine;

***...evlerinde ekran karşısında yalnız yaşamaya fazla alıştıklarından,kalabalığın içinde artık kimseyi aramadan,ellerinde boş bir bardak sabit bakışlarla tek başına duran benim gibi internet müptelalarına rastladım.Şeffaf binalarda modern zombiler olmaya fazla alışmış tipler.Kim olursa olsun birilerine ilgi göstermekten aciz insanlar.Yalnızlık bireyciliğin mantıksal sonucu..Ekonomik bencilliğimiz bir yaşam tarzı haline geldi.Yazıyla cevap vermek için çeyrek saat harcamaya alışmış biri,biriyle yüz yüze konuşurken nasıl parlar?Sanal olan bizim gerçek karşısındaki sığınağımız...

***Erkekler her zaman bir eski sevgili ile müstakbel sevgilinin arasındadırlar,çünkü şimdiyle ilgilenmezler.Geçmişe özlem ile umut,kaybedilen kişi ile hayali kurulan kişi arasında sörf yapmayı tercih ederler.Bizler hep mevcut olmayan iki kadın arasında sıkışıp kalmış durumdayızdır.

Erkekler hakkında;

***Kendi bedeni üzerinde bile kontrolü yokken,ondan dünyanın geleceğini kontrol altında tutmasını nasıl istersiniz?

***Korkunç şeyler yaşadım,büyük acılar çektim,iflahım kesildi,yerlere serildim,yenilip aşağılandım,çamurların içinde yuvarlandım,baştan savıldım,kaderime terk edildim,ama asla,hiçbir şey seni aramamak için harcadığım çaba kadar büyük bir çaba istemedi benden.Claire,sadece"sana telefon etmemenin" benim için ne kadar güç olduğunu kimse bilmeyecek.Sevmeyi bırakmak,içkiyi bırakmaktan daha beter.

***En büyük hayalim? Kendimde tekdüzeliği kabul edecek gücü bulmak.

***Zekayla saadet olmaz.

***Asıl zor olan insanın neden yaşadığını bilmemesi değil,bu soruyu aklına getirmemeyi başarması.

***annesiyle diyalog halinde;

-Ee Claire'i hala görüyor musun?

-Hayır sürekli avga ediyorduk.Durmadan birbirimizi terk ediyorduk.Başka şeylerden konuşalım.Çatlağın teki.Cürmü kadar yer yakar.Umurumda bile değil.Aramızda herşey bitti.

-A...Demek onu bu kadar seviyorsun...

***Neyin gitmediğini nihayet anladım sanırım;ben bir kahraman olmak isterdim.Titanic'in pruvasına çıkmak ve "Ben dünyanın kralıyım" diye bağırmak.Baldıran zehri içmek,imparatorluklar fethetmek,güneş sisteminin çehresini değiştirmek,Danone'yi alaşağı etmek isterdim.Başımdan tarihsel olaylar geçmesini ve birbirini izleyen ilginç hikayelerden başka hiçbirşey yaşamamayı isterdim.Dünya kilitlenmiş durumda,üzerinde hiçbir söz hakkım yok.

***Birinci kaçınılmaz felaket:Dünya'nın sonu gelecek.İkinci kesin gerçek:bende öleceğim.Günün sorusu:ilk kim yok olacak?Dünya mı ben mi?Ben önce dünyanın yok olmasını tercih ederim,çünkü benim açımdan sonuç aynı olurdu.Madem ölüyorum,bari başkalarıyla aynı anda olsun.Ben dünyanın sonunu narsist olduğum için bekliyorum.Belki de bütün insanlar benim gibidir;bu,neden var güçleriyle kıyameti koparmaya çalıştıklarını açıklıyor olabilir;yalnız başlarına ölmemek için.

***Ben mutsuzluğumu seviyorum;bana arkadaş oluyor.Bazen bir anlığına mutlu olduğumda acı yoksunluğu gibi birşey hissediyorum.İnsan çok çabuk keder bağımlısı oluyor.

***İnsan,birşeyi ya da birini aramakla yıllar geçirip sonunda,aslında aradığının kendisi olduğunu fark edebilir.

Tanrıtanımaz bulamadığı bir şeyi arar.

Sanatçı aramadığı şeyi bulur.

