Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 18 yıl Niyazov ile ilgili yazacaklarımız bize bir yerlerden pek tanıdık gelecek, şaşırmayalım, çünkü diktatörlerin, tek tipçi zihniyetlerin ürettiği fikirler neticede bir ortak paydada buluşur… Niyazov bir yurt dışı seyahatinden sonra kendi adından önce gelecek ve herkes tarafından kendisine hürmet gösterilecek bir takma ad edindi…Türkmenbaşı….Türkmenlerin başı, atası, babası kısaca her şeyi manasında…Oysaki kişilerden bir kişiydi, diğer insanlardan insanlık babında hiçbir farkı yoktu ve hiçbir Türkmen de kendisine böyle bir paye vermemişti., fakat o bu payeyi kendine layık görmüştü….tanıdık geliyor mu ? Sonra da kendini ölünceye kadar prizedent yaptı, büyük kahraman oldu, milli ve ebedi şefi oldu ülkesinin… Elbette bir diktatörün, bir de fikirlerini ihtiva eden kitabı olmalı değil mi ? Evet ruhnameyi de bu yüzden yazdı / Yazdırttı. Bu da size tanıdık geliyor mu ? çevrenizdeki başka diktatörlerin de böyle kitapları var değil mi ? her derde deva, sürekli tvlerden okunan, bir vahiy misali hatmedilen, bürokrasi de yükselmenin adresi gösterilen, tabi ki var ; Kaddafi’nin yeşil kitabı gibi, hitlerin kavgam’ı gibi vesaire… Sonra insanın *****lı aklının binlerce yıldır ölümsüzlük için ürettiği ve böylece ebedi olacağını sandığı zayıflıklardan birine daha tevessül etti..her yere heykelini yaptırdı, firavunlar gibi…Her yaptığı inşaa’ya kendi adını verdirdi, gidenler bilir ; Türkmenbaşı havaalanı, Türkmenbaşı taksi, Türkmenbaşı sokak, Türkmenbaşı oteli…Bu da tanıdık geliyor değil mi ? Sonra hızını alamadı kendini peygamber bile ilan etti yakın çevresine…Yılın aylarından birini kendi adı ile değiştirdi, anasınınkini de…Ve bu diktatör de şimdi öldü… Buraya kadar olan bir zavallı adamın, sefaletinden ibaretti, asıl kötü olan putlaştırılan, bu insanın çevresindeki şişiricileriydi. Onlar bu zavallı diktatörün cehaletinden ve sefaletinden yararlandılar…. Diktatörler de ölür….Sen ölmedin yüreğimiz de yaşıyorsun teraneleri ile pinoşeyi ansak, Türkmenbaşını ansak bizi duyarlar mı zannediyorsunuz.. Hiç merak etmeyin Türkmen başının şişiricileri de onun üzerinden bir baskı rejimi kuracak, her yıl ölümünü halka bir eziyet olarak yaşatacaktır…Şu anda Türkmenistan tv’is ona ağlıyordur, okullarda sen ne büyüktün Türkmenbaşı şiirleri yazıları yazdırılacaktır çocuklara…Ama diktatörün öldüğü hakikatini ne kadar sihir yaparlarsa yapsınlar değiştiremeyeceklerdir… Gözün aydın olsun Türkmen halkı, sen de özgürlüğü hak ediyorsun bir gün sana da insan muamelesi yapanlar olacak sana da hürriyet uğrayacaktır. Birgün insanlık tüm putlarından temizlenecektir. Bir gün bütün gölgeler kalkacak hakikat belirecektir… Bozan
Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 18 yıl Türkmenistan,Türkmenbasi Nazarbey döneminde SSCB.nin dagilmasindan sonra en hizli kalkinan ülke olmustur.Nazarbey'in ölümü ülkede karisikliklara neden olabilir cünkü Türkmenistan dogal gazi ve petrolü Amerika ile Rusya'nin istahini kabartmaktadir.Bekleyip görecegiz,bakalim ki Türkmenistan ayni hizli kalkinmayi Türkmenbasindan sonrada gösterebilecekmidir.Bence hayir cünkü ülkeler mevcut siyasi ortamlara göre yönetilemedikleri takdirde kaosa sürüklenirler.Korkarimki Amerika ve Rusya sayesinde Türkmenistan'ida ayni kaos akibeti bekliyor. saygilarla
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 18 yıl türkmen başı hakkında pek çok şey duydum... örneğin bu adam sigarayı bıraktığında aynı şeyi tüm bakanlarına emredecek kadar psikopatlaşmış,yönetimini kişiselelştirmiş bir insandı... bu sebepten ötürü,yani yönetimin bu denli kişiselleşmesinden ötürü türrkmenbaşının ölümünün ardından halkın büyük bir bocalama yaşaması bana göre kaçınılmaz...ondan sonra gelecek olanlar bu yüzden büyük bir güven bunalımı yaşayacaklar...yönetim boşluğu oluşacak... eğer büyük devletler(rusya ,çin,abd) türkmenistanı nüfuzlarına almak için mücadeleye girerlerse,ki bana göre kesin girecekler,bu durumun,yani nüfuz mücadelesini büyük bir karmaşaya yol açması bana göre kaçınılmaz...türkmenistranı da diğer ülkelerde olduğu gibi suikastler,renkli devrimler...vs.. bekliyor... türkmenistanın durumu bölgedeki diğer türk devletlerini de etkileyecektir bu yüzden...türkmenbaşı bu tutumuyla ve ölümünün ardından çevredeki türk devletelerinde de güvenlik sorunlarına neden olabilir gibi geliyor bana...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.