» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Testisinize iyi bakin…/ Bekir Coskun NICIN sasirdiniz bilemem. Turbanli doktorlarin, erkek hastanin testis filmini cekmek istememeleri tum ulkede kac gundur tartisiliyor. Iyi ama niye sasiriyorsunuz? Bir zihniyetin dogal sonucu bu. Turbani-tesetturu onayliyorsaniz, buna katlanmalisiniz. Kadin; universiteyi bitirse dahi yabanci erkegin elini sIkmaz, ama testislerini resimler. Olabilir mi?.. Kadin; doktor olsa dahi sacinin ucunu erkege gostermez, gosterirse erkegin aklina baska sey getirmekten gunahkárdir. Ama kadin; uzerine egilip erkegin yumurtaliklarina bakar. Nasil olur?.. * Simdi siz; AKP iktidarinin etegine yapisacaksiniz, turbani savunup, tesetturu onaylayacaksiniz. Sonra da turbanli doktorun erkegin testislerini bakmadigina kizacaksiniz. Ne hakla?.. Bu bir zihniyet. Bu zihniyet; belediye baskani oldugunda ickiyi yasakliyor... Bilim adami oldugunda trende kibleyi gosteren mescit istiyor... Burokrat oldugunda klozetleri sokturup tas koydurtuyor... Teknik adam oldugunda ucak ucup gitsin diye apronda deve kesiyor... Meclis Baskani oldugunda laikligin degistirilmesini savunuyor... Basbakan oldugunda Avrupa Insan Haklari Mahkemesi kararina kizip "ulemanin" gorusunu oneriyor. Kadin doktor oldugunda da erkek hasta olse bile testislerine elbette bakmiyor. Zihniyet bu. Nicin kizacaksiniz?.. Nicin sasiracaksiniz?.. * Bu; halkimizin oylari ile yavas yavas Turkiye’ye giydirilmekte olan yeni yasam bicimidir. Cumhurbaskanligini ele gecirip, insallah bir secim daha kazandiklarinda... Bu yasam bicimi hucrelerimize kadar egemen kilindiginda... Ve testisinize bir sey oldugunda, onu sIki sIki tutup kosmalisiniz. Nereye gidersiniz?.. Ne yaparsiniz? Basinizi hangi tasa vurursunuz?.. Kimi kime sIkáyet edersiniz?.. Bilemem... Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 hayır şaşırmadık bilakis böyle bir dezenformasyon haber herzaman bekliyorduk Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Nasıl po*no olayına karışan doktor hakkında ''Tüm doktorları böyle görmemeliyiz'' dediysem,burada da aynı şeyi tekrarlıyacağım.Münferit bir olayı baz alarak tüm türbanlı doktorlarımızı karalamayı hedefleyen Bekir Coşkun ve bu yazısını kınıyorum.Bu yazı insanları tahrik etmekten ve tartışmaya sürüklemekten başka bir işe yaramayacaktır.(Tıpkı burada yaşanacağı gibi..) Saygılar.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 bence bu başlıgı açan iptal etsin ....yalan ve tamamen ajite etmek adına masa başında düzenlenmiş bir haberi alıntıladıgı için. hasta yalanladı, ailesi yalanladı, çocuk doktorlarlada yüz yüze geldi herşey ortada hürriyet gazetesi hala ugraşıyor. Ben onlara degilde hürriyeti gazete deyip alan ve okuyan ve dahi gündemden haber aldıgını sananlara şaşarım.... Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Nasıl po*no olayına karışan doktor hakkında ''Tüm doktorları böyle görmemeliyiz'' dediysem,burada da aynı şeyi tekrarlıyacağım.Münferit bir olayı baz alarak tüm türbanlı doktorlarımızı karalamayı hedefleyen Bekir Coşkun ve bu yazısını kınıyorum.Bu yazı insanları tahrik etmekten ve tartışmaya sürüklemekten başka bir işe yaramayacaktır.