Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Soslu makarnalar


iLyAdA

Önerilen İletiler

Hellim Peynirli Makarna Salatası Tarifi

yarım paket burgu makarna 1 yemek kaşığı zeytinyağı. 1 kaşık ince kıyılmış dereotu.

1 adet göbek salata. 200 gr hellim peyniri. 2 yemek kaşığı margarin.

yarım limonun suyu. 1 tatlı kaşığı kekik. 1 tatlı kaşığı fesleğen.

2 adet havuç.

 

Makarnayı 8 dk haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Hellim peynirini kesme şeker büyüklüğünde kesin. Havucu rendeleyin. Göbek salatayı ince ince doğrayın.

Yayvan bir tavada margarini pembeleşinceye kadar kavurun. İçine rendelenmiş havucu ve kekiği ilave edip bir taşım kavurun. İçine hellim peynirinide ekleyip bir taşım tum harcı pişirin.

Servis tabağına göbek salatayı üzerine soğumuş makarnayı ekleyip iyice karıştırın. Üzerine sos olarak zeytin yağını ve kızarttığınız havuçlu harcı ekleyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 75
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Hindi Fümeli Burgu Makarna Tarifi

450 gr. burgu makarna 200 gr. domates püresi

100 gr. füme hindi göğüs 50 gr. light kaşar peynir

20 ml. Zeytinyağı 3 adet taze sarımsak

1 adet soğan 20 ml. kırmızı şarap

taze kekik, tuz, karabiber

 

Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün. Hindi göğüsleri küp kesin. Peyniri rendeleyin.

Soğanı soyup küp kesin. Sarmısağı doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Soğan ve sarmısağı ekleyip orta ateşte renkleri dönene kadar çevirin.

Domates püresini tencereye ekleyin. Birkaç dakika kaynatıp kekik, şarap, karabiber ve tuzu ekleyin. Kısık ateşete kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.

Makarnayı servis tabağına alın. Üstüne domatesli sos, peynir rende ve taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ispanakalı Spaghetti Tarifi

300 gram jambon 1 adet defne yaprağı

300 gram dondurulmuş ıspanak 2 diş sarmısak

500 gram spagetti 4 yemek kaşığı zeytinyağı

150 gram tereyağı tuz,karabiber

 

Jambonu defne yaprağı ile 1 lt. tuzlu suda 45 dakika kaynatın.

Ispanağı süzün. Jambonu tencereden çıkartın soğumaya bırakın. Ispanağı şerit şerit kesip jambon suyunda 10 dakika pişirin.

Sarmısağı kıyın. Ispanağı süzün. Spagettiyi haşlayın, süzün ve zeytinyağı ile karıştırın.

Jambonu şeritlere kesin ve tereyağında kıtır kıtır kızartın. Sarmısak, ıspanak ve makarnaya katıp karabiber ve tuz ile tatlandırın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ispanaklı Lazanya Tarifi

500 gram lazanya hamuru 2 adet soğan

2 diş sarmısak 30 ml. zeytinyağı

450 gram dondurulmuş ıspanak 100 ml. sebze suyu

250 gram kutu taze peynir 70 gram rende parmesan peyniri

250 gram domates püresi acı kırmızı biber

muskat tuz, karabiber

 

Soğan ve sarmısağı küp şeklinde doğrayın ve yağda kavurun. Ispanak ve sebze suyunu ekleyin, orta ateşte ıspanaklar çözülünceye kadar bekletin. Tuz, karabiber ve muskat ekin.

Kutu peyniri eritip bir taşım kaynatın, 30 gr. parmesan, tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın.

Domates püresi ve acı kırmızı biberle karıştırın.

Hamurdan, çapı 23 cm. olan 3 yufka açın. Fırına dayanıklı, 2.5 litrelik kalıbın içine ilk önce ince bir kat peynir sosu sürün, üzerine birinci yufkayı koyun ve ıspanağın yarısını yayın.

İkinci yufkayı koyun, domates sosu ve kalan ıspanağı yayın.

Üçüncü yufka ile üzerini kapatıp, kalan peynir sosunu sürün.

40 gr. parmesanı lazanyanın üzerine serpin. 200 0C ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 30-35 dakika pişirin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kalamarlı Makarna Tarifi

Yarım paket Burgu Makarna 300 gr kalamar 1 soğan

4-5 dal maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı sıcak su

Tuz, karabiber

 

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Kalamarları halka halka kesip ikiye bölün. Soğanı kıyın, maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin. 2 çorba kaşığı sıcak su ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

 

Makarnayı süzüp kalamarlı karışıma ekleyin ve harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ispanaklı Makarna Tarifi Bu tarif 8 kişiliktir.

