Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 mantıklı düşünürsek ben özgürüm zaten ama dini olarak düşünürsek, özgür değilim başka bir açıdan daha bakarsak dine göre özgür iradeli olmakta mümkün değil, Allah'a inanmamanın cezası sonsuza kadar odun gibi yanmaktır. durum böyle olunca irademi kalır, mecburen Allah'a inanacaksın ve bunun adına özgür irade diyeceğiz neyseki dinler gerçek değil de sadece bir inanç. aynı şeyleri yazarsan aynı cevapları alırsın bozuk plak gibi aynı şeyleri söylüyorsun insan özgürse bitmiştir bu senin inanmadıgın şeye inananlarında özgür oldugunu gösterir gerisi bizi o kadar da ilgilendirmez hala dine göre diyorsun, din senin inandıgın gibide olsa benim inandıgım gibide olsa gene özgürüzz, deg,şen bir şey yok daha son olsun uzatma ya da gerçektede özgür olmadıgını söyle........... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 bozuk plak gibi aynı şeyleri söylüyorsunsende insan özgürse bitmiştirbu senin inanmadıgın şeye inananlarında özgür oldugunu gösterir gerisi bizi o kadar da ilgilendirmez dine göre insan özgür değildir (ayrıntılar diğer sayfalarda) bunu defalarca açıkladım ama sen hep oraları atlayıp aynı şeyleri yazdığın için aynı cevapları yazmak zorunda kalıyorum durum budur. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Ortada şart ve kabul vardır. Bu her yerde böyledir.. Örneğin Anayasaya görede insanlar özgürdür... Fakat bir yandada kurallar vardır.. Yani şartlar.. O kuralları kabul ettiğin ve o kuralara uyduğun müddetçe özgürsün.. Kuralları kabul etmediğin vakit, zaten yaptırımlar vardır.. Yaratılıştaki gayede Allah'ı bilmek ve ona kulluk yapmaktır.. Bunların kabul edilmemesi durumunda karşılaşılacak sonuç bellidir.. Allah'a inanmayan, ahirete inanmayan için bunun neresi problem..? Saygılar.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 sendedine göre insan özgür değildir (ayrıntılar diğer sayfalarda) bunu defalarca açıkladım ama sen hep oraları atlayıp aynı şeyleri yazdığın için aynı cevapları yazmak zorunda kalıyorum durum budur. dindarlar özgürmüdür ?? önceki sorduklarımı anlamadınız galiba Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 dindarlar özgürmüdür ??aslan34 dine göre insan özgür değildir (bu cevabı defalarca verdim, hala soruyorsun, aynı cevabı verincede bozuk plak gibisin diyorsun) Ortada şart ve kabul vardır.Bu her yerde böyledir.. Örneğin Anayasaya görede insanlar özgürdür... Fakat bir yandada kurallar vardır.. Yani şartlar.. O kuralları kabul ettiğin ve o kuralara uyduğun müddetçe özgürsün.. Kuralları kabul etmediğin vakit, zaten yaptırımlar vardır.. Devlet kuralları, din kurallarından binlerce kat daha mantıklı ve daha düzenlidir. İkisinin birbiriyle alakası yok. Devlet kuralları dinsizdir. Devlet, ateistleri, hristiyanları, başka dindekileri ekmek fırınına atıp yakmaz. Devlet, çağa herzaman ayak uydurur, yeniliklere açıktır, tüm insanlar eşittir. Kuralları her zaman çoğunluğun istediği şekilde değişebilir. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 aslan34 dine göre insan özgür değildir (bu cevabı defalarca verdim, hala soruyorsun, aynı cevabı verincede bozuk plak gibisin diyorsun) Devlet kuralları, din kurallarından binlerce kat daha mantıklı ve daha düzenlidir. İkisinin birbiriyle alakası yok. Devlet kuralları dinsizdir. Devlet, ateistleri, hristiyanları, başka dindekileri ekmek fırınına atıp yakmaz. Devlet, çağa herzaman ayak uydurur, yeniliklere açıktır, tüm insanlar eşittir. Kuralları her zaman çoğunluğun istediği şekilde değişebilir. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 aslan34 dine göre insan özgür değildir ( beni anladıgını hiç sanmıyorum kusura kalma kesiyorum tarafsız (nası bişise bu da) altına çok aleni birşey olmadıkca yazmayı düşünmüyorum.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 beni anladıgını hiç sanmıyorum kusura kalma kesiyorum seninde beni anladığını hiç sanmıyorum, ama anlayan anlamıştır, anlamayan anlamamıştır anlayanlar olmuşsa ne mutlu bize ama ben tartışmayı burada kesmiyorum, gerkli olduğu takdirde devam edeceğim her zaman Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 aslan34 dine göre insan özgür değildir ya dinlerin gerçekligini kabul et ya da insanın gerçekligini kabul et gene anlamadın sanırım Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 ya dinlerin gerçekligini kabul etya da insanın gerçekligini kabul et insanlığın gerçekliğini kabul ediyorum Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 insanlığın gerçekliğini kabul ediyorum demek ki insan fiillerinde özgürmüş işte bu nihayet yani Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 demek ki insan fiillerinde özgürmüş işte bu nihayet yani ben bunu daha öncede söyledim insan fiillerinde özgürdür diye. dini gerçekliği kabul etmiyorum, insanın gerçekliğini kabul ediyorum. saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 ben bunu daha öncede söyledim insan fiillerinde özgürdür diye. dini gerçekliği kabul etmiyorum, insanın gerçekliğini kabul ediyorum. saygılar. sonuçta dine inanan insan özgür degil mi? ...bitti ..senin dine ya da herhangi birşeye inanıp inanmaman etki yapmaz...insan her türlü özgür iradeli bir yaratıkdır.... Tanrı tanımazlar zaten 'kader' gibi meseleleri tartışması kendi içinde abes...bu tanrıya inananları ilgilendirir.