(Tıpkı burada yaşanacağı gibi..) Saygılar.. Öncelikle bu yazı, altına imzamı atıyorum dipnotu ile asılmamıştır. Ben de genellemelere karşı olan bir insanım ve beş parmağın beşinin de aynı olmadığını bilirim. Bu yazı sadece ulusal basından bir yazarımızın şahsi fikrini yansıtmaktadır.İsteyen sizin gibi kınar ,katılan aynı fikirdeyim der arzu ederse . Zaten bir konuda tartışamayacaksak medenice, görevli arkadaşlardan ricam konu başlığı yazıyı silmeleri olacaktır. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 bence bu başlıgı açan iptal etsin ....yalan ve tamamen ajite etmek adına masa başında düzenlenmiş bir haberi alıntıladıgı için.hasta yalanladı, ailesi yalanladı, çocuk doktorlarlada yüz yüze geldi herşey ortada hürriyet gazetesi hala ugraşıyor. Ben onlara degilde hürriyeti gazete deyip alan ve okuyan ve dahi gündemden haber aldıgını sananlara şaşarım.... Ben onlara degilde hürriyeti gazete deyip alan ve okuyan ve dahi gündemden haber aldıgını sananlara şaşarım.... bende en çok buna şaştım, insanlar okudukları gazeteyi sizin doğrularınıza göre mi seçecekler? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Ben onlara degilde hürriyeti gazete deyip alan ve okuyan ve dahi gündemden haber aldıgını sananlara şaşarım.... bende en çok buna şaştım, insanlar okudukları gazeteyi sizin doğrularınıza göre mi seçecekler? Ben şu yada bu gazeteyi okusunlar demedim. Lakin ben hürriyeti ciddiye alıp okumam ve ona göre düşünmem demek istedim. Adamların üç günde bir yalanı çıkıyor..... Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Nasıl po*no olayına karışan doktor hakkında ''Tüm doktorları böyle görmemeliyiz'' dediysem,burada da aynı şeyi tekrarlıyacağım.Münferit bir olayı baz alarak tüm türbanlı doktorlarımızı karalamayı hedefleyen Bekir Coşkun ve bu yazısını kınıyorum.Bu yazı insanları tahrik etmekten ve tartışmaya sürüklemekten başka bir işe yaramayacaktır.(Tıpkı burada yaşanacağı gibi..) Saygılar.. taurusu takdir etmemek mümkün değil ben bir hekim olarak ve bir cerrah olarak -ve konunun tıbbi ayrıntılarını bilen biri olarak- çok iyi biliyorum ki raporu tutan ürolog kendi hatasını saklamak için masum türbanlı bayan doktorlara saldırıyor ben pek dindar biri sayılmayabilirim ama kesinlikle söyleyebilirm ki tanıdığım hiç bir dindar-türbanlı meslektaşım asla hastasının sağlığını tehlikeye sokmayı istemez ve ola ki kendi bu USGyi çekmeyecek başka bir meslektaşina devereder ama asla kaderine terketmez o türbanlı arkadaş biliyorum ki Allah korkusuna sahiptir nasıl böyle bir vicdansızlık yapabilir ki? lütfen dindar kardeşlerimizin, en az dindar olmayanlar kadar İNSAN olduklarını kabul edelim. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 lütfen dindar kardeşlerimizin, en az dindar olmayanlar kadarİNSAN olduklarını kabul edelim. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Öncelikle bu yazı, altına imzamı atıyorum dipnotu ile asılmamıştır. Ben de genellemelere karşı olan bir insanım ve beş parmağın beşinin de aynı olmadığını bilirim. Bu yazı sadece ulusal basından bir yazarımızın şahsi fikrini yansıtmaktadır.