Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

29 üye oy verdi

1. 1. Kadınları mı anlamak zor yoksa erkekleri mi?

• Kadınları
      19
    • Erkekleri
      10

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Tanrı,

Kadınlara geçmişi ve geleceği,

Erkeklere ise yaşadığı günü armağan etti.

Kadınlar geniş bir zamana yayıldıkları için huzursuz,

Erkekler daracık bir zamana sıkıştıkları için anlayışsız oldular...

Bir kadın tanımak...

Bütün gel-gitleri, kaprisleri, küçük şımarıklıkları, korkuları, şaşkınlıkları, hercailikleri, hayal kırıklıkları, aşkları, terk edilişleri, başarıları, başarısızlıkları, kurnazlıkları, saflıkları, çocuk ağızları, şirinlikleri, küçük yalanları, büyük itirafları, kocaman yürekleri ile kendi olmaya çalışan kadınları tanımak...

Bir kadını sevmekle baslar her şey ama, bir kadını tanımakla varılır hayatın sırrına. Bir kadını tanımaya soyunmak zor ama keyifli bir yolculuğa çıkmaktır. Dört mevsimi bir yürekte buluşturur, bu yüzden de sürekli şaşırtırlar. Sürprizlerin ardı arkası kesilmez. Zordur anlamak onları. Benzemek gerekir anlayabilmek için belki de! Kendi zekasını hatırlatanları sever, sevgisini göstermekten ürkmeyenleri, sürprizlere hazırlıklı olanları bir de. Muson yağmurları gibi yağarken, Sahra' da çöl fırtınası koparıp ardından güneş olup ısıtabilirler. Dedim ya bir dünyadır kadınlar, yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen...

Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla anlaşılır, hayatın

sırrına ancak aşkla varılacağına. Sevgi arsızıdır kadın. Verdiğinden daha

fazlasını isteme bencilliğini gösterecek kadar sevgi arsızı... Bu yanını doyurunca şımaracağından korkanlar, birlikte çoğalacaklarını bilmeyenlerdir. Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla kanat çırpılır özgürlüğün bütün maviliklerine. Kendine inananlara, aşka inananlara koşar. Hem yaman bir aşk avcısı, hem de

engebeli yollarda koşmaktan bitap aşk yorgunudur kadın. Bir kadını sevmekle baslar her şey ama bir kadını tanımakla çıkılır keyifli serüvenlere. Hayatla dalga geçmesini bilir kadın, tıpkı kendiyle dalga geçmesini bildiği gibi. Ağız dolusu gülüşlere teslim olur. Bir kadını sevmekle başlar her şey ama bir kadını tanımakla tanık olunur

tutkuların gücüne. Göze alandır kadın. Çekip gitmeyi, sahip olduklarından

vazgeçmeyi, karşılık beklememeyi...

Mücadele eder, kızar, bağırır ama hep sever. Dedim ya bir dünyadır kadınlar, yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen... Yüreğini sevgiye açan ve sevmekten korkmayan bütün kadınlar gibi... Şimdi bir düşünün, kaç kadını değil bir kadını tanıyabildiniz mi bugüne değin? ? ?

Tanrı, kadınlara geçmişi ve geleceği, erkeklere ise yaşadığı günü armağan etti, kadınlar geniş bir zamana yayıldıkları için huzursuz, erkekler daracık bir zamana sıkıştıkları için anlayışsız oldular...

AHMET ALTAN

Gönderi tarihi:

Vaayy be Çok güzel yazmış Ahmet Altan Ama anlayamadığım sende Kadınsın.Bunları Yazman Garip Geldi.

Benim Arkadaşımın Bir Lafı Geldi Aklıma..''Kadınları Anlamak Zordur Eminim Onlar Bile Kendilerini Anlayamıyorlardır''Demişti Bana..Çok Doğru sÖylemişti...Eminim sen bile kendini anlayamıyorsundur.

Gönderi tarihi:
Vaayy be Çok güzel yazmış Ahmet Altan Ama anlayamadığım sende Kadınsın.Bunları Yazman Garip Geldi.

