Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika'da Ne Oluyor - Güncel / Politik Haberler

Featured Replies

  • Cevaplar 1,7b
  • Görüntü 517,5b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Gregory Bovino, avukatlarla yaptığı görüşmede ICE'nin ateş açması olayını konuşurken avukatın Yahudi inancıyla alay etti

İçeriden edinilen bilgilere göre, Sınır Devriyesi şefi Gregory Bovino'nun, Trump yönetiminin göçmenlik politikasıyla ilgili görüşmeler sırasında bir ABD savcısının Yahudi inancıyla alay ettiği iddia edildi.

New York Times'ın haberine göre, teşkilatın Genel Komutanı olarak atanan Bovino, 12 Ocak'ta yaptığı bir telefon görüşmesinde Minnesota'daki ABD savcısı Daniel N. Rosen'in diniyle alay etti.

Gazetenin kaynaklarına göre, Bovino, Minnesota'daki ABD Savcısı Daniel N. Rosen'e karşı alaycı bir şekilde Yahudi halkına atıfta bulunan "seçilmiş halk" terimini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından bu göreve aday gösterilen Rosen, Şabat'ı gözlemleyen Ortodoks bir Yahudi.

Bovino'nun ayrıca, savcının Ortodoks Yahudi suçluların hafta sonları tatil yapmadığını anlayıp anlamadığını alaycı bir şekilde sorduğu da bildirildi.

NYT'nin haberine göre, bu açıklamalar, Bovino'nun Rosen'e, göçmenlik operasyonlarını engellediğine inandığı göstericilere karşı daha sert suçlamalar yöneltmesi için baskı yaptığı sırada geldi.

Sınır Devriyesi şefi, Minnesota'da devam eden göçmenlik politikası uygulamasının yüzlerinden biri haline gelmiş ve 37 yaşındaki Renee Good ve Alex Pretti'nin ölümlerinin ardından yaptığı yorumlarla büyük tepki çekmişti.

Başkan Trump, bu hafta Bovino'yu Minneapolis'ten çekti ve yerine sınır şefi Tom Homan'ı atadı.

Bu ayın başlarında yapılan görüşme sırasında Bovino'nun, Şabat nedeniyle hafta sonunun bazı bölümlerinde Rosen'e ulaşamadığından şikayet ettiği bildirildi.

Rosen görüşmeyi bir yardımcısına devretmiş olsa da, ofisinden savcılar görüşmeyi dinliyordu.

Rosen daha önce, "Amerika'da şiddetli antisemitizmin hızla artmasını" göreve talip olmasının "birincil motivasyonlarından" biri olarak göstermişti.

Rosen, Jewish Insider'a verdiği demeçte, "Yahudi tarihi bize, Yahudilerin kutuplaşmış ve bu kutuplaşmanın içinde yaşadığımız Yahudi olmayan toplumlarda hizipsel nefretlere dönüştüğü toplumlarda kötü durumda olduklarını söylüyor" dedi.

Şunları ekledi: "Bu hizipsel nefretler neredeyse her zaman Yahudilere karşı şiddet içeren nefret ifadelerine dönüşüyor."

Rosen ayrıca, Ortodoksluğunun genç yetişkinlik döneminde "yavaş" bir geçiş olduğunu ve her gün Talmud okuduğunu da paylaştı.

Bovino ile yapılan görüşmeden bir gün sonra, Minnesota'daki ABD savcılığından altı federal savcı, Adalet Bakanlığı'nın bu ayın başlarında federal bir memur tarafından öldürülen Good'un ölümüyle ilgili olarak nasıl davrandığına dair protesto amacıyla görevlerinden istifa etti. Üç çocuk annesi kadın, 7 Ocak'ta Minneapolis'te, bir gösteri sırasında polis memurlarının araba kapısını açma taleplerini reddettiği iddiasıyla ICE ajanı Jonathan Ross tarafından vurularak öldürüldü.

Bovino, Good ve eşi Rebecca'nın ateş açılmadan önceki eylemlerinin "bir araç, niyet ve fırsat" olduğunu söyledi.

Good'un aracını Ross'a doğru ilerleyen "dört bin poundluk bir füze" olarak tanımladı.

"O ICE ajanına şapka çıkarıyorum," dedi Bovino. "Hayatta kaldığına sevindim, ailesiyle birlikte olduğuna sevindim."

Bovino, yoğun bakım hemşiresi Pretti'nin ölümünün ardından daha da büyük tepkilere yol açtı; olayda gerçek kurbanların kolluk kuvvetleri olduğunu söyledi.

Pretti'nin eylemlerinin ardından "kendini bu duruma soktuğunu" ekledi.

Sınır Devriyesi şefi ayrıca Pretti'nin öldürüldüğünde federal ajanları "katletmeyi" planladığını iddia etti.

Bovino'nun eylemleri ve yorumları, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom da dahil olmak üzere ABD genelindeki önde gelen Demokratlardan eleştiri aldı.

Newsom, Adolf Hitler'in Schutzstaffel'ine atıfta bulunarak, "[Bovino] sanki eBay'e girip SS kıyafetleri satın almış gibi" dedi.

Bovino bu hafta başında Minneapolis'ten ayrıldı ve yerine hemen Homan atandı.

"Başkan Trump ve ben, yönetimdeki diğer kişilerle birlikte, bazı iyileştirmelerin yapılabileceğini ve yapılması gerektiğini kabul ettik," dedi Homan.

İlk raporlar Bovino'nun görevden alındığını gösteriyordu, ancak bu iddialar İç Güvenlik Bakanlığı basın sekreter yardımcısı Tricia McLaughlin tarafından yalanlandı.

Pazartesi günü, Bovino'yu "Başkanın ekibinin kilit bir parçası ve harika bir Amerikalı" olarak nitelendirdi.

Daily Mail, İç Güvenlik Bakanlığı ve kamu işlerinden sorumlu sekreter yardımcısı Tricia McLaughlin, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Teşkilatı ve Bovino, Adalet Bakanlığı ve Daniel N. Rosen'in ofisinden yorum almak için iletişime geçti.

NYT, McLaughlin'in iddialara doğrudan yanıt vermediğini söyledi.

"Dedikodulara odaklanmak yerine, neden yasadışı göçmen suçlarının kurbanları veya Minneapolis topluluklarından çıkarılan suçlular gibi gerçekten önemli şeylere odaklanmıyorsunuz?" dedi.

Kaynak: Daily Mail

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.