Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

“Fly Yoga” Buna Değer mi? Bilim, 6 Büyük Sağlık Faydası Sağlayabileceğini Söylüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

“Fly Yoga” Buna Değer mi? Bilim, 6 Büyük Sağlık Faydası Sağlayabileceğini Söylüyor

Yoga gibi çok az şey zamanın testine dayanır. Binlerce yıldır bu meditatif hareket yöntemi, bireylerin kaslarını zinde, kemiklerini ve eklemlerini sağlıklı tutarken dikkatli olmalarına yardımcı olmuştur.

AAZdNSN.img?w=700&h=467&m=6

Bu günlerde bilim adamları, yoganın toplam zihin-beden sağlığını nasıl desteklediğini keşfetmeye devam ediyor. Araştırmalar bize yoganın daha iyi uyku, gelişmiş sindirim ve daha iyi sırt ağrısı ile bağlantılı olduğunu gösteriyor. Northwestern Medicine uzmanlarına göre, düzenli bir yoga uygulamasının kalp hastalığı riskini azalttığı, akciğer fonksiyonlarını iyileştirdiği ve stres, anksiyete ve depresyonun tedavisine yardımcı olduğu bile gösterilmiştir.

Ancak özellikle uygulamanızı derinleştirerek daha fazlasını elde etmek isteyen deneyimli bir yogiyseniz, hava yogası sizi yeni zirvelere taşımanıza yardımcı olabilir. Geleneksel akışlardaki bu modern dönüş, klasik yoga felsefelerini ve asanaları (pozlar) hava sanatlarının eğlenceli fiziksel koşullandırmasıyla birleştirir. Birkaç farklı seçenek antrenmanınıza kanat açabilir ve bunların hepsi hem yeni başlayanlar hem de deneyimli uzmanlar için uygundur.

Arial yogası

Om Factory School of Yoga'da Eğitim Eğitim Direktörü Kevin Bigger, ilk hava yoga sınıfınıza katıldığınızda - bazen "fly yoga" olarak adlandırılır - fark edeceğiniz ilk şeyin her matın üzerine yerleştirilmiş bir kumaş hamak olduğunu söylüyor. "Tipik bir [yoga sınıfında] bulacağınız birçok pozu yapıyoruz, ancak vücudunuzun bir kısmı hamakla belirli bir şekilde etkileşime girecek" diyor. Hava yogası da eski pratiğe kendi yeteneğini getiriyor. Bigger, eğitmenlerin genellikle hava koşullandırma egzersizlerinin yanı sıra Pilates, Barre ve Dans unsurlarını içerdiğini söylüyor. "Ayrıca hava akrobasisinden ilham alan sirk hilelerini de dahil etmeyi seviyoruz - rüzgarlar, düşmeler ve daha fazlası!"

Kumaş, hedeflerinize de kolayca uyum sağlar. Vücudunuzu desteklemek için çalışabilir, daha derin pozlar ve hizalama ayarı sağlar. Bu özellikle yeni yogilerin doğru formu öğrenmesi için yardımcı olabilir. Hamak desteği, amuda kalkma veya diğer inversiyonlar gibi daha gelişmiş pozisyonlara doğru çalışırken güç ve esneklik oluşturmaya da yardımcı olabilir.

Seviyeniz ne olursa olsun, bu dengeleme hareketi ciddi bir tam vücut antrenmanı sağlar. Bigger, hava yoga hareketlerinin belirli kas gruplarını karşılaştırılabilir “topraklı” yoga sınıflarından daha etkili bir şekilde güçlendirdiğini söylüyor. “Öğrenciler, hava yogasındaki hemen hemen her pozun karın çekirdeğinizden biraz daha fazla çaba gerektirdiğini buluyor” diye ekliyor.

