Φ dogalay Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 bir çiftçi var ki elindeki 12 sırığı yere dikmek ve diktiği sırıklarla 6 tane 4'lü sıra elde etmek istiyor, nasıl bi şekil olabilir ? Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 bir çiftçi var ki elindeki 12 sırığı yere dikmek ve diktiği sırıklarla 6 tane 4'lü sıra elde etmek istiyor, nasıl bi şekil olabilir ? altı köşeli yıldızın iç ve dış köşelerine konulunca 6 sırada 4er sırık oluyor. ancak; uğraşırken 7 sırada 4er sırık olabileceğini de gördüm hadi bakalım siz de uğraşın biraz not:altı köşeli yıldızı düzgün bir şekilde şöyle çizebilirsiniz: bir eşkenar üçgen çizin bunun üzerine öncekinin 180 derece rotasyona uğramışı olan bir üçgen daha çizin. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 altı köşeli yıldızın iç ve dış köşelerine konulunca 6 sırada 4er sırık oluyor.ancak; uğraşırken 7 sırada 4er sırık olabileceğini de gördüm hadi bakalım siz de uğraşın biraz uğraşan yok galiba ama ben yine de sormak istiyorum 7 sırada 4er sırığı yapabilen var mı? Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 diktim ikizkenar üçgen, sağ alt köşeden sol kenara iki çizgi, sol alt köşeden sağ kenara iki çizgi, bir de tepeden aşağı dik ikizkenar olması gerekmez tabi Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 diktim ikizkenar üçgen, sağ alt köşeden sol kenara iki çizgi, sol alt köşeden sağ kenara iki çizgi, bir de tepeden aşağı dik ikizkenar olması gerekmez tabi sorunun orjinalinde 6 sıra istendiğinden emin misiniz? Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 evet sorunun orijinalinde 6 isteniyor ama soruyu geliştirmiş olduk artık 7 Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 evet sorunun orijinalinde 6 isteniyor ama soruyu geliştirmiş olduk artık 7 hatta 13 sırık verip 8 sıra da isteyebiliriz artık Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 evet hatta bu sorunun 3 boyutlusu da güzel olurdu hem evde mikadoları yapıştırıp deneyebiliriz Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 şu fizik sorularına verdiğim cevaplara bi yorum yapsan da yanlışsam biraz daha düşüneyim (maymun bisiklet balon) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.