1 Paket Burgu Makarna 1.5 Kase Ayıklanmış Ispanak 1.5 Kase Labne Peyniri

2 Közlenmiş Kırmızı Biber 3-4 Dal Maydanoz 3 Çorba Kaşığı Süt

1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı

2Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri Tuz, Karabiber

 

lspanakları bol suda yıkayın. Diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayıp süzün. Ispanaklar soğuyunca elinizle sıkıp iri iri doğrayın. Biberleri süzüp dilimleyin. Maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın. Derin bir kasede labne peynir, kıyılmış biber ve maydanozu karıştırın. Sütü ilave edip yumuşak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karıştırın.Makarnayı bol tuzlu suda başlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip sarımsağı ilave edin. Sararıncaya kadar kavurup yağdan çıkarın. Aynı yağa çam fıstıgını ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak kavurup ateşten alın. Kavrulan fıstıkları peynirli karışıma ilave edip harmanlayın.

Hazırladığınız peynirli karışımı makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Derin bir cam kaseyi hafıfçe ısıtın. Makarnalı karışımdan bir kat yayıp üzerine ıspanak döşeyin. En üstte makarnalı karışım kalacak şekilde malzemeyi kat kat döşeyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Jambonlu Makarna Salatası Tarifi

400 gram midye makarna 100 gram pastırma

100 gram kırmızı soğan 150 gram dana jambon (ince dilimlenmiş)

250 gram krema 30 ml. sıvı yağ

100 ml. Süt 100 ml. sebze suyu

30 ml. beyaz şarap sirkesi 2 adet pırasa

1 demet maydanoz toz şeker, tuz, karabiber

 

Makarnayı tuzlu suda, pakette önerilen şekilde haşlayın.

 

Pastırmaları küçük küpler şeklinde doğrayın ve 15 ml. sıvı yağda çıtır çıtır oluncaya kadar kavurun. Süzgeçte bekleterek yağlarını süzün. Pırasayı ve soğanı şerit doğrayın, kalan yağ ile 4 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekip soğumaya bırakın.

 

Jambonları küp küp doğrayın, maydanozu kıyın. Makarnayı pırasalı soğanlı karışım ve jambonlar ile büyük bir kaseye alın. Kıyılmış maydanozun ve pastırmanın yarısını ilave edin.

 

Krema, süt, sebze suyu, sirke, bir tutam toz şeker, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın ve makarna ile karıştırın. Üzerini kapatarak bir saat dinlendirin.

Dinlenmiş makarnanın üstüne kalan pastırma ve maydanozu serperek servis yapın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kabak Soslu Makarna Tarifi

1 paket kısa kesme makarna 3 adet kabak

2 orta boy kuru sogan 3 adet orta boy domates

125 gr. beyaz peynir 1/2 cay bardagi zeytinyagi

1 etsu tableti 1 tatli kasigi kekik, tuz, karabiber

 

Öncelikle makarnayı tuzlu ve 1 kşk yağ konmuş suda haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirip bekletin.

Makarnaların pişirilmesi sırasında soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanları kavurun. Ardından rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız kabakları katıp kabaklar yumuşayana dek kavurmaya devam edin.

Etsuyu tabletini de katıp ezerek kavrulmuş kabaklara karıştırıp, hemen ardından kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz karabiber ve kekiğini katıp domatesler eriyene kadar ara sıra karıştırarak kavurunuz.

Domatesler içinde iyice eridiğinde ezdiğiniz beyaz peyniri katip 1 dakika daha kavurup haşladığınız ve süzdüğünüz makarnalarla karıştırıp sıcak servis ediniz.

Arzuya göre dereotu ve maydanoz da ilave edebilirsiniz. domates salatası ya da yeşil salatayla servis ediniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Karides Soslu Tagliatelle Tarifi

1 paket Tagliatelle makarna 2 avakado

1 soğan 250 gr.karides

50 gr.çiğ krema 2 domates

1 limonsuyu 3 yemek kaşığı zeytin yağı

Tuz, biber, biraz ketçap

 

Karidesleri temizleyin. Tazesini kullanıyorsanız 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra bunları mikserden geçirin. Domatesleri küp küp, avakadoları küçük parçacıklara ayırarak, bunları da mikserden geçirin.