Ve fiziksel etkiler, büyük kas güçlendirmenin ötesine geçer. Amerikan Egzersiz Konseyi tarafından yürütülen küçük bir araştırma, sadece altı hafta boyunca hava yogası yapan katılımcıların kan basıncı, vücut yağ yüzdesi ve dinlenme kalp atış hızı dahil olmak üzere birçok yaygın kalp hastalığı risk faktörünü azalttığını buldu.

Arial Hamak

Hava uzmanı usta eğitmeni ve küresel eğitim okulu Aerial Physique'in kurucusu Jill Franklin, hava hamaklarının hava yogasının yakın bir kuzeni olduğunu, ancak dinamik hareket ve yaratıcılığa daha fazla vurgu yaptığını söylüyor. Franklin, "Her ikisi de benzer becerilere sahip olsa da, hava hamakları daha çok bir performans sanatıdır, bir Cirque du Soleil gösterisinde göreceğiniz bir şeydir," diye açıklıyor Franklin. Hava yogasında kumaş, mata kolay erişim için öğrencinin kalça hizasında asılı kalır. Bununla birlikte, bir hava hamak sınıfı için, Nashville Hava Sanatları Okulu müdürü Hong Yu, "Hamak genellikle yerden yüksekte - yaklaşık üç ila altı fit - ve dönmeye izin verecek şekilde asılır" diyor.

Yu, bir giriş hamak sınıfında, kumaşı nasıl güvenli bir şekilde monte edeceğinizi, baş aşağı asmayı ve birkaç başlangıç pozu denemeyi öğrenmeyi bekleyebileceğinizi söylüyor. Hava yogası gibi, “Çekirdek dengeleyicilere, üst vücut kuvvetine ve aktif esnekliğe dayandığı için harika bir fitness aktivitesi” diyor. Daha fazla pratikle, öğrenciler jimnastikten ilham alan beceriler geliştirir ve U şeklindeki kumaşı güvenli bir şekilde sarmayı, asmayı ve hatta düşürmeyi öğrenir - sonunda dinamik bir rutin oluşturmak için püf noktaları ve geçişleri birleştirir.

Bu performans öğesi, antrenmanınıza yalnızca yaratıcılık ve kardiyo eklemez. Frontiers in Human Neuroscience'da yayınlanan 2021 araştırmasına göre, koreograflanmış hareketi öğrenmek ve uygulamak, gelişmiş bilişsel işlev, dikkat süresi, hafıza ve problem çözme becerileri ile ilişkilidir.

Akroyoga

Akroyoga, yoga pratiğinizi daha yüksek seviyeye çıkarmanın bir başka yeni yoludur. Ancak, destek için hamak gibi bir aparat kullanmak yerine, akroyoga partner dengesine dayanır. Yu, "Bu, çeşitli pozlarda ilerlerken, bir kişinin - el ilanı - ikinci bir kişi - taban - dengeleme ve dengelemeyi içeren bir uygulamadır. Taban, partnerini uzanırken, otururken veya ayakta dururken destekler. Bu arada, el ilanı havadaki konumlarını kontrol etmek için vücut gerginliğini korur. Herhangi bir akroyoga seansı, her iki partnerin de güvenliğini sağlamaya yardımcı olan bir gözcü içermelidir.

Ve konseptin sizi korkutmasına izin vermeyin. Bir yoga geçmişine sahip olmak, yeni başlayanların dengeyi, istikrarı ve bedensel farkındalığı korumalarına yardımcı olabilirken, herhangi bir deneyim gerekli değildir. Yu, akroyoganın yeni başlayanlar için uygun olduğunu ve öğrenciler ilerledikçe, daha dinamik hareketlerin genel olarak akrobasi eğiliminde olduğunu söylüyor.

Bu hava aktivitelerinden herhangi biri için rahat, forma uyan spor kıyafetleri isteyeceğinizi unutmayın. İster yerde ister havada olun, alışveriş yapmak için birkaç yeni tozluk burada.

Kaynak: The Healthy

yoga-2587066.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.