Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

orhan pamuk


jeune

Önerilen İletiler

orhan pamugun beyaz kale adlı romanı ıspanyol bır kole olan petronun gunlugunden calıntıdır.nobel odulu alan bır yazar hırsızdır.orhan pamuk bunların hesabını versın.

 

alınıtdır.

 

 

Orijinali

''Cenova'dan Napoli'ye giderken, hareketimizi haber alarak Ponz Adaları'nda bekleyen Türk donanmasının hücümuna uğradık'' (Carım, 11)

İntihali

''Venedik'ten Napoli'ye gidiyorduk, Türk gemileri yolumuzu kesti'' (Pamuk, 11)

 

Orijinali

''Gene esir düşebiliriz korkusuyla, kürekçileri sıkıştırmaktan vazgeçtiler. ...Esir düşerlerse şikáyet göreni feci şekilde cezalandırırlar, hatta yokederler'' (Carım, 12)

İntihali

''Esir düşerse cezalandırılmaktan korkan kaptanımız, kürek kölelerini şiddetle kırbaçlatmak için bir türlü emir veremiyordu'' (Pamuk,11)

 

 

 

Orijinali

''Rampacılar gemiye daldılar ve herkesi çırılçıplak ettiler. Beni tepeden tırnağa soymadılar, sırtımdakiler, onların hoşlanmadıkları ve beğenmedikleri şeylerdi'' (Carım, 13)

İntihali

- ''Rampacılar gemimize ayak basarlarken kitaplarımı sandığıma koyup dışarı çıktım. ...Dışarıda herkesi toplamışlar, çırılçıplak soyuyorlardı. ... Önce bana ilişmediler'' (Pamuk, 14)

 

Orijinali

''...Láfa, sözü geçen kaptanlardan Durmuş Reis karıştı. Cenevizli dönme Durmuş Reis, 'İdrar ve nabız hekimidir, cerrahtan daha faydalıdır' dedi. Kürekten, işte bu suretle kurtuldum'' (Carım, 13)

İntihali

''Reis sordu: İdrardan ve nabızdan anlıyor muydum hiç? Anladığımı söyleyince hem küreğe verilmekten kurtuldum, hem de bir iki kitabımı kurtarmış oldum'' (Pamuk, 14)

 

Orijinali

''En üste, Muhammed'in sancaklarını astılar; bunların altına bizden aldıkları bayrakları, haçları ve Meryem Anamız'ın tasvirlerini astılar. Külhanbeyler, başaşağı asılan bu haçlarla tasvirleri, bir ok yağmuruna tuttular'' (Carım, 18)

İntihali

''Bütün direklerin tepesine sancaklar çektiler, altlarına da bizim bayrakları. Meryem Ana tasvirlerini, haçlarını tersinden asıp külhanbeylerine aşağıdan oklattılar'' (Pamuk, 15)

 

Orijinali

''İşi çaktım ve bir kaşık isteyerek gözü önünde üç kere doldurup içtikten sonra ...beş hap gerekirken altı tane yaptım. Altısını da kendisine verdikten sonra, bir tanesini isteyip yuttum'' (Carım, 22)

İntihali

 

''Paşa zehirlenmekten korktuğu için göstererek şuruptan bir yudum içip haplardan bir tane yuttum'' (Pamuk, 17

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Orhan Pamuk Türkiye'ye geldi kimse ilgilenmedi. Kendisi de geçtiğimiz günlerde ne demişti, beni dünya tanıdı ve sevdi artık ülkemde de sevilmek istiyorum.

 

Artık çok geç Orhan Pamuk. Onu ülkenin adını karalamadan önce düşünmeliydin. Ancak senden iyi oyuncu olur bence sen film çevir bu şekilde Oscar'da alırsın. :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Orhan Pamukla AKP nin basbakani olan kisinin ortak yanlari ;Orhan Pamuk Türk milletini katil ilan etti Türkiyenin basbakanida onu tebrik etti.Ayni basbakan Fransayi Ermeni soykirim yasasi icin elestirip Fransanin degerlerini kaybettigini söyledi.Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu derler ya ayni hesap,Fransa Türk degilki,adam her yasayi cikartir kabul eder sana ne oluyor.sen Türk olupta Türk milletini soykirimla suclayanlari tebrik edip alkisliyorsun,sen Türk milletini soykirimla suclayanlari sevindirmek onlara yandaslik yapmak icin konferanslar düzenleyenleyenlerin sirtlarini sivazlarsin ama Fransayi elestirirsin.Bunlari kimse yutmuyor sayin basbakan.

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.