***Sık sık,erkekler için iktidar neyse,kadınlar için de güzelliğin o olduğu söylenir:güzellik kadınların en önemli baştan çıkarma silahıdır.Güzel bir yüzün aynı zamanda bir engel olduğu söylenmez.Güzellik bayağı ve tipsiz budalaları çeker,akıllı ve müşvik çekingenleri ürkütür.Kötü bir dağılım gerçekleştirir;güzel kızların hep ahmaklarla birlikte olmasının nedeni budur.Fiziksel güzelliğin iktidardan çok şöhrete benzetilmesi gerekirdi;şöhret gibi geçici,onun kadar yapay ve yıkıcı olan güzellik,bir buluşmanın en kötü ölçütüdür.

***Bütün mutsuzluklarımız kendimizi tekrarlamayı reddetmemizden kaynaklanıyor.Sanki birden fazla hakikat varmış gibi.

***Farkındalık isyanın yeni biçimi.Hareketsiz bir kin,kırık bir ayna.

***Benden istedğin şey imkansız.Seni sevmemeyi asla başaramayacağım.

Uyuşturucuların en kötüsü hala aşk.Sen beni hayata geri döndürdün,kaybettiğim heyecan duygusunu geri verdin.Nereye gidersem gideyim,senden başka birşey görmüyordum ve sen yanımda olmadığında,gözlerim buğulanıyordu.Bir masumiyet kalıntısı yanaklarımı kızartıyordu.Şu andan itibaren ve ölene kadar,biri ne zaman önümde adını ansa,bakışlarımın biraz dalgınlaşması mümkün.Başkaları "çok içti,kafası gidip geliyor" diyecektir,ama ben bunu umursamayacağım,oradan çok uzaklaşmış,karşılıklı aşk cennetinde,bir gün yeniden girmemi sağladığın o imkansız düş aleminde olacağım...

Gönderi tarihi:
***Erkekler her zaman bir eski sevgili ile müstakbel sevgilinin arasındadırlar,çünkü şimdiyle ilgilenmezler.Geçmişe özlem ile umut,kaybedilen kişi ile hayali kurulan kişi arasında sörf yapmayı tercih ederler.Bizler hep mevcut olmayan iki kadın arasında sıkışıp kalmış durumdayızdır.

Erkekler hakkında;

***Kendi bedeni üzerinde bile kontrolü yokken,ondan dünyanın geleceğini kontrol altında tutmasını nasıl istersiniz?

***Korkunç şeyler yaşadım,büyük acılar çektim,iflahım kesildi,yerlere serildim,yenilip aşağılandım,çamurların içinde yuvarlandım,baştan savıldım,kaderime terk edildim,ama asla,hiçbir şey seni aramamak için harcadığım çaba kadar büyük bir çaba istemedi benden.Claire,sadece"sana telefon etmemenin" benim için ne kadar güç olduğunu kimse bilmeyecek.Sevmeyi bırakmak,içkiyi bırakmaktan daha beter.

***Neyin gitmediğini nihayet anladım sanırım;ben bir kahraman olmak isterdim.Titanic'in pruvasına çıkmak ve "Ben dünyanın kralıyım" diye bağırmak.Baldıran zehri içmek,imparatorluklar fethetmek,güneş sisteminin çehresini değiştirmek,Danone'yi alaşağı etmek isterdim.Başımdan tarihsel olaylar geçmesini ve birbirini izleyen ilginç hikayelerden başka hiçbirşey yaşamamayı isterdim.Dünya kilitlenmiş durumda,üzerinde hiçbir söz hakkım yok.

***Birinci kaçınılmaz felaket:Dünya'nın sonu gelecek.İkinci kesin gerçek:bende öleceğim.Günün sorusu:ilk kim yok olacak?Dünya mı ben mi?Ben önce dünyanın yok olmasını tercih ederim,çünkü benim açımdan sonuç aynı olurdu.Madem ölüyorum,bari başkalarıyla aynı anda olsun.Ben dünyanın sonunu narsist olduğum için bekliyorum.Belki de bütün insanlar benim gibidir;bu,neden var güçleriyle kıyameti koparmaya çalıştıklarını açıklıyor olabilir;yalnız başlarına ölmemek için.

***Ben mutsuzluğumu seviyorum;bana arkadaş oluyor.Bazen bir anlığına mutlu olduğumda acı yoksunluğu gibi birşey hissediyorum.İnsan çok çabuk keder bağımlısı oluyor.

***İnsan,birşeyi ya da birini aramakla yıllar geçirip sonunda,aslında aradığının kendisi olduğunu fark edebilir.

Tanrıtanımaz bulamadığı bir şeyi arar.

Sanatçı aramadığı şeyi bulur.