İsteyen sizin gibi kınar ,katılan aynı fikirdeyim der arzu ederse . Zaten bir konuda tartışamayacaksak medenice, görevli arkadaşlardan ricam konu başlığı yazıyı silmeleri olacaktır. Sevgili İlyada; Ben yazarı eleştirmiştim ama baktığım da görüyorum ki yazıyı buraya taşıyan sizide eleştirir pozisyonda kalmışım.Niyetim bu değildi,üzgünüm.Elbette kendi fikrinizi savunabilirsiniz,bunu engellemek gibi bir niyetim yok,haddimede değil.Ben de fikrimi söyledim.Bu forumdaki arkadaşlar,medeniyet ölçülerini aşmadan tartışır zaten,bunu göreceksin.Sizi kırmadığımı umarım,diğer iletilerinizde sizin hakkınızda edindiğim intiba çok hoştu.Sizi arkadaşım olarak görmek isterim.. Ortak paydalar oldukça fikir ayrılıkları pek sorun olmuyor emin olun.Yeterki anlayış korunabilsin.. Saygılarımla.. bence bu başlıgı açan iptal etsin ....yalan ve tamamen ajite etmek adına masa başında düzenlenmiş bir haberi alıntıladıgı için.hasta yalanladı, ailesi yalanladı, çocuk doktorlarlada yüz yüze geldi herşey ortada hürriyet gazetesi hala ugraşıyor. Ben onlara degilde hürriyeti gazete deyip alan ve okuyan ve dahi gündemden haber aldıgını sananlara şaşarım.... Ben Hürriyet okuyorum.Bence kişileri okudukları gazetelerle,izledikleri tv kanallarıyla,dinledikleri müzik ve radyolarla vs.. değerlendirmek yanlış.Bu ülkede ve bu işten rant sağlanan tüm ülkelerde,her basın kuruluşu menfaatleri doğrultusunda yanlı yayınlar yayınlarlar zaman zaman.Bu Hürriyet olur,Sabah olur,Cumhuriyet olur...olur da olur.Buradaki gibi değişik perspektiflerden verirler haberlerini.İşte tam burada kişinin mantığı devreye girerek,kendi doğrusu yönünde değerlendirir bu okuduğunu/dinlediğini.Hürriyet veya ''X'' gazetede ne yazarsa doğrudur /yanlıştır mantığı güden bir kişi,zaten yanlış içersindedir ve neyi okuduğunun7dinlediğinin pek önemi yoktur.. Saygılarımla.. taurusu takdir etmemek mümkün değil ... Teşekkür ederim arkadaşım.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Sevgili İlyada; Ben yazarı eleştirmiştim ama baktığım da görüyorum ki yazıyı buraya taşıyan sizide eleştirir pozisyonda kalmışım.Niyetim bu değildi,üzgünüm.Elbette kendi fikrinizi savunabilirsiniz,bunu engellemek gibi bir niyetim yok,haddimede değil.Ben de fikrimi söyledim.Bu forumdaki arkadaşlar,medeniyet ölçülerini aşmadan tartışır zaten,bunu göreceksin.Sizi kırmadığımı umarım,diğer iletilerinizde sizin hakkınızda edindiğim intiba çok hoştu.Sizi arkadaşım olarak görmek isterim.. Ortak paydalar oldukça fikir ayrılıkları pek sorun olmuyor emin olun.Yeterki anlayış korunabilsin.. Saygılarımla.. Ben Hürriyet okuyorum.Bence kişileri okudukları gazetelerle,izledikleri tv kanallarıyla,dinledikleri müzik ve radyolarla vs.. değerlendirmek yanlış.Bu ülkede ve bu işten rant sağlanan tüm ülkelerde,her basın kuruluşu menfaatleri doğrultusunda yanlı yayınlar yayınlarlar zaman zaman.Bu Hürriyet olur,Sabah olur,Cumhuriyet olur...olur da olur.Buradaki gibi değişik perspektiflerden verirler haberlerini.İşte tam burada kişinin mantığı devreye girerek,kendi doğrusu yönünde değerlendirir bu okuduğunu/dinlediğini.Hürriyet veya ''X'' gazetede ne yazarsa doğrudur /yanlıştır mantığı güden bir kişi,zaten yanlış içersindedir ve neyi okuduğunun7dinlediğinin pek önemi yoktur.. Saygılarımla.. Teşekkür ederim arkadaşım.. Altı üstü bir gazete, nesnel bir şey degil ve devamlı sürette ve de belli konular çerçevesinde yalanları çıkan bir gazete. müzik , radyo şimdi bunları niye katıyorsunuz ki, ne alaka şimdi, müzik ile yalan yazan gazete