Gönderi tarihi: 56 dakika önce56 dak Yazar Admin Trump'ın önde gelen destekçileri, onun başkan olmasının "büyük bir hata" olduğunu itiraf ediyor ve Trump "günah keçisi" haline geliyor.Donald Trump'ın kripto para savunucularıyla ilişkisi, dijital para birimlerinin değerlerinin düşmesi ve yönetiminin kripto para yasaları konusunda tökezlemesiyle kötüleşti.Axios muhabiri Zachary Basu'ya göre, Trump'ın 2024 kampanyasını destekleyen "aşırı çevrimiçi, erkek egemen kripto alanı" üyeleri pişmanlık yaşıyor. Başlangıçtaki coşku, içeriden kişilere büyük karlar sağlarken perakende yatırımcıları değersiz tokenlerle baş başa bırakan Trump markalı meme coin'lerinin ardından hayal kırıklığına dönüştü.Trump ailesinin kripto girişiminin, Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir kraliyet ailesi üyesinin gizli yatırımı da dahil olmak üzere yüz milyonlarca dolar gelir elde ettiğinin ortaya çıkmasının ardından sorunlar daha da arttı. Ardından gelen kripto para piyasasındaki düşüş, Trump'ın kişisel ilişkileri nedeniyle Demokratlarla yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle durma noktasına gelen kripto para yasalarıyla birleşince yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.Axios, "Bitcoin'in düşüşünü tetikleyen birçok faktöre rağmen, bir zamanlar kripto paranın en büyük müttefiki olarak selamlanan başkan, şimdi en görünür günah keçilerinden biri haline geldi" diye bildirdi.Kripto para savunucusu Carl Runefelt sosyal medyada pişmanlığını dile getirdi: "Bu döngüde 300.000 dolara çıkacağımızı söylediğimde beni dinleyen herkese: Çok üzgünüm… Yanılmışım. En azından sizden daha çok kaybettim… Bu döngüye gerçekten şaşırdım. NE YANLIŞ GİTTİ??? Bir yıl önce her şey çok mükemmel görünüyordu."Runefelt daha sonra şunları ekledi: "Evet, Trump 300.000 dolara inanmamın bir nedeniydi. Sonunda kripto para için kötü oldu… Onu başkan olarak seçmek büyük bir hataydı."Başka bir kripto yatırımcısı Bitcoin Teddy ise alaycı bir şekilde şunları söyledi: "Trump kripto kazançlarından vergi ödemeyeceğimizi söylediğinde, kazançları ortadan kaldıracağını anlamamıştım."Kripto para tepkisinin yaklaşan ara seçimleri etkileyip etkilemeyeceği konusunda kanıtlar henüz net olmasa da, Axios daha geniş bir örüntüye dikkat çekiyor: "Bu tepki, Trump için daha derin bir sorunu ortaya koyuyor: 2024'te peşinden koştuğu niş ve yeni harekete geçen seçmen grupları başkanlığından giderek hayal kırıklığına uğruyor."Kaynak: Raw Story
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.