Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Anketler Trump'ın popüler olmadığını ve çoğu Amerikalının nefret ettiği bir Amerika inşa ettiğini gösteriyor | Görüş

Başkan Donald Trump, Donald Trump ve yönetimindeki dalkavukların gözünde, hayatımızdaki en başarılı başkan dönemini yönetiyor.

Gerçekte olanlara dair bu çarpıtılmış gerçeklik görüşü, elbette, saf ve öngörülebilir bir propaganda. Trump ve dengesiz liderliği hakkındaki kamuoyu yoklamalarının şimdiye kadarki en nazik yorumu bile bize şunu söylüyor: Başkan son derece popüler değil ve seçmenlerin büyük bir çoğunluğunun reddettiği daha acımasız bir Amerika versiyonu yaratıyor.

Trump hafta sonunu Truth Social'da çılgınca paylaşımlar yaparak ve eski Başkan Barack Obama'nın tutuklandığını gösteren yapay zeka destekli videoların yanı sıra "6 AYLIK KAZANMA" ifadelerini içeren parlak fotoğraflarını paylaşarak geçirdi. Biliyorsunuz, kendine güvenen, duygusal olarak dengeli başkanların genellikle paylaştığı türden sıradan başkanlık mesajları.

Trump kazandığını sanıyor ama Amerikalılar büyük bir kaybeden görüyor

Vampir gibi çalışan genelkurmay başkan yardımcısı ve en gözde adamı Stephen Miller, X'te şöyle yazdı: "Amerikan başkanlığına giden yolda tarihin en inanılmaz 6 ayı."

Trump'ın acımasız ve giderek daha acımasız hale gelen toplu sınır dışı etmelerinin mimarı Miller gibi, rakamların da ruhu yok. Ancak Miller ve Trump gibi fırsatçı bir zorbayla çalışmak için ruhlarını satan herkesin aksine, rakamlar yalan söylemez.

Öyleyse, rakamların bu iddia edilen muhteşem altı aylık başkanlık zaferi hakkında ne söylediğine bir bakalım.

Trump'ın altı ay sonraki onayı, her açıdan berbat

16 Temmuz - 18 Temmuz tarihleri arasında yapılan bir CBS News anketi, Amerikalıların %58'inin Trump'ın başkanlık görevini yürütme biçiminden hoşlanmadığını ortaya koydu. Sadece %42'si onaylıyor; bu oran, Şubat ayındaki bir CBS News anketinden bu yana tam 11 puanlık büyük bir düşüş.

Bu iyi değil.

Gallup anketlerine atıfta bulunan USA TODAY, Trump'ın iki döneminin her birinin ilk yılındaki Haziran onay oranlarının "yönetimlerinde aynı dönemde görev yapan diğer tüm modern başkanlardan daha düşük" olduğunu bildirdi.

New York Times'dan CNN'e ve YouGov'a kadar anket ortalamaları, Trump'ın onay oranının yüzde 40'ların altında seyrettiğini gösteriyor.

Trump'ın en büyük meselesi olan göçmenlik konusundaki desteği düştü.

Eğer tüm Amerikalılar için başkan olması gereken kişiyseniz, bu "kazanmaktan" çok uzak. Ancak Trump'ın açıkça yaptığı gibi, yalnızca kendiniz ve yasallaştırılmış zulümle ilgileniyorsanız, sanırım bu tür şeylerin bir önemi yok.

Anket sonuçlarını daha derinlemesine incelediğinizde, Trump'ın "Altın Çağ" gündeminin büyük bir kısmının, uzun süredir anketlerde iyi sonuçlar aldığı göçmenlik ve ekonomi gibi konularda bile ne kadar az popüler olduğunu görebilirsiniz.

CBS News'in son anketi, Trump'ın göç politikalarını onaylayanların oranının Mart ayındaki 10 puanlık düşüşten sadece %44 olduğunu ortaya koydu.