arasında ilişki kuramadım. Bir haberi degişik bakış açılarından degerlendirirsiniz, yorumlarsınız da, hatta bunlarda sorun yok ( sorun yok derken haber adı üstünde objektif olmaya yakınsa haberdir. Okurları haber ile başbaşa bırakır, okurları yönlendirmeye çalışmaz.Bu kanaat önderligini köşe yazarları yapmalıdır.) Lakin yalan haberler için sizin dediginiz '' degişik perspektiflerden '' verilmesi diye bir şey söz konusu bile olmaz. Neden olmamaz ; adı üstünde YALAN oldugu için .Burda, okuru bilgilendirme olan gazeteciligin en temel işlevi söz konusu degildir.Hatta bu ve bunun gibi yalan haberlerde okur ciddiye bile alınmıyor.( alınsa zaten okurlara yalan haber yazmazlar) Sadece bir yerlere gambazlama yapılıyor. 28 Şubat'ta bu ve bunun gibi haberler çok işlevseldi.Sonradan yalan ve düzmece haber ( masa başı haber ) yapanlar bizzat kendileri bunu itiraf etti.Günah çıkarır gibi, yaptıklarının gazetecilikle alakasının olmadıgını onlar bizde çok daha iyi biliyorlar. Bu tür gazeteler en başta kendi okurlarına hakaret ediyor, benim için çokda önemli degil çünkü dedigim gibi ciddiye almıyorum.( ama yalan haber yapmalarını ciddiye alırım ). Ben kendi görüşüm çerçevesinde söyledim.Kendimi bile bile yalanlara adamak istemiyorum ve acizane sizlerede söylemek istedim.Dinler yada dinlemezsiniz bu size kalmış...Yoksa kimseyi degerlendirdigim falan yok. Çobanı düşünün; adam iki kere yalan söyledigi için, sonraki dogrusu bile yalan muamelesi gördü. saygılar.... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Altı üstü bir gazete, nesnel bir şey degil ve devamlı sürette ve de belli konular çerçevesinde yalanları çıkan bir gazete.müzik , radyo şimdi bunları niye katıyorsunuz ki, ne alaka şimdi, müzik ile yalan yazan gazete arasında ilişki kuramadım. Bir haberi degişik bakış açılarından degerlendirirsiniz, yorumlarsınız da, hatta bunlarda sorun yok ( sorun yok derken haber adı üstünde objektif olmaya yakınsa haberdir. Okurları haber ile başbaşa bırakır, okurları yönlendirmeye çalışmaz.Bu kanaat önderligini köşe yazarları yapmalıdır.) Lakin yalan haberler için sizin dediginiz '' degişik perspektiflerden '' verilmesi diye bir şey söz konusu bile olmaz. Neden olmamaz ; adı üstünde YALAN oldugu için .Burda, okuru bilgilendirme olan gazeteciligin en temel işlevi söz konusu degildir.Hatta bu ve bunun gibi yalan haberlerde okur ciddiye bile alınmıyor.( alınsa zaten okurlara yalan haber yazmazlar) Sadece bir yerlere gambazlama yapılıyor. 28 Şubat'ta bu ve bunun gibi haberler çok işlevseldi.Sonradan yalan ve düzmece haber ( masa başı haber ) yapanlar bizzat kendileri bunu itiraf etti.Günah çıkarır gibi, yaptıklarının gazetecilikle alakasının olmadıgını onlar bizde çok daha iyi biliyorlar. Bu tür gazeteler en başta kendi okurlarına hakaret ediyor, benim için çokda önemli degil çünkü dedigim gibi ciddiye almıyorum.( ama yalan haber yapmalarını ciddiye alırım ). Ben kendi görüşüm çerçevesinde söyledim.Kendimi bile bile yalanlara adamak istemiyorum ve acizane sizlerede söylemek istedim.Dinler yada dinlemezsiniz bu size kalmış...Yoksa kimseyi degerlendirdigim falan yok. Çobanı düşünün; adam iki kere yalan söyledigi için, sonraki dogrusu bile yalan muamelesi gördü. saygılar.... Peki..Bu gereksiz bir tartışma olacak,gel keselim arkadaşım.