Limon suyu, zeytin yağı ve ketçap ekleyerek 1-2 dakika makinede çevirin.

 

Büyük bir tavada 1 kaşık zeytinyağı ile rendelenmiş soğanı kavurun. Mikserdeki sosu, krema, tuz ve biberi soğan ilave ederek bir süre pişirin.

 

Makarna paketinde tarif edildiği şekilde pişirdiğiniz makarnayı süzün ve sos ile iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış olan tabaklarda sıcak servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Karides Yahnili Makarna Tarifi

400 gr. Karides 1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı un ½ bardak sıcak su

3 adet domates ½ demet maydanoz

175 gram makarna (spagetti) Sıvı yağ

2 çorba kaşığı kırmızı şarap Tuz

Karabiber

 

Kuru soğanı ince dilimleyin. Maydanozu doğrayın. Domatesi küçük küpler halinde kesin.

 

Tavada sıvı yağı kızdırın. Çiğden soyduğunuz karidesleri tavada soğanlarla birlikte kavurun. Üzerine un serpip tuz, biber ve domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşayınca şarabı ekleyin. Sıcak su ve maydanozuda ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin.

 

Makarnaları tuzlu suda haşladıktan sonra kevgirde süzün. Tabaklara koyduktan sonra üzerlerine karides yahniyi taksim ederek servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Karidesli Midyeli Makarna Tarifi

1 adet soğan 1/2 demet maydanoz

100 gram kaşar 500 gram makarna

40 gram margarin 100 gram dondurulmuş karides

100 gram dondurulmuş midye 2-3 yemek kaşığı şarap

1 su bardağı et suyu 3 yemek kaşığı un

tuz, karabiber

 

Soğanları küb şeklinde doğrayın, yeşilliği kıyın, peyniri rendeleyin.

 

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Soğanları yağda pembeleştirin. İçine unu ilave edin.

 

Karides+ midyeleri soğanlara katıp 1 dk kavurun. Şarabı ekleyin. Et suyunu koyup bir taşım kaynatın.

 

Maydanoz ve kekiği katıp, tuz, karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız sosu makarna ile karıştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kıymalı Lazanya Tarifi

12 adet lazanya Yarım kilo kıyma

1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça

2 adet orta boy havuç 1 ,5 çay bardağı bezelye

2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz, karabiber,kırmızı biber, yenibahar

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 lt. süt

3 tepeleme yemek kaşığı un tuz, karabiber

1 çay kaşığı muskat rendesi

 

Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede yağ ile birlikte soğanı 1-2 dk. kavurun. Daha sonra havucu ilave edip 3 dk. kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bıkarıp çekene kadar kavurun.

Sonra salça, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak bezelyeleri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Lazanyaları tuz ilave ettiğiniz kaynar suda 8-9 dk. haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp, lazanyaları bir mutfak havlusu üzerine alın.

 

Bu arada başka bir tencereye unu koyun ve yavaş yavaş sütü ilave edin. Kısık ateşte, çırpma teli ile karıştırarak pşirin.Kaynamaya başladığında tuz, karabiber, muskat rendesini ekleyin ve ocaktan alın.

 

Dikdörtgen bir borcamın tabanına beşamel sostan bir miktar yayın. Üzerine kıymalı sostan da bir miktar koyun. Lazanyalardan 3 tanesini borcamı kapatacak şekilde yerleştirin.

 

Üzerine beşamel sos ve onun üzerine de kıymalı sostan yayın. Aynı işlemi lazanyalar bitene kadar uygulayın. Son lazanyaları yerleştirdikten sonra üzerine beşamel sos döküp kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Mısır ve Bezelyeli makarna Tarifi

Makarna Küçük doğranmış bir kase domates

Yarım çay bardağı konseve mısır Yatım çay bardağı konserve bezelye

İstediğiniz baharatlar

 

Makarnayı haşlıyoruz .Bir taraftan da domates, haşlanmış konserve mısırı,bezelye ve baharatları tava da kavuruyoruz.Daha sonra makarnayı süzüp sos ile karıştırıyoruz

Kremalı Makarna Tarifi

1/2 paket makarna 300 gr. jambon

200 gr. kültür mantarı 200 ml. ( bir küçük paket ) krema

3 yemek kaşığı soya sosu 1 orta boy kuru soğan

tuz, karabiber

 

Öncelikle tencerenize yeteri miktarda su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın ve kaynayan suya makarnayı koyup haşlayın.