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 sonuçta dine inanan insan özgür degil mi? hayır dedim ya ! eğer din gerçekse Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 hayır dedim ya ! eğer din gerçekse kusura kalma ama sen ne dedigini kendinde bilmiyorsun yani neyi inkar edip neyi kabul ettigini bilmiyorsun sen eger ki yazdıkların samimiyse üzülürüm bu hale Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Tam adamına çattın tarafsız kardeş.Allah sana sabır versin. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Tam adamına çattın tarafsız kardeş.Allah sana sabır versin. varsa söyleyecek birşeyin konuda buyur sizin tartışma adabı bumu??? enteresan buyur Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Tam adamına çattın tarafsız kardeş.Allah sana sabır versin. sağol katakuta kusura kalma ama sen ne dedigini kendinde bilmiyorsun yani neyi inkar edip neyi kabul ettigini bilmiyorsun sen eger ki yazdıkların samimiyse üzülürüm bu hale yazdıklarım samimi, ben sane gayet mantıklı cevaplar veriyorum kendimce soru soruyorsun cevap veriyorum, bütün birikimlerimle, emeğimle sonra diyorsunki "ne dediğini bilmiyorsun" bu sayfayı (7. sayfa) baştan sona okursan, sana gerekli cevapları verdiğimi anlarsın aksi halde aksak aksak devam ederiz artık ne yapalım Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 sağol katakutayazdıklarım samimi, ben sane gayet mantıklı cevaplar veriyorum kendimce soru soruyorsun cevap veriyorum, bütün birikimlerimle, emeğimle sonra diyorsunki "ne dediğini bilmiyorsun" bu sayfayı (7. sayfa) baştan sona okursan, sana gerekli cevapları verdiğimi anlarsın aksi halde aksak aksak devam ederiz artık ne yapalım yazdıklarını oku sonra bazan insan özgür de bazan degil de bazan din gerçekse de bazan degil de yani tam olarak anlaşılmıyor. heralde sende tam olarak neyin ne oldugu netleşmemiş gibi. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 heralde sende tam olarak neyin ne oldugu netleşmemiş gibi. aslan34 dedinki "ya dinlerin gerçekligini kabul et ya da insanın gerçekligini kabul et" yani bana sadece iki seçenek sundun, hangisini seçersem diğerinin yanlışlığınıda kabul etmiş olacağım bende dedimki "insanın gerçekliğini kabul ediyorum" yani dinlerin gerçekliğini kabul etmiyorum !!! eğer dinlerin gerçeklğini kabul etmiş olsaydım, insanın gerçekliğini kabul etmemiş olacaktım dolayısıyla dinlerin gerçekliğini kabul ettiğim için "insanın özgürlüğünü" kabul etmemiş olacağım. çünkü benim iddiam neydi ? dinler gerçekse, insan özgür değildir !!! ama ben insanın gerçekliğini kabul edip, dinlerin gerçek olmadığını kabul ettiğim için gerçekte insanın özgür olduğunu belirtmiş oldum !!! *** bunu senin için değil bizi diğer okuyanlar için yazdım. Analiz etsinler diye Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 aslan34 dedinki "ya dinlerin gerçekligini kabul et ya da insanın gerçekligini kabul et" yani bana sadece iki seçenek sundun, hangisini seçersem diğerinin yanlışlığınıda kabul etmiş olacağım bende dedimki "insanın gerçekliğini kabul ediyorum" yani dinlerin gerçekliğini kabul etmiyorum !!! eğer dinlerin gerçeklğini kabul etmiş olsaydım, insanın gerçekliğini kabul etmemiş olacaktım dolayısıyla dinlerin gerçekliğini kabul ettiğim için "insanın özgürlüğünü" kabul etmemiş olacağım. çünkü benim iddiam neydi ? dinler gerçekse, insan özgür değildir !!! ama ben insanın gerçekliğini kabul edip, dinlerin gerçek olmadığını kabul ettiğim için gerçekte insanın özgür olduğunu belirtmiş oldum !!! *** bunu senin için değil bizi diğer okuyanlar için yazdım. Analiz etsinler diye beni anlamadıgına kani oldum tarafsız tşk not; ben bu cevabı yazdıydım lakin çıkmamış galiba... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 beni anlamadıgına kani oldum tarafsız senin için yazmadım, değerlendirme iletisini bizi okuyan diğer kişiler için yazdım onlar değerlendirir durumu benim şimdilik söyleyeceğim bu kadar, gerekli açıklamayı yaptığımı düşünüyorum mantıklı olup olmadığını başkalarının analizine bırakıorum saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 dinler gerçekse, insan özgür değildir !!! ama ben insanın gerçekliğini kabul edip, dinlerin gerçek olmadığını kabul ettiğim için gerçekte insanın özgür olduğunu belirtmiş oldum !!! *** bunu senin için değil bizi diğer okuyanlar için yazdım. Analiz etsinler diye Sevgili TARAFSIZ ben senin yazılarını okuyorum ve sendeki tutarlılığın ve mantığın binde birinin de tartıştığın insanda olmasını dilerim. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Sevgili TARAFSIZ ben senin yazılarını okuyorum ve sendeki tutarlılığın ve mantığın binde birinin de tartıştığın insanda olmasını dilerim. Saygılar. buyur söyle tutarsız ve mantıksız yerleri hadi Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 buyur söyle tutarsız ve mantıksız yerleri hadi aslan34 diğer sayfaları okursan, tutarsızlıkları görürsün aynı sayfaları aynı iletileri yazdığım için şikayet ediliyorum sen sayfaları oku takıldığın yerleri bize sor, biz cevaplayalım Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.