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Peki..Bu gereksiz bir tartışma olacak,gel keselim arkadaşım.. Ne kadar da haklısın... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Peki..Bu gereksiz bir tartışma olacak,gel keselim arkadaşım.. keselim, tartışma gereksiz çünkü konu kendi yalan zaten Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Ben şu yada bu gazeteyi okusunlar demedim.Lakin ben hürriyeti ciddiye alıp okumam ve ona göre düşünmem demek istedim. Adamların üç günde bir yalanı çıkıyor..... sanırım ben de biraz algılama güçlüğü var, bana yazdığınız cevaptan aslında demek istediklerinizi çıkaramadığım için.. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Sevgili İlyada; Ben yazarı eleştirmiştim ama baktığım da görüyorum ki yazıyı buraya taşıyan sizide eleştirir pozisyonda kalmışım.Niyetim bu değildi,üzgünüm.Elbette kendi fikrinizi savunabilirsiniz,bunu engellemek gibi bir niyetim yok,haddimede değil.Ben de fikrimi söyledim.Bu forumdaki arkadaşlar,medeniyet ölçülerini aşmadan tartışır zaten,bunu göreceksin.Sizi kırmadığımı umarım,diğer iletilerinizde sizin hakkınızda edindiğim intiba çok hoştu.Sizi arkadaşım olarak görmek isterim.. Ortak paydalar oldukça fikir ayrılıkları pek sorun olmuyor emin olun.Yeterki anlayış korunabilsin.. Saygılarımla.. Ben Hürriyet okuyorum.Bence kişileri okudukları gazetelerle,izledikleri tv kanallarıyla,dinledikleri müzik ve radyolarla vs.. değerlendirmek yanlış.Bu ülkede ve bu işten rant sağlanan tüm ülkelerde,her basın kuruluşu menfaatleri doğrultusunda yanlı yayınlar yayınlarlar zaman zaman.Bu Hürriyet olur,Sabah olur,Cumhuriyet olur...olur da olur.Buradaki gibi değişik perspektiflerden verirler haberlerini.İşte tam burada kişinin mantığı devreye girerek,kendi doğrusu yönünde değerlendirir bu okuduğunu/dinlediğini.Hürriyet veya ''X'' gazetede ne yazarsa doğrudur /yanlıştır mantığı güden bir kişi,zaten yanlış içersindedir ve neyi okuduğunun7dinlediğinin pek önemi yoktur.. Saygılarımla.. Teşekkür ederim arkadaşım.. Taurusmutis arkadaşım, üzgün olman için bir neden yok, saygı sınırları içinde her zaman eleştiriye açığımdır..ayrıca burada tartıştığımız bir konuyu asla dostlukla ve arkadaşlıkla ilişkilendirmem.burada seninle gerekirse tartışabilirim ama bu çerçevenin dışında her zaman arkadaşlığından mutluluk duyacağım birisi olursun benim şahsi fikrim herkesin kendi doğrusunu özgürce yaşayabilmesidir ve söyleyebilmesidir. saygılarımla çiçeğini de buyur Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Bence baslik tam yerinde olmus ve herkez isine gelen haberin yolcusu gordugum kadariyla...Ancak hastanelerin ve saglik ocaklarinin kadrolasip ortulu kadinlarla doldugunu dusunursek ve bu insanlarin hipokrati pek sallamadiklarida cabasi!!!Daha cok bu ve bunun gibi vaklarla karsilasicak Turk Milleti!!!! Kadrolaşma sorunu her devrin sorunu bence, her giden ve yerine her gelen iktidarda ne tür kıyımlar ve kadrolaşmalar yaşandığına bürokrasinin içinde yer almamız nedeniyle bizzat şahit oluyoruz, ben yapmadım diyebilecek bir partiyle tanışamadık daha Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Kadrolaşma sorunu her devrin sorunu bence, her giden ve yerine her gelen iktidarda ne tür kıyımlar ve kadrolaşmalar yaşandığına bürokrasinin içinde yer almamız nedeniyle bizzat şahit oluyoruz, ben yapmadım diyebilecek bir partiyle tanışamadık daha evet tarafsız düşüncen için teşekkurler.