Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tesla'daki hayalimdeki işimden uyarılmadan işten çıkarıldım. Sanki bir milyarder biraz daha para biriktirebilsin diye hayatım kökünden sökülmüş gibi hissediyorum.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Tesla'daki hayalimdeki işimden uyarılmadan işten çıkarıldım. Sanki bir milyarder biraz daha para biriktirebilsin diye hayatım kökünden sökülmüş gibi hissediyorum.

AAZ04d5.img?w=768&h=577&m=6&x=605&y=188&

Quishon Walker, Tesla'da eski bir işverendir. Bu ayın başlarında 17 Haziran 2022'de işten çıkarıldı.

İşten çıkarmaların çok ani olduğunu ve şu anda iş arayan diğer tüm insanlar için hissettiğini söylüyor.

Muhabir Jenna Gyimesi'ye anlattığına göre bu onun hikayesi.

17 Haziran'da işten çıkarılmadan önce iki ay Tesla'da işe alım görevlisi olarak çalıştım. Yalnız değilim - şirket maaşlı çalışanların %10'unu işten çıkarma sürecinde.

Ve hiçbir şekilde uyarı gelmedi. Herhangi bir performans planında değildim ve kısa süre boyunca olumlu geribildirimden başka bir şey almadım.

Ve ne için? Her şey milyarderlerin biraz daha fazla para biriktirmeye devam etmesi ve böylece binlerce insanın hayatını kökünden söküp atarken ayakta kalabilmeleri için.

Tesla benim hayalimdeki şirketti

Daha önce Apple ve Google'da çalıştım ve kendimi tam bir teknoloji hastası olarak görüyorum. Tesla'da çalışmaktan çok heyecanlandım - her zaman benim rüya şirketim olmuştur.

Benim işim, otopilot kendi kendine sürüş yazılımında ve derin öğrenme ekibinde çalışacak adaylar aramaktı. Austin, Teksas'ta yaşıyorum ve uzaktan çalıştım. İşimi gerçekten çok sevdim ve kendime iki Tesla sipariş ettim, o zamandan beri iptal ettim.

Nisan ayının son gününde şirketimizin CEO'su Elon Musk ofise dönmemiz gerektiğini söyleyen bir e-posta gönderdi.

Ama benim anladığım, tüm ekibim uzak olduğu için tamamen uzaktan çalışan bir çalışan olacağımdı. İşe alındığımda uzaktan çalışma niyetim konusunda yöneticime karşı tamamen şeffaftım, özellikle de ofise gidersem işbirliği yapacak veya beni destekleyecek kimse olmayacağından. Ve endişelerimin çoğunu paylaştılar.

Sonra 2 Haziran'da şirketin işe alımların dondurulacağına dair bir e-posta aldık.

California'da bir otopilot işe alım etkinliğindeydim ve günün sonunda o e-postayı aldım. Benim için şok ediciydi. Kariyerimin başka hiçbir noktasında bu durumu yaşamamıştım.

Ancak meslektaşlarım, bunun için endişelenmemem gerektiğine ve Otopilot'un Elon'un önceliklerinden ve kişisel favorilerinden biri olduğu için ekibimizin iyi olacağına dair güvence verdi. Yavaşlamadık, sadece daha yüksek bir barda işe almaya başladık ve sadece istisnai adayların geçmesini sağladık.

Ertesi gün, maaşlı işgücünde %10'luk bir azalma olduğunu öğrendik.

Sadece arka arkaya oldu. Meslektaşlarım biraz gergindi ama yine de endişeli değillerdi. Endişelendim, ancak şirkette benden daha uzun süredir çalıştıkları için uzmanlıklarına güvendim. Ama aynı zamanda endişe duymamın nedeni de buydu: Yeni işe alınan biri olarak henüz takımdaki değerimi kanıtlayacak verilere veya ölçütlere sahip değildim.

İki hafta sonra, 17 Haziran'da bir adayla görüşmem sırasında meslektaşımdan takımlarından birinin işten çıkarıldığını söyleyen bir mesaj aldım.

Bundan kısa bir süre sonra takvimimde "Meeting-Tesla" yazan bir toplantı gördüm.

Bu bir kez ortaya çıktığında, şirketteki zamanımın sona erdiğini biliyordum.

Yaklaşık 45 dakika sonra sanal toplantıya katıldım ve bu benim yöneticimdi ve bir İK üyesi bana derhal işten çıkarılacağımı söyledi. Temelde bir senaryoyu okurlar. Onların suçu olmadığını biliyorum, ama toplantı sırasında soğukkanlılığımı korumak ve ağlamamak için mücadele ettim.

Bittiğinde, birkaç dakika sürdü ve şok içinde oturdum. Ve sonra ağladım.

Arkadaşlarımı aradım ve olanları anlattım. Bir arkadaşımın dairesine gittim ve bana yemek yaptılar ve LinkedIn'de yayınlayacak bir şey bulduk.

30 dakika sonra bilgisayarıma tekrar giriş yapmaya çalıştım ve e-postamın etkin olmadığını söyledi

Zaten her şeye erişimimi kaybetmiştim.

Meslektaşlarıma e-posta gönderemesem de, onlardan LinkedIn üzerinden mesajlar aldım ve çok destekleyici oldular ve başka fırsatlar bulmama yardımcı oldular.

Ancak günün sonunda tüm bu durum hala berbat, özellikle de bir durgunluğun başlangıcındayız ve haftalar geçtikçe her şey daha pahalı hale geliyor gibi görünüyor.

İşten çıkarılan her çalışan için hissediyorum çünkü şimdi hepimiz iş için çabalıyoruz

Şimdi işten çıkarılan binlerce kişiyle birlikte yeni bir iş arayışındayım. Çoğundan daha iyi bir mali durumda olsam da, yine de zor.

Hala şirkette olan mevcut Tesla çalışanlarını da hissediyorum. İş yükleri iki katına çıktı ve yönetim kurulu genelinde personel sayısında çok fazla azalma ile işlerini etkili bir şekilde yapmak ve yapmak için baskı hissedebilirler.

Ve LinkedIn'de işten çıkarmalardan etkilenen bu kadar çok insanı görmek özellikle cesaret kırıcı ama aynı zamanda Tesla'nın şu anda birçok alanda hala işe alım yaptığını görmek.

Herkese yeni bir pozisyonu kabul etmeden önce şirket kültürüne bakmalarını tavsiye ederim. Mevcut çalışanlara ulaşın ve zor sorular sorun. Size en yakın insanlara yaslanın ve ruh sağlığınız için ihtiyacınız olanı yapın.

Tesla, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

tesla-1724773.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.