Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 18 yıl Atatürk'ün Mu kitasi ile ilgili yaptirmis oldugu arastirmalar*bu arastirmalari kapsayan dökümanlarin önemli bir kismi kaybolmustur*Sadece Türklerin tarihi acisindan degil bircok medeniyetlerin tarihleri acisindan büyük bir önem tasimaktadir.Eger bu iddialar gercek ise dünya üzerinde yasayan bircok ulus ve toplumlarin daha dogrusu medeniyetlerin Türklere dayandigi gercegide kendini ispatlamis olacaktir.Bence bu cok ciddi bir arastirma konusudur. Bu topicte bu arastirmaya bizlerinde katkisi olabilir umudu ile forumda böyle konularla ilgilenen arkadaslarin görüs ve bilgilerini yazmalarinin isabetli olacagini düsünmekteyim. saygilarla
Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 18 yıl OLAY ŞU : BU BELGELER ÇOKTUR BİRÇOK KİTAP VAR BU MU HAKKINDA YANLIZ İLGİLENEN YOK FAZLA ... ilgilenenler olsaydı bayağ bi kitle bu konuyu duyardı önemli bi konu amerikayla avusturalya arasında batan bi o kadar büyük kıta , içinde mısırlılardan hititlerden türklerden tut önce hepsinin tüm ırkların yaşadığı aslına bakarsan yaratıldığı bir diyar ... konu bayağ uzun şöyle bi kitap söyleyim : (ali bektan türkler ve uzaylı ataları) aslında gerçek şu ki burası insanlığın ilk yaşadığı sonra haketmediği anlaşılınca kovulduğu yer şöyle bir konuda ilgi çekici : türkçe dili kurallarına uygun konuşan , tüm işlerden anlayan lider bir ulusunda bunlardan biri olması
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl Yazar Sayin da vinci,ilgilenen pek fazla degil diye yazmissiniz,bence tamamen tersi,bu belgelerin büyük bir bölümünün kaybolmus olmasi bence ilgilenenlerin coklugunu göstermezmi,ne dersiniz.Ben bazi teorilerle konuya yaklasmaya calisacagim.Türkiye ve Türklerle ilgili olarak sayisiz dezinformasyon üretilmektedir.Örnegin Almanyadaki okullarda Türklerin tarihi 1-1,5 sahife ile gecistirilir,Türkler Osmanli tarihi icersinde anilir.Halbuki Türklerin bilinen kadari ile cok eskilere dayanan bir tarihi vardir.Asyada bircok ulusla direk ve dolayli akrabaliklarimiz vardir.Avrupa tarihcileri Türk olan Asya uluslarindan asla gercek anlamda bahsetmezler.Yani bizim Türk olarak bildigimiz bu ulus ve toplumlar Avrupalilar icin farkli uluslardir.Yani diyecegim Avrupali tarihciler mümkün oldugunca Türkleri anmamak veya anarsalarda onlari eli kanli bir toplum olarak tanitmaktan öte birsey yazmazlar.Türklerin tarihini 500 sene ile sinirlamaya calismak bence cok farkli amaclarla yürütülen bir faaliyettir. Verdigin kitap ismi icin tesekkürler. saygilarla
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl arkadaşlar ben mu kıtasını ilk burda okudum ve araştırmaya başladım.gerçekten çok ilginç şeyler okudum.daha önce hiç duymamış olmam şaşırtıcı çünkü ispatlanmamış bile olsa önemli bir iddia.ATATÜRK'ünde ilgilendiği bir konu olması ayrıca ilginç..teşekkürler sevgili politika...
Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 18 yıl Valla tarihçiler için mü kıtası. Atlantis gibi bir efsaneden öteye gidemedi. Yani öylede pek bir muteber belge falan yok. olayın esası, Sümerlerin, kızılderililerin, azteklerin de türk olduğu iddiasıyla aynı potada. Atatürk'Ün ilgilenmesine gelince, Atatürk türk tarihçilerininde bu iddia ile ilgili yaptıkları çalışmaları desteklemiştir.
Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 18 yıl Yazar Tabiiki burada ispatlanmamis bir iddiayi tartismak gibi bir niyetim olamaz,ne varki Mu adasi disinda,ve baska Türk tarihcilerinin ortaya attigi belgelerle Türklerin 10.ooo sene öncesine kadar uzanan bir tarihleri oldugunu görmekteyiz.Sanirimki bunlar iddia olmaktan cok öte bazi gercekleri icermektedir.Türk dilinin zenginligini yasayan ve ölü 7 den fazla Türkce oldugunu bundan seneler önce sanirim Finlandiyali bir bilim adami ortaya cikarmisti.Bunlari sadece iddia olarak görmek nereke kadar isabetli olabilir acaba. saygilarla
Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 18 yıl dostum, Mu kıtası. Atlantis'in rakibi olarak adlandırılır. Yani efsane olarak. Aslında birazda işin magazinleştirilmesi olarak bakılır. Yani şöyleki bir iddia ortaya atılınca, bunun doğru olan yöntemi nedir. İddia tez vs incelenir. tutarlılığı desteklenip desteklenmediğine bakılır ve değerlendirilir. Ancak bu günümüzde şöyle yapılıyor. İddia sadece iddia halindeyken eğer ilgi çekiciyse basının gündemine oturuyor ve dilden dile dolaşıyor. Buna bir örnek. Sadece bir roman olan Da Vinci şifresi üzerinden bu gün milyonlarca insanın İsa'Nın bir çocuğu olduğuna inanması gibi. Günümüzün çok iyi bir taktiği aslında. Eskiden ispat asılken. Şimdi iddia asıl. Yani iddiayı pazarlıyabilmek. Bunu çok renkli, ve çok fazla iddialı bir şekilde yapınca. İnsanların aklına ispat aramak gelmiyor. Türklerin tarihine gelince. Bu gün tarihçiler ve bilimsel bulgular açısında. Türklerin M.Ö 500 lü yıllarda çin kaynakalrında geçen proto türkler ve M.Ö 200 yıllarında kurulan hun devletiyle sınırlı. Bunun ötesinde insanlar gerçekten acayip bir mantık yürütüyor. Mesela Sümer devletiyle Hun devleti arasındaki benzerliklere bakıp. Sümerlerin türk olduğunu iddia ediyor. Tabiki bilimsel bir bakış şunu söyler. M.Ö 5000 li yıllara dayanan, ve kıtasında ki tüm medeniyetler üzerinde iz bırakan Sümerlerin Türkler üzerindede iz bıraktığını. Yani bu gün müslümanlığın sembolu olan hilal bile sümer medeniyetindeki kutsallık semboludur. Bunun yerine benzerlikler üzerinden yaşadığı çağda kıtasının en büyük medeniyeti olan sümerlerin türkelr üzerinde iz bıraktığını ( ki bu çok normal) değilde sümerlerin türk olduğunu iddia etmek. Bence gerçekten işin magazinleştirilmesi.
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 18 yıl Yazar Sayin Cyrano,sizi anliyorum,hakli oldugunuz noktalar var onlara katiliyorum da yalniz sunu sormak istiyorum,yani Sümerlerin yasadigi dönemlerde Türkler yokmuydu acaba,veya neden Sümerler Türklerden birseyler almis olmasinlar mesela hilal gibi. saygilarla
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 18 yıl Sayin Cyrano,sizi anliyorum,hakli oldugunuz noktalar var onlara katiliyorum da yalniz sunu sormak istiyorum,yani Sümerlerin yasadigi dönemlerde Türkler yokmuydu acaba,veya neden Sümerler Türklerden birseyler almis olmasinlar mesela hilal gibi.saygilarla Mesela türklerin hilali ne zaman kullanmaya başladıklarına ve sümerlerin ne zaman kullanmaya başladıklarına bakıp anlıyabiliriz bunu. yani türkler hilali müslüman olduktan sonra kullanmaya başladılar. İslamın sembolu olduğu için. Sümerler ise binlerce yıl öncesinde kutsal saydıkları şeylerin üstüne hilal çiziyorlardı.
Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 18 yıl Yazar Sayin Cyrano,Sümerlerle Türklerin Orta Asyadan göcleri hemen hemen ayni tarihlerdedir.Sümerlerin tarihleri M.Ö 5000 senelerine dayaniyor ama resmi tarihleri civi yazisini bulduklari 3000 senesinden balamaktadir.Ben Türk'lerin tarihlerinin Hunlarla ve Osmanlilarla baslatilmasinin ardinda cok farkli amaclar düsünüyorum.Amerika'li tarihci yazar Colonel James Churshward Türk'lerin tarihlerinin cok eskilere dayandigini ve hatta dünya dillerinin cogusunun Türkceden kaynaklandigini yazmaktadir.sanirim ki Amerikali bir yazar durup dururken Türk'lerin tarihini 8-10.000 yil öncesine götürmez bundan bir cikarida olmaz.Bence bilmedigimiz ve bu konularla ilgilenmesi gereken bilim adamlarimizin ilgisizligi nedeni ile koca bir Türk tarih ve kültürü karanlikta kalmistir. saygilarla
Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 18 yıl Türkçe konusunda "Kazım Mirşan, Haluk Tarcan" isimlerini verebilirim... Ama için de Mu' dan ne var bilemiyorum.
Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 18 yıl BIZ TÜRKLERIN ANA VATANI TÜRKIYEDIR BUNU AKSINI IDDA ETMEK YANLISTIR BIZLER BU TOPRAKLARIN COCUGUYUZ GÖZÜMÜZÜ BU TOPRAKLARDA ACTIK DEDELERIMIZIN EN KUTSAL EN BÜYÜK HATIRASI ONLARIN BIR PARCASI ONLARIN AYAK IZI BU TOPRAKLAR ZENGINLIK ABIDESI BIZLERDE O ZENGINLIGIN O MEDENIYETIN PARCASIYIZ BIZ SÜMERDE OLABILIRIZ.,.AKADDA,, HERBIRIMIZ BU TOPRAKLARIN TEMSILCISIYIZ,.!!! BIZLER YASAYAN BIRER ABIDEYIZ,.,., Artik biraz degerli düsünmek zorunda vede iddia etmeliyiz .,., BIZLER ANADOLU BESIGINDEN,,güzel yurdum TÜRKIYEMDEN Dagilan ve sahsim olarak Ben onun bir parcasiyim,,BENIM ANA YURDUM GÜZEL KOKULU VATANIM Canimdan cok Sevdigim.,.,.,.,.TÜRKIYE,.,.,..,.,. BUNUN AKSINI IDDA ETMEK YANLISTIR VEDE YANILGI VEDE OYUNA GELMEKTIR ATA vatanimiz onlar ayri olaylardir Onlar sadece deginilir BIZIM ANA yurdumuz ATATÜRK,ÜN KURDUGU CUMHURIYETTIR Herkes keni milliyetciligini yaparken dünyada nedense bizlerde baskalarin milliyetciligini soyunuruz TARIKAT KILIFI ALTINDA.,.,.!!! Saygilar yamyam frankfurt
Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 18 yıl Yazar Sayin Efendi Türkler,Türkiye'nin Türklerin anavatani olmasi ile Türklerin menseinin nereden geldigi ayri konulardir,bunun tarikatla hangi ilgisi vardir onuda pek anliyamadim,yani Türklerin tarihi 10.000 sene öncesine dayaniyorsa bu neden milliyetcilik olsun,kavramlari birbirine karistirirsaniz,o zaman kimsenin tarih okumamasi gerekir.saniyorum ki farkli bir acilim yapmaya calistiniz.Her millet tarihini arastirir,Türklerin anavatani Türkiyedir demeniz,Türkleri daha dünkü bir ulus seviyesine sokmak degilmidir,yoksa benmi yanlis yorumladim? Saygilarla
Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 18 yıl Yazar Türkçe konusunda "Kazım Mirşan, Haluk Tarcan" isimlerini verebilirim...Ama için de Mu' dan ne var bilemiyorum. Sayin dinazor,verdiginiz kaynaklar icin tesekkürler.. saygilarla
Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 18 yıl Sayin Efendi Türkler,Türkiye'nin Türklerin anavatani olmasi ile Türklerin menseinin nereden geldigi ayri konulardir,bunun tarikatla hangi ilgisi vardir onuda pek anliyamadim,yani Türklerin tarihi 10.000 sene öncesine dayaniyorsa bu neden milliyetcilik olsun,kavramlari birbirine karistirirsaniz,o zaman kimsenin tarih okumamasi gerekir.saniyorum ki farkli bir acilim yapmaya calistiniz.Her millet tarihini arastirir,Türklerin anavatani Türkiyedir demeniz,Türkleri daha dünkü bir ulus seviyesine sokmak degilmidir,yoksa benmi yanlis yorumladim?Saygilarla Sayin politika Türklerin köklü ve cok zengin bir tarihe ve kültüre sahip olmasi nedeniyle TÜRKLERI ISTESEDE,,!!! kimse dünkü ULUS seviyesine sokamaz TürkMilleti,nin tarihi insanlik tarihi kadar eskidir tabiki Dünyada tarihi ilgi duyan her insanin arastirmak isteyecegi nadir millet,tiz vede herkes arastirabilir Bugünkü sinirlarimiz bizim vede bu dünya benligine kazinmistir,.,..Sökülemez.,.!!! Bizim bu kaziyi kendi ellerimiz sökebilir .,.,!!! sökebilirse..,.,, Onu düsün.,.,., Demek istedigim ana yurdumuzu baska Yerlerde aramak cok yanlis ,,o zaman senin deyiminle bizim burda ne isimiz var.,.,. Türklerin anadoluyu kesfiyle Amerikalilarin Amerika kitasini kesfetmesi arasindaki zaman farki arasinda ne fark var,., Ama sen atalarini arastirmak istiyorsan onlar,in ayak izlerini dünya cografyasinin her kösesinde görebilirsin.,., Saygilar yamyam frankfurt
Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 18 yıl Sayin politika Türklerin köklü ve cok zengin bir tarihe ve kültüre sahip olmasi nedeniyle TÜRKLERI ISTESEDE,,!!! kimse dünkü ULUS seviyesine sokamaz TürkMilleti,nin tarihi insanlik tarihi kadar eskidir tabiki Dünyada tarihi ilgi duyan her insanin arastirmak isteyecegi nadir millet,tiz vede herkes arastirabilir Bugünkü sinirlarimiz bizim vede bu dünya benligine kazinmistir,.,..Sökülemez.,.!!! Bizim bu kaziyi kendi ellerimiz sökebilir .,.,!!! sökebilirse..,.,, Onu düsün.,.,., Demek istedigim ana yurdumuzu baska Yerlerde aramak cok yanlis ,,o zaman senin deyiminle bizim burda ne isimiz var.,.,. Türklerin anadoluyu kesfiyle Amerikalilarin Amerika kitasini kesfetmesi arasindaki zaman farki arasinda ne fark var,., Ama sen atalarini arastirmak istiyorsan onlar,in ayak izlerini dünya cografyasinin her kösesinde görebilirsin.,., Saygilar yamyam frankfurt Cok dogru, oyle ya bizim burada ne isimiz var... Mesela; Hollanda vatandasi sayilan insanlarin cogu, ya Belcika'dan, ya Almanya'dan ya da ne bileyim Fransa'dan vs. eski zamanlarda (eski dediysem de 19. yy ortalarini sonlarini kastediyorum, yani o kadar da eski degil) Hollanda'ya goc etmis insanlardan olusuyor. Gerci, 19. yy Hollanda pek goc edilmeye deger bir memleket olmamasina ragmen, bu insanlar gene de buraya goc etmisler. Fakat, bugun bir Hollandaliya 'atalarin nereden' diye soruldugu zaman genelde bilmez, onu enterese etmiyordur cunku. Neden enterese etsin ki? Hollanda'li olmasi onun icin kafi oluyor, o simdiki zamana ve gelecege bakiyor, gecmise takilip kalmamis ki. Keske biz de Turklerin nereden geldiklerini tarih kitaplarinda biraksak ve Turklerin nereye gittikleri yolun onemini daha cok goz onunde bulundursak. Hepimiz bir yerlerden gelmisiz ve bizden once Anadolu'da yasayan insanlarla kaynasmisiz. Artik ben Turkum, sen yari Turksun, sen .. .. Turksun, sen iyi Turksun mucadelesini biraksak diyorum. Zira bu kaynasmadan dolayi artik kimse ben hakiki Turkum sen hakiki olmayan Turksun iddiasinda bulunamaz, sacma olur. Hadi bulundu ve sacma olmadi diyelim, kimin isine yariyor? Bircok baska konuda oldugu gibi bu konuda da kimin ekmegine yag surmus oluyoruz...
Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 18 yıl Bu konunun, aramızda bir tartışma yaratacağını tahmin etmiyorum. Çünkü Tarih Bilgisi, Coğrafya, Dil Bilgisi, Din Bilgisi, Ahlak Bilgisi...vs, gibi bilgiler Sosyal beslenme ihtiyacını da giderir. Mu olayı da Bir Mit' tir. İlginç bir konudur. Bu konudan nifak çıkartmak boş işlerle uğraşmaktır. Türk'ün Anavatanı Dünyadır. Ocağı nereye kurmuşsa orada oturur ve yaşar. Evlenir, çoluk çocuğa karışır. Bütün ırkları sever. Yabancılık çekmez. Bütün insanlarla kaynaşabilir. O tam bir dünyalıdır. Özlem duyduğu yer ise, Orada da biz varız. Buyursun gelsin... Hal böyleyken böyle...
Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 18 yıl Talkien'in Orta Dünya'sı ne kadar gerçek ise, Mu da o kadar gerçektir. Bir İngiliz gezgin albayının Tibet'te gördüğünü iddia ettiği tabletlerden ve bu tabletlerdeki dili 2 yılda öğrenerek bunları çözdüğü iddialarından ibarettir. Ortada ne tabletler vardır, ne de çözüldüğü iddia edilen dilin grameri... Güya Atlantis de Mu'nun kolonisidir ve Mısırlılar'ın inancı da buradan gelmektedir. Mu tamamen bir masaldır... Hem de binbirgece masallarını aratmayacak cinsten...
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 18 yıl Yazar Bu konunun, aramızda bir tartışma yaratacağını tahmin etmiyorum. Çünkü Tarih Bilgisi, Coğrafya, Dil Bilgisi, Din Bilgisi, Ahlak Bilgisi...vs, gibi bilgiler Sosyal beslenme ihtiyacını da giderir. Mu olayı da Bir Mit' tir. İlginç bir konudur. Bu konudan nifak çıkartmak boş işlerle uğraşmaktır. Türk'ün Anavatanı Dünyadır. Ocağı nereye kurmuşsa orada oturur ve yaşar. Evlenir, çoluk çocuğa karışır. Bütün ırkları sever. Yabancılık çekmez. Bütün insanlarla kaynaşabilir. O tam bir dünyalıdır. Özlem duyduğu yer ise, Orada da biz varız. Buyursun gelsin... Hal böyleyken böyle... Bence ilginc bir konudur,bunu baska mecralara cekmek gercekten yanlis birseydir, saygilarla
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 18 yıl Yazar Cok dogru, oyle ya bizim burada ne isimiz var... Mesela; Hollanda vatandasi sayilan insanlarin cogu, ya Belcika'dan, ya Almanya'dan ya da ne bileyim Fransa'dan vs. eski zamanlarda (eski dediysem de 19. yy ortalarini sonlarini kastediyorum, yani o kadar da eski degil) Hollanda'ya goc etmis insanlardan olusuyor. Gerci, 19. yy Hollanda pek goc edilmeye deger bir memleket olmamasina ragmen, bu insanlar gene de buraya goc etmisler. Fakat, bugun bir Hollandaliya 'atalarin nereden' diye soruldugu zaman genelde bilmez, onu enterese etmiyordur cunku. Neden enterese etsin ki? Hollanda'li olmasi onun icin kafi oluyor, o simdiki zamana ve gelecege bakiyor, gecmise takilip kalmamis ki. Keske biz de Turklerin nereden geldiklerini tarih kitaplarinda biraksak ve Turklerin nereye gittikleri yolun onemini daha cok goz onunde bulundursak. Hepimiz bir yerlerden gelmisiz ve bizden once Anadolu'da yasayan insanlarla kaynasmisiz. Artik ben Turkum, sen yari Turksun, sen .. .. Turksun, sen iyi Turksun mucadelesini biraksak diyorum. Zira bu kaynasmadan dolayi artik kimse ben hakiki Turkum sen hakiki olmayan Turksun iddiasinda bulunamaz, sacma olur. Hadi bulundu ve sacma olmadi diyelim, kimin isine yariyor? Bircok baska konuda oldugu gibi bu konuda da kimin ekmegine yag surmus oluyoruz... Aynen katiliyorum sayin muki, saygilarla
Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 18 yıl Talkien'in Orta Dünya'sı ne kadar gerçek ise, Mu da o kadar gerçektir. . Mu tamamen bir masaldır... Hem de binbirgece masallarını aratmayacak cinsten... kısaca, budur...
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 18 yıl Bildiğim kadarıla James Churchwal bir Masondu. Ve bildiğimiz kadarıyla Masonizm taa Hz. Musa'ya kadar falan götürülür temeli. James'te bunu daha ilerilere götürmek istemiş, yani Masonizmi tarihi olarak meşrulaştırmak. Şöyle ki: Masonizm Hz. Musa'ya kadar götürülüyor zaten, ki Hz. Musa "Duvar Ustası" ve Masonizm'in anlamı da budur zaten... Yani Ortaçağda mimari gelişimin olduğu dönemlerde teşkilatlanmış. Neyse... Sonra ub teşkilat Hz. Musa'ya dayandıklarını ortaya sunmuşlar. James'te bunu daha da ilerletmek istemiş. Yani Mu'dan Atlantis'e... Atlantisten Mısır'a... Mısır'dan Musa'ya... Musa'da James'e...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.