Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

On Binden Fazla Çinli Zengin Ailenin Servetlerini Ülkeden Kaçırmaya Çalıştığı Ortaya Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

On Binden Fazla Çinli Zengin Ailenin Servetlerini Ülkeden Kaçırmaya Çalıştığı Ortaya Çıktı

AAZL4Lr.img?w=768&h=512&m=6

Demir kaplı, görünüşte hiç bitmeyen finansal sermaye kilitlenmeleri ve büyük endüstrilerdeki donkişotvari, acımasız baskılar, yüksek gelirliler arasında güven uyandırmıyor mu? Kim tahmin ederdi?

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping yine de deneyi denedi. Şimdi, yatırım göçü danışmanlığı Henley & Partners, Çin'in 10.000 yüksek net değerli sakininin bu yıl ülkeden 48 milyar dolar çekmek istediğini tahmin ediyor.

Xi Pazarı

Jinping'in sıfır Covid stratejisi etrafında inşa edilen pandemiye yaklaşımı, bu yılın başlarında Şanghay'da beş haftalık katı karantinaları içeriyordu ve bu da sakinlerin protesto amacıyla bağırarak evlerinden tencere ve tavaları çalmalarına neden oldu. Geçen ay, kentte esnaflar arasında geçim kaynaklarına verilen zararın tazminini talep eden nadir bir halk gösterisi patlak verdi.

Aynı zamanda Xi, ülkesinin en büyük teknoloji şirketlerinden bazılarına düzenleyici çekiçler attı. İlk baskı dalgası piyasalardan 1 trilyon doları sildi. Müteakip baskılar, eğitim firmaları tarafından yürütülen neredeyse tüm kar amaçlı derslerin yasaklanmasını ve madencilik, ticaret veya dijital para göndermenin tamamen yasaklanmasını içeriyordu - trilyonlarca daha fazlasını sildi. Bu ekonomik zeminde, kaybedecek en çok servete sahip Çinlilerin birçoğunun ayrılmak istemesine şaşmamak gerek:

Singapur Para Otoritesi'ne göre, Çinli girişimciler ailelerini yurt dışına taşıdıkça Singapur'da aile ofislerinin sayısı geçen yıl neredeyse iki katına çıktı.
Göçmenlerin de zamanları ve nakitlerini başka bir yerden alma yolları azalıyor - Çin vatandaşları bir yılda sadece 50.000 dolar değerinde yuanı dövize çevirebiliyor. Kripto para birimleri kullanmak gibi bu sınırı aşmanın püf noktaları hızla yasaklanıyor.
Hong Kong ofisini kapatan 31 milyar dolarlık yatırım şirketi Ruffer'ın yatırım direktörü Matt Smith, Bloomberg'e verdiği demeçte, "Covid Zero'nun ve jeopolitik riskin geri dönüşünün görünürde bir sonu olmadığını gördüğünüzde, şimdilik Çin'i bir kenara bırakmak daha kolay" dedi.

Kaynak: The Motley Fool

man-5737858.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.