Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2022'de Dünyanın En Zengin Kadını


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

2022'de Dünyanın En Zengin Kadını

AAVSbwo.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

O herkesin bildiği bir isim değil, ancak yönetim kurulu üyesi olarak denetlemesine yardımcı olduğu şirketin küresel bir tanınırlığı var.

veya Forbes'in Dünya Milyarderleri listesinde üst üste ikinci yıl, gezegenin en zengin kadını L'Oréal'in varisi Fransa'nın Françoise Bettencourt Meyers'idir.

Tahmini 74,8 milyar dolar değerinde olan Bettencourt Meyers, bir yıl öncesine göre tahminen 1,2 milyar dolar daha zengin ve onu dünyanın en zengin on dördüncü kişisi yapıyor.

68 yaşındaki Fransız vatandaşı, kimyager dedesi Eugène Paul Louis Schueller'in 1909'da kurduğu, dünyanın en büyük kozmetik ve güzellik şirketi L'Oréal'in yönetim kurulu başkan yardımcısı. 2018'de, o zamanlar gezegenin en zengin kadını olan Liliane Bettencourt, 2017'de 94 yaşında öldü. yaşlı kadından hediyeler değerinde. Banier daha sonra üç yıl hapis cezasına çarptırıldı ve Bettencourt ve ailesine 16,5 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.

Bettencourt Meyers ve ailesi, L'Oréal'in hisselerinin yaklaşık %33'üne sahip. 1997'den beri şirketin yönetim kurulu üyesidir. İki oğlu Jean-Victor Meyers ve Nicolas Meyers de yönetim kurulunda yer almaktadır. Dünyanın en büyük güzellik üreticisi olarak L'Oréal, 35'ten fazla kozmetik, cilt bakımı ve kişisel bakım markasına sahiptir. Lider portföy şirketleri Maybelline, Garnier ve NYX'tir.

Sıkıcı bir holding olmaktan çok uzak olan 100 yaşındaki şirket, teknoloji ve satın almalar yoluyla taze kalmaya devam etti. Yakın zamanda insanların hassas koku seçimleri yapmasına yardımcı olmak için bir kulaklık çıkardı. Ancak teknoloji kuluçka merkezinden daha önemli olan L'Oréal, trendlerin zirvesinde kalmak için bağımsız markalar satın almaya ve stratejik ittifaklar kurmaya devam ediyor. 2018'de Açık İnovasyon programı, LGBTQ ve transseksüel savunucusu Jessica Blacker tarafından kurulan cinsiyetsiz bir makyaj markası olan Jecca'yı hızlandırıcısına davet etti. Daha yakın zamanlarda, 2021'de vegan karışımları ve süper gıda özleri kullanan bir California cilt bakım şirketi Youth To The People'ı (açıklanmayan bir miktar için) satın aldı. Urban Outfitters'ın güzellik salonlarında bir armatür olan Gen-Z markasının L'Oréal'e göre 2021'de 50 milyon dolardan fazla satış kaydetmesi bekleniyordu.

Sonuç olarak, L'Oréal'in şirketler grubu 2021'de 35 milyar dolardan fazla gelir elde etti ve şirket dünya çapında 85.000 kişiyi istihdam ediyor. Bettencourt Meyers, aynı zamanda, Fransa'nın bilim ve sanatın ilerlemesindeki rolünü savunan, ailesinin hayırsever vakfının da başkanıdır.

Kaynak: Forbes

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.