Amerikalılar Trump'ın nefret dolu göç politikalarını onaylamıyor

11 Temmuz'da yayınlanan bir Gallup anketi, Amerikalıların yalnızca %35'inin Trump'ın göç politikalarını onayladığını, %62'sinin onaylamadığını ve %45'inin ise kesinlikle onaylamadığını ortaya koydu. Amerikalılar, maskeli Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ajanlarının çalışkan göçmenleri toplayıp yabancı ülkelere gönderdiğini veya timsahlarla çevrili gözaltı merkezlerine kilitlediğini gördüklerine göre, Amerikalıların yalnızca yaklaşık %30'u göçün azaltılması gerektiğini söylüyor; bu oran geçen yıl %55'ti.

Aynı Gallup anketinden şu sonuç da var: "ABD'li yetişkinlerin %79'u, göçün ülke için iyi bir şey olduğunu söyleyerek rekor seviyeye ulaştı." Daha fazla sınır görevlisi istihdam edilmesine verilen destek geçen yıla göre 17 puan düştü ve katılımcıların yalnızca %38'i tüm belgesiz göçmenlerin sınır dışı edilmesini istiyor.

Geçen ay Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir ankette şu ifadeler yer aldı: "ABD'li yetişkinlerin yaklaşık dörtte biri (%23), kendilerinin veya yakınlarının sınır dışı edilebileceğinden çok endişe duyduklarını söylüyor."

Sevgili Büyükanne: Trump Medicaid'inizi aldı, artık tarlada çalışma zamanınız geldi | Görüş

Tekrar ediyorum, bu ancak işleri kendi istediğiniz gibi istiyorsanız ve vatandaşlarınızın çoğunluğunun ne istediğini umursamıyorsanız işe yarar; bu da uzun zamandır MAGA hareketinin belirleyici bir özelliğidir.

Çoğu kişi Trump'ın politikalarının kendilerine, ailelerine ve arkadaşlarına zarar vereceğine inanıyor.

AP-NORC tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, Amerikalıların yaklaşık yarısının "Trump'ın politikalarının kendilerine faydadan çok zarar verdiğini" düşündüğünü, katılımcıların yalnızca dörtte birinin ise Trump'ın politikalarının kendilerine fayda sağladığını söylediğini ortaya koydu.

CBS News anketi, Amerikalıların %60'ının Trump'ın ithal mallara uyguladığı gümrük vergilerine karşı çıktığını, yalnızca %36'sının enflasyonla mücadeleyi onayladığını ve seçmenlerin yalnızca %25'inin Trump'ın yakın zamanda imzaladığı "Büyük ve Güzel Bir Yasa Tasarısı"nın kendilerine yardımcı olacağına inandığını, %47'sinin ise zarar vereceğini düşündüğünü ortaya koydu.

16 Temmuz'da yayınlanan bir Quinnipiac Üniversitesi anketi, Trump'ın göç, ticaret, ekonomi, sınır dışı etmeler, dış politika, Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail-Hamas savaşı ve gümrük vergileri konusunda önemli ölçüde başarısız olduğunu gösterdi.

Epstein skandalı konusunda Trump tökezliyor ve başarısız oluyor.

Devam eden Jeffrey Epstein skandalını unutmayalım; Quinnipiac anketi, seçmenlerin %63'ünün Trump Yönetimi'nin davayı ele alış biçimini onaylamadığını ortaya koydu.

Sıra Sizde: Başkan Trump, sizi destekledim. Epstein listesini yayınlayın – ya da istifa edin. | Görüş Forumu

Toplam olarak ele alındığında, kaçınılmaz bir sonuç var: Başkan Trump ve yönetimi neredeyse her konuda altı aydır kaybediyor. Popüler değil, yaptığı şeyler popüler değil ve Epstein skandalı başkanlığını etkilemeye devam ederken, bu popülerlik eksikliği ona yardımcı olmayacak.

Trump yalan söylüyor – rakamlar yalan söylemez. Bir dahaki sefere övündüğünde bunu hatırlayın.

Trump istediği kadar övünebilir ve kendi büyüklüğünü ilan etmeye devam edebilir, ancak yıllar içinde ona dikkat eden herkes bu rakamların kırılgan egosuna bir saldırı olduğunu bilir. İşte bu yüzden şu anda bu kadar çırpınıyor, sosyal medya hesabı gevezeliklerle, kendini övmelerle veya otoriter bir şekilde dile getirilen saçmalıklarla dolu.