***Sık sık,erkekler için iktidar neyse,kadınlar için de güzelliğin o olduğu söylenir:güzellik kadınların en önemli baştan çıkarma silahıdır.Güzel bir yüzün aynı zamanda bir engel olduğu söylenmez.Güzellik bayağı ve tipsiz budalaları çeker,akıllı ve müşvik çekingenleri ürkütür.Kötü bir dağılım gerçekleştirir;güzel kızların hep ahmaklarla birlikte olmasının nedeni budur.Fiziksel güzelliğin iktidardan çok şöhrete benzetilmesi gerekirdi;şöhret gibi geçici,onun kadar yapay ve yıkıcı olan güzellik,bir buluşmanın en kötü ölçütüdür.

***Bütün mutsuzluklarımız kendimizi tekrarlamayı reddetmemizden kaynaklanıyor.Sanki birden fazla hakikat varmış gibi.

***Farkındalık isyanın yeni biçimi.Hareketsiz bir kin,kırık bir ayna.

***Benden istedğin şey imkansız.Seni sevmemeyi asla başaramayacağım.

Uyuşturucuların en kötüsü hala aşk.Sen beni hayata geri döndürdün,kaybettiğim heyecan duygusunu geri verdin.Nereye gidersem gideyim,senden başka birşey görmüyordum ve sen yanımda olmadığında,gözlerim buğulanıyordu.Bir masumiyet kalıntısı yanaklarımı kızartıyordu.Şu andan itibaren ve ölene kadar,biri ne zaman önümde adını ansa,bakışlarımın biraz dalgınlaşması mümkün.Başkaları "çok içti,kafası gidip geliyor" diyecektir,ama ben bunu umursamayacağım,oradan çok uzaklaşmış,karşılıklı aşk cennetinde,bir gün yeniden girmemi sağladığın o imkansız düş aleminde olacağım...

Ben de ilgimi ceken kisimlarini ayikladim.Tesbitleri cok guzel ve cok dogru,itiraf da edilmiyor cogunlukla kendine bile ..Okumayi cok isterim ama su anda burada bulmam imkansiz.Listeme ekledim,tanittigin icin tesekkur ederim,seni etkilemisse,zaten beni de etkileyecektir ;):)

Gönderi tarihi:
Ben de ilgimi ceken kisimlarini ayikladim.Tesbitleri cok guzel ve cok dogru,itiraf da edilmiyor cogunlukla kendine bile ..Okumayi cok isterim ama su anda burada bulmam imkansiz.Listeme ekledim,tanittigin icin tesekkur ederim,seni etkilemisse,zaten beni de etkileyecektir ;):)

Leylacım...bu kitapta sıkça geçen tema beni rahatsız etti...bu sebepten seni de rahatsız edeceğini düşünüyorum...yazar romantik tarafını satır aralarına saklamış...her ne kadar kitabının ismi bu olsada! bu sebepten burda seçtiğin cümleleri koy cebine...gerisinde çokta merak edilecek bişey yok...biz Çalıkuşağı ekolündeniz..ben sana başka kitaplar önericiim bekle canım :)

Gönderi tarihi:

selam...

kitapçıda görmüştüm bu kitabı..arka kapağında yazıyordu o sözler..lunapark muhabbeti..kitapçıda içine öyle bir göz gezdirmiştim..beğenmedim ve okumadım..arka kapağındaki o yazı hariç..gerisi fasa fiso..gibiydi..demek okudun...sana birkaç kitap tavsiye edebilirim..okumadıysan..oku derim bence..milan kundera(varolmanın dayanılmaz hafifliği)...sineklerin tanrısı(bu kitabın adı. yazarı hatırlamıyorum)...ve 5-6 yıl önce iki gecede okuduğum.. gözlerimi yaşartan(alexandra dumas) ın monte kristo kontu......

Gönderi tarihi:
selam...

kitapçıda görmüştüm bu kitabı..arka kapağında yazıyordu o sözler..lunapark muhabbeti..kitapçıda içine öyle bir göz gezdirmiştim..beğenmedim ve okumadım..arka kapağındaki o yazı hariç..gerisi fasa fiso..gibiydi..demek okudun...sana birkaç kitap tavsiye edebilirim..okumadıysan..oku derim bence..milan kundera(varolmanın dayanılmaz hafifliği)...sineklerin tanrısı(bu kitabın adı. yazarı hatırlamıyorum)...ve 5-6 yıl önce iki gecede okuduğum.. gözlerimi yaşartan(alexandra dumas) ın monte kristo kontu......

sanada selam :)...

