Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ

(103) Hep birlikte Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.

Bayrak, belirli cografyada siyasi bir otorite altinda yasayan ve kendine özgü degerleri olan bir toplulugun simgesidir.

Bayrak bununla da kalmayip, o toplulugun tarihi gecmisi ve siyasi olusumunun da simgesidir.

Bugün Alman bayragi denince akla gelen sadece o cografyada yasayan ve hakim olan gücün almanlar oldugu degil, ayni zamanda nizami, hayat anlayisi ve tarihi de akla gelir.

Ayni zamanda "Türk" bayragi denince Türklük degil, hakim olan sistem, hayat anlayisi ve tarihi gecmisi kastedilir.

Türk kelimesini tirnak icine aldim.

Zira bugun Türkiye cumhuriyeti disinda kalan baska Türk devletleri de vardir ve bayraklari da degisiktir. O halde TC bayragi türkleri temsilden ziyade kendine has bazi özellikleri olan bir devletin bayragidir.

Bu özelliklerin temeli ise Atatürkün gerceklestirdigi Kültür devrimine daynir. Yani Osmanlinin devami degildir Böylelikle sadece 80 küsür yillik bir gecmise sahiptir.

Kendini Islam ülkesi olarak lanse eden devletlerin durumuda budur.

Bu haliyle bu ülkelerin tüm özellikleriyle ve bayraklariyla varligi islam nazar iitibari ile HARAM dir.

Islam ümmeti bir Millettir. Dini, akidesi, hayat görüsü bir oldugu gibi cografyasi ve devleti de bir olmalidir.

Bu Yukarda verdigim ayetin ve daha onlarca ayet ve hadislerin ve dolayisi ile bizim imanimizin bir geregidir.

Islam ümmetinin bayragi, Siyah bez üzerinde kelime-i tevhidin yazili oldugu bayraktir.Bu Bayragi bizzat Resulullah(sav) benimsemis ve sahabe i Kiram da devam ettirmistir.

Bu haliyle bu Bayragin benimsenmesi kesin bur FARZ dir.

Zira bu konuda sünnet ve icma i sahabe gerceklesmistir.

Bugün mevcut olan Bayraklarin tümü bölgecilik, irkcilik ve siyasi bölünmüslügün simgeleri durumundadirlar. Ayni zamanda bu devletlerin üzerine kaim olduklari Islam disi sistemleri temsil etmektedirler.

Bu Bayraklari benimsemek demek, Islam disi sistemleri benimsemek ve bölünmüslügü muhafaza etmek, korumak demektir.

Oysa Müslüman Allah (cc) in Nizami disinda hic bir beseri sistemi benimseyemez. Bu Kuran ve sünnet ile kesin Haram kilinmistir.

Bize düsen müstesrikler tarafindan aramiza sokulan parcalanmisligi üzerimizden atip, onlarin bizim icin benimsedikleri ve uygun gördükleri "Misak-i milli" sinirlarini, kücüklü büyüklü devletcikleri ortadan kaldirip Tek bir bayrak ve devlet altinda birlesmektir.

Bu kendine Müslüman adeden herkesin en önde gelen arzusu olmalidir.

Allahin selami ve bereketi üzerinize olsun

S.a

Gönderi tarihi:
Bu kendine Müslüman adeden herkesin en önde gelen arzusu olmalidir.

İşte gerçek bir müslüman.

Sayın Tengeriin boşig,

KIYAM adlı arkadaşın yazısına, Yunus, Hallac, Bektaşi, Pir Sultan Abdal, Mevlana, Ömer Hayyam, İbni Sina, Ahmet Yesevi düşüncesi çerçevesinde, yani sizin "Hakk" diye tanımladığınız ve İslam olduğunu iddia ettiğiniz düşünceniz çerçevesinde cevabınızı bekliyoruz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
İşte gerçek bir müslüman.

Sayın Tengeriin boşig,

KIYAM adlı arkadaşın yazısına, Yunus, Hallac, Bektaşi, Pir Sultan Abdal, Mevlana, Ömer Hayyam, İbni Sina, Ahmet Yesevi düşüncesi çerçevesinde, yani sizin "Hakk" diye tanımladığınız ve İslam olduğunu iddia ettiğiniz düşünceniz çerçevesinde cevabınızı bekliyoruz.

Saygılar.

Niye bu konuda beni hedef seçtiniz anlamdım ama, hemen açıklayayım... Kaldı ki, benim diğer yazılarımdan, İnancın "Kişisel Olduğunu", Kur'an-ın "Siyasi Bir Manifesto" olmadığını düşündüğümü anlamanız gerekirdi. Neyse, yine de cevaplayayım... Bakın öncelikle o kimselerin İslam olduğunu iddia etmiyorum, Eminim... Yani onları bulup okursanız görürsünüz... Kaldı ki hala onların İslam olmadığını kanıtlamış değilsiniz, madem benimki bir iddia ise, siz öyle olmadıklarını kanıtlayın bence?

Gelelim Bayak meselesine... Kıyam arkadaşın söylediklerine çok güldüm... Yazık yani... Müslümanların bir arada yaşamayı amaçladığı bir devleti Hz. Muhammed bile hayal etmemiş ki? Kaldı ki "İslamcılık" fikrinin ne zaman doğduğu, ne zaman fikir olarak ortaya atıldığı zaten bellidir. Hiç bir "İslam Devleti" olarak adlandırılan devlet "Müslümanları bir arada tutma" amacı gütmemiştir. Zaten "Halifelik" makamıda geçersizliğini kanıtlamış bir yapıdır. Yani bu konuda uzun uzadıya açıklama yapmak bile yersiz, bir çok konuda buna dair şeyler yazmışımdır. Benim "Bayrak" olarak uğrunda öleceğim tek Bayrak, Şanlı Türk Bayrağıdır... Uğruna öleceğim tek toprak Şanlı Misak-ı Millidir... Uğruna öleceğim tek Millet'te Müslüman Ümmet değil, Türk Milletidir... Dünyada "Müslümanların Ülkesi" Ütopyası, gerçekleştirilemeyecek bir ütopyadır. Tıpkı "Turancılık" gibi... Yani bunu yukarıda ismi anılan şahıslar açısından ele almak gibi bir durum yoktur. Niye böyle bir ithamda bulundunuz bunu da anlamadım... İslamiyeti herşeyiyle savunuyor olmam, beni ümmetçi mi yapıyor yani? Eğer böyle anlıyorsanız, Atatürk'ün söylediği çok güzel bir laf vardır: Şaşarım Akl-ı Perişanınıza... Ne Ümmetçi bir anlayışa sahibim, nede Halifelik makamına inanan birisiyim... Hiç bir dinin "Siyasi Bir Teşekkül" oluşturamayacağını savunuyorum, kaldı ki Tarih yeterince bunu ispatlıyor zaten... Daha fazla açıklama yapmama gerek yok sanırım...

Ayrıca "İşte Gerçek Bir Müslüman" olarak adlandırmanız, gerçekten çok mantıksız ve mesnedsiz, haddini aşan bir yaklaşım olmuş... Ama buradaki kastınızı anlıyorum, güya aklınızca, Psikolojik bir yönlendirme yapıp, Müslümanların Felsefesinin bu olduğunu dikte ediceksiniz... Hiç etik değil...

Saygılarımla...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.