 

Mantarları temizleyip yıkayın ve dilimlere ayırıp limonlu su içinde kararmamaları için bekeletin.

 

Kuru soğanı piyazlık doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanın içine mantarları sudan süzerek çıkartın ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bu sırada jambonlarınızı şerit halinde kesip hazırlayın ve suyunu çekip kavrulan mantara ilave edin ve bir iki kez karıştırın.

 

Son olarak soya sosu, krema, tuz, karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın. Bu karışımı süzdüğünüz makarnalarınızın üzerine döküp bir kaşık yardımıyla karıştırarak ocakta 1-2 dakika kavurunuz ve sıcak sıcak servis yapınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mısır ve Bezelyeli makarna Tarifi

Makarna Küçük doğranmış bir kase domates

Yarım çay bardağı konseve mısır Yatım çay bardağı konserve bezelye

İstediğiniz baharatlar

 

Makarnayı haşlıyoruz .Bir taraftan da domates, haşlanmış konserve mısırı,bezelye ve baharatları tava da kavuruyoruz.Daha sonra makarnayı süzüp sos ile karıştırıyoruz

Kremalı Makarna Tarifi

1/2 paket makarna 300 gr. jambon

200 gr. kültür mantarı 200 ml. ( bir küçük paket ) krema

3 yemek kaşığı soya sosu 1 orta boy kuru soğan

tuz, karabiber

 

Öncelikle tencerenize yeteri miktarda su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın ve kaynayan suya makarnayı koyup haşlayın.

 

Mantarları temizleyip yıkayın ve dilimlere ayırıp limonlu su içinde kararmamaları için bekeletin.

 

Kuru soğanı piyazlık doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanın içine mantarları sudan süzerek çıkartın ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bu sırada jambonlarınızı şerit halinde kesip hazırlayın ve suyunu çekip kavrulan mantara ilave edin ve bir iki kez karıştırın.

 

Son olarak soya sosu, krema, tuz, karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın. Bu karışımı süzdüğünüz makarnalarınızın üzerine döküp bir kaşık yardımıyla karıştırarak ocakta 1-2 dakika kavurunuz ve sıcak sıcak servis yapınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Labne Peynirli Makarna Tarifi

300 gr fiyonk yada burgu makarna 4-5 adet taze soğan

1 dis sarimsak 10-12 tane mantar

1 havuc 1 kabak

1 paket labne peynir tuz-karabiber

2-3 tatlı kasığı sebzeli çeşni yada tuzot sivi yag 1,5 bardak sıcak su

Makarna tuzlu suda haşlanır. Yapışmaz tavada sıvı yağla, ince doğranmış taze soğan, kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç, şerit seklinde doğranmış kabak ve yine ince doğranmış mantarlar sırayla sobelenerek pişirilir.

Mantarlar suyunu çekince 1,5 bardak su ve sebzeli çeşni eklenir.Ardından 1 paket labne peyniri ilave edilir ve erimesi beklenir.

Tuz ve karabiberle lezzetlendirildikten sonra haşlanmış makarnalar ilave edilir ve 3-5 dakika kısık atesta pişirilir.

Arzuya göre üzerine taze fesleğen ,nane ve pul biber serpilebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Makarna Böreği Tarifi

300 gram renkli spiral makarna 200 gram dondurulmuş bezelye

250 gram jambon (kalın dilimlenmiş) 250 gram kiraz domates

400 ml. Süt 200 gram krem peynir

1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı domates ketçabı

3 adet orta boy yumurta 1 demet fesleğen

100 gram gouda peyniri tuz, karabiber

 

Makarnayı tuzlu kaynar suda tarifine göre haşlayın. Haşlama süresi bitmeden 3 dakika önce bezelyeyi içine atın. Süzün, soğuk sudan geçirin ve yeniden süzülmeye bırakın.

Jambonu doğrayın, domatesleri ikiye bölün. İkisini de makarnaya karıştırın ve hepsini 2 lt hacmindeki bir fırın kabına alın. Süt, krem peynir, domates salçası, ketçap, yumurta ve fesleğen yapraklarını el mikseri ile iyice çırpın, tuz ve karabiberle tadlandırın.