Benim Arkadaşımın Bir Lafı Geldi Aklıma..''Kadınları Anlamak Zordur Eminim Onlar Bile Kendilerini Anlayamıyorlardır''Demişti Bana..Çok Doğru sÖylemişti...

bir kadını anlamak zor belki ya erkekler nasıl gayet acık ve net ,onların her seyi su yüzünde mi?

Gönderi tarihi:

Benim Arkadaşımın Bir Lafı Geldi Aklıma..''Kadınları Anlamak Zordur Eminim Onlar Bile Kendilerini Anlayamıyorlardır''Demişti Bana..Çok Doğru sÖylemişti...Eminim sen bile kendini anlayamıyorsundur.

Blade...

Bir kadının bununla ilişkili bir yazı alıntılamasının neresi garip anlayamamakla beraber :huh: ...yazının sadece kadınlara ait bir analiz yapmadığını erkekleride bir cümleyle çok güzel bir şekilde tarif ettiğini düşünüyorum -_- -istisnaları saklı tutarak tabii- :)

Bu arada arkadaşın kısmen doğru söylemiş...zaman zaman kendimizi anlayamadığımız zamanlar olur...ama bu erkeklerde de böyledir...insana has bi durum yani... ;)

Gönderi tarihi:
bir kadını anlamak zor belki ya erkekler nasıl gayet acık ve net ,onların her seyi su yüzünde mi?

baharr...

senin bu sorun üzerine yukardaki anketi oluşturdum...bana göre çözülmesi gereken cins-i mahlukat kadındır.. :lol: çok ciddiyim... -_- erkekleri anlamak gayet kolaydır...son derece şeffaf.. ne istediklerini bilen..ve dolandırmadan da dillendiren sade bir tarza sahiptirler...fakat kadın ruhu o kadar alengirlidir ki bu sadelik açmaz onu ...iş bu sebeptendir ki erkeğin fazlaca zeki olması ve basitken karışık gözükmesi gerekmektedir... :w00t::shifty::lol:

bu tüyo da da benden size yılbaşı armağanı olsun saygıdeğer beyler...

Gönderi tarihi:
Anca bu kadar güzel ve açıksözlü ifade edilir...diloş... :):thumbsup:

Kendini bilecek,güvenilir olacak..sanalda rol yapmayacak...!!

reca ederim The Boss :) ...kişinin kendini bilmesi gibi bi erdem yoktur.. :blushing:

Gönderi tarihi:
Anca bu kadar güzel ve açıksözlü ifade edilir...diloş... :):thumbsup:

Kendini bilecek,güvenilir olacak..sanalda rol yapmayacak...!!

reca ederim The Boss :) ...kişinin kendini bilmesi gibi bi erdem yoktur.. :blushing:

bu arada 4 oy kullanılmış...dördüde aynı adrese...tam isabet!!! :lol:

Gönderi tarihi:

...kişinin kendini bilmesi gibi bi erdem yoktur.. neden yoktur .

ayrıca ... son derece şeffaf.. ne istediklerini bilen ... demişsin diloş peki kadınlar neden böyle değil kafayı yiycem ya ...

Gönderi tarihi:
...kişinin kendini bilmesi gibi bi erdem yoktur.. neden yoktur .

ayrıca ... son derece şeffaf.. ne istediklerini bilen ... demişsin diloş peki kadınlar neden böyle değil kafayı yiycem ya ...

zazagrin... :)

öncelikle sükunetini kaybetmemen gerekir...sakin ol :lol:

sonrasında yapılacak şey..neden diye sormak yerine nasıl çözerim? diye düşünmek...

kolay olmadığını biliyorum..

ne diyim?

Allah sabır versin...

Gönderi tarihi:

kadın ve erkeğin duruma davranışları farklıdır.bunun genetik farklılık nedenleri de vardır..

boşuna tartışmayın derim..önemli olan bu farkındalıkları kabul edip,bilip ona göre davranmak..

