Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Musk ve Bezos Enflasyonun Sorumlusunun Kim Olduğu Konusunda Anlaştı

AAYv7LK.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Dünyanın en zengin iki adamı, ortak bir düşmana karşı bir araya gelmiş gibi görünüyor.

Elon Musk ve Jeff Bezos'un bazı konularda hemfikir olduğunu görmek nadirdir.

Bloomberg Milyarder Endeksi'ne göre, 14 Haziran itibariyle tahmini 209 milyar dolarlık servetiyle ilki dünyanın en zengin adamı.

İkincisi, gezegendeki en zengin ikinci adam. Servetinin 126 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Musk ve Bezos, özellikle kendi şirketleri SpaceX ve Blue Origin aracılığıyla uzayın fethinde çatışır.

İki adamın da şimdiye kadar farklı tarzları vardı. Musk, kavgacı ve hevesli biridir. Tartışmaları kışkırtmaktan başka hiçbir şey onu canlandıramaz. Kısasa kısasa cevap verir ve hiçbir rakipten geri adım atmaz. Ayrıca Musk, kavgalarını kamuoyu önünde, edinme sürecinde olduğu sosyal ağ Twitter'da da vermeyi seviyor.

Bezos, sağduyusu ile biliniyordu ve fikirlerini çok nadiren sergiledi. Amazon'un kurucusu (AMZN) - Get Amazon.com Inc. Report, politikacıların, özellikle de Bezos ve Amazon'u favori hedefleri haline getiren eski başkan Donald Trump'ın saldırılarını genellikle görmezden geldi.

İki Milyarder Artık Farklı Konularda Anlaştı
Ancak son zamanlarda, iki teknoloji kralı, farklılıklarını ve önemli konulardaki çekişmelerini bir kenara bırakmış görünüyor. Geçen ay, bildirdiğimiz gibi, San Francisco'nun evsizler sorununu çözmeye yardımcı olacak bir özel sektör çözümü üzerinde anlaştılar.

Bezos, 9 Nisan'da Musk'a "Zaten kimse gelmediği için Twitter SF Genel Merkezini evsizler barınağına dönüştürün" dedi.

İlgili video: Beyaz Saray'da enflasyon nedeniyle Bezos'un sesi yükseldi

Musk, "Harika fikir," diye yanıtladı.

Bezos o zamandan beri Twitter'da biraz daha aktif hale geldi ve Musk'ı kopyalıyor gibi görünüyor. Nitekim moğol, 4.3 milyon takipçisi ile birkaç gündür etkileşimde bulunuyor ve çeşitli konularda fikir veriyor. Her şeyden önce, politikacılar ve özellikle son günlerde eleştirmeyi bırakmadığı Başkan Joe Biden karşısında daha mücadeleci hale geldi.

Biden'ın 13 Mayıs'ta enflasyonu düşürmek için en zengin şirketlerin ücret paylarını ödemeleri gerektiğini söylemesinin ardından Bezos, "Yeni oluşturulan Dezenformasyon Kurulu bu tweet'i gözden geçirmeli ya da belki de onun yerine yeni bir Non-Sequitur Board oluşturmaları gerekiyor" yorumunu yaptı.

Bezos, "Kurumsal vergilerin artırılması tartışılabilir. Enflasyonun evcilleştirilmesi tartışılması çok önemli. Bunları bir araya getirmek sadece yanlış yönlendirmedir" dedi.

Ertesi gün, Bezos, cumhurbaşkanı açığı azaltmak için kredi almaya çalışırken Biden yönetimini eleştirdi. Eski Amazon patronu bunu yutamadı ve Demokratların fiyatlar yükselirken ekonomiye daha fazla teşvik pompalamaya çalıştıklarına dikkat çekti.

"Aslında yönetim, zaten aşırı ısınmış, enflasyonist bir ekonomiye daha fazla teşvik enjekte etmek için çok uğraştı ve sadece Manchin onları kendilerinden kurtardı. Enflasyon, en az zengine en çok zarar veren, gerileyen bir vergidir. Yanlış yönlendirme ülkeye yardım etmez, " Bezos, 15 Mayıs'ta yazdı.

Sorun Hükümet
Bezos artık durmak istemiyor gibi görünüyor. Musk'ın da giymeyi sevdiği bu yeni Biden rakip takımını beğenmişe benziyor. Tüketiciler hala 40 yılı aşkın süredir en yüksek enflasyonla karşı karşıyayken, iki milyarder bir suçlu belirledi.

Musk ve Bezos için enflasyona neden olan pandemi döneminde tüketicilere yardım etme teşvikiydi. Temel olarak, son bakkal makbuzlarınızın artmasından sorumlu suçlu federal hükümettir.

16 Mayıs'ta Bezos, "Bak, bir sincap! Beyaz Saray'ın son tweetlerime ilişkin açıklaması bu. Anlaşılır bir şekilde konuyu bulandırmak istiyorlar" diye saldırdı Bezos. ne de zengin insanlar."

"Yönetim, federal harcamalara 3,5 trilyon dolar daha eklemek için elinden geleni yaptı. Başarısız oldular, ancak başarılı olsalardı, enflasyon bugünkünden daha yüksek olurdu ve bugün enflasyon 40 yılın en yüksek seviyesinde."

Saatler sonra Bezos'un eleştirisi sorulduğunda Musk, milyarder akranıyla aynı fikirde görünüyordu.

Twitter'da yayınlanan bir videoya göre, Miami Beach'teki All-In Zirvesi'nde bir video görüntüsü sırasında seri girişimci, "Enflasyonun dürüst nedeni, hükümetin sahip olduğundan zilyonlarca daha fazla para basması" dedi.

"Bence @JeffBezos, @JoeBiden Admin'e yaptığı son saldırıda çoğunlukla yanlış. Olabildiğince ilerici," diye yorum yaptı, şimdi Harvard profesörü olan eski Hazine Bakanı Larry Summers. Summers, artan resesyon riski konusunda uyarılarda bulunuyor.

Musk ve Bezos'un ortak yanı, sendika karşıtı olan iki şirkette (Tesla ve Amazon) yer almaları. Ancak Biden yönetimi, büyük şirketlerde sendikacılığın yeniden canlandırılması için bastırıyor ve böylece sendika kurmaya çalışan çalışanları destekliyor.

Kaynak: TheStreet

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.