ülkemızde şimdiye kadar kadrolaşma yaşamadığımız bir parti dönemi göremedık.. a partısıne oy verıyorum dıye gözü kapalı alkışlamak gerekmıyor..kendı fıkrımızden olanların da yanlışlarını görmelıyız,yerı geldiğinde kendi fıkrımızden olmayanların doğrularını da alkışlamalıyız. ülkemizdeki siyaset halk için değil,iktıdarların kendı ve yandaşlarınmın çıkarı için yapılan bır kullanma aracı olarak yapılıyor.. zaten siyaset kelimesinin kökeni seyisten gelir.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Konya'da başı açık kadın radyoloğun testis ultrasonunu çekmediği olayı bir de A.G. anlattı. hurriyet.com Daha düne kadar başörtülü diye yazılıp çizilen haberi şimdi bu şekilde manşet yapan gazetenin neyin peşinde olduğu anlaşılamadı,ilk önce başı örtülü kadın doktordu şimdiyse başı açık deniliyor acaba hurriyet gazetesi kadınlarımı hedef aldı diye aklımdan geçirmiyor değilim. Birde olay hakkında ki açıklamalara bakalım. VALİLİK AÇIKLAMASI Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, uzman doktorlar Kezban Arbağ ve Ayşe Yüceaktaş’ın hastanede türbanlı olarak görev yapmadıklarını açıkladı. Osmançelebioğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, yeşil kart sahibi A.F.G’nin hastaneye gittiği gün doktorlar Arbağ ve Yüceaktaş’ın hastanede nöbetçi olarak görev yapmadığı ve hasta için gerekli görülen her türlü çalışmanın yapıldığı vurgulanırken, şu görüşlere yer verildi: "Haberde adı geçen Radyoloji uzmanları Dr. Kezban Arbağ ve Dr. Ayşe Yüceaktaş’ın 13.11.2006 tarihinde icapçı (nöbetçi) olmadıkları ve çeşitli tarihlerde erkek hastalarında her türlü ultrason tetkiklerini yaptıkları ve rapor tanzim ettikleri, kayıtların tetkikinden açık bir şekilde ortaya konulmuş olup, her iki bayan doktorun hastanede türbanlı görülmedikleri anlaşılmıştır." Akdağ: Olayda doktorların ihmali yok Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya Numune Hastanesi'ndeki yaşandığı iddia edilen olayla ilgili incelemenin sürdüğünü, ancak ilk incelemeler sonucunda olayın doktorların ihmalinden kaynaklanmadığının belirlendiğini söyledi. Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün gece Giresun'a gelen Bakan Akdağ, sabah Giresun Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorunu cevaplandıran Bakan Akdağ, Konya Numune Hastanesi'nde yaşandığı iddia edilen "Teseddür Faciası" haberini değerlendirdi. Müfettişlerin konuyla ilgili olarak incelemelilerini sürdürdüğünü ve henüz raporlarını tamamlamadıklarını dile getiren Akdağ, ancak ilk incelemeler sonucu olayın doktorların ihmallerinden kaynaklamadığını ifade ederek," Müfettişlerimiz bu husustaki raporlarını henüz tamamlamadılar. Ancak çok net bir şekilde söyleyeyim. Alınan ilk ifadeler ve müfettişlerimin bana verdiği inceleme raporlarında, olayın başlangıçta yansıtıldığı gibi bir tesettür faciası, yani bir şekilde başını örten bayan doktorların ihmalinden kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Başka neler oldu da bu yavrumuz zarar gördü, bunu da inceleme sonucunda göreceğiz. Zannediyorum, kısa bir sürede de incelemenin sonuçlarını kamuoyuna yansıtacağız" dedi. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Bu yazınızı okurken sizi taktirle karşılarken son kelimenize gelince.!!Ajite oldum,yani anksiete durumuna düştüm..Biraz arkaya yaslandım.!! Yinede güzel düşünceleriniz için teb.ederim. Ve.. bu sözünüzü Dindar olmayan kardeşlerimizin, en az dindar olanlar kadar İNSAN olduklarını kabul edelim/ederiz. İyilikte yarışan insan olmalıyız ki; Başkalarında görmek istediğimiz güzellikleri önce kendi nefsimizde yaşamalıyız... ajite olmanızı anlayamadım ben bir genelleme yapmadım bu olayda türbanlı doktorlar hastanın sağlığını, kendi inançları nedeniyle tehlikeye atmakla suçlanıyorlar, bunu da ancak İNSAN olmayan biri yapabilir, dolayısıyla bu doktorlar insan olmamakla suçlanıyorlar şeklinde değerlendirip cevapladım. İnsanların İNSAN olmalarının inançla ilgisinin olmadığını düşünüyorum. La_boheme Hipokratın sallanmadığını söylemiş. Bu konuda düşüncemi iletmek isterim. Hipokrat yemini askerlikte veya mecliste olduğu gibi zorunlu değildir. Ben mezun olurken bu törene özellikle katılmadım ve yemin etmedim. Niye? içeriğini bile tam bilmediğim bir yeminle kendimi bağlamak saçma geldi. Şimdi kesinlikle biliyorum ki hiçbir doktor mesleğini yaparken Hipokratı filan düşünmüyor, çoğu yeminin içeriğini bile hatırlamıyordur. Bir doktor eğer İNSAN sa hiç yemin etmese de hastası için ne gerekirse kendi çıkarını veya inancını düşünmeden yapar, değilse yemin de çare olamaz. Ancak temel sorun insan olmak da değil, olmayanları zaten doktordan sayıp tartışmak bile istemem, temel sorun doktorların çoğunun hastasını yeterince önemsememesidir. Üniversite doktorları için hastanın iyileşmesi değil akademik kariyerdir önemli olan. Diğer doktorlar kariyerle uğraşmaz ve kendilerini geliştirmezler, 20 yıl önce öğrendikleri tıp bilgisini kullanırlar hala, hastayla gönülden kendi yakınıymış gibi ilgilenmez, yeterince araştırmayıp ilk akıllarına gelen teşhisi koyup özensizce tedavi ederler, hasta iyileşmeyince bu doktorun ilaçları yaramadı deyip doktor değiştirir, gidip de hesap soramaz. Cerrahlar için o kadar kolay değil tabi, en küçük hatamızdan bile hesap soruluyor ki olması gereken de bu zaten. Neyse yeterince içimi döktüm, sağolsun bu forum. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 ajite olmanızı anlayamadımben bir genelleme yapmadım bu olayda türbanlı doktorlar hastanın sağlığını, kendi inançları nedeniyle tehlikeye atmakla suçlanıyorlar, bunu da ancak İNSAN olmayan biri yapabilir, dolayısıyla bu doktorlar insan olmamakla suçlanıyorlar şeklinde değerlendirip cevapladım. İnsanların İNSAN olmalarının inançla ilgisinin olmadığını düşünüyorum. La_boheme Hipokratın sallanmadığını söylemiş. Bu konuda düşüncemi iletmek isterim. Hipokrat yemini askerlikte veya mecliste olduğu gibi zorunlu değildir. Ben mezun olurken bu törene özellikle katılmadım ve yemin etmedim. Niye? içeriğini bile tam bilmediğim bir yeminle kendimi bağlamak saçma geldi. Şimdi kesinlikle biliyorum ki hiçbir doktor mesleğini yaparken Hipokratı filan düşünmüyor, çoğu yeminin içeriğini bile hatırlamıyordur. Bir doktor eğer İNSAN sa hiç yemin etmese de hastası için ne gerekirse kendi çıkarını veya inancını düşünmeden yapar, değilse yemin de çare