Trump size gerçeği söylemeyecek. Hatta gerçeği kendisi bile düşünmeyecek.

Bu, Amerikalıların onu daha da az sevmesine neden olmalı.

Kaynak: USA TODAY

• Cevaplar 1,4b
  • Görüntü 485,5b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Tucker Carlson, Trump'ın MAGA İç Savaşı'nda Özür Dilediği İddiasını Çürütüyor

Tucker Carlson, Başkan Donald Trump'ın, MAGA iç savaşının en yoğun olduğu dönemde yönetimini alenen eleştirdiği için kendisinden özür dilediği iddiasını çürüttü.

Carlson, geçen ay büyüyen İsrail-İran çatışmasına karşı şahin yaklaşımı nedeniyle eski müttefikini eleştiren en önemli isimlerden biriydi. Trump, İsrail'in İran'a saldırmasını desteklemiş ve sonunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu desteklemek için İran'ın nükleer tesislerini bombalama çağrısında bulunmuştu. Bu durum, Amerika Öncelikli seçmenlerini daha da kızdırdı ve Carlson ile Gürcistan Temsilcisi Marjorie Taylor Greene gibi diğer MAGA figürlerinden sert bir kınama aldı.

Trump daha sonra, Carlson'ın azarlamasının o kadar sert olduğunu, özür dilemek için başkanı aradığını iddia etti. 18 Haziran'da Oval Ofis'te gazetecilere verdiği demeçte, "Geçen gün arayıp özür diledi çünkü biraz fazla sert şeyler söylediğini düşünmüş ve bunu takdir ediyorum," dedi.

Ancak, Pazar günü yayınlanan Alman Bild gazetesine verdiği röportajda Carlson, herhangi bir dalkavukluk olmadığını iddia etti. Gazetenin genel yayın yönetmen yardımcısı, Trump'ın anlattıklarının doğru olup olmadığını sorduğunda, Carlson bunu açıkça reddetti.

"Tamam... hayır," diye sırıttı Carlson. Gazeteci Paul Ronzheimer, "Hayır mı? Doğru değil mi?" diye sordu.

Eski Fox News sunucusu, Trump'ın iddialarını beceriksizce ve geveze bir cevapla çürüttü. "Hayır, şunu söyleyeceğim. Yani, evet, harika. Umurumda değil. Trump'ı gerçekten seviyorum. Trump için kampanya yürüttüm," diye başladı.

"Tekrar söylüyorum, Trump'a katılıyorum, Trump'la aynı fikirdeyim. Ben -mutlu olurdum, özür dileyen ilk kişi benim çünkü sınırlarımın, saçmalıklarımın ve yıllar içinde söylediğim saçmalıkların en çok farkında olan benim.

"Tanrı olduğumu düşünmüyorum, bu yüzden özür dilemekten mutluluk duyarım. Beni tanıyan herkese sorabilirsiniz, ben bir özür dileyiciyim."

Ronzheimer, açıklık arayarak Carlson'a o anda gerçekten özür dileyip dilemediğini sordu. Dilemediğini söyledi.

"Ne için özür dileyeceğimi bilmiyorum. O zaman Trump'a saldırmadım. Onunla aynı fikirde değildim ve nasıl özür dileyeceğimi söyledim. Carlson, "Ben, yani, özür dilenmesini gerektirecek bir şey söylemedim, sanmıyorum," diye açıkladı.

Trump geçen ay Carlson'a İran'ın nükleer silahlara sahip olmasını onaylayıp onaylamadığını sorduğunu ve muhafazakar siyasi yorumcunun "bundan pek hoşlanmadığını" söylediğini iddia etti.

Başkan, iddiaya göre kurgusal olan konuşmaları hakkında, "'Eğer senin için uygunsa, seninle aramızda bir fark var,' dedim," diye ekledi. "Ama onun için gerçekten uygun değil. Bu yüzden kavga etmeniz gerekebilir ve belki de biter, belki de çok çabuk biter."

Trump, Truth Social'da yayınladığı bir gönderide sağcı medya kişiliğini "çılgın" olarak nitelendirdikten sadece birkaç gün sonra, "özür"ün ardından onu "iyi adam" olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray'la yorum için iletişime geçildi.

Kaynak: Daily Beast

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.