Sosu makarnanın üzerine dökün, rendelenmiş gouda peynirini üzerine serpin. Önceden 200ø ısıtılmış fırında alttan ikinci katta 35-40 dakika altın sarısı renk alana kadar fırınlayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Makarna salatası Tarifi

1/2 paket makarna 1 su bardağı mayonez

1 su bardağı sarımsaklı yoğurt 8 adet küçük salatalık turşusu

5 adet sosis küçük kutu konserve havuç

küçük kutu konserve mısır küçük kutu konserve bezelye

1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet maydanoz

1 demet dere otu 100 gr. yeşil zeytin

tuz karabiber

 

Makarnaları haşlayın. Sosisleri, salatalık turşularını, maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Zeytin çekirdeklerini çıkartın ve onları da doğrayın. Bütün i bir kaba boşaltın ve karıştırın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Makarna salatası 1 (sosisli) Tarifi

Yarım paket burgu makarna 5 Adet sosis

10-15 Adet salatalık turşusu 2 Su bardağı yoğurt

5 Çorba kaşığı mayonez 1 Diş sarmısak

Tuz Süslemek için dereotu

 

Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Sosis ve salatalık turşularını küp küp doğrayın.

Yoğurt ve mayonezi karıştırın. Sarmısağı incecik kıyın. Mayonezli yoğurda sosis, salatalık turşusu ve sarmısağı ekleyip karıştırın.Hazırladığınız karışımı Ilık makarnaya ilave edip karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın. Eğer diyet bir yemek amacındaysanız, mayonez koymayınız

 

 

 

 

Makarna Salatası II Tarifi

Yarım paket dilediğiniz biçimde makarna 1 Su bardağı mayonez

1 Su bardağı yoğrut 3 Diş sarmısak

8 Adet küçük salatalık turşusu 5 Sosis

2 Havuç 1 Su bardağı bezelye

1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 Demet maydanoz

Yarım demet dereotu 100 Gram yeşil zeytin

Tuz ve karabiber

 

Makarnayı fazla yumuşatmadan 8 dakika kadar haşlayalım. Süzelim ve bir kaba alalım.

Sarmısakları dövüp yoğurda katalım, iyice karıştıralım. Buna mayonezi de ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Bu sosu makarnanın üzerine dökelim.

Hepsini birlikte karıştıralım. Haşlanıp, kabuğu soyulmuş sosisleri, salatalık turşularını ve kabuklarını soyduğumuz havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayalım.

Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyalım.

bunların hepsini soslu makarna içine katalım.

Bir su bardağı bezelyeyi çekirdeklerini çıkarttığımız yeşil zeytinleri, tuzu, ayçiçek yağı ve karabiberi ekleyerek hepsini harmanlayalım.

Küçük marul yaprakları, salatalık ve domates dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Napolitan Soslu Spaghetti Tarifi

1 paket spagetti 8 bardak su 1 orta boy soğan

1 orta boy havuç 1 kereviz sapı 2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 adet domates ½ bardak su 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 adet kesme şeker ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz

 

Makarnayı 8 bardak kaynatılmış suda 8 dakika haşlayıp, kaynatıp süzün. Soğanı havucu ve kereviz sapını minik küpler şeklinde doğrayın.

 

Derin bir tencereye zeytinyağını dökerek sebzeleri ilave edin. Hızlı ateşte soteledikten sonra küpler halinde doğranmış domatesleri ve suyu ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.

 

Sosun pişmesine yakın kıyılmış maydanozları ilave edin. Tuz ve şeker ile lezzetlendirin. Nepolitan sos suyunu çekince taze çekilmiş karabiber ekleyin.

 

haşladığınız spagetti ve sosu harmanlayın.Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Napoliten Soslu Midye Makarna Tarifi

1 paket Midye Makarna 750 gr. domates

2 diş sarmısak 1 çorba kaşığı domates salçası

4 çorba kaşığı zeytinyağı yarım demet maydanoz

2 adet soğan 1 çay kaşığı toz şeker

50 g. Tereyağ 200 ml. et suyu

mercan köşkü, kekik tuz, karabiber, fesleğen yaprağı

 

Domatesleri soyun , çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın, 2 çorba kaşığı zeytin yağında soğan ve sarmısağı kavurun.

Domates, domates salçası, şeker, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine et suyunu ilave edip düşük ateşte 15 dk. pişirin.

