Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Admin Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Sol Ayağım (1989) My Left Foot Daniel Day-Lewis acaba kötü olan bir film çevirdimi diye düşünürken arşivimde olan bu film aklıma geldi ve tekrar izlemek isteği uyandı. İrlandalı yazar Christy Brown hayatını anlatan bu filmde inanılmaz bir performans gösteren Day-Lewis beni tekrar onu eniyi oyunculara arasında gösteren listeyi düzeltmeme neden oldu... Engelli olarak dünyaya gelen Christy Brown hayatını kendini onun yerine tam olarak koyarak çekmiştir. Basit olarak yazarın sol ayağı ile kitap yazmasını anlatan film size yazarın sadece onu kullanabildiğini ve işin zorluğuna sizide ortak ederek anlatım içeriğini topladığını düşündürüyor. Yönetmen Jim Sheridan bu filmden sonra çokça ortada görünmesede iyi bir yönetmen... Mutlaka ama mutlaka izleyin bu filmi. Ayrıca 1990 eniyi erkek oyuncu oskarını alan bir film. Yönetmen: Jim Sheridan Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Brenda Fricker Daniel Day-Lewis won an Oscar for his portrayal of Irish writer Christy Brown, who was born with cerebral palsy. Misdiagnosed as mentally disabled for the first 10 years of his life, Brown learned to write using his left foot, the only body part he could control. The story unfolds in flashbacks, with Hugh O'Conor as the young Christy equaling Day-Lewis's performance as the adult. Director: Jim Sheridan Cast: Daniel Day-Lewis, Brenda Fricker Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 bu başlığı görünce kayıtsız kalamadım... Daniel Day-Lewis için bir dönüm noktası,sinema tarihi için bir mihenk taşıdır sol ayağım.VCD-DVD nin olmadığı zamanlarda dost kitabevinden aldığım beta video kasette izlemiştim bu şaheseri.Sahnelerden birinde hele salonun ortasına bir anne yazışı vardırki... bu filmi izleyin, izletin... Alıntı
Φ gokorem Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Evet inanılmaz bir sahne o... İnsanın gözlerindeki yaş akmıyor sadece nasıl oluyor diye çözmeye çalışıyor... Daniel Day-Lewis için bir dönüm noktası,sinema tarihi için bir mihenk taşıdır sol ayağım.VCD-DVD nin olmadığı zamanlarda dost kitabevinden aldığım beta video kasette izlemiştim bu şaheseri.Sahnelerden birinde hele salonun ortasına bir anne yazışı vardırki... bu filmi izleyin, izletin... Bu filmi öğrencilerime izletmek istiyorum ancak ne yazık ki bulamıyorum. Kitabını okudular ve çok beğendiler. Filmi izleterek pekiştirmelerini istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Yazar Admin Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 bu başlığı görünce kayıtsız kalamadım... Daniel Day-Lewis için bir dönüm noktası,sinema tarihi için bir mihenk taşıdır sol ayağım.VCD-DVD nin olmadığı zamanlarda dost kitabevinden aldığım beta video kasette izlemiştim bu şaheseri.Sahnelerden birinde hele salonun ortasına bir anne yazışı vardırki... bu filmi izleyin, izletin... Evet katılıyorum izleyin ve izletin... Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Filmi izlemedim daha doğrusu izlemek istemedim. Çünkü bende bir önyargı gelişmiş durumda.Eğer kitabını okuduğum bir senaryo ise sinemaya aktarılan ve özellikle de Sol Ayağım gibi beni hayatımda en etkileyen kitaplardan biriyse de bu izlemeyi tercih etmiyorum. Kafamda canlandırdığım karakterler sinemada farklı olarak çoktığı için karşıma hayal kırıklığına uğruyorum açıkçası. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.