olamaz. Ancak temel sorun insan olmak da değil, olmayanları zaten doktordan sayıp tartışmak bile istemem, temel sorun doktorların çoğunun hastasını yeterince önemsememesidir. Üniversite doktorları için hastanın iyileşmesi değil akademik kariyerdir önemli olan. Diğer doktorlar kariyerle uğraşmaz ve kendilerini geliştirmezler, 20 yıl önce öğrendikleri tıp bilgisini kullanırlar hala, hastayla gönülden kendi yakınıymış gibi ilgilenmez, yeterince araştırmayıp ilk akıllarına gelen teşhisi koyup özensizce tedavi ederler, hasta iyileşmeyince bu doktorun ilaçları yaramadı deyip doktor değiştirir, gidip de hesap soramaz. Cerrahlar için o kadar kolay değil tabi, en küçük hatamızdan bile hesap soruluyor ki olması gereken de bu zaten. Neyse yeterince içimi döktüm, sağolsun bu forum. şimdiye dek hastanede yaşadığımız olayları hep hasta açısından değerlendirirken, bir de doktorların bakış açısını görmüş olduk ben şahsım adına bu kutsal mesleği seçenlere ve hakkıyla yerine getirenlere teşekkür ederim.hiç mi olumsuzluk yaşamadık, olmuştur ufak tefek ama artıları çok çok daha fazla.. bu arada üniversite de akademik kariyere sahip ama çocuklarımızı aynı kendi çocukları gibi öperek severek tedavi eden, üstelik hakkı olduğu halde ben paralı hasta bakmam diyecek kadar alçak gönüllü olan hocalarımıza da binlerce teşekkürler Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Taurusmutis arkadaşım, üzgün olman için bir neden yok, saygı sınırları içinde her zaman eleştiriye açığımdır..ayrıca burada tartıştığımız bir konuyu asla dostlukla ve arkadaşlıkla ilişkilendirmem.burada seninle gerekirse tartışabilirim ama bu çerçevenin dışında her zaman arkadaşlığından mutluluk duyacağım birisi olursun benim şahsi fikrim herkesin kendi doğrusunu özgürce yaşayabilmesidir ve söyleyebilmesidir. saygılarımla çiçeğini de buyur Çiçeğimi aldım,teşekkür ederim.. Sevgili la boheme; Her topicte bir olumsuzluk yaratma yolunda çok başarılısın.Tebrik ederim.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Bence baslik tam yerinde olmus ve herkez isine gelen haberin yolcusu gordugum kadariyla...Ancak hastanelerin ve saglik ocaklarinin kadrolasip ortulu kadinlarla doldugunu dusunursek ve bu insanlarin hipokrati pek sallamadiklarida cabasi!!!Daha cok bu ve bunun gibi vaklarla karsilasicak Turk Milleti!!!! Eger dayanaklarınız bu ve bunun gibi haberlerse, çok çürük dayanaklar edininmişsiniz. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 Komik değilmi bende bir hasta olarak aynı olayı Erzincan da yaşadım... Ve Kapalı doktorun erkek hastasını kontrol etmek istememesi nedeni ile hasta başka bir sağlık ocağına gitmek zorunda kalmıştı... Tam önümde olan bir olay... Bunlar bu ülkede olan şeyler... gazeteye koşsaydın sende, yani böyle bir haberi havada karada kaparlardı Alıntı
Φ ANUBİS Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Başlık oldukça dikkat çekici İnsanda bakmak için merak uyandırıyor.Böyle bir olayın içine giren kim olursa olsun eleştirilmelidir.Ama başörtülü olması onu ayrıca suçlu yapmaz.Bunun gibi talihsiz olayları gerçekleştiren başka doktorlar yok mu sanki.Burada ''vurun abalıya'' mantığıyla hareket edilmekte olduğunu farkettim.Bu ****** ***** Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.