evet kitabı okudum...ve büyük bir merakla sonunu bekledim...pekçok şey gibi trajikti oda...nedense insanoğlu herşeyin sonunu görmek istiyor...oysa son tekbaşına hiçbirşey ifade etmiyor...hayat gibi...öyküsünü bilmedikçe,yaşamadıkça sonunu bilmenin ne önemi var?...

herneyse...varolmanın dayanılmaz hafifliği...filmine gitmiştim yıllar önce...şu Romantik Egoist'le o film arasında önemli bir benzerlik var...her ikiside aynı malzemeyi kullanmışlar...şimdi Frederic B.duysaydı bu dediğimi eminim şöyle derdi;

"Bütün mutsuzluklarımız aynı malzemeyi kullanmak istemeyişimizden geçiyor..Sanki farklı bir malzeme varmış gibi... :lol:

e haksız da sayılmaz...en dikkat çekici malzeme bu!..fakat filmde dozaşımı vardı...asıl söylenmek istenen bu kitapta olduğu gibi yok olmuştu...ben memnuniyetsiz ayrılmıştım o filmden...ama kitabını okuyan arkadaşlarım çok güzel olduğu konusunda ısrarcıydılar...

ama ben senin şu gözlerini yaşartıp iki gecede okuduğun Monte Kristo Kontu'nu merak ettim doğrusu...bakarsın yakında beraberce

onu tanıtırız...kimbilir? ;)

Gönderi tarihi:

Bana da tavsiyelerde bulunabilir misniz acaba ? :)

Gönderi tarihi:
Bana da tavsiyelerde bulunabilir misniz acaba ? :)

neden olmasın Lilac ? :clover:

fakat öncelikle tanışalım...kısaca diloş ben...ve sende Lilac... :)

ne tür seversin Lilac?

bak açık söyliyim herşeyi okumam ben...

sevdiğim tarzda şeyler okurum...

eğer uyuyarsa zevklerimiz..paylaşmaktan mutluluk duyarım... :flowers:

Gönderi tarihi:
Leylacım...bu kitapta sıkça geçen tema beni rahatsız etti...bu sebepten seni de rahatsız edeceğini düşünüyorum...yazar romantik tarafını satır aralarına saklamış...her ne kadar kitabının ismi bu olsada! bu sebepten burda seçtiğin cümleleri koy cebine...gerisinde çokta merak edilecek bişey yok...biz Çalıkuşağı ekolündeniz..ben sana başka kitaplar önericiim bekle canım :)

Tesekkur ederim Dilosum,ben arka kapaklar icini yansitir sanirdim,ona gore de alirdim,her zaman olmuyor demek..

Onerecegin kitaplari bekliyorum,sagol.. :)

Gönderi tarihi:
neden olmasın Lilac ? :clover:

fakat öncelikle tanışalım...kısaca diloş ben...ve sende Lilac... :)

ne tür seversin Lilac?

bak açık söyliyim herşeyi okumam ben...

sevdiğim tarzda şeyler okurum...

eğer uyuyarsa zevklerimiz..paylaşmaktan mutluluk duyarım... :flowers:

Memnun oldum..hem tanıştığımıza..hem de tavsiyede bulunmayı kabul etmene.. :)

Akıcı,sürükleyici macera-gerilim olur..

Aşk romanı olur.. :wub:

Kişisel gelişim olur..

Fantastik roman olur..

Deneme olur..

:):)

Gönderi tarihi:
Tesekkur ederim Dilosum,ben arka kapaklar icini yansitir sanirdim,ona gore de alirdim,her zaman olmuyor demek..

Onerecegin kitaplari bekliyorum,sagol.. :)

Gülbeşekerim... :) seni az çok tanıyorum artık...bu yüzden seveceğini düşündüğüm bir yazar var..İclal Aydın..okudun mu bilmiyorum...deneme tarzında yazar...çok hoşuna gideceğini düşünüyorum..

.....

"Sanki hiç vedalaşmamışım herhangi biriyle...

Sanki artık hiç özlemiyorum... Kimseyi...

Yazlıklardan ayrılanlar güneşten solmuş tişörtlerinin omuzlarında getirirlerdi küçük yaz aşkının ayrılığını...

Mektuplarla, arada bir güçlükle açılan telefonlarla yaşatılırdı biraz daha...

Yaz bitimi, 20'li yaşlarım başlayana dek daha derin acıtırdı kalbimi ve o zamanlar daha çabuk onarabilirdi kalbim kendini.

