Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Süpermarketlerde Alışveriş Yaparken Fiyatlar Konusunda Çok Dikkatli Olmanız Gerekiyor

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Süpermarketlerde Alışveriş Yaparken Fiyatlar Konusunda Çok Dikkatli Olmanız Gerekiyor

Amerika da Walmart, Ödeme Sırasında Alışveriş Yapanları 'Dolandırmakla' Suçlandı: 'İğrenç'

AA10zuIk.img?w=768&h=512&m=6

Bir Walmart müşterisi, alışveriş yapanları ödeme satırındaki fiyat artışları konusunda uyardığı için viral oldu.

TikTok'ta @brennasbakery adlı bir fırıncı olan Brenna, 29 Temmuz'daki bir alışveriş gezisinden sonra alıcılara dikkatli olmalarını söyledi. Videosu, işaretli fiyatlar ve ödeme yaparken bir kasiyerin aradığı ücretler arasındaki farkı ayrıntılı olarak açıkladı.

Bir haftadan kısa bir süre sonra, Kuzey Carolina'daki bir düzineden fazla Walmart mağazası, devlet tarafından yanlış fiyatlar talep ettikleri için para cezasına çarptırıldı.

Brenna, 320.000 kez izlenen videoda "Walmart insanları dolandırıyor" dedi.

“Birkaç şey için pasta almak için oraya koştum” diye açıkladı. "İnternette Wilton çikolatalarını aradım. İnternette 2,62 dolardı. Mağazaya gittim, koridorda 2,62 dolar olduğunu söyledi. Onları aramaya gittim ve her biri 4,00 dolardan arıyorlardı."

Alarma geçen Brenna, eşitsizliği kasiyere getirdi.

Brenna, "Onları aradı ve fiyatlarını düşürdü," dedi. "Daha sonra eşyalarımın geri kalanını çalmasını izlemeye başladım ve çevrimiçi ve mağazada olduğundan daha fazla çalan beş şey daha vardı."

Sinirli müşteri, bu model için yalnızca bir açıklama gördüğünü söyledi.

"Seni dolandırıyorlar" dedi. "Fiyatları kasıtlı olarak yükseltiyorlar. Size söylemiyorlar çünkü çoğu insan kontrol ederken bunu kontrol etmeyecek."

Brenna, "Ödeme yaparken tüm öğelerinizi kontrol ettiğinizden emin olun ve aynı fiyat değilse, kasiyere söyleyin. Doğru fiyata koyarlar - ama dürüstçe meşru bir şekilde iğreniyorum, çünkü Bugün kontrol ettiğimde altı ürünle oldu."

Kuzey Carolina Tarım ve Tüketici Hizmetleri Departmanından yapılan açıklamaya göre, 3 Ağustos'ta North Carolina, kasada fazla ücret aldıkları tespit edildikten sonra eyaletteki 61 mağazayı fiyat tarama hataları nedeniyle para cezasına çarptırdı. Konumlar arasında 19 Walmart mağazası, 27 Dollar General mağazası, altı Family Dollar mağazası ve iki Target mağazası vardı.

Brenna'nın izleyicilerinin çoğu benzer işaretlemeler yaşadıklarını söyledi.

Bir izleyici, "Bu, [I] Walmart'a her gittiğimde oluyor" dedi. "Eşyalarınızı alırken her şeyin fotoğrafını çekin!"

Başka bir yorumda, "Bu benim başıma 3 kez geldi! Bence bilerek yapılıyor ve insanların bunu yakalayamayacaklarını düşünüyorlar."

Yanlış fiyat artışları, halihazırda ülke çapında artan bakkal fiyatlarıyla mücadele eden Amerikalılar için özellikle acı verici olabilir. Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, "evde yemek" maliyeti, Temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 13,1 artarak 43 yılın en yüksek yıllık artışı oldu.

Bu arada, genel enflasyon sürekli olarak yüksek kalmıştır. Amerikalılar için en büyük ve en temel üç harcamanın - gıda, konut ve enerji - fiyatları fırladı, sabit gelirle yaşayan ya da maaş çekinden hayatta kalan insanları imkansız finansal takaslarla yüzleşmeye zorladı.

Sonuç olarak bir malın online fiyatı ve raftaki fiyatı 20 lira ama kasiyerde dikkat etmezseniz size 25 liraya satabildiklerine dikkat çekiyor...

Haksız kazanç

Kaynak: Newsweek

shopping-879498.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.