Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amazon gibi büyük şirketler, Elon Musk'ın göreve dönüş talebine kızan Tesla çalışanlarının peşinden gidiyor: 'Mars İmparatoru sizi istemiyorsa, sizi buraya getirmekten mutlu olacağım'


Önerilen İletiler

  • Admin

Amazon gibi büyük şirketler, Elon Musk'ın göreve dönüş talebine kızan Tesla çalışanlarının peşinden gidiyor: 'Mars İmparatoru sizi istemiyorsa, sizi buraya getirmekten mutlu olacağım'

AAXYguT.img?w=768&h=576&m=6&x=310&y=130&

Büyük şirketlerdeki işverenler, uzaktan çalışmaya devam etmek isteyen Tesla çalışanlarını işe almayı teklif ediyor.

Elon Musk Salı günü Tesla çalışanlarına ofise dönmeleri veya istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

Uzaktan çalışma fırsatları, büyük istifanın ortasında önemli bir avantaj haline geldi.

Tesla çalışanları, gemiden atlamaya istekliyseler, sonuçta ofise geri dönmek zorunda kalmayabilir.

Perşembe günü, teknoloji çalışanları, Elon Musk'ın işe dönüş emrinden kaçmak isteyebilecek çalışanlarına çağrı yaptı.

Perşembe günü, kendisini LinkedIn'deki Amazon Web Servislerinde teknik bir işe alım lideri olarak tanımlayan Zafar Choudhury, hoşnutsuz Tesla mühendislerini teknoloji devine katılmaya çağırdı.

Choudhury, Musk'ın Mars'ı kolonize etme takıntısına atıfta bulunarak LinkedIn'de "Mars İmparatoru sizi istemiyorsa, sizi #AWS'ye getirmekten mutluluk duyarım" diye yazdı.

Choudhury, Insider'dan gelen bir yorum talebine yanıt vermedi. Tesla ve Amazon sözcüleri de yorum taleplerine yanıt vermedi.

İşveren, Musk'ın Salı günü yönetici personele e-postalar gönderdiği ve işçilere "telefonu aramayı" bırakmaları ve haftada en az 40 saat ofise gelmeleri çağrısında bulunduğu raporlarını hedef aldı.

"Dünyanın Elon Musk'ları tarafından mikro düzeyde yönetilmekten hoşlanmıyorsanız, #AWSIdentity'ye gelin!" Choudhury yazdı. "Sana burada sana, zamanına ve mesleğine saygı duyan mutlu bir yuva bulacağız. Sana onurlu davranan bir ekip bulacağız."

Geçen yıl Amazon, kurumsal çalışanların süresiz olarak evden çalışmasına izin vereceğini duyurdu. Ofis merkezli bir çalışma ortamından daha dağıtılmış bir işgücüne geçiş yapan birkaç teknoloji şirketinden biri olmuştur.


Choudhury, LinkedIn'de Tesla çalışanlarını Amazon'a ve Insight ve Bestow gibi daha küçük teknoloji şirketlerine katılmaya zorlayan birkaç işe alım uzmanından biriydi. The Next Web'in bildirdiğine göre, bir Microsoft işe alım görevlisi de işe alma çılgınlığına katıldı.

O zamandan beri silinen bir gönderide, kendisini Microsoft için teknik bir işe alım görevlisi olarak tanımlayan Tiana Watts-Porter, Tesla çalışanlarına Microsoft'ta daha fazla özgürlük verileceğini söyledi. Watts-Porter, Insider'dan gelen yorum talebine yanıt vermedi.

Teknoloji şirketi, hibrit bir çalışma ortamını benimsedi. Geçen ay Microsoft, yöneticileri tarafından onaylandığı sürece çalışanların %50'den fazla uzaktan çalışmasına izin verileceğini duyurdu.

"İşleri istediğiniz gibi yapabilir ve burada Microsoft'ta kendiniz olabilirsiniz!" Watts-Porter yazdı, The Next Web bildirdi.

Electrek, şirket genelindeki e-postasında Musk'ın Amazon gibi çalışanların evden çalışmasına izin veren şirketler hakkında bir araştırma yaptığını bildirdi.

"Elbette buna ihtiyaç duymayan şirketler var, ancak en son ne zaman harika bir yeni ürün gönderdiler?" Raporda Musk, şirket çapında bir e-postada söyledi. "Bir süre oldu."

Milyarder, ültimatomunun pandemi boyunca şahsen çalışmak zorunda kalan fabrika işçileri ile yöneticiler arasındaki eşitliği teşvik etme çabasının bir parçası olduğunu söyleyerek, Twitter'da işçileri ofise geri getirme kararını haklı çıkardı.

Musk'ın uzaktan çalışma konusundaki duruşu Tesla ve SpaceX'in işe alım çabalarını engelleyebilir. Uzaktan çalışma fırsatları, Büyük İstifa sırasında önemli bir avantaj haline geldi.

Mart ayında, anonim bir çalışan topluluğu uygulaması olan Blind tarafından 3.019 çalışanla yapılan bir ankette, Amazon, Microsoft ve Google gibi işverenlerdeki çalışanların %64'ünün 30.000 dolarlık bir zam almaktansa evden çalışmayı tercih ettiği ortaya çıktı.

Blind'in kurucu ortağı Kyum Kim, daha önce Insider'dan Caroline Hronich ve Ebony Flake'e, "Şirketler, özellikle başka yerlerde başka uzak işler olduğunda, insanları ofise geri zorlayamaz" dedi.

Kaynak: Business Insider

business-2584713.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.