2 çorba kaşığı zeytin yağı, tereyağı, doğranmış fesleğen yaprağı, maydanoz, mercan köşkü ve kekiği ilave ettikten sonra 2 dk. daha ateşte tutun. Önceden öneriye göre pişirilmiş midye makarna üzerine ilave edip servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Otlu Makarna Salatası Tarifi

bir paket burgu makarna bir demet roka

bir demet maydonoz bir demet tere

4 adet taze sarımsak yarım limon

bir tatlı kaşığı sumak 2 veya 3 çorba kaşığı mısır özü yağı

 

tüm otlar yıkanır ve elle doğranır daha sonra içine limonu, sumak ve ve yağı konularak iyice karıştırılır. Makarnalar haşlanır ve süzüldükten sonra içine ot karışımı ilave edilir

sos üzerine dökülür ve bir güzel karıştırılır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Pennette all arabiata Tarifi

Yarım paket makarna Bir büyük baş soğan

İki- üç diş sarımsak Üç tane etli domates(sulu olması çok önemli)

Yarım çay bardağı zeytin yağı Bir çorba kaşığı kırmızı pul biber

Parmeşan peynir tuz

 

Derin bir kabta su kaynatın. İçine tuzunu ilave edin ve yaklaşık 8 dakika kaynatın.

 

Makarna haşlanırken bir tencere yada derin bir tavaya zeytin yağı , soğan sarımsak ,pul biber ilave edin. Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğranmış kabuksuz domatesleri ilave edip şöyle bi karıştırın. Makarnanin suyundan bir kepçe ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika fokurdatın.

 

Haşlanmış makarnayı süzüp bu sosla karıştırın 2-3 dakika kısık ateşte karıştırarak sosla iyice harmanlanmasini sağlayın. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş parmeşan peynirini ilave edin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Renkli biberli makarna Tarifi

3 adet tavuk fleto 1 adet büyük soğan

3 diş sarımsak 3 adet domates

1 tatlı kaşığı salça spagetti makarna

1 adet sarı,1 adet kırmızı,1 adet yeşil,1 adet turuncu dolmalık biber

 

tavada soğan rendesini sarımsakları kavurun daha sonra rendelenmiş domatesi baharatları koyarak 3 dakika daha pişirin ayrı bir kapta küp şeklinde doğranmış tavuğu pişirin daha sonra domates sosuna karıştırın. biberleri jülyen biçiminde (ince uzun)doğrayıp kızartın daha sonra hepsini karıştırın . makarnayı 10 dakika pişirin süzdükten sonra malzamelerle karıştın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Roka yaprağında somonlu makarna Tarifi

500 gr fettucine makarna 1 demet roka 1 kırmızı soğan

Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı kapari 4 çorba kaşığı zeytinyağı 8 dilim somon füme

15-20 siyah zeytin Tuz, kırmızı pulbiber

 

Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın. Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın.

Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın.

Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın. Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin. Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Salamlı Makarna Tarifi

500 Gr kısa boru makarna 200 Gr Çeşidi size kalmış salam

25 Gr margarin (2 çorba kaşığı) 50 Gr rendelenmiş kaşar peyniri

4 adet orta boy olgun domates 3 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

1 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Çorba kaşığı biber salçası Tuz, karabiber

 

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp suyunu süz. Süzgece koy soğuk su ile yıka suyunu süz ve çok az yağ ile çevirin.

Salamı ufak parçacıklar halinde dilimleyip az suda yüksek ateşte haşlayın.Domatesleri çekirdeklerini çıkararak rendeleyin. Akabinde margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte küçük bir tavaya koyun, karıştırarak pişirin.Yarım çaybardağı suda biber salçasını eriterek pişmek üzere olan domatese ilave edin. Baharatları ekleyin. En son aşamada daha önceden haşladığımız salamları ilave edin.Hazırlayacağınız tabakları fırında bir süre ıstıttıktan sonra makarnayı koyun ve kaynayan salamlı sosu üstüne dökün.Maydonoz, rende kaşar ile tabakları süsleyerek servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sebzeli Kremalı Penne Tarifi

1 paket penne makarna karnabahar brokoli -kabak -havuç

2 orta boy dolmalık biber 1 küçük soğan

2 diş sarımsak 2 kaşık zeytinyağı 1 kutu (200ml) çiğ krema

 

sebzenin ölçüsü isteğe bağlıdır.. küçük parçalar ayırdığınız brokoli ve karnabaharı, çubuk şeklinde doğradığınız havuç ve kabağı haşlayın..

tencereye yağı koyun piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ve kıydığınız sarımsakları ekleyin.. ardından şerit biberleri ekleyip 2-3 dk. pişirin.. daha sonra kremayı ekleyin ve biraz kaynattıktan sonra sebzeleri ekleyin 5 dk. kadar pişirin..

haşlamış olduğunuz makarnayı karışıma ekleyip iyice karıştırın.. sıcak servis yapın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.