Bir ayrılığın, uzun bir yola çıkmanın, bir şehre son kez bakmanın burukluğu ile baş etmeyi öğrendim sonunda... "

bu Yaz Bitmesin adlı kitabından bir alıntı...çok hoş bi katap...

….Beklemediğim anda karşıma çıkan ayrılıkları,

Aniden bastıran kışı,

Aynaya her baktığımda değişen kadını,

Mevsimler içinde mutlaka bir sevinç getiren yaz'ı,

Gülünce yüzleri bayram yeri olanları,

“Geçecek” diyerek yaraya üfleyenleri,

Okuduğunu anlayanları,

Anlayıp da susanları,

Cesur olanları,

Yeniden başlayanları

Ve

Hayatın mutlak coşkusunu,

Sizi,

Seni,

Her şeye rağmen üstelik

“Gördüğüme sevindim!”

... buda Gördüğüme Sevindim kitabından...

şimdilerde yeni bir kitabı daha çıkmış...Bitmiş Aşklar Emanetçisi...benimde alacağım kitaplar listemin başlarında...

okurken...kendinden birşeyler bulacağına emin olduğum bir tarzı var...şiddetle öneriyorum canım :clover:

Gönderi tarihi:
Memnun oldum..hem tanıştığımıza..hem de tavsiyede bulunmayı kabul etmene.. :)

Akıcı,sürükleyici macera-gerilim olur..

Aşk romanı olur.. :wub:

Kişisel gelişim olur..

Fantastik roman olur..

Deneme olur..

:):)

bende memnun oldum Lilac :):clover:

herzaman yardımcı olmaya hazırım canım...

okumak gibisi yoktur...inan bana...

yaşın genç...ağır kitaplar önermiyorum bu yüzden..

bak..Leyla'yla bizi buluşturan kitabı önereyim sana...

Reşat Nuri Güntekin'den ...ÇALIKUŞU...

bir klasiktir..

ondan bir alıntı yapmak istemiyorum...

aldatıcı olur..

ve bütünlüğü bozulur..

başka..başka..

bir kitap vardı Genç Kızlar adı...

yazarını hatırlayıp yazarım sana...

şimdilik bu kadar canım..

sonra yine görüşürüz... :clover:

Gönderi tarihi:
Gülbeşekerim... :) seni az çok tanıyorum artık...bu yüzden seveceğini düşündüğüm bir yazar var..İclal Aydın..okudun mu bilmiyorum...deneme tarzında yazar...çok hoşuna gideceğini düşünüyorum..

.....

"Sanki hiç vedalaşmamışım herhangi biriyle...

Sanki artık hiç özlemiyorum... Kimseyi...

Yazlıklardan ayrılanlar güneşten solmuş tişörtlerinin omuzlarında getirirlerdi küçük yaz aşkının ayrılığını...

Mektuplarla, arada bir güçlükle açılan telefonlarla yaşatılırdı biraz daha...

Yaz bitimi, 20'li yaşlarım başlayana dek daha derin acıtırdı kalbimi ve o zamanlar daha çabuk onarabilirdi kalbim kendini.

Bir ayrılığın, uzun bir yola çıkmanın, bir şehre son kez bakmanın burukluğu ile baş etmeyi öğrendim sonunda... "

bu Yaz Bitmesin adlı kitabından bir alıntı...çok hoş bi katap...

….Beklemediğim anda karşıma çıkan ayrılıkları,

Aniden bastıran kışı,

Aynaya her baktığımda değişen kadını,

Mevsimler içinde mutlaka bir sevinç getiren yaz'ı,

Gülünce yüzleri bayram yeri olanları,

“Geçecek” diyerek yaraya üfleyenleri,

Okuduğunu anlayanları,

Anlayıp da susanları,

Cesur olanları,

Yeniden başlayanları

Ve

Hayatın mutlak coşkusunu,

Sizi,

Seni,

Her şeye rağmen üstelik

“Gördüğüme sevindim!”

... buda Gördüğüme Sevindim kitabından...

şimdilerde yeni bir kitabı daha çıkmış...Bitmiş Aşklar Emanetçisi...benimde alacağım kitaplar listemin başlarında...

okurken...kendinden birşeyler bulacağına emin olduğum bir tarzı var...şiddetle öneriyorum canım :clover:

Tesekkur ederim diloscugum,kitabini okumadim ama yazilarini cok seviyorum,buldugum yerde okurum.En kisa zamanda edinecegim,hep almak istemistim zaten,senin tavsiyenle bir kat daha artti bu istek

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.