örnek vereyım;bir erkek bır sorunla karşılaştığında kabuğuna çekilir..ya gazete okur ya film izler,ama konuşmaktan kaçınır..

kadın da,erkeğe niye benle konuşmuyorsun dıye çıkışır..oysa ki kadınlar da sorunu konuşmayı paylaşmayı sever..

bu durumda ortaya kavga çıkar işte..

yapılacak şey ortak paydayı bilmek bence..

erkek içine kapandığında üzerıne gıtmemek gerekır,kadın da sorunlu olduğunda erkeğin onu dinlemesi gerekir..

emin olun farklılıkları kabullenip ona göre davradığınız da,beni anlayamıyor sorunu ortadan kalkar..

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Kadınlar düşünür, başka bişey söyler, başka bişey yaparlar..

Erkekler düşünür, düşündüğünü söylerler, düşündüklerini yapmaya çalışırlar..

:lol:

Gönderi tarihi:

Haklısın yahu.. :huh:

Gönderi tarihi:
kadın ve erkeğin duruma davranışları farklıdır.bunun genetik farklılık nedenleri de vardır..

boşuna tartışmayın derim..önemli olan bu farkındalıkları kabul edip,bilip ona göre davranmak..

örnek vereyım;bir erkek bır sorunla karşılaştığında kabuğuna çekilir..ya gazete okur ya film izler,ama konuşmaktan kaçınır..

kadın da,erkeğe niye benle konuşmuyorsun dıye çıkışır..oysa ki kadınlar da sorunu konuşmayı paylaşmayı sever..

bu durumda ortaya kavga çıkar işte..

yapılacak şey ortak paydayı bilmek bence..

erkek içine kapandığında üzerıne gıtmemek gerekır,kadın da sorunlu olduğunda erkeğin onu dinlemesi gerekir..

emin olun farklılıkları kabullenip ona göre davradığınız da,beni anlayamıyor sorunu ortadan kalkar..

Sedelina...

ne güzel ifade buyurmuşsun canım.. :clover: ..valla kendi adıma tartıştığım falan yok artık.. seninde dediğin gibi kabul ettik gitti :) yapacak başkaca da bişey yok zati.. :P

artık felsefem şu;değiştiremeyeceğin şeyleri kabul et!!! -_- deneyin bak...acınızın azaldığını göreceksiniz...

Gönderi tarihi:

olivia... :lol:..inan bana çok güzeldi :clover:

zazagrin kafayı yemekte haklı yani... :P

Gönderi tarihi:

Delikanlılık dedikleri burdan mı türemiş mi ne gerçi pek çok anlamı var ya.....

yok yok olmaz böyle bir strateji geliştirmek lazım :online2long:

çıkan sonuç: yanlız gezmek B)

o be rahatladım ben de bu zeka varken fazla yaşamam herhalde :D

Gönderi tarihi:

Bir yerde okudum ben o cümleyi..:grin:

Linkini vermek isterdim ama adresini unuttum.. :unsure::blushing::lol:

Evt pek çok anlamı var..:rolleyes::lol:

Gönderi tarihi:

yok yok olmaz böyle bir strateji geliştirmek lazım :online2long:

çıkan sonuç: yanlız gezmek B)

o be rahatladım ben de bu zeka varken fazla yaşamam herhalde :D

yalnız gezmek biraz kaçış olmaz mı zazagrin? :unsure: ..oysa ben senin gibi zeki bi arkadaştan mücadele beklerdim..

Gönderi tarihi:
yalnız gezmek biraz kaçış olmaz mı zazagrin? :unsure: ..oysa ben senin gibi zeki bi arkadaştan mücadele beklerdim..

ne kadar kaçabiliriz ki sonunda x=y eşit olamaycağını bildiğimiz bir durumdan....ama şimdilik kafam rahat hiç olmazsa

insanlar hep birbirini değiştirmeye çalışıyor(galiba biz birbirimizi değiştirmeye çalışıyorduk), bana benzesin bir olalım farkettimde bir olmak çok sıkıcı

Gönderi tarihi:
ne kadar kaçabiliriz ki sonunda x=y eşit olamaycağını bildiğimiz bir durumdan....ama şimdilik kafam rahat hiç olmazsa

insanlar hep birbirini değiştirmeye çalışıyor(galiba biz birbirimizi değiştirmeye çalışıyorduk), bana benzesin bir olalım farkettimde bir olmak çok sıkıcı

x=y olamayacağı gibi...bu iki cins arasındaki itişmelerin günümüzdeki sebebi bazen x>y..veya...y>x zıtlaşmasıdır..yani kişiler birbirlerinin üstünde iktidar kurmaya ve diğerini yönetmeye çalışmaktadır...

zazagrin...bir şeyleri çabucak farketmiş olman senin için ümit verici...bence x+y=z denklemi için -ki bir çekirdek aile tanımıdır kendileri :lol: - bana kalırsa önümüzdeki 10 yıl içerisinde hazır olacaksın...ya da ben öyle görüyorum -_-

Gönderi tarihi:

Kadının Günlüğü

Bugün üç yıl bitti. Onun karşısına gelinlikle çıktığım günkü kadar mutluyum.

Tanrım, onu ne kadar seviyorum. Mükemmel bir erkek,cazibeli, yakışıklı, anlayışlı,sevecen, her şey var.

Bugün Cumartesi,bıraktım arkadaşlarıyla eğlensin. En sevdiği yemek olan pastırmalı Kurufasulye ile pilav yapıyorum. Pişti, demleniyor.Banyo yaptım, en sevdiği kıyafeti giydim. Yemekten sonra, şöminenin karşısına bir şişe kırmızı şarapla uzanacağız.. Eve geldi sonunda. Beni öpüşü biraz soğuktu, aklı başka yerde sanki. Aman Tanrım, yoksa? Tüm cilvelerime rağmen, bana yanaşmadı. Arkadaşlarıyla ne yaptığını sordum, ağzında birşeyler Geveledi. Yemekte biraz keyfi yerine gelir gibi oldu, ama hala dalgın,hala uzak,hala kabuğuna çekilmiş.

Herhalde ÖTEKİNİ düşünüyor.Benden genç mi acaba? İşyerindeki sarışın pazarlama temsilcisi olmasın?

Şöminenin karşısında şarabımızı yudumlarken, artık dayanamadım "neyin var?" diye sordum. Gülümsedi, zoraki bir gülümseme, acı dolu, uzaklık dolu.. "Yok birşeyim" diye geçiştirdi.

O gürül gürül yanan aşkın bu kadar çabuk biteceğine inanamıyorum, daha dün bana ebediyete kadar benimle olmak istediğini söylüyordu. Bugün aramızda iletişim kopukluğu başladı bile.Belki de kilo alıyorum.

Çok mu vır vır yapıyorum? Elini tuttum. Elimi okşadı,ama eller hissiz, parmak uçları soğuk... Stepe başlasam?

Çocuk istesem? Yalan, yalan, yalan. Kendimi kandırmaktan başka bir şey değil bunlar.

Bitti...Bittti...Bitti. Tanrım, ölmek istiyorum. Kendimi son kez onun kollarına attım. Ağlaya ağlaya uykuya dalmışım.

Erkeğin Günlüğü :

Öff be, FENERBAHÇE YİNE yenildi. Ama, kuru fasülye güzeldi...

Gönderi tarihi:
x=y olamayacağı gibi...bu iki cins arasındaki itişmelerin günümüzdeki sebebi bazen x>y..veya...y>x zıtlaşmasıdır..yani kişiler birbirlerinin üstünde iktidar kurmaya ve diğerini yönetmeye çalışmaktadır...

zazagrin...bir şeyleri çabucak farketmiş olman senin için ümit verici...bence x+y=z denklemi için -ki bir çekirdek aile tanımıdır kendileri :lol: - bana kalırsa önümüzdeki 10 yıl içerisinde hazır olacaksın...ya da ben öyle görüyorum -_-

10 yıl yapma hocam ya napıyorsun :( bu arada büyümsün ablamsın Diloş :):P ama kurufasulya